-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mattheeew
csendes tag
Sziasztok vettem egy Gigabyte B85M-D3H lapot, Core i5-4460 peocesszorral, a jövőben tervezek egy rx470-es kártyát venni, HDD valami 5 éves 500GB-s van benne, a ház amibe szerelném Sharkoon VS4-S. A jelenleginek rövid a drótja, és nem ér el a 12V-os cpu csatlakozóhoz. Következőnek FSP 500W Hyper M tápot néztem. Ez jó megoldás? Elérnek a kábelek? Vagy van esetleg jobb megoldás is? Előre is köszönöm.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz Mattheeew #104456 üzenetére
HDD-t már túlharsogja kategória.
Nagyjából ennyiért van Corsair CX450M, halkabb, jobb belső, fekete kábelek.
Kenderice(#104457)
Szia.Én magamnak a második FSP-t venném meg; számomra legszimpatikusabb belső a három közül, illetve szabvány méretű. Az Aopen nem szabvány méretű, míg a HEC tápegységekről megvan a véleményem. Amúgy lehet, hogy az újabb, ismertebb típusairól meg fog az év folyamán változni a véleményem.
-
Mattheeew
csendes tag
És ha már ez egy tápegységgel foglalkozó fórum, esetleg tudna-e valaki abban segíteni, hogy egy i5-4460-nak kell e a 12V-os tápkábel. Egy szerelésről szóló dokumentációban az írták, hogy amennyiben a "peocesszor igényei megkívánják, csatlakoztassa a 12V-os tápkábelt."
-
joker55
tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 8000 Ft alatt tápegységet az alábbi konfighoz?
- Asrock FM2A88M Extreme4+
- AMD A8-5600K 3.60GHz
- 1 db dvd író
- 1 Kingston HyperX Fury 120GB SSD
- 1 WD 500 GB HDDTehát minimum 3 (de inkább 4) SATA csatis kellene. Videókártya nincs, netezős, irodai jellegű gépbe lesz, minél olcsóbban. Tudom, hogy tápon nem szabad spórolni, de mégis van olyan, amit max 8000-ért lehet kapni és megbízható? Szerintem 350W-osnál nagyobb nem kell.
Ezeket néztem, sajnos nem nagyon ismerem őket, nektek mi a véleményetek? Vagy esetleg valami más?
LCPOWER LC420
DEEPCOOL DE380
FSP FSP300-50HMN
Approx APP500PSKöszönöm szépen!
--Trance 4ever--
-
-
Qtya123
őstag
válasz _Atesz #104453 üzenetére
Értem, köszi.
Akkor ahogy látom lehet jobban járnék, ha a jövőre gondolva eladnám ezt a ctg-500-80p típust.
Kinéztem ezt:
Chieftec Force 650W (CPS-650S)Hosszú távra (kb 5 év) terveznék ezzel, alsó tápos házban ->Sharkoon Vaya. Fentebb írtam hogy mi van jelenleg a gépemben. Szerinted ár/érték és minőség arányában ez megfelelő? A kábelek elég hosszúak, illetve később komolyabb videokártyákkal is megbirkózna, mint a jelenlegi 225 W-os rx480 nitro? (valamint később erősebb processzor stb...)
-
_Atesz
addikt
válasz Qtya123 #104465 üzenetére
A CPS kábelei nem lesznek elég hosszúak.
Inkább ezt vedd:Antec VPF550: fix kábeles, 80+ Bronze, közepesen halk, 3 év garancia.
Vagy többért csendesebb, jobb hatásfokkal:
Thermaltake London 550W: félmoduláris, 80+ Gold, halk, 5 év garancia.
-
kicsicsuvi
tag
Sziasztok!
20.000 Ft alatt jó lenne, max 25k.2.: Milyen gépre kötnéd(az adatlapodra is hivatkozhatsz)?
Intel Pentium G3240 (esetleg később csere haswell i3-ra, erősebb semmiképpen), külső tápcsati nélküli 750ti, 1 sata SSD, mindez egy Sharkoon CA-M házban.+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Jelenleg egy kb 1 éves FSP Hyper M 500 van a gépben, de ezt kissé overkillnek érzem, ráadásul haldoklik a nagy "játszós" gépben a táp, így ezt raknám át abba. Pico-PSU-val szemeztem, arról mi a véleményetek? Egy ilyen konfighoz mekkora kellene? Ha ez nem játszik, lehetőleg minél kisebb, esetleg félpasszív és részben moduláris lenne az ideális, ilyet tudnátok ajánlani?Köszi!
-
syberia
veterán
válasz kicsicsuvi #104467 üzenetére
Mini-ITX topic-ban jobban képben vannak a picopsu kapcsán.
https://howbad.info/
-
syberia
veterán
válasz kicsicsuvi #104467 üzenetére
szerk: SilverStone Strider SFX Gold 300W [link] félpasszív, kérdés hogy kompatibilis e a házaddal.
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
Hello, még később lesz de van egy régi Chieftec (legalább 6-8 éves) 400W-os tápom. Nagyon meg vagyok elégedve vele, de a későbbiekben szeretnék majd egy újat nagyobbat venni.
Semmi extra : Az adatlapomon a konfigom + azt számoljátok, hogy a VGA-t majd cserélném sztem egy nvidia 1060 valamelyik típusára.
15-20ezer ft körül gondoltam de úgy láttam már 13-15ezer ft-ért is is van Chieftec 500W. Ezek az "olcsóbb" márkás tápok ajánlottak ?
(igaz a régi tápom is anno olyan 13e körül volt.)
Esetleg Corsair jobb lenne ?
köszi| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
syberia
veterán
válasz Kiskokó #104473 üzenetére
Chieftec Force 500W (CPS-500S) [link] ajánlott, rövidebb kábelek miatt nem minden alsó tápos házhoz jó
be quiet! Pure Power 9 400W [link] halkabb és minőségibb egy fokkal a fentinél, elég hosszúak a kábelei
Corsair CX450M 450W [link] kettő között van hangerőben, viszont moduláris, ami praktikusabb a kábelrendezés szempontjából
[ Szerkesztve ]
-
Kiskokó
veterán
válasz syberia #104474 üzenetére
Az első Chieftecet néztem. Szerintem az nekem bőven elég lesz!
Se a hang, se a moduláris kábelezés nem fontos.A Chief GPB és GPS szériája miben tér el ettől (CPS)? nem a pár ezer ft- miatt csak érdekesség ként?.
Köszönöm hello[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Hunork
veterán
Na, srácok!
Kész van a lista, a bolt adott, mert beszámítással megy a vásárlás (monitor), tehát más nem játszik. Tudom, hogy korábban más tápokról is beszéltünk, de a készlet most megszabja a kérdéskört.
Dospalek kollégával már pm-ben csomó mindent megbeszéltünk, de már nem szeretném zaklatni.
Azt tudom, hogy a moduláris esetén a listából a TT London a nyerő, a nem moduláris esetén meg az Antec, de annak még ósdi a kábelezése (szerintem)
Adatlapon a gépem, annyi, hogy RX 480 GTR lesz benne valószínűleg! Ez fontos infó! Jó lenne végre moduláris tápot birtokolni, így ez a fő szempont még. Meg persze a 12V ág, és a belső.Tehát, a felsoroltak közül, melyik jó választás?
Moduláris:
ZALMAN ZM500-GVM 500W - Modular - 80+
Sharkoon 500W WPM Bronze Series 80Plus
ENERMAX TRIATHLOR Eco 550W 80+ Bronze
TT London 550W GoldNem moduláris:
Enermax REVOLUTION DUO 80+ GOLD 500W
ANTEC VPF550 EC 80+ Bronze[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Smiley
addikt
Hali,
Gyorsan kellene leadnom egy rendelest, es nem tudnak S12 II 430-as seasonic hozni csak a G 450-et. Van komolyabb kulonbseg a 2 tap kozott?
Koszi elore is.
Én mondol, Maga mondol, Én mondol. Így kell normál beszélgetni...
-
sb
veterán
Sziasztok!
Inkább csak érdeklődnék új táp ügyben, hogy egyáltalán érdemes-e cseréleb gondolkodni az alábbi feltételek mellett.
1. 20k-t szánnék rá max.
2. A jelenlegi gép i5-6500+7850, a load fogyasztás valahol 220-230W körül tetőzhet, tipikusan 150W körül van most valós használatban a max, idle 40-50W körül. Későbbi bővítés során is elég lenne, ha 200W-ot elbír halkan, sőt az is lehet, hogy 150W is bőven elég.
3. Egyéb igények:
- Félpasszív érdekelt volna elsősorban, de úgy látom 30k alatt nem nagyon van ilyen táp. Ehelyett egy kifejezetten alacsony venti fordulatú modell is bőven megteszi. Pl. idle 4-500rpm-es modellek.
- Hatásfokban sem fér bele extra modell ebbe az ársávba de annyira nem is lényeg, hogy mondjuk 82 vagy 86%-os. 200W-ig, és főleg "alul" 40W-ig lehetne jobb. Ez meg ugye a minősítésből ki sem derül 90%-ban.
- A fentiek alapján karakterisztika alapján 350-500W körüli modellek bőven elegendőek. 500 körüli is csak akkor kellhet, ha nem kifejezetten csendes a karakterisztikája. (Úgy láttam a legtöbb tápnál 50% körül ugrik meg, ritkább az olyan modell ahol fentebb indul meg a venti, hiába ugyanannyi a termelt hő.)BeQuiet-ből láttam 1-2 emberi árú modellt, amik a fentieknek megfelelnek, kimondottan alacsony fordulatúak és későn kapcsolnak fel, alul is kifejezetten jó hatásfokúak.
Minőségben sem szeretnék gyengébbet és most jön a lényegi kérdés: Antec Truepower Trio 550W-ot váltana. Hatásfoka nem a legjobb, főleg alul, de sokat nem számít. Venti fordulat extra alacsony és Seasonic beles amennyire tudom.
Viszont már 7-8 éves a táp, a venti sem hangtalan már de azért elég csendes (cserepróba volt, de 3V körült induló ventit nem nagyon találtam).
A kérdés, hogy kapok-e a leírtaknak megfelelően kicsit jobb tápot emberi ráfizetéssel és megéri-e a csere. Esetleg a kora miatt már muszáj lenne és nem az a kérdés megéri-e.
Köszi! -
syberia
veterán
válasz Hunork #104476 üzenetére
ANTEC VPF550 EC 80+ Bronze
TT London 550W GoldEzek közül válassz, az Enermax Duo szériával még nincs sok tapasztalat (2 ventis hűtési megoldás a régi időket idézi, viszont a megbízhatósága kérdéses)
(#104478) Smiley: Az S12 II régebbi tervezés, de nagyon megbízható 80+ Bronze, a korábban sláger XFX 450 Pro ezzel a belsővel készült. A G450 újabb, 80+ Gold szinte néma táp, telepakolva japán kondenzátorokkal, a minősége az árán is meglátszik.
(#104477) Qtya123: Mindkét táp ajánlott, a BQ 80+ Silver (Fsp), a TT 80+ Gold (Cwt)
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Qtya123 #104450 üzenetére
Úgy rémlik hogy a CTG széria csak papíron osztott ágas [link]. Tehát nem csak 20A áll rendelkezésre a vga-nak, a 240 watt tényleges fogyasztást a tdp limit miatt amúgy sem érheti el a kártya, elvileg.
(#104479) sb: Be quiet! Pure Power 9 400W (BN262) nagyon halk, magas hatásfok, megbízható Van belőle fél moduláris változat kicsit drágábban.
[ Szerkesztve ]
-
gonczip
tag
Sziasztok.
Konfigom:
Ház: Cooler Master Silencio 450
Alaplap: ASUS B150 PRO GAMING/AURA
Processzor: INTEL Core i5-6600 3.30GHz 1151
Hűtő: BE QUIET! Pure Rock
Ramok: KINGSTON 16GB FURY DDR4 2133MHz CL14 KIT
VGA: HIS Radeon HD 7850 IceQ X 2GB GDDR5
Monitor: LG-29UM57
Táp: FSP Aurum Gold 400W
Ezen kívül van még benne 1 db SSD, 2 db HDD, 2 db DVD író és 1 db Blu-ray íróA VGA-t le szeretném cserélni egy Radeon RX 480 GAMING X 8G 8GB, vagy egy GTX 1060 GAMING X 6G GeForce GTX 1060 6GB GDDR5-ös kártyára.
Az lenne a kérdésem, hogy a jelenlegi tápom elegendő lesz-e hozzá, vagy cserélnem kell?
Segítségetek előre is köszönöm. -
bvlglg
csendes tag
Sziasztok! Ma reggel kipurcant a régi CoolerMaster tápom és kérném a segítségeteket, hogy milyen legyen az új.
Úgy terveztem, hogy 25k körül már találok, de hajlandó vagyok a minőségért max 35k-ig felmenni.2.: Milyen gépre kötnéd?
i7 3770k @ 4,5 GHz
MSI GTX 660 Ti OC 3GB
2db SATA HDD
1db SATA SSD
1db SATA DVD olvasó+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
Jó lenne ha moduláris lenne, aktív PFC-s, 80 plus gold kategóriát néztem ki.
Plusz infó, hogy majd a videókártyát szeretném GTX 1070-re cserélni, illetve jelenleg tuningolva van a CPU 4.5 GHz-re ahogy azt feljebb is jeleztem.Előre is köszönöm a segítségeteket!
"Nem attól kerülsz bajba amit nem tudsz, hanem attól amit biztosan tudsz, de nem úgy van." - Mark Twain
-
pnagy7
aktív tag
Hali seasonic SS400ET (80plus bronze) tápom van már évek óta.
Konfig. i5 4460 gammaxx 300 hűtővel
16gb ddr3 1600
ssd 120gb samsung 840 evo
WD 1TB Blue sata3
DVD író
VGA: GTX960 4GB (Gigbyte)
HÁZ: ZALMAN Z3 PLUS
Alaplap: Asus B85-PRO GAMERTervezek egy proci cserét. i7 4790K lenne bele.
Táp elég lenne továbbra is?
Előre is köszönöm!Mr. Hóember
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok!
Jelenlegi tápom betegeskedik,úgy döntöttem lecserélem mivel jelenlegi gépemet cserélném 6.dik generációs intelre, olyan tápot keresek amely megfelelő hozzá.
Árban a következők közül választanék.Cooler Master G550M
Corsair CX650M
Thermaltake London 550W GoldEsetleg tudtok ajánlani arsávban megfelelőt? Modularitás a fő szempont. Illetve Hanswell és ujabb rendszerek támogatása Rx480 és vagy GTX 1070 grafkártya.
[ Szerkesztve ]
Steam ID: MikaVejneGI , PSN ID: MikaVejneGI mindenhol másutt: MikaVejneGI vagy ATis_HUN
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104480 üzenetére
Hát oké. Közben visszaolvastam, és több hsz volt, hogy a London nem jó, mert hiányoznak belőle védelmi cuccok... Egy Gold tápnál lehetséges lenne? Tényleg nehéz... Amúgy a korábban említett ZALMAN ZM500-GVM 500W 80 plus Bronze, és Sirtec belsős. Legalábbis a teszt szerint. Ez jó lehet? [link] A 12V ág érdekelne itt, nem nagyon vágom, mit ír angolul...Vagy az ENERMAX TRIATHLOR Eco 550W 80+ Bronze sem jó? Nem osztott 12V ág, CWT belső, ha minden igaz. Jó lenne ma este leadni a rendelést. és csak ezek, mert a bolt adott, mint írtam (beszámítás miatt)
[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
syberia
veterán
válasz Hunork #104490 üzenetére
Valaki benézte, a London igenis jó minőségű, megfelelő védelmekkel szerelve. A legfontosabb túlterhelés elleni védelem is jól működik benne, a feszültségeket stabilan tartja nagy áramfelvételnél.
A ZALMAN ZM500-GVM megbukott a teszten, hiába Sirtec a gyártó. Az az Enermax vállalható, de sokat romlott a minőségük a spórolósabb belsők miatt, a legtöbb tápjuk már nem saját gyártmány.https://howbad.info/
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104491 üzenetére
Na, kérem, témát lezártam, a TT London berendelve, és a monitor miatt 16k lesz a cash. Köszönöm a sok segítséget!
-
_Atesz
addikt
válasz MasterMark #104494 üzenetére
Ha alulról tud elég levegőhöz jutni, akkor ventivel lefele. Persze ki lehet próbálni a másik variációt is.
Ha többségében passzívan fog menni, akkor lehet jobb felfele rakni, úgy viszont lehet többször kell tisztítani. (amíg garis, addig csak kompresszor / porpisztoly, szétszedés nélkül) -
Qtya123
őstag
(lejárt már a szerkesztési idő)
Amúgy ha eleget olvas/keres az ember, mindenre talál egy állítást, illetve annak az ellenkezőjét is.
A fentebb említett Be Quiet esetén például ezt találtam:
teszt -
syberia
veterán
válasz diegho #104495 üzenetére
Nem tegnap került a piacra, 2 év alatt csak kellett történjen pár kirívó eset...szerintem beszédes itt a 0% meghibásodási arány.
(#104498) Qtya123: Szintetikus terhelésen minimálisan kilépett az atx szabványból a 12V ág, gépbe szerelve kétlem hogy előfordulna ilyen.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104499 üzenetére
Amit nem találok sehogyan sem, az a kábelek hossza. Továbbá jól látom, hogy mélyebb (2cm ha minden igaz), mint egy átlagos táp? Pl FSP Hyper S?
szerk: közben láttam vásárlói véleményeket, hosszúak a kábelek.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest