Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz Integrale #140763 üzenetére

    Ha már Fiat, nekünk is van egy 2007-es gyártású Fiat Albea , teljesen újként vásároltuk. Mai napig teszi a dolgát, megkap mindent ami gyári. De már az elejétől fogva már az alján látszott hogy elkezdi a rozsda az uralmát kiterjeszteni.Annak ellenére hogy minden autónk garázsba van tartva.
    Így az első dolog az volt hogy alvázvédelmezésre elvittük. Rá a garancia lejárta után a kipufogó a motornál a hajlatnál szó szerint ketté tört, ezáltal kb ha 50-es sebességre volt képes az autó. Ez az M6-on nagyon jól esett...Után gyártott nincs, a gyári pedig 70,000 lett plusz munka díj. Jó ez is meglett. Azóta már az egész kipufogó rendszer le lett cserélve, mert egyszerűen szét rohadt . Az új kipufogó szettel, semmi gond nincs, és hozzá se kellett nyúlni az autóhoz. A benne lévő motor a már kiforrt 1.4 8V-es.

    Tervbe vettük hogy jövő tavasszal megválunk tőle. És ezáltal jó száj ízzel gondolunk vissza rá. Ha a Fiat a rozsdavédelemre fordítani legalább annyi fejlesztést mint anno az Opel G és a H Astra esetében, akkor ugyan úgy nőne az emberek szemében a márka neve.

    De tovább megyek.Családban volt Daewoo Tico (Városi roham kávédaráló) Az is nagyszerű autó volt, de azt is ette a rozsda, meg hajlamos volt elrepedni az első fényszóróburkolat. Utána pedig volt Daewoo Lanus 1.6 ami mai napig szolgálatot teljesít az utcabelinél. És egy rozsda nincs rajta és most van 290,000Km-nél.
    És az utolsó egy G Astra 1.6 (olaj majszoló) Azzal sem volt baj soha, azon kívül hogy ette az olajat.

    Ha pedig az egész családot nézem plusz baráti kört akkor a hiba arányt nézve a német és japán autókkal vannak komplikációk. De az olasz & francia párossal pedig azért jóval több.

    Jelenleg pedig egy H karavánom van szeptember óta, túl sok tapasztalat nincs, de az első benyomások jók. De az idő igazolja. És hogy mi lesz a Fiat után? Az pedig a jövő zenéje. De tippeket mindig szívesen olvasok. :)

    A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.

Új hozzászólás Aktív témák