Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    gyors tapasztalatok, Corsair HX650 gold:

    a HX650 nagyon halk. gyakorlatilag vagy teljesen elnyomja az ~1000rpmen pörgő 92mmes ADDA vgahűtő (lehetséges), vagy még be se indult a ventije. olyan 160W körül fogyaszthat a rendszer asztalon, szóval ez is lehet. összességében a gép lement 23dbAig (kb 1 dbAt nyertem... ez nem annyira sok, de a videokártyán és a tápon kívül minden venti fixen van vezérelve, a gép játékra használva konnektorból 350W környékén is még bőven halk). az előd egy FSP500GLN volt, de a gépet még egy előző 3870el próbáltam egy CX400revBvel is. az FSPvel a CX kb egy szinten indult hangban, csak éppen terhelve az FSP szinte semmit nem hangosodott (a 6950el már többet, de még mindig elfogadható keretek között mozgott), a CX viszont teljesen terhelve már bőven nem volt halk, elfogadható is csak éppen.

    a harisnyázás egy fokkal jobb, mint a CX400 esetében. emiatt a kábelek egy hajszállal vastagabbak, de még mindig bőven hajlíthatóak. a molexek/saták harisnya helyett fekete kábelt kaptak, ez szűk alaplap mögötti helynél fontos lehet. 8 molex, 8 sata, gyakorlatban ennyi elég.

    amit keveslek, az a két 8+2pines csati. 8pinest (150W elvi max) oké csak kettőt raktak rá, de egy 2x200Wos 6950CFet még lazán el kéne bírnia a tápnak, illetve gyakorlatban CPUtuning nélkül egy 6970CFnek is mennie kéne. gondolom el kell adni a nagyobb modelleket is. azért az FSP után elégedetten konstatáltam, hogy nem kellett legalább 6 extra kábel, mert vagy rövid volt valami, vagy kevés volt a csatlakozó (a floppykon és a második cpu 4pinen kívül minden be volt kötve és még úgy is kevés volt). 8 pines hosszabbító még kellett, bár ha a Cosmosban nem a lap mellett kellene elvezetni a 8pines EPSt akkor elég lenne. túlméretezett nagytornyokon (a Cosmos 63 centi magas) kívül elég hosszú a 8pines, minden más is bőven elég.

    festés szép, jó minőségű. viszont a tépőzáras kábelkötözőket (Seasonic X széria pl) picit hiányoltam, bár rá csak emiatt nem fizettem volna.

    kb egy centivel hosszabb az FSP500GLNnél, szóval eléggé kompakt.

    akcióban átszámolva kb 25k hufért vettem újonnan, szóval most pár évre úgy érzem a táp kérdés megint le van tudva (650+Wot halkan a Cosmosban már nem tudnék elvezetni -430-450 a jelenlegi hűtéssel még kb 15fokos belső deltaTvel megy az ambient és a cpuventik mögött mért exhaust temp között-, szóval nem hinném nekem fog kelleni több).

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák