Hirdetés
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- XPPen Artist Pro 24 (Gen 2) 4K rajztábla - nagy méret, nagy felbontás
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Kína már készül az USA új elnökének beharangozott vámpolitikájára
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen processzort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Modding és elektronikai kérdések
- Eredetileg x86-os dizájnnak készült az NVIDIA Denver projekt
- A vártnál is jobb a 2 nm-es TSMC node kihozatala
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
Én most valami M4-es mac-et nézegetek, valahogy ott meggyőzőbb a nem x86 platform. Uram bocsá, jó az ár/érték aránya ??!!
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Polllen
nagyúr
"Az egyelőre nem látszik, hogy a vásárlók magát a Copilot+ PC-ket utasítják el, vagy csak a Qualcomm Snapdragon X dizájnokat."
Szerintem az árral van baja az embereknek. Vehetnek egy számukra ismeretlen megoldást jó drágán. Ki ne ugrana rá, igaz?"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
freeapro
senior tag
Mintha a Qualcomm nem is akart volna nyerni. Eleve hibás koncepció az, hogy prémium szegmensbe szánták.
-
addikt
Nem hozta meg az áttörést, mert rossz árszegmensbe lőtték be. Vágják meg az árat 120.000 forinttal az X Elites PCknél és 80.000 forinttal az X Pluson gépeknél, s mindjárt beindulnak majd az eladások.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
martonx
veterán
Az AI PC konkrétan egy faszság. Egyetlen olyan AI funkció sincs benne, ami bárkinek is annyira hiányozna, hogy azért prémium felárat fizessen.
Ha kivesszük az AI-t a képletből, akkor meg marad egy erős gép komoly hiányosságokkal (pl. játék futtatás kompromisszumos), jó üzemidővel, erősen túlárazva.
Ez meg látszik, hogy kevesen fizetik meg, ami logikus is, mert itt nem apple fanokról beszélünk, akiknek bármiért bármekkora felárat megér, amit az isteni cég adott ki.Én kérek elnézést!
-
BiP
nagyúr
Az AI PC konkrétan egy faszság. Egyetlen olyan AI funkció sincs benne, ami bárkinek is annyira hiányozna, hogy azért prémium felárat fizessen.
Főleg, hogy a Copilot elérhető weben is, tök ingyen. Vagy ott a Windowsban, ami fut bármilyen procin, nem kell ehhez Qualcomm vagy újgenerációs AMD/Intel.
Mi az az AI funkció, amihez ezt támogató proci kell és nem elég hozzá a régebbi?
Erre még nem kaptam választ. -
Thom!
veterán
osszák el min 2vel az árát akkor talán...
-
-
freeapro
senior tag
Szerintem az újdonságnak is van varázsa, egy nem x86 procis olcsó gépet kíváncsiságból is meg vettem volna...
AI helyett azt erőltettem volna, hogy a win mellé lehessen az Androidnak valamilyen asztali verzióját is használni. A Samsung DEX és A Huawei asztali rendszerek is egész jól működnek, és ott a csomó program....
[ Szerkesztve ]
-
nubreed
veterán
hogy a vásárlók magát a Copilot+ PC-ket utasítják el, vagy csak a Qualcomm Snapdragon X dizájnokat
Mindkettő egyszerre szvsz, de főleg az első. Senki nem akar ekkora spyware -t a gépére (most konkrétan a Recall -ra gondolok).We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
hapakj
senior tag
Tök vicces, hogy eladnak egy egyébként tök hasznos HW elemet (NPU) AI PC néven. Igazából semmi gond azzal, hogy azok benne legyenek egy gépbe, mert sok feladatra jó lehet, de szerintem se indokol premium felárat.
3.5 fél éves MacBook Air-embe (4 éves modell) is már volt NPU, s már meg is kapta az Apple Intelligence feautöreket mindenféle felhajtás nélkül
-
hapakj
senior tag
Hát olyan privacy és security szempontból lenne értelme, hogy a gépbe van a feldolgozó egység, hogy mondjuk rátanul az ember chat beszélgetéseire, levelezésére, fotóira, jegyzeteire, s utána szabad szóban kérdezhet az ember a digitális aszisztenstől.
Pl "Kivel is beszélgettem múltkor jó éttermekről?" "Mit is beszéltem meg XY-onnal, mikor és hol is találkozunk pontosan?"
Látszana ezeknek a dolgoknak a hasznossága.
-
tibaimp
nagyúr
Egyszer már beletört valami hasonlóba a Qualcomm bicskája, ha jól emlékszem.
A tehén egy bonyolult állat, de ÉN megfejtem...| 2016-tól az tuti, hogy az angyalok is esznek babot...
-
hapakj
senior tag
Hát azért nem gondolnám. Határidő naplónak és notesznak is megvan a létjogosultsága, mégsem idiótázunk le senkit, aki használja (legalábbis én nem)
S az is előfordul, hogy valaki nem jegyez le valamit, ami mondjuk később fontossá válhat. Akkor nekiállhat keresgélni levelek meg chat előzmények között.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
senior tag
válasz aprokaroka87 #17 üzenetére
Tény, de ez egy laptop
-
hapakj
senior tag
válasz aprokaroka87 #21 üzenetére
hát igen, a telefonok ha jól tudom, főleg képfeldolgozáshoz használták és az ahhoz kapcsolódó DSP-kből fejlődtek ki. Apple esetén a FaceID hoz kellett elvileg, s ugye az Apple M széria is azért örökölte meg, mert a A sorozatban már ott volt. Így utólag valszeg jól jött nekik, hogy minden Apple Mx-es gépre ki tudták tolni az Apple Intelligence-t Amúgy rendesen működik offline is, pl leveleket össze tud foglalni két három mondatba, de tényleg nem egy nagy cucc.
De amúgy tényleg nem egy komplex, nem sok helyett foglaló hw az NPU, ami bármire jól jöhet, szóval szerintem nem baj ha ott van a gépekbe. Csak sokan démonizálják emiatt az erőltetett AI őrület miatt.
-
hapakj
senior tag
válasz Kisgépkezelő #23 üzenetére
Vagy annyi dolgot, találkozót kell megjegyeznie, hogy már sok.
Nem mindenki ragadt meg azon a szinten, hogy 8 óra gyári munka után, zéró szociális élet mellett, már csak annyit csinál hogy hazamegy sört vedelni a TV elé.
Ehhez tényleg nem kell notesz
-
Bleccs
csendes tag
Kiadnak egy méregdrága, még eléggé béta szagú platformot. A vásárlók nem veszik.
*Tátott szájú Pikácsú mém -
hapakj
senior tag
Jogos, dehát mivel a Microsoftnak már nincsenek telefonjai, muszáj a laptopokon keresztül támadni
Amúgy szerintem is erőltetett ez az egész AI hype egyelőre, csak próbálok nyitott lenni az esetleges jövőbeni felhasználási területeivel kapcsolatban. Addig se baj, ha a hw már terjed a különböző platformokon.
Régen az okostelefonok is kimerültek a fingós appok, meg a fénykard alkalmazásban. Ma már rengeteg dologra alkalmasak, amik ténylegesen megkönnyítik az életet. (utazás, tájékozódás, pénzügyi dolgok)
[ Szerkesztve ]
-
Alaaf Pi
senior tag
Volt roham?
-
martonx
veterán
-
Amilyen árra van azon veszek egy full-os pc-t jó játék teljesítménnyel igaz csak negyed annyi üzemidővel. Ez a szegmens még nincs kiforrva az árán kívül. Akartam venni? Igen, de én tablet árban gondolkodtam egy windows-t futtató ketyerén. Én kis naiv.
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell G15 5530: Az új erőmű a kezedben! 32 GB változat
- Lenovo Thinkpad T470 / I5 7300U / 8GB Ram / 250 GB SSD / 2-3 órás akku / Világító bill. / Garancia
- Lenovo Legion Y520, i7-7700HQ, GTX 1050, 16GB RAM, 256GB SSD, 1TB HDD
- Új Lenovo ThinkPad X13 G4 Laptop 13.3" -50% AMD Ryzen 7 Pro 7840U 8Mag 32GB 512GB FHD+ Radeon 780M
- Macbook Pro M1 / 16GB Ram / 1TB SSD
- Lenovo G510 - Intel Core i3 - 256GB SSD
- ASUS vivobook 2 hónaposan i5/16gb/512ssd/win11-e eladó/csere/beszámítás
- Lenovo IdeaPad Gaming 3 16ARH7 Ryzen 5 6600H - RTX3050 - 512GB SSD zsír új, bontatlan, garis!
- HP 240 G7, i3 7.gen, 8GB RAM, 120GB SSD, 14" LED, HUN bill, Win10pro, laptop, notebook
- Dell G15 5530: Szinte Új, Csak Párszor Bekapcsolt Laptop Eladó Windows -os változat
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest