- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
X Factor
addikt
Ez egy elég kontrasztos összeállítás. Először is azt a cpu-t cseréld, mondjuk egy fx8320-ra. Utána a 3VGA-t felejtsd el, a lapod 2db-ot tud pci-e 8x sávszélen meghajtani, ott még tökéletes lesz, de a 3.ik kártyának márcsak 4x-es sávszél jut, az meg kevés.
Add al ez egyik vga-t egyéni preferencia szerint. Vagy legyen 2db 7950, vagy a 7950 menjen el és használd a meglévő 2 egyforma kártyát. Tápból meg márkás kell, erős 12-es ággal, lehetőleg Single Rail, 4db pci-e 6+2 csatlakozóval.
Make things work
-
AAntii
őstag
válasz X Factor #57703 üzenetére
Bányászgépbe fölösleges ettől jobb proci, a videokártyák sem fognak összeveszni, meg a 4-szeres sávszélesség is bőven elég lesz. Arra a célra jó összeállítás az.
Valóban nem írta, de a több és ráadásul nem is egyforma videokártya, minimális háttértár és a laphoz képest is gyenge proci miatt más nem lehet a felhasználási terület.
Köszönöm a segítséget mindenkinek, aki a korábbi kérdésemre válaszolt!
Jónak tűnik at az xfx tápegység nagyon.[ Szerkesztve ]
"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
-
dragonfx
veterán
Miibol alakult ki az a vélemény hogy a cwt tapok gyengék?
Megnéztem az adatbázist chieftechieftec n,enermax,ocz,corsair coolermaster es stb nagy nevek is ilyennel dolgoznak.annyira nem lehet gagyi ha ezek a markanevek odaadják a hirnevuket érte nem?egy kozepkonfighoz jők tuning nélkül nem?"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
AAntii
őstag
Amit nekem ajánlottak neked is jó lesz, a fogyasztás kb. ugyanakkora a te terveidben, mint az enyémekben: [xfx pro850w]
Ez mondjuk single rail táp, de nem értem, hogy neked miért szempont a 3 ágra szétbontott 12 voltos ág.
Néha meg kell próbálni 3-szor is"Az amatőrnek ihlet, a profinak előleg kell."
-
Graphics
Jómunkásember
válasz dragonfx #57709 üzenetére
Enermax Cyclops keress rá.
Chieftec iArena....
Corsair VS v1....Ezek a low-end... Tud a CWT jot is, de miért fizessek többet a Corsair logoért... ha kapok Seasonicot is... ?
Az általad emlitett gyártok a profit miatt adják a nevüket. Nem a felhasználo miatt...
Egy iArena pl semmihez se ajánlhato.
De mondd milyen CWT-s táprol van szo?
[ Szerkesztve ]
Eladó HP Prodesk ( i3-6100T/8GB/128GB)
-
-
MMIX
addikt
válasz Sz.Miki #57712 üzenetére
Corsair AX760, platina nem gold, +2 év garancia, jobb ventilátor. Félpasszív ami visszakapcsolható mindig pörgősre.
"Megéri a Corsair az árát?"
- Mondjuk kb. 2-3 ezer Ft. van köztük. Kell 850W? Csak akkor jobb a Cooler Master.
-----------------------
Egy pát héttel ezelőtt mindenhol 3 év volt a Cooler Master V-re, az Iponon 5 év most.[ Szerkesztve ]
-
PPatrik
aktív tag
-
the_mad
aktív tag
Tudna nekem mondani valaki egy megbízható, 750W-os tápot, olyan 35-40 ezer között?
“God made men, but Sam Colt made them equal.”
-
Aryon87
félisten
Jelentem a konfig megrendelve, nincs visszaút
Xiaomi 14 Ultra / Huawei Mate50Pro & Huawei Watch GT2 Sport / Honor Magic 5Pro / Huawei P40Pro / Xiaomi 12X // Huawei P8 Lite / LG G4 / Xperia SP
-
őstag
Tápegységet szeretnék FX-6300-hoz 1 2,5" HDD+SSD GTX 760-hoz.
20ezerig a elsősorban a leghalkabb másodsorban legjobb minőségüt. Olyan ami 500-ig leviszi a fordulatot üresjáratban vagy akár ki is kapcsolja. Ha van ilyen -
őstag
válasz kalozhun100 #57722 üzenetére
Halkság vagy minősg? Vagy mindkettő? :-)
-
MMIX
addikt
válasz the_mad #57719 üzenetére
SEASONIC G Series 750 fél moduláris (Seasonic G)
XFX Pro 750W Full Modular Edition full modulár (Seasonic X km3)
FSP Aurum Gold 750W fél m.
ANTEC HCG-750M fél m. (Seasonic M12II DC-DC)
EVGA SuperNOVA NEX750G 750W full m. (FSP Aurum)
COOLERMASTER V700 700W full m. (Seasonic X km3)
THERMALTAKE Toughpower TP-750P 750W nem moduláris (FSP Aurum)Esetleg kevesebb pénzből is megúszható fix kábelekkel, kisebb teljesítménnyel 700W, hatásfokkal bronz-gold
25-30 környékén is.[ Szerkesztve ]
-
kalozhun100
őstag
válasz Kaci84 #57723 üzenetére
Mindkettő. Amúgy haver gépébe vettem, mert beszart neki, amit a Delux házához adtak 400wosat, amúgy nagyon régi gép. AMD Athlon 64 3000+ 1.8Ghz, 2*1GB ddr1-400Mhz RAM, ASUS A8N-E alaplap, meg egy 80GB-os winyó, jah meg samu floppy meghajtó, asus dvd iró, meg egy pioneer. Aztán kilőve.
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Az FSP Aurum S Gold 600W tápegységről mi a véleményetek? Ahogy néztem, bestbuy-nak tűnik.
-
MMIX
addikt
válasz Skinny26 #57728 üzenetére
Azok az Aurum S-ek, amiket itt árulnak, azoknál a Raider is jobb ár/érték.
Ha az 50W nem hiányzik, akkor a Thermaltake Toughpower TP-550P a best buy ha Aurum kell.
Ha mégis Aurum S lesz, az ajándék pólót próbáld meg megszerezni.
Csak eljut-e a vásárlóhoz, vagy már elfogyott, nem tudom.[ Szerkesztve ]
-
hibavissza
veterán
Üdv! Passzív hűtésű tápokat nem nagyon látok az ajánlóban...Milyet érdemes mostanában venni ezekből? Régebben volt az a sípolás mizéria. Úgy 25 ezres körül lehet valamit kapni manapság? (alap játék gép: phenom II 980 és 7850 plusz a szokásos, semmi ultimate)
Olvastam olyan tápokról, melyek bizonyos terhelés alatt leállítják a ventit. Van ilyen a piacon?Előre is köszönöm a válaszokat!
-
MMIX
addikt
válasz hibavissza #57731 üzenetére
30+, Seasonic X 400W, 460W ás P 520W-ig, és FSP Aurum Xilenser 400W és 500W
Venti nincs, de ettől még ugyanúgy cicereghet, mint a többi táp.Félpasszív van, de azok is cicereghetnek, és hasonló egyéb hang. (venti leálláskor és felpörgéskor)
Corsair GS 2013 Edition. 20+ , állítólag nem cicereg (venti felpörgéskor leálláskor) azt írták a Corsair oldalán a fórumban, de én nem garantálom. Itt írta valamelyik kérdésben az egyik Corsair-es, most nem találom. (pár hete olvastam)A többi tápért írd be a keresőbe, hogy félpasszív, fél passzív, passzív.
[ Szerkesztve ]
-
Balrog
tag
Sziasztok!
A minap a Seventeam beles Hiper tápomban az egyik tekersz kisebb füst felhő kíséretében szó szerint megsült.
Szóval az alábbi konfighoz keresek minőségi tápot:
Alaplap: Gigabyte GA-MA790X-UD4P
CPU: Phenom II x4 955 4Ghz-en 1.4V-os feszültség mellett
VGA: HD 4890 (1db 6 tűs PCI-E csatlakozó van rajta szóval egy 12V-os ágat terhel)
RAM: 4x2GB
HDD: 2db 7200rpm-esA processzor szerintem 130-150W körül fogyaszthat és az se sokat segít hogy a HD 4890 az 1db pce-e csatlakozó miatt szerintem csak az egyik 12V-os ágat terheli. Ezért is gondoltam, hogy jobb lenne ha a 12V-os ág egyben lenne.
Eddig két jelöltet találtam:
SEASONIC S12 II 620W
XFX Pro 550WTi mit ajánlanátok? Ha olcsóbbat ajánlotok annak csak örülök.
[ Szerkesztve ]
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
-
Balrog
tag
válasz Kaci84 #57734 üzenetére
A Raider 550-et is kinéztem már régebben csak nagyon is szellősnek nézett ki a belseje pl a 620W-os Seasonichoz képest amit linkeltem. Viszont a tesztekben is az egekig magasztalják és látom itt a topikban is sokat ajánljátok úgy hogy szerintem ő lesz a befutó.
Köszönöm a választ.
[ Szerkesztve ]
Sometimes you want orange, but life gives you lemon-lime.
-
MMIX
addikt
Ha mégis ugyanúgy zenélnének a Corsair GS 2013 Edition tápok amikor leáll/felpörög a ventilátoruk.
RAM GUY
Corsair Product Guru"There was an issue with the GS series fan making noise when it spun up and this was fixed and the way to tell if you had a fixed unit was by the part number IE 2013 Edition. "
[link] -
MMIX
addikt
EVGA 430W és 500W 80+Natúr, valószínűleg HEC
www.techpowerup.com -
Raidon
őstag
Sziasztok erdekelne hogy az XFX 550 es az FSP Aurum Gold 500W kozul melyiket ajanlanatok? Ha nem szukseges nem adnek ki 8k val tobbet az FSP-ert...
Az adatlapomon levo konfighoz lenne esetleg kesobb lenne egy ujabb VGA meg nemsokara egy 840 es Samu SSD.
"A háború első szabálya (...): soha ne teljesítsd az ellenség vágyát!" George R. R. Martin
-
Pepszi
tag
sziasztok,
az eddigi E2200 proci / 9400GT passzív VGA helyett -> E8500 / nvidia 630GT került a gépembe és a nemrég vásárolt cooler master 500W (pontos típus nem megy fejből) ami eddig hangtalan volt, elkezdett darálni. Mit lehetne tenni vele? csak csere?(ezeken kívűl egy 250Gb és egy 2Tb HDD vannak a gépben)
-
tornas
őstag
válasz Graphics #57692 üzenetére
Ennek a dual-voltage ventinek az a lényege, hogy két feszültséges. Így nagyon alacsony fesszel (--> fordulattal) is lehet stabilan használni. Így lehet alacsony fordulaton is használni a ventit pl. 3 V-on.
Ez a venti egy hagyományos 3+1 pin-es venti akar lenni. 3 pin-es mezei venti +1 kábellel ami nem a PWM, hanem a "variable 12 V" (0-12 V) drótja és ehhez egy Hall IC is tartozik. A vezérlő áramkör neve: SpeedGuard és az Enermax szabadalma.
Kábelkiosztása:
sárga: +12V
fekete: 0V Ground
fehér: RPM (fordulatszám jeladó)
piros: változtatható feszültség - 0V-12VEredetileg azért is találták ki, hogy ne egy "drágább" PWM-es ventit használjanak, hanem ezt a kétfeszeset. Természetesen nem az átlag userek szempontjából vették figyelembe azt hogy milyen ventit kapjon a táp árazás tekintetében. Nekik olcsóbb volt legyártatni a kétfeszest, mint egy PWM-eset belerakni. Vagy egy 2-3 V-ról induló mezei, kétvezetékes ventit egy mezei vezérlővel ellátva is "drágább" lett volna ezek szerint. Viszont emiatt szinte lehetetlen a venticsere probléma esetén. De legalább nem erőltették ezt a megoldást a 2.-es verzióban (a Modu82+ tápban is ez van) és egyéb más tápjukban sem. Ezek szerint belátták, hogy bakot lőttek...
Ha már mindenképpen cserélni kellene benne a ventit, akkor legfeljebb a mezei kétvezetékest lehet felhasználni, ami mindig max.-on fog pörögni, viszont a PWM-es ventivel nem használható. És 0,3 A-t is érdemes szigorúan betartani, mert Speed Guard vezérlő is tönkre mehet! Ha netalán túlélné a táp a vezérlő elszállását, akkor már csak a teljesen direktbe kötés marad, aminél szintén full max. fordulaton járó ventit eredményez.
Szélsőséges esetben még szóba jöhet a hasonló teljesítményű, minőségi táp 10kohm termisztoros vezérlője is, aminél viszont már lesz hőfokfüggő fordulatszám-szabályozás. Ezt szintén a sárga és fekete drótok közé kell bekötni a tápban, a termisztort meg a szekunder hűtőbordára rögzíteni. A venti a vezérlőre kerül beforrasztásra. Az SG meg magára marad...
[ Szerkesztve ]
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Pepszi
tag
válasz syberia #57743 üzenetére
Meg kell néznem otthon.
Először egy 11000Ft körüli cooler mastert vettem, de azt egyből vissza is vittem a hangja miatt.
A második 17e Ft volt és a boltban letesztelve és otthon is hangtalan volt.A ventilátora hangos, de csak egy idő után. Van amikor felpörög, aztán elhalkul, és van amikor már folyamatosan hangos. Gondolom ahogy saját magának szabályozza.
Ezt akkor is csinálja, amikor nincs rajta a ház oldala. -
tornas
őstag
válasz tornas #57745 üzenetére
Ezen linkek szerint viszont a 2.-es verziójú Modu82+-ban és a Pro82+-ban is dual ventik vannak SpeedGuard vezérléssel valamint plusz venti adnak hozzá gyárilag.
"Az oroszlánbőr alól is kilátszik a szamárnak a füle."
-
Kurosava
csendes tag
Sziasztok!
nagyon laikus vagyok a témában.
Érdekelne, hogy egy FSP Hexa 400W ki tud e szolgálni egy A10-5800k + GTX570 kombót?
Válaszotok előre is köszönöm! -
totyika93
tag
Sharkoon 500W WPM?
Vélemények erről a tápról, egy i5 4670, egy r9 270x és néhány csilivili cuccot hajtana!
Egy Cooler Master 350 házba kellene a Hexa 500w helyére! -
Tomi0703
addikt
válasz totyika93 #57749 üzenetére
Nem vagyok szakerto, de szerintem eleg. Nekem is ilyen tapom van. Modularis, a kabelei kisse merevek, de kello hosszusaguak. Egyebkent nincs vele gond. Ventijenek nincs nagy hangja, most kezdett el neha hangoskodni de olyankor alulrol egy sallert adok neki es mar jo is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AliExpress tapasztalatok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Autós topik
- Napelem
- Revolut
- Hiányzik a gamer érzés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest