-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
A Straight Power 400W-os is bőven hozza a CX430 szintjét teljesítményben, sőt...
(#19699) toto76: Szia!
Chieftec CTG-500-80P. Az XFX jobb, de nehéz beszerezni és drágább is.
(#19701) harcikoca: Az E7 is nagyon halk, de az E6 már nem tartozik a leghalkabbak közé.
[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
tdd587
őstag
Sziasztok,
Új tápot kellene vennem az alábbi konfighoz:
Q9550 (húzva 3400MHz)
HD5870
8GB RAM, 2HDD, DVDNézegettem, hogy mi a nagyon ajánlott és két típus tűnt ki:
Enermax Modu-87+ 500W / 600W / 700W (80plus Gold) kb. 42e/44e/46e HUF
Illetve a
Be Quiet Straight Power E8 480W / 580W / 680W CM (80plus Silver, de ez halkabb?) kb. 26e/28e/31e HUF
A kérdés, hogy mit kapok az Enermax feláráért, illetve hogy van-e bármi értelme a 600/700-asokra lőni? Most egy 460W-os Zalman purcant ki, nem kizárt, hogy a nem ideális (?) terhelés miatt. Igaz évekig szolgált, 8800GTX, HD4870/90 is futott alatta.
[ Szerkesztve ]
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
vzsryl
nagyúr
Az E7 is kb. 2éve lehet a piacon, és még ma is teljesen korrekt minden tulajdonsága, ráadásul szintén rendkívül halk.
Az APN és CTG biztosan nem halkabb a CX-nél. Az XFX viszont már kellemesebb zajszinttel rendelkezhet terhelés közben.(#19704) tdd587: Szia!
A konfigod így húzva nagyon-nagyon max. 350W-ot kajálhat, tehát egy jó 400W-os táp is elég lenne hozzá.
Az Enermax feláráért csúcs-minőséget kapsz. Egyértelműen jobb a BQ-nál, de ez utóbbi is teljesen korrekt minőséget képvisel (FSP bél), és hangban hozza az Enermax szintjét, tehát szinte hangtalan, még közelről és terhelve is.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Locutus
veterán
LEPA G szériával tapasztalat valaki?
A tesztek szerint ezek megegyeznek az Enermax Modu87+ tápokkal. Tehát ugyanolyan rebranding mint a Sapphire FirePSU pl, csak meg modu82.
700W-osat akarok venni, Enermaxból 160 euro, míg a LEPA csak 128 lenne... és elvileg 5 év gar.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
mrbig25
őstag
Üdv Mindenkinek!
Valaki nem tudja, hogy az FSP két új microATX (SFX) tápja kapható valahol vagy kapható lesz-e nálunk (vagy Európában ) ?
Ezekről lenne szó: FSP400-60GHS / FSP450-60GHS...
-
04ahgy
nagyúr
-
Locutus
veterán
válasz 04ahgy #19714 üzenetére
Lehet hogy bizonyos piacokra nem mehetnek már enermax névvel? Pl az antec 140mm fan patentje miatt?
Mondjuk akkor se tenném bárhol elérhetővé a LEPA-t, mert ez rontja az Enermax brand eladásait csak, az ára miatt...
Mindenesetre én rendelek egy ilyen LEPA-tKomplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Mustadjoci
tag
sziasztok!
szeretnék venni egy hd4850 vga t
a konfigom:
p35 ds3 alaplap
intel core 2 duo 6750 proci
TÁPOM Q-TECH 400W 12 volton 16 amper.
két vinyó a gépbe. a tápomon nincs olyan 6 luku(3 felöl 3 alul) csat, ezért arra a csatira a mit a optikai meghajtóba dugok raknék átalakítót.azt szeretném kérdezni hogy a hd4850 hez e konfig mellett kevés a tápom?
köszönöm előre is! -
lizRRR
őstag
válasz Mustadjoci #19716 üzenetére
Hát a táp nem egy megbízhatóság , legalább is olvastam róla 1-2 rossz tapasztalatot.
El bírni elbírná szerintem , de nem bíznám rá az én rendszeremet mérten arányos táphoz abba a márkába.Hány molex csati van neki ? 1 szabad van neki nem? jól tudom , hogy a 4850-nek 1 db 6pin-es pcie tápcsati kell úgye?
Az én kedvencem ugyanis a hagymásbab... :)
-
Mans20
addikt
válasz Mustadjoci #19716 üzenetére
Avval a táppal nem használnám azt a gépet,pl a chieftec CTG 500w jó lenne.
-
Cilibro
csendes tag
Helló
egy i5 2400+ MSI 6850OC-re kellene táp.
Kinéztem egy Aurum 500-ast, az elég lesz vagy ajánlott nagyobbat venni?Köszi!
-
almos94
aktív tag
Kellene egy moduláris táp,500W minimum és max 24k legyen. Várom a tippeket
Miért érdemes tanulni??? A tanulás meghozza gyümölcsét, a gyümölcsből meg ugyebár pálinkát lehet főzni...
-
04ahgy
nagyúr
válasz almos94 #19721 üzenetére
27k, Corsair TX550M. Bitang jó szerkezet. 3 ezerrel ugyan túllépi a keretedet, de +50W-ot ad a kérthez képest és 5 év garit!
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
TechData
tag
Sziasztok.
Megjött a táp (Fortron AX450-60APN 450W ) ....tegnap este bele is épitettem a gépembe,és nagyon király...a ventilátort hallani,de 3-4órát futtattam a gépet üres járatba és a táp felöl,hideg levegőt áramlat ki....úgy ahogy irom,hideg....rendesen hűtötte a kezem....még sosem volt ilyen jó tápom,köszönöm nektek az ajánlást.
Néztem a gyártó oldalán hogy 100.000 óra élettartam van megadva 25 Celsius fokon.
Az nekem bővem elég lesz mivel 4166 napnak felel megLG G Flex 2 (Titan Silver)
-
lacika0926
tag
hali!
most fogok venni egy 4890 2gb-s kártyát..
és egy 550W-os chieftec elég neki?
AMD Phenom II X4 975 BE
4gb ddr3 ram 1600mhz
1 vinyó 160gb-s
és 1 dvd olvasó
elfogja bírni? -
Hunork
veterán
válasz Gigi01 #19733 üzenetére
Szerintem neked bőven elég egy jó, már a jövőre nézve is egy 400-450WW-os táp. Már ha ez számít, és majd később fejlesztenél. Kérdés, mi az az olcsó? Mert azért Codegen, meg HKC ne legyen, ha nem muszáj...hidd el, hosszú távon jobban jársz! (10k és kapsz jó FSP-t például) De írd meg, mekkora a pénzkeret.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
vzsryl
nagyúr
válasz lacika0926 #19732 üzenetére
Szia!
Elég neki bármelyik 550W-os Chieftec, de megkérdezhetem, hogy pontosan melyik típusról van szó?
(#19733) Gigi01: Biztos, hogy elolvastad az 1. hsz-t? Mert az bizony nagyon egyszerűen van megfogalmazva, hogy a laikusok is megértsék.
Egyébként minimum FSP 350-60APN ajánlott, de azon kevés a csatlakozó és átalakítózni kell. Ha ezt meg akarod úszni, akkor FSP Hexa 400W vagy Chieftec CTG-400-80PB.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Klemens
őstag
Sizasztok!
Ismét tápot akarok venni.
A kritérium az, hogy az adatlapomon szereplő konfigot elvigye + 9800GTX-et vagy HD4850-et.
Fekete legyen mindenképpen!
Most egy Chicony Hipro 350-es van, de szürke és nekem fekete kellene. Ezt eladom 5K-ért és olyan maximum 7K-ért kellene valami tápocska.
Én ezt néztem, hogy b@sszák meg, a ventirács króm..."A tegnap már történelem, a holnap még rejtelem, de a ma...adomány!"
-
mpierre
veterán
Egy - kb 3 éves - corsair vx450-t megéri lecserélni egy új enermax liberty-re (500W)?
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Csababá
tag
Nézegetem a (CTG) tápokat, de nem tudom, mit jelent az ATX2. Azt látom, hogy picivel drágább és a névben is van eltérés (GPS), de nem tudom, mit jelent ez a gyakorlatban. Abból lehet gond, hogy a házam felső tápos?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest