- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen házat vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bagira01
veterán
válasz Potzee #64481 üzenetére
Persze a maga idejében a VX450 nagyon jó volt, de nem mai csirke. Ennyi pénzért a VS450 ennyi garival azért nem olyan rossz vétel. Konfigom az adatlapomnál(nem egy hűde nagy étvágyú gép) Engem az érdekelne, hogy van-e valami ismert hibája, vagy ilyesmi. Ennél kicsit olcsóbban még amit néztem az FSP 400-60APN. Most irodai gépbe a 350-es verzióját vettem, hát nem egy halk táp
Hirdetéseim: http://goo.gl/TfNH1d
-
-
Potzee
addikt
válasz Bagira01 #64501 üzenetére
A VS450 ventijére és az elektronika cicergésére sok panasz volt...a táp ugyan elbír a konfigoddal, de én inkább vennék egy CTG 450-est vagy 500-ast 3 év garival.
Furcsa az ipon 5 éves garancia vállalása, mert a Corsair csak 3 évet vállal...
" Power Supplies
Professional Series™ Gold / AX Series™ PSUs have a 7 year warranty
...
VS Series™ PSUs have a 3 year warranty"
[link]Nálam az FSP 400-60APN szépen működött, nem volt hangos a Yate Loon venti...
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
baboss
őstag
Erről a tápról van valakinek infója.
Chieftec CFT-750-14CS moduláris.
6 hónapos és jó árban lenne 12 k postával. -
Csokiii
aktív tag
Sziasztok
Szerintetek elég lenne egy Chieftec CFT-750-14CS elég lenne egy Radeon 6970eshez tuningolva? 12 volton 4 ág és áganként 18 Amper azaz 36A mivel két 8 pines kell neki. -
L4CI2
aktív tag
hi
Asrock H87 Performance Fatal1ty
Corsair 2x4GB DDR3 1600MHz CMZ8GX3M2A1600C9B
Intel Core i3-4130
Sapphire R9 270X 2GB DDR5 OC Dual-X 11217-01-20G
Western Digital WD5000AAKX 500GB
dvd író
az lenne kérdés ehhez elég szerintetek a FSP HEXA 500W vagy kell a FSP Raider 550W ?
-
d1abLo
senior tag
válasz d1abLo #64500 üzenetére
Bump mert sürgős lenne.
Szóval elég lenne ennek gépnek a Thermaltake hamburg 530w vagy inkább valami más?
Gigabyte h61m
i5 2320 & Cooler Master Hyper 212+ evo, tuning nélkül
Gigabyte GTX 580
1db 4gb Kingston hyperx blu
1db WD HDD (Green)
1db LG dvd író
1db Thermaltake 23cm ledes venti.[ Szerkesztve ]
Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
d1abLo
senior tag
válasz BomiBoogie #64514 üzenetére
2 ismerősöm gépében is ez van és tökéletesen működik, de azért rákérdeznék hogy elbírja-e a gtx 580-at.
Egyikben i3-4330 & GTX 275
Másikban i5-4440 & HD 7850Flash 4 president : http://wiki.teamliquid.net/starcraft/Flash
-
Potzee
addikt
válasz BomiBoogie #64514 üzenetére
Az új Thermaltake Hamburg 530W - a TR2-530AH2NSW típusjelzésű - egybe hagyott 12V-os ággal (38A) Sirtec elektronikára épül. Szívesen olvasnék már róla valami tesztet...szerintem be is vállalnám! 12.8k
A korábbi TR2-530AH2NH HEC beles cucc helyett viszont van jobb...pl. a Chieftec CTG 500 80P vagy egy Seasonic S12II-520PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
Mclovin
senior tag
Üdv!
Egy HD7770 és egy G3220 mellé melyik tápegységet ajánlanátok? Chieftec IArena, FSP Hexa?[ Szerkesztve ]
-
snipy
tag
válasz Potzee #64516 üzenetére
Íme egy teszt a Thermaltake Hamburg 530-ról...de lehet,hogy volt már linkelve ...vagy másik fórumon olvastam?
+ még1 a Munich 430-ról.
[ Szerkesztve ]
-
lordmarshal
csendes tag
Üdv! Egy meglévő Chieftec 600w ctg-600-80p táp elég lehet az alábbi konfighoz?
FX 8350
780GTX
8GB ddr3
2SSD+1HDD+1DVD-RW -
D-LAN|FuRioN
aktív tag
Jó, hogy megtaláltam ezt a topikot múlt héten, sokat segített a vásárlásban.
Seasonic G Series 450 -et választottam, nem bántam meg, hang nélkül üzemel terhelés alatt is és a 450-es simán viszi a 2db 6 magos xeont és az asus r9 280x-et. Brutálisan jó táp, ajánlom mindenkinek aki egy komoly és csendes tápot szeretne. Az pedig, hogy mire elég az a 450W... hát sokmindenre!
\'\'Sebességmámor, mindenki ezzel vádol, a kilóméteróra is csak lehunyt szemmel számol, a gumi lángol, az autó szinte táncol...\'\'
-
Don Döhe
csendes tag
válasz Don Döhe #64497 üzenetére
Seasonic G450 vs CoolerMaster VS450:
Utána számoltam mégegyszer a fogyasztásnak, megnézve a szabványt és a CM görbéjét, látszik, hogy a Seasonic szigorúan értelmezi a szabványt (88-92-88), míg a CM görbéje "nyitottabb" (90,8-92-90,5).
Ezek okozhatják a Watt különbséget, mind 150W környékén (jelenlegi max fogyasztás), mind 10% környékén.Ezen tulajdonságok ellenére annyival jobb a Seasonic, mint a Enhance beles CM?
Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW Bővítési tervek: egy TV-tuner vagy digitalizáló kártya, hardveres tömörítéssel, és esetleg az AMD gyári hűtés cseréje komolyabbra Az alaplapi CPU12V csatlakozó 8 pines.
-
Novics
senior tag
Még mindig ezen a tápvásárláson pörgök.
A10-6800K mellé - óne tuning, óne dvga - elég lenne egy 400W-as Aurum? Mennyi tartalék maradna benne még?A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Novics
senior tag
válasz BomiBoogie #64529 üzenetére
Akkor azt hiszem az lesz az 550-es helyett, mert azt vettem ki a hozzászólásokból, hogy azért járatni kell a tápot, hogy jó hatásfokkal menjen, az 550-ben meg akkor túl sok tartalék maradna még. De javítsatok ki, ha tévedek! Ehhez aztán végképp nem értek.A fontolva haladó. - 30 felett minden nap ajándék.
-
Don Döhe
csendes tag
válasz Novics #64528 üzenetére
Most a hétvégén mértem ki Luxmark maximális tesztel 150-154W-ig vitte fel a fogyasztást. A 4 mag 100%-on ment. Gondolom a grafikus magok is. 450W-os 80+Gold tápokkal teszteltem.
Asus A88X-Pro, AMD A10-6800K, 2x4GB 2133MHz Kingston HyperX, 500GB+1TB WD Black, Samsung DVD-RW Bővítési tervek: egy TV-tuner vagy digitalizáló kártya, hardveres tömörítéssel, és esetleg az AMD gyári hűtés cseréje komolyabbra Az alaplapi CPU12V csatlakozó 8 pines.
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
Kérdésem az lenne, hogy a XFX Pro 550W tápban most is Seasonic belső van? Nem estek abba a hibába mint más gyártók, hogy az első szériás cuccaikba minőségi belsőt tettek - amivel befutottak, majd később már gyengébb béllel szerelték....Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
embe
nagyúr
válasz BomiBoogie #64533 üzenetére
Köszi!
Onkyo TX-L20D, 4K Dolby Vision, streamer, HDMI, USB, phono, fehér 2.1-es erősítő eladó
-
DRB
senior tag
Sziasztok!
Kéne egy kis segítség! Egy ilyen házba keresek tápot, 500 Watt környékén. Kb. egy CHIEFTEC CTG-500-80P/FSP HEXA 500 szintű tápról lenne szó, ezeknél komolyabb nem igazán kell, leginkább az ár miatt, bár 1-2 ezer forinton nem fog múlni. Egyébként jó lenne ezek közül bármelyik, csak szerintem mindkettőnek rövid lesz az alaplapi 24 tűs kábele.
Előre is köszi a segítséget! -
DRB
senior tag
válasz Potzee #64539 üzenetére
Pont azzal a 40 centivel van a gond, az a rövid. A Seasonic mennyibe kerül? Nem látok árat a linken. Megnéztem az oldalukon, nem írják a kábelhosszakat, ki lehet ezt deríteni valahonnan? Közben megtaláltam az árát is, jó 4 ezerrel több mint a Chieftec, végül is ha jó hosszú kábelei lennének, elgondolkodnék rajta.
Egyéb ötlet/javaslat? Nem csak tőled!
Ja, és köszi az eddigieket! -
vittorio7
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz Dickinson #64543 üzenetére
Nagyon jó lenne egy PICO PSU /Panel táp + külső táp is, csak nem 7/24 üzemre.
Sajnos a PICO PSU is melegszik, nem forró, de meleg...és nem vagyok benne biztos, hogy napokon, heteken át bírná aktív hűtés nélkül... Ilyen irányú tapasztalataim még nincsenek.
De mostanában egyre többen érdeklődtek ebben a témában (már mint alacsony fogyasztás miatt PICO PSU 7/24 üzemre) és gondolkodom, hogy milyen módon lehetne passzívan hűteni egy PICO PSU-t, panel tápot. Persze a külső táp még mindig ott van, de az (pl. egy 12V/10A/120W) egy 70-80W-os teljesítmény mellett szobahőmérsékletű.PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
-
baboss
őstag
Sajnos a kinézett és ajánlott táp nem lesz jó.FSP Raider 550W 80+ Silver.kevés a csati.
Nem adtam meg az adatokat,hogy milyen csatik kellenek.FSP Raider 550W 80+ Silver.
Alaplap 1x20+4PIN
Alaplap 1x8pin vagy 2x4pin
Alaplap 1x4pin
Alaplap 1xMolex
VGA 1x6pin+2pin
VGA 1x6pin+2pin itt a 2 pin nem lesz bekötve csak 1x6 pin
3 db Molex Ventik+ egyébb.
4 db sata HDD-HDD-SSD-CD CDVD550w és harisnyázott kábellel érdekelne.
A keret 15000ft új és használt garanciás is jó.[ Szerkesztve ]
-
Potzee
addikt
válasz baboss #64547 üzenetére
A CPU 12V-os csatijára gondolsz?
Ott a 4+4pin-es EPS csatlakozó, attól függően, hogy az alaplapon milyen csatlakozó van.
Ha jól látom a Tiéden van 8pin-es és 4pin-es is, de elég használni a 8pin-es csatlakozást.Ha jól tévedek, a 4pin-es CPU táp csati nagy fogyasztású CPU-hoz ill. főleg tuning esetére kell.
Az alaplapon lévő molex-et is csak akkor használd, ha extrém fogyasztású VGA kártyád van és plusz energiát kell neki adni a PCIe slot-on keresztül.[ Szerkesztve ]
PICO PSU - passzív hűtés - 0dB
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest