Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • mycso

    veterán

    válasz zoo8800 #11344 üzenetére

    Őőő, amiről Te meg Rick beszél, az egy másik dolog lesz szerintem.

    Amiről én és kornelka is írunk, az nem az a támogatás, ami a munkához szükséges autó használatát támogatja. Azért is gondolom, hogy nem egyről beszélünk, mert ha jól sejtem amiről ti írtok, az egy bruttó valami, amit meg én kapok az nettó (adómentes).

    Mint írtam fentebb, a munkába járáshoz járul hozzá a cég, ha nem busszal, hanem autóval járok be a munkahelyemre, mert pl.:nem megfelelő a tömegközlekedés (hosszadalmas/költséges/elégtelen, stb....). --> tehát nem a munkámhoz használom az autómat, hanem a munkába járáshoz!

    Ezt az üzemanyagra/amortizációra/mindenre fizeti. Így van feltüntetve a bérpapíromon: "Munábajárás adómentes költsége" és ugye vagy ezt vehetem igénybe, vagy azt, hogy kifizetik a távolsági buszbérlet árának a 80%-át.
    Tehát nekem 9ft/km-ből kell kihoznom a tankolást/gumi-olaj-kopó alkatrész cserét, stb....

    Ja és ez az az összeg, ami már régóta ennyi, és pár éve erre hoztak valami törvénymódosítást, hogy ha akarja az adott cég, akkor pozitív irányban eltérhet ettől.

    És ugye mint leírtam fentebb, a munkábajárós autózás nekem havonta 12-14k-ba van, ha busszal járnék, akkor a távolsági bérletbe fizetnék vagy 4k körül + vagy 7k a helyi bérlet (ebbe nem fizet semmit a cég..) ez így 11k.

    [ Szerkesztve ]

    “The Night is Dark and Full of Terrors”

Új hozzászólás Aktív témák