- Szegmenses LCD kijelzőt használnak a DeepCool új vízhűtői
- Feltételt szabott az USA az Intelnek a CHIPS törvény biztosította pénz mellé
- Nem igazán reklámozott képesség lesz az új Arc sorozat legnagyobb előrelépése
- Legalább 200 kínai cég kerülhet az USA új szankcióinak célkeresztjébe
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Canon MILC: EOS R és M topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple notebookok
- Fujifilm X
- Egyelőre nem hozta meg az áttörést a Qualcomm PC-s rohama
- VEGA néven új tápszéria érkezik a Chieftectől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TigerDzsó
tag
válasz TechN7ne #135200 üzenetére
Engem ez nem zavar, mert alapból nem hallom, csak ha tényleg nagyon közel hajolok a géphez.
Leállításnál pedig semmi extra hangot nem hallok.
Az előző tápomhoz képest terhelés alatt ennek szinte nincsen hangja, így én nagyjából meg vagyok elégedve vele. A magas fpsnél hallható hang kicsit zavar, de mivel nagyrészt fülessel játszok, ezért nem tartom egy akkora nagy problémának, de persze megértem a Te álláspontodat is.[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz TigerDzsó #135201 üzenetére
Több mint 600 k t ilyen tápegységekre nem szabad dugni ,legalábbis az én esetemben ,de valójában egy 100k s gépet sem raknék ezekre.....
Ezek a hangok egy tápegységben szürési problémát és haldoklást jelentenek ,csak figyelmeztetlek ,nem tudom hány száz ezer van rá dugva a te esetedben.
És végre bebizonyosodott ,hogy nem velem volt a probléma!
[ Szerkesztve ]
-
Megaptera
csendes tag
Nem ugyanaz a kettő.
Emag:SF-550F14HG
PCland és a többi:SF-550F14RG
Ránézésre mások a csatik,nincs RGB.Kicsit kusza az elnevezés a cégtől.
Egyébként most kérdeztem rá,hogy Emag mennyi garanciát ad.Hamarosan jön a válasz. -
TechN7ne
nagyúr
válasz Grave_444 #135204 üzenetére
“ Ne is figyelj rá.”
Nem a te géped ,meg te amúgy is annyira jószándékú forma vagy ——- látszik a hozzászólásaidon ,meg az is hogy a tapasztalatod az adott tápegységekről nulla ,többet nem reagálok rád ,vedd egy búcsúnak.
TigerDzsó
A garanciát a tápegységedre vállalják ,nem a gépedre ,biztos megy 10 évig is de az alatt lehet megeszik vagy 5 gépet.....
Nem a tápegységre kéne a kamu garancia ,hanem a szeretett számitogépeink védelmére ,hisz ezért vásárolunk és keresünk minőségi tápegységet.[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz coolpet #135194 üzenetére
Azzal semmi. A magyarországi forgalmazásával annál több.
Minden forgalmazója "lenyeli" a jótállási idő egy részét. Ahhoz képest pedig kategóriájában az egyik legdrágább tápegység.
Egy bármilyen "Seasonic Focus GX/PX", "Corsair RMx", "Phanteks AMP", vagy "FSP Hydro G Pro" 10 év jótállással, vagy a "Prime GX", és ez a "Prime Ultra Gold" is a 12 év jótállással klasszisokkal jobb vétel.
"Aquila non captat muscas."
-
Frozen
addikt
üdv
lenne kinézőben egy amd zen3 5900x hozzá egy 3080 geforce 16gb ram meg 2 db m.2 egy dark rock 4 pro hűtőA kérdésem németországban élek mivel járok jobban?
Egy titán 850 vagy egy 1000 res táppal?
Vagy egy sima 650-850 gold minősítéssel?
(A való kérdésem az lenne hogy egy év alatt a titán táppal mennyi sporolnék a hatásfok miatt? KW ban kb / napi kb 2-6 óra közt szoktam játszani)[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Piftuka
veterán
válasz TechN7ne #135207 üzenetére
Hetek óta olvashatjuk a "TechN7ne kalandozásai tápországban" című folytatásos teleregényt, ami még nem volna különösebb probléma, mert a "virtuális papír" elbírja...
Csakhogy azóta a saját tapasztalataid és nulla tudásod alapján égbekiáltó butaságokat puffogtatsz, dezinformálod a szerencsétlen, tanácstalan kérdezőket.
Fentebb Giii fórumtársunk az "FSP Hydro Pro" tápegységről kérdez, te pedig megnyugtatod, hogy bátran megveheti, mert a Te "FSP Hydro G Pro" tápegységed is lám, milyen jó, és az FSP az "egyetlen normális gyártó "...
"Almát hasonlítasz a villamoshoz", miközben tényként közölve hordod le (perrel fenyegetve) az ALZA webáruházat, és az összes tápgyártó - rajtad kívül a fél világnak bevált - elismerten jó minőségű termékeit.
És ezzel már kifejezetten káros tevékenységet folytatsz itt.
Elég volt! Fentebb már elköszöntél, és megfogadtad, hogy többé nem írsz ide, amíg elégedett vagy a tápegységeddel...
Ha jól értem, a "Hydro G Pro" bevált... remek, veled örülönk mindnyájan.
Csak most már, kérlek hallgass, és majd csak akkor írj ide, ha érdemben hozzá tudsz tenni bármit az itteni beszélgetéshez!
"Aquila non captat muscas."
-
TechN7ne
nagyúr
válasz Piftuka #135210 üzenetére
Beigazolodott ,hogy igazat írtam ,muzsikálnak és zenélnek az “ajánlott” tápegységet sorra....
Nekem szinte meg volt az egész felhozatal ,míg te beszereltél 1 max. 2 egységet a gépedbe és nyomod a tapasztalatlan dumát.Tudod ,a tapasztalat ott kezdődik mikor megismered személyesen az adott terméket ,nem képről ábrándozva.
Ebben az esetben majd ha behozod azt a mennyiségű egységet és beszámolást mint én ,majd jöhet az okoskodás ,addig meg reménykedj ne hogy téged is hazavágjon az RMx ed Mester!2020 Korona van ,már semmi sem a régi ,de azért aranyos a hozzáfűzött reményed.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Frozen #135209 üzenetére
%-osan ott sok különbség nincs
és adott tápokról lehet szó, sok gold hoz majdnem platinum szintet, és sok platinum éppen teljesti csak a platinum szintet - gondolom erre gondoltál, a titán a plafon, az már borzasztóan túlárazott -
"kiegyensúlyozott" táp ide 850w környéke játék alá, 55-65% terheltséggel futna, én ebből vennék egy jó platinumot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
flexxx2
őstag
-
Skinny26
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, 2 héten belül veszem a gépem, kéne tápegység 40e Ft körül, és a következő lenne a konfiguráció:
MSI B550 Tomahawk
Ryzen 3 3100 ideiglenesen, 2021 Q1-ben max. Ryzen 7 5800x + SPC Fortis 3 talán
Crucial Ballistix DDR4 3200Mhz 2x16GB Kit
Sapphire RX 580 4Gb ideiglenesen, 2021 Q1-ben max. RTX 3070
SPC Regnum RG6V TG 4db ventivel
Kingston A2000 500GB
Crucial BX500 1TBA tápegységgel kapcsolatban örülnék ha legalább fél moduláris lenne.
Köszi és üdv,
Skinny26[ Szerkesztve ]
-
-
syberia
veterán
válasz TechN7ne #135211 üzenetére
Beigazolodott ,hogy igazat írtam ,muzsikálnak és zenélnek az “ajánlott” tápegységet sorra....
Nem igazolódott be, megkérlek hogy fejezd be a flame keltést! Az ajánlott típusok szakmai szempontok figyelembevételével lettek ajánlottak. Mindegyik tápegység bocsájt ki különféle frekvenciájú zajt magából, szaknyelven coil whine, olvass utána.
Ha továbbra is problémát tapasztalsz a saját tápegységed működésével, a szaktopikban bártan kérdezz rá. Ha pedig az általános működéssel kapcsolatban tájékozódnál, arra is van megfelelő fórum.
OFF topik, ha egyik sem lenne megfelelő.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz TechN7ne #135202 üzenetére
Ezek a hangok egy tápegységben szürési problémát és haldoklást jelentenek ,csak figyelmeztetlek ,nem tudom hány száz ezer van rá dugva a te esetedben.
A fórumozók félrevezetése amit művelsz, ezt a hsz-t csak a reagálás miatt nem törlöm-még. Remélem nem kell tovább ragoznom a mondanivalómat, mert nagyon unalmas a topikot takarítani.
[ Szerkesztve ]
-
TechN7ne
nagyúr
válasz syberia #135220 üzenetére
“ Mindegyik tápegység bocsájt ki különféle frekvenciájú zajt magából, szaknyelven coil whine, olvass utána.“
Terhelés nélkül nem minden esetben ,és terhelés alatt sem minden esetben ,de az utóbbi az általános türelem határ.
Ezek a tápegységek terhelés nélkül és kikapcsolás után is kiadnak különféle sercegést ,magas frekvenciás hangot.
Lehetséges ,hogy mostanság ez már természetes ,de régen ilyenek nem voltak ,és van egy 4 éves CX450M es példám is erre ,meg pár 775 os dell gyári gép.
Másrészt ,vannak azok a egységek amik már letettek vlmit az asztalra megbízhatóság szempontjából és külön érdekes hangok nélkül ,ezek a tápegységek mai napig hibátlanok és bírták az iramot ,nem beszélve a rengeteg 15-20-25 éves “brand” gépekről ,amik soha nem adtak ki magukból semmilyen haldoklásra vagy gyenge szűrésre utaló jelet.Mindenesetre köszönöm a normális és korrekt választ ,és köszönöm a topik ajánlókat ,biztosan lesz pár kérdésem mert ami napjainkban folyik a tápegységek tömeggyártása során egyszerűen szégyen.
Köszönöm neked és a többieknek a türelmet ,
Szép napot! -
Chaser
legenda
válasz Skinny26 #135223 üzenetére
szerintem egy kategória, egyik sem hibátlan, de olyan tápegység nincs is
amennyivel eltérnek az abszolút tökéletestől az pedig semmi gondot nem okoz
bármelyik meghibásodhat, arra ott a 10 illetve 12 év gar, műszakilag mindkettő jó megoldás, annak hogy bármilyen alkatrészt a gépben legyilkoljanak, nullához konvergál az esélye
ha meg a kiválaszott valamiért nem tetszik, visszaviszed és veszel mást, azért linkeltem az alzát mert ezekre megadjáka teljes gyári gart és nem csinálnak abból problémát ha valamiért visszaviszed_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Frozen
addikt
-
kutkut
addikt
válasz Chaser #135196 üzenetére
Köszi szépen, ez is jónak néz ki! Futnék itt egy utolsó kört!
Így 2 jelöltre szűkítettem a listát:
- Be quiet! 400W System Power 9: 18k, 3 év bolti gari (Aqua)
- FSP HEXA+ PRO 400W: 17k, 5 év gyártói garancia (Bestmarkt)Ahogy nézem, a Be quiet! mellett a papíron halkabb venti és a Bronze minősítés szól. Az FSP mellett az 5 év garancia. Ti melyik mellett tennétek le a voksotokat?
FSP tápoknál hogy megy a gyári garancia ügyintézése? Hova lehet visszaküldeni, ha meghibásodik? Kerestem, de nem találtam semmi hiteles forrást.
[ Szerkesztve ]
Meizu MX3 32GB
-
Maxxy10
addikt
Sziasztok!
Egy Corsair cx-m 550 80+ bronz elég lenne ehhez:
Ryzen R5 3600
16GB ram
Msi Tomahawk Max
2db SSD
És ehhez jönne egy 2070 super vagy egy 3070.
Előre is köszönöm -
syberia
veterán
válasz Maxxy10 #135232 üzenetére
Elég lenne hozzá, sőt a Seasonic Core GC 500W Gold is. Jobb minőségű elektronikája van, és lényegesen magasabb hatásfokú, ami nem csak a fogyasztást befolyásolja, terhelésen halkabb a hűtése a kevesebb hulladékhő miatt. Viszont rögzített kábeles, ami szerintem nem nagy érvágás.
kutkut: - FSP HEXA+ PRO 400W: 17k, 5 év gyártói garancia (Bestmarkt) +1 voks
[ Szerkesztve ]
-
obliviondes
újonc
Sziasztok,
Az alábbi konfighoz milyen megbízható tápot ajánlanátok?
i7 8700K
ASRock Z370 Extreme4
64GB RAM 2133 MHz
RX 570 VGA
250GB m.2
2x 2TB HDD
+3db venti
Most egy XFX TS 550 Bronze van benne, de már elég idős így inkább cserélném lassan valami hasonlóan megbízhatóra.
Nem kell, hogy moduláris legyen és a csilli-villi dizájn sem szempont egyáltalán.
Nincs tuning. -
syberia
veterán
válasz Frozen #135209 üzenetére
650-750 watt elég a gépedhez, vehetsz drágábban nagyobb teljesítményűt, de semmi előnyt nem fogsz tapasztalni, fogyasztás is hasonló szinten fog maradni. 1000 watt táp pedig értelmetlen kb.
obliviondes: FSP Fortron HYDRO PRO 500W 5 év garanciával
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
válasz Chaser #135228 üzenetére
köszönöm szépen mindenkinek a segítséget
Nem azzal van a bajom ,hogy nem tudok a gép teljesítményével számolni hanem a hatásfokok közti különbőzetet nem tudom szóval hogy a gold meg a titán és a platina közt kb egy évben mekkora különbségek keletkezhetnek ,mert ha nagy akkor érdemes mondjuk egy jobb minösítést venni viszont ha csak elenyésző akkor elég lenne a gold is ami lényegesen olcsóbb . (lehet most nem ütöm meg a 4. es osztályt ?
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Chaser
legenda
válasz kutkut #135230 üzenetére
én az fsp-t venném
nem tudom van-e rma fspn-él, de amit a bolt ír azt ők intézik, gyári gar azt jelenti, hogy ennyit vállal a gyártó
egyébként érdemes rákérdezni papírra mit írnak, van bolt amelyik trükközik 1év + x hónap szavatossággal, de az 1 év utáni részhez sok indokolatlan feltétel van kötve, korrekt bolt annyit ír 5 év gar, ami nyilván fizikai sérülésre és hasonlókra nem vonatkozikFrozen
óóóó hogy ez a baj, tessékszerk:
egyébként az összefoglalóban is ott van rá egy ph-s link[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
syberia
veterán
válasz Frozen #135236 üzenetére
24/7 használatban némi különbség kijönne évek alatt Gold vs Titanium viszonylatban, hétköznapi felhasználás során nem igazán hozza vissza a jelentős árkülönbözetet a magasabb hatásfokú tápegység. A gold plecsnis lényegesen olcsóbb, és minőségben sem igazán kompromisszumos megoldás.
kutkut: Minőségben egy szinten mozog a két típus, a +2 év garancia a fő érv az Fsp mellett. Mindkettőt jó választásnak tartom.
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz obliviondes #135240 üzenetére
Az optikai meghajtó áramfelvétele elhanyagolható ezen a szinten.
600W több teret hagyna fejlesztésnél, de jelenleg bőven elég számodra az 500-as. A gold tápok minőségben is magasabb szintet képviselnek, tehát megfontolandó alternatíva.https://howbad.info/
-
Chaser
legenda
válasz obliviondes #135240 üzenetére
semmi értelme, 270w lehet load a gépen maximum nettóban, játék alatt 220-240
ha érdemire akarsz költeni akkor ne bronzot vegyél, hanem gold 500-ast, amiből mondjuk már nem sok szaladgál amit kapni is lehet és értelmes, alzáról seasonic core 500 pl, 7 év garral 26e talán
ezzel a táppal válthatsz majd combosabb vga-ra is, a polaris már elavult fogyasztás terén, abból a fogyasztásból elkaristol egy 5600xt/ sima 5700 pl, ha ennél jelentősen erősebb vga-t akarsz venni akkor vegyél nagyobb tápot_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
obliviondes
újonc
válasz syberia #135242 üzenetére
Akkor lehet megpróbálom a gold Seasonic Core 500-at (asszem az XFX-emben is Seasonic belső van).
Igazából ez a VGA a feljesztés egy R9 270x-ről. Egyáltalán nem játszom. Photoshophoz és videóvágáshoz kell főleg, emiatt csak a proci szokott 100%-on menni. Az R9-et is csak azért cserélem le, mert már régi.
Fejleszteni alaplapcsere nélkül már nem is lehet ezt a procit. Ezt most összerakom 5 évre, aztán úgyis mindent cserélni kell. -
Chaser
legenda
válasz obliviondes #135244 üzenetére
akkor még az 500w is túlzás ( :
bq! pure power 11 400w is elég neked, pláne ha még találsz, még pláne ha 5 év garral amit a gyártó ad rá, 21-2e ft körül van_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Chaser
legenda
aki még értelmes áron szeretne 650w értelmes gold tápot:
emagnál 35,5e ft a seasonic gx 650, és erre megadják a teljes gyári gart, ami 10 év_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bonifa333
aktív tag
Sziasztok!
Lehet lecserélnem 620 w, seasonic tapomat, SII-es.
Mit ajánlotok ebben a teljesitmenyszegmensben?Ilyesmi jó? Seasonic Core GC/gm 650W, FSP Fortron Hyper M 600
Koszi -
PpenoO
őstag
HP Gen8 Microserverbe keresek 81x41,5 mm max 19cm hosszú Flex ATX tápegységet.
Seasonic SS-350M1U meg is felelne a célra de csak az iPonnál találtam és kevésnek/pofátlannak tartom az 1 év "gyári" garanciát.
Tudtok javasolni nekem 250-350W minőségi, 3-5 év gyári garanciával forgalmazott tápegységet?
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz bonifa333 #135248 üzenetére
Seasonic Core GC/gm 650W, FSP Fortron Hyper M 600 között zongorázni lehetne a különbséget, az előbbi javára. Milyen géphez keresel?
(#135249) PpenoO: MTBF, full load @ 25 °C > 100,000 óra , és Seasonic gyártmány. Kiterjesztett garancia nincs náluk? De ez a táp 10 évet is eldöcög lazán.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- alza vélemények - tapasztalatok
- Háztartási gépek
- Minden ami hőszivattyú
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Linux kezdőknek
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.