- Milyen asztali médialejátszót?
- Jó, jó, mechanikus billentyűzetet... de milyet?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Blu-ray lejátszók
- 20 Gbps-os ház érkezett M.2-es SSD-khez az ASUS TUF divíziójából
- Végre a Logitech is bemutatott egy analóg klaviatúrát
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rogiii
aktív tag
Sziasztok!
Olyan problémával fordulnék hozzátok, hogy van egy 3.5 éves ctg 500-80p tápom, és nagyon hangos kezd lenni. Érdemes benne ventit cserélni vagy inkább ruházzak be egy újra?A fő szempont hogy nagyon csendes legyen és megbízható. Ha van olyan félpasszív táp ami iddle-ben passzívan megbízhatóan működik.Ház midgard II és nincs benne egy ház venti se, egyedül a procin van egy leszabályozott venti.
Amire használnám kevés játé napi 1-2 óra( de ott mehet a venti benne) sok irodai munkanapi 12 óra (ott passzivan).
A konfig amibe kerülne:
Asrock b75 pro3 lap
I5 3450 cpu
8gb ram
1 ssd
1 hdd
Gtx 960 vgaMaradjon benne tartalék, hogy később egy erősebb cpu+vga párost is elbírjon.
A keret 40k.Üdv!
[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt!
-
-
Xorith
tag
Üdvözletem!
Egy ilyen konfigom van:
ASRock 970 Pro3 R2.0
Amd Fx 6300 six core
Akyga AK-B1-500
ASUS STRIX-GTX950-DC2OC-2GD5-GAMING 2GB
Kékhalállal áll meg, ha játszom valamivel. A Régi kártyámmal nem csinál ilyet ( Gtx 650 )
És elvileg gyenge a táp neki. Valaki tudna ajánlani olyat aminél nem kell félnem hogy leáll a gép, ha játszom és esetleg 15.000 körüli ár értékbe?
Előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
Sziasztok!
Tudom hogy nem ide vág, de egy kérdés, Vannak ezek a Corsair professzionális moduláris kábelek amiket lehet külön megvenni különbözö színben, és az lenne a kérdésem hogy ezek kompatibilisek lennének egy seasonic platinum 660W os tápegységgel is?
Köszönöm!
-
sanyek2
senior tag
Sziasztok!
Egy régi gépben elpatkolt a táp, és szükségem lenne tippre, hogy melyiket vegyem bele.
Nézegettem az ajánlott tápok listáját, de a kábelmennyiségek, illetve csatlakozók áradatába belefáradtam. Nem találok olyat ami nekem kell elfogadható áron.
Nem kell, hogy a legjobb legyen, sőt hatásfoka sem kell hogy kiváló legyen, csak ne adja be az unalmast.
Meg persze nem Mercury legyen xDAlaplap
Szükség lesz min 3 sata, 4db 4pines molex, egy 6 pines vga csatira.
Ideális a 4 sata, 6 molex Elég ha két ágon van a molex is és a sata is. Kicsi ház zsúfolva.
Jelenleg 400-as van benne, max 450-es menne bele.. Szvsz elég a 400W
Tudnátok erre ajánlatot?
Természetesen pénztárcabarát kellene. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Xorith #91956 üzenetére
Be Quiet! Pure Power L8 300W/350W
Be Quiet! System Power S7 350W/400W
FSP Hexa+ 400
FSP Hyper (S) 500
Seasonic S12II-350
Seasonic Eco 430W
DJZoliboy(#91958)
Szia.Ha magadnak készítenéd, vagy készítettednéd ez, akkor (jóval) olcsóbban kijönne, és biztos, hogy kompatibilis lenne.
Csatlakozók terén(műanyag kialakítása) valamennyire kompatibilisek egymással: Seasonic, Corsair
sanyek2(#91959)
Szia.Mennyi neked az elfogadható ár?
Milyen videókártya van a gépben? -
sanyek2
senior tag
válasz DR|FTK|NG #91960 üzenetére
10.000 körülire gondoltam.
VGA HD4850 512
Szóval pont a nagy étvágyú. -
DJZoliboy
aktív tag
A CableMod kábeleiről tudtok valamit, jó minőségűek?
Köszönöm! -
tranceplanet
addikt
Átirányítottak a VGA-s topikból:
"Sziasztok!
Adott egy s1155 gépezet. 2 magos cerka, Corsair VS 350W tápegység felel a tápellátásért. Jelenleg az IGP-n játszik az illető, de szertne fejleszteni grafika terén. Most lehetősége lenne jó áron (20 ropi) hozzájutni egy Sapphire 7850 2GB GDDR5 kártyához megbízható ismerőstől (nem húzta sz*rrá). Gondolkodtunk még AMD 240/250 új kártyában is. 7850 mellett szól, hogy GCN kártya és a 2GB vRAM is, viszont gari már nincs rá. Egy GTX 750 viszont már drága lenne. Az a kérdés még, hogy a 7850 kártyát kiszolgálja-e a tápegység? Rákeresve, a 7850 terhelve játékok alatt max. 200W-ot kér. A VS 350 300W-ot tud leadni és egyágas, viszont csak egy PCI tápcsatija van. Elvileg molex to PCI átalakítóval megoldható a 2x6 pin, amit a 7850 kér. Tudom a 7850 overkill a cerkának, a proci második lépcsőben lesz fejlesztve egy i3 vagy i5 személyében. Jó vétel a 7850 és elbírja-e a VS350? Előre is köszi a válaszokat!"" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Az adatlapomon szereplő konfigban lévő tápegység cseréjén gondolkodom, melyik moduláris tápegységet ajánlanátok, ami ami még megfelelő lenne egy esetleges VGA csere esetén. GTX 970, max. 980 ami számításba jöhet.
Jó lenne, ha a kábelek is megfelelő hosszúsággal bírnának, s nem kellene kínlódni / költeni még hosszabító kábelekre is.Előre is köszi!
-
gyuszi 01
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.Nem akar indulni a gépem,és én tápegység problémára gyanakszok.Kíváncsi lennék a véleményetekre.
A gond a következőekapcsolom a gépet,a ventilátorok felpörögnek,és kb 2-3 másodperc múlva leáll,majd rögtön újra indul.Ismét 2-3 másodperc,és ismét újra indul.Mindezt addig amik a tápegységet ki nem kapcsolom.A HDD működik,hallom hogy felpörög.A VGA ventije is felpörög,de a monitor nem kapcsol be.
Táp gondra gyanakszok.Amúgy nem régi a gép,a tápegység a legrégebbi alkatrésze,kb.-két éves.Chieftec GPS 700 A8 Smart Series.
Az elmúlt pár hónapban elég sokszor volt az hogy valami lecsapta az automatát,volt hogy egymás után többször is,Esetleg okozhatta ez a tápegység meghibásodását? -
DR|FTK|NG
veterán
válasz sanyek2 #91961 üzenetére
Kicsivel 10k fölött:
-Be Quiet! Pure Power L8 300W
-Be Quiet! System Power S7 350W
-FSP Hexa+ 400
-Seasonic S12II-350
Ezeken csak 2, vagy 3db "molex" van, szóval szükséges lesz egy, vagy kettő elosztó.
Az egyik "molex" kábel nem a "molex" > PCI-E átalakítóhoz ment?
Xorith(#91962)
Szívesen.
tranceplanet(#91964)
Elég lesz, de a táp nem a legjobb minőségű(de nem is a gépgyilkos kategória).
Slyer(#91966)
Szia.BQT! L8 300/350W. Én magamnak valamelyik Seasonic-ot venném.
A valós 500w mindehol 500w, mindegy, hogy FSP, Seasonic, vagy akármi.
A Hyper-ből az 500w-os van olyan árban.
smiti(#91968)
Szia.Mennyiért akarsz tápegységet venni?
19-35k:
-FSP Hyper M 500
-Cooler Master G550M
-NZXT Hale 82 v2 550W
-Seasonic M12II 520 Evo
-Cooler Master V550S
-EVGA Supernova GS 550
-Be Quiet! Straight Power 10 500W CM
-Super Flower Leadex Gold 550W > van belőle fekete és fehér is(a grafitszürke verzió hamarosan fog érkezni), a moduláris tápcsatlakozóknál enyhén világít
-XFX XTR 550
-EVGA Supernova G2 550W[ Szerkesztve ]
-
sanyek2
senior tag
-
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz sanyek2 #91973 üzenetére
Igen.
6+2 pin-es van rajta, ez mindenféle rongálás nélkül szétszedhető 6 pin-essé. [link]
Slyer(#91979)
Szívesen.GTX 970/980-hoz is elegendő lenne a 350W-os.
Ezeken(kivéve BQT! S7/L8 400W) csak egy darab PCI-E 6+2 pin-es csatlakozó van, sok GTX 970/980 kér ilyet.
Pl A BQT! S7 és L8 400W, a Cooler Master G550M és a Seasonic S12II 520 megfelelnek ezeknek a kritériumoknak is. -
Humbucker
senior tag
A gépemet miután bekapcsolom, kb 5 másodperc múlva olyan idegesítő berregő hangot ad ki. Szétszedtem már a tápot is kitakarítottam, és egy kis olajat is tettem a venti közepére, de most ismét ezt kezdi, esélyes hogy tápcsere lesz?Kb 6 éve vettem egy noname házzal együtt ezt a tápot. Be Quietek-eket nézegetem
-
lacus83
senior tag
válasz DR|FTK|NG #91942 üzenetére
Köszönöm DR|FTK|NG
FPS széria ár/teljesítmény tekintetben vonzó lehetőség.
Be Quiet!,EVGA,Cooler Master eknek milyen a belseje ?Jelenleg is csak 500Wos tápom van (Felesleges 500 W fölé menni?),R9 280 nak még elég volt,úgy tűnik vga csere (R9 380) óta nem olyan stabil.Tápra gondolok,minden más ugyan az mint volt.
Lehet 12V ágon már nem ad annyit,amennyi kéne a Vganak.
Elég lesz a Hyper 500 vagy legyen Raider 550?
Árban picit olcsóbb a Hyper,sőt a modurális verziója kerül annyiba mint a Raider 550.Más:
Rég mozogtam táp témakörben.Moduláris téma annyira nem érdekes.
Viszont az érdekelne hogy melyik táp szériában található olyan,hogy a kábelek nem kötegben futnak hanem párhuzamosan egymás mellett.?!Vagy az csak kábel hosszabbítók esetében van?Gyárilag ilyen nincs?
Nem tudom érthető e.Üdv
Lacus[ Szerkesztve ]
MSI B460 Tomahawk,I5 10400F Box,G.Skill Tident Z 2X8 Gb 3000Mhz RGB,Corsair H110i GT,Cooler Master Case,Samsung 860 Evo 256GB ,Toshiba P300 3TB,Focus+ 850W Gold,ASUS ProArt 4060 OC,LG 27GL850B
-
dqdb
nagyúr
válasz lacus83 #91990 üzenetére
Be Quiet: az attól függ
EVGA: az attól függ
Cooler Master: az attól függKonkrét típust írjál teljesítménnyel együtt, és úgy meg tudjuk mondani, de a fent téma-összefoglalóban van link az ajánlott tápegységek listájára, amiben szerepel ez az információ is. Amúgy a Be Quietnél FSP vagy HEC a belső, EVGA-nál FSP, Seasonic, Super Flower vagy HEC, a Cooler Masternél pedig szinte az összes gyártót fel lehetne sorolni.
Viszont az érdekelne hogy melyik táp szériában található olyan,hogy a kábelek nem kötegben futnak hanem párhuzamosan egymás mellett.?!Vagy az csak kábel hosszabbítók esetében van?Gyárilag ilyen nincs?
Ilyen kábeltípussal még csak moduláris EVGA és XFX tápoknál találkoztam.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
lacus83
senior tag
-
MMIX
addikt
válasz Graphics #91995 üzenetére
Nem tudom, még az is lehet, hogy nem árulják mindenhol , mert a Chieftec.com-on van és nem a Chieftec-eu oldalán.
IArenában a GPB van mint új termék (vett már valaki belőle?). A többi iArenaval mit terveznek én nem tudom.
Miért kékült el? Mitől más, mint a GPA/B8 ?
A moduláris Gold Smartnak mostanában kellene a boltokba kerülnie.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest