- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Potzee
addikt
válasz jimspie #64952 üzenetére
Ez más, ez egy megbízható Enhance elektronikára épült egyed...persze ezek között is előfordulhat hiba (csakúgy, mint Enermaxéknál, Seasonicéknál...)
Lehetséges, hogy nem is a táp szaglott, hanem valami más...pl. egy USB aljzat, alaplapi hang, stb...PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy FSP Hexa tápegységet de a SATA tápkábelja rövidnek bizonyult, nem ér el a DVD íróhoz.
Szerintetek használhatok hozzá 4 PIN Molex --> SATA táp átalakítót ? Vagy lehet kapni olyan kábelt ami a Sata tápkábelt meghosszabítja? Mert én nem találtam. -
jimspie
tag
válasz Potzee #64953 üzenetére
Ahogy szaglásztam kb a tápból jött az égett szag, DE nem voltam bent a szobában amikor történt a dolog, kb 5 percre távol voltam, mikor bementem már égett szag volt és a gép kikapcsolt állapotban várt. Nem tudom hogyan ellenőrizhetném le mi a hibás az esetért. Nem látok égett foltokat sehol. USB aljzat könnyen megéghetett, az ugyanis elég régi (a tápom 2 hónapos). Sok új alkatrészem van amelyeket az elmúlt 3 hónapban szereztem be: VGA, SSD, RAM, tápegység. Az usb-re egy mp3 lejátszó volt kötve. Annak semmi baja nem lett. Lövésem sincs mi lehet.
-
törölt tag
Muszáj leszek magam rászánni egy új tápra. Ami igaz énis félek ezektől a tákolt cuccoktól.
Keretem olyan 6000 - 7000 ft körül lenne egy új tápra.
Néztem a HKC 430W USP-3430 PFC tápot. Ez a táp mennyire ajánlott ?
[ Szerkesztve ]
-
-
kriszute
tag
sziasztok gx lite 700 táprol véleményt kérnék meg azt hogy 11 ezret megért e 2honapos aquaba lett véve! jo tudom hogy nem kell ekkora meg hogy nem egy fsp raider !
Sötétedés után kitágul a világ :)
-
SamS20
senior tag
sziasztok
jelenlegi konfigomat egy mtech vagy akyga táp hajtja 450 W
(fx6300, 4gb ram, 1 sata3as vinyó és egy ATI 6670 HD)
viszont gondolkodok nagyobb vga vásárlásán és az új kártyáknál már oda van írva 500-550 w is kellhet neki.emiatt néztem mostanság tápokat de nem nagyon tudtam dűlőre jutni.
volna egy kiszemelt de nem ismerem annyira a tápokat így inkább kikérem a véleményetekaz új vga, 470GTX, vagy 560GTX körüli teljesítményű lenne.
[Ő]lenne a kiszemelt, szerintetek érdemes rá beruházni ?köszi előre is a segítséget
-
Grave_444
nagyúr
válasz SamS20 #64963 üzenetére
Ez nem Wattra megy, hanem minőségre.
A mostani tápod se ajánlott semmilyen gépbe és amit linkeltél se.
Vga-ból inkább a HD 7xxx-es szériában (7790-7850) vagy GTX 750 - 750Ti-ben gondolkodj.
Egy minőségi 400W-os táp is bőven elég lesz ezekhez a kártyákhoz, a GTX-ek a 6670-nél kevesebbet esznek.
Ezek a legolcsóbb tápok: FSP400-60APN, FSP Hexa 400W, Chieftec CTG400, Corsair VS450.
-
Potzee
addikt
válasz kriszute #64967 üzenetére
Megfelelő védelem hiányában egy feszültség ingadozás, túláram miatt elszállhat egy-két kondi az alaplapon vagy a VGA kártyán...volt olyan is, hogy egy HKC táp miatt egy hónapon belül 3 db 100%-os vinyó lett 85-90%-os tele bad sectorral...5 év gari. Lehet, hogy a tápnak nem lesz baja...és a többi hardvernek?
20 rongy ide vagy oda...a Coolermaster, Corsair, stb. csak matricáz...valamikor jót valamikor szart...épp attól függően, hogy mit kíván az anyagi érdekük. Pl. a Corsair régebben felfuttatta magát mert minőségi belsőre épített, aztán leadta a szintet és elkezdett profitot termelni mert a mostani tápjaik elektronikáját jóval olcsóbban szerzik be más OEM gyártóktól...de ez a Corsair már nem AZ a Corsair...hiába van mindenki elájulva tőle. Hasonló a helyzet a Coolermasternél is...ez van. Piacgazdaság, marketing...
[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Mate
nagyúr
Chieftec gps-650ab-a mennyire számított jó tápnak?
-
_DiEGO_
őstag
ez így van ! A gyártók a noname tápegységek miatt adnak meg akkora értékeket , hogy azok is elvigyék "gond" nélkül ... jócskán ráhagyva.
Minőségi jó tápból majdnem feleakkora kiszolgálja , majdnem ... -
SamS20
senior tag
megkönnyítettétek a dolgomat köszönöm
-
3.Aragorn
addikt
Erre esetleg valaki?
-
tornas
őstag
válasz Potzee #64964 üzenetére
A CM GX Lite 700 W tápegység egy elég jól sikerült darab lett, a 500-as és 600-as nem annyira. ATNG ide vagy oda. Írtunk is itt a topikban róla, valamint van egy teszt is.
Teljesség igénye nélkül: egyedi fesz-szabályozással (independent voltage regulation) bír, nem rossz a ventije sem, elfogadható a kondikészlete (Teapo), jó a hatásfoka és leadja a névleges értékeket mindenféle elmászás nélkül. A maga idejében (kb. 1,5-2 éve) a 700-asok best by-ja volt.
11k-ért (még ha alig használtan is) nem fogsz ilyen minőségű és teljesítményű tápot venni újonnan sem. Én merném ajánlani...
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Potzee
addikt
-
törölt tag
[link] Ilyen jó hangja van a N power tápnak megyen is a kukába. Énse ajánlom senkinek ezt a szart... 1 hónapot volt a gépbe
[ Szerkesztve ]
-
coconutbeast
csendes tag
Ehhez a konfighoz milyen tápot ajánlanátok 10-15k között?:
Alaplap Asrock N68C-S UCC
VGA Nvidia Gforce 8600 GT
CPU AMD athlon II x2 260, 3200MHz
2 GB DDR 3 ram -
vzsryl
nagyúr
válasz coconutbeast #64989 üzenetére
A sok éves jó tapasztalat miatt leginkább a Chieftec CTG-400-80PB. Van sok más korrekt táp ebben a kategóriában, de ha már ennyi tapasztalat van vele, akkor ezt ajánlom leginkább.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
törölt tag
Még egy fontos kérdés.
04.02-én vettem ezt a hulladék N power tápot itt a boltba. Mit tudok csinálni,hogy vissza kapjam a pénzem vagy cseréljék be másra ?
Blokkja megvan még egyébként.
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz #38464487 #64991 üzenetére
Gyakorlatilag semmit.
Próbálj egyezkedni az üzlettel!
Vagy beadod garanciális időn belül történő meghibásodás ürüggyel szervízbe. Ők megvizsgálják és visszaadják, hogy semmi baja, ez ilyen, ennyit tud, így működik... Vagy átveszik javításra. Ezt eljátszod legalább háromszor. A kb. harmadik garanciális hiba kijavítása utána kérheted a termék cseréjét és ha szerencséd van akkor már nem lesz belőle. Ekkor az üzlet felajánlja a levásárlást, de Te erre nem leszel hajlandó mert Neked csakis N-Power kell...de mivel olyan már nincs, visszaadják a termék árát.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
-
embe
nagyúr
válasz BomiBoogie #64994 üzenetére
Ha meg igazán jót akar, akkor vegyen valami normális olcsó FSP tápot, például.
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
Potzee
addikt
-
Erdei88
veterán
Sziasztok!
Milyen 650-750W-os tápot ajánlanátok? Kát dolog lenne fontos, hogy legalább Gold minősítésú legyen és teljesen moduláris.
EVGA SuperNOVA 750 G2 mennyi jó választás? Van-e olyan jó mint az AX850? -
törölt tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AeroCool Lux 1000W 80+ GOLD RGB tápegység 6hó jótállással!
- Zalman Watttera ZM700-EBTII 700W tápegység eladó garanciával!
- HEC-450TC-4WEM ATX tápegység 450 Watt 85+
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Zalman Watttera ZM800-EBTII 800W tápegység eladó garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest