-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt az alábbi kérdéseket válaszold meg:
1.: Mennyit szánnál rá?
● Pl: "30.000Ft alatt kellene megoldani."
2.: Milyen gépre kötnéd?
● Pl: "Lásd az adatlapomon."
● Pl: "i7 11700, Asus TUF RTX 3070 OC, MSI B560M Mortar, 1db M.2 SSD."
(esetleg a ház típusával kiegészítve, a megfelelő kábelhosszúságok miatt)
+1: Van extra igényed a táppal kapcsolatban?
● Pl: Moduláris csatlakozók, félpasszív működés, halk, stb…
● Pl: "Tuningolni tervezek." (írd le mit és mennyire tuningolnál)
Ajánlott Tápegységek 2023: [link] (a teljesség igénye nélkül)
Új hozzászólás Aktív témák
-
_Atesz
addikt
válasz Hunork #104250 üzenetére
Hűha, ez így hosszú lenne és full off. Inkább itt kérj segítséget: link
A lényeg, hogy vissza kellene venni az alapfogyasztását a VGA kártyádnak, így nem kapcsolna magasabb fordulatra a tápod ventilátora alap felhasználásnál. (film, office, böngészés, stb.)
A fogyasztást lehet alulfeszeléssel, vagy frekvencia csökkentéssel is szabályozni.Az Aida csak egy program, nem mér pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
Scroll Lock
tag
Sziasztok!
Az, hogy egy adott tápegység mennyire zajos az a benne lévő ventillátor minőségétől függ és attól, hogy a terhelés függvényében mennyi a ventillátor fordulatszáma? -
őstag
válasz Hunork #104248 üzenetére
Ezek azok az esetek, amikor beigazolódik, hogy érdemes több pénzt kifizetni a minőségért (Seasonic, jobb féle Corsair, stb.) és legalább félpasszív megoldást választani. Biztos, hogy vannak ennek az FSP-nek jó tápjai, de valahogy nem jön meg az ember kedve ilyen hozzászólások után.
"Less but better" - Dieter Rams
-
Hunork
veterán
válasz xEon1337 #104253 üzenetére
Hát ez jó Még az is, hogy anno (tavaly nyár), amikor vettem, kifejezetten ajánlott táp volt a tápos topikban. És nem volt olcsó...
Majd hétvégén szétkapom a házat picit, megnézem, hogy egy vagy két ágról megy a két PCIE csati. Átvariálom, ha kell, és megnézem úgy. Hátha segít.[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
syberia
veterán
válasz Hunork #104248 üzenetére
Úgy hangzik mintha véletlenszerűen pörgetné fel tápegység, nagy terhelésen fel kéne emelje és amikor újra idle állapotban van a gép akkor visszaveszi. Ha össze-vissza pörgeti az hibára utalhat.
(#104252) Scroll Lock: Sokat számít a minőség, az hogy mennyire pörgeti fel a vezérlés a terhelés függvényében, na meg a ház kialakítása is befolyásolja a hangerőt.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
törölt tag
Látom nincs az ajánlott tápok között a Thermaltake Toughpower Grand RGB 750W, pedig minden tesztje nagyon jókat ír róla. Nah mindegy, én a magam részéről meg is vettem az RGB ventije miatt, hiszen látványelemként ( is ) fogom használni. Holnap érkezik
-
_Atesz
addikt
válasz #16729600 #104258 üzenetére
Az emberek 90-99%-a itthon szeretné megvásárolni a tápot. Kérdem én, ha meghibásodik a táp, hogy postázod garanciális ügyintézés végett -és mennyiért mondjuk Angliába? Akkor is olcsóbb lesz Amazonon vásárolva?
A világítás tényleg fontos, majd újragondoljuk az ajánlott listát ennek fényében. -
_Atesz
addikt
válasz #16729600 #104260 üzenetére
Németbe sem olcsó egy posta finoman szólva.
Ha magyar üzletben veszed, akkor az üzletbe kell postázni, nem külföldre. (persze feltéve, hogy az üzlet vállalja 10 évig a garis ügyintézést)
Az Amazonon vett terméket nem tudod elszámolni sem pl. ha vállalkozó vagy, mivel nem magyar ÁFÁs..
Viszont ami a fő szempont, hogy az emberek túlnyomó többsége nem szeretne külföldről vásárolni, így eleve tárgytalan a topikban egy Amazonos tápajánlás. -
törölt tag
válasz _Atesz #104261 üzenetére
Pár pontosítást hozzátennék.
"Az Amazonon vett terméket nem tudod elszámolni sem pl. ha vállalkozó vagy, mivel nem magyar ÁFÁs"
Aztán már miért ne lenne magyar ÁFÁ-s ( ? ), ha bejelentkezel hazai IP ről, azonnal korrigálja az ÁFÁ-t 27%-ra.
Szép is lenne, ha te német 19%-al tudnál vásárolni otthoni címről, tehát elszámolható.Sokkal jobban jársz, ha kipostázol bármit is az EVGA-hoz, ugyanis ők kb beérkezés után fél perccel cserélnek és visszapostáznak ingyenesen és nem szarakodnak hetekig a garral, mint a hazai kiskereskedők. Ráadásul egyáltalán nem drága a futárszolgálatokkal egy európai küldemény. Peace.
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
Üdv ismét!
Ha esetleg sor kerül rá (mivel garis a mostani FSP), akkor melyik tápok ajánlottak az adatlapomhoz lévő konfighoz? Fő szempontok: legyen 1-1 6 és 8 tűs PCIE, 6 db Sata, meg ugye molex. Ha esetleg fél moduláris, moduláris, az sem baj. Keret, nem tudom, hogy lesz a csere lebonyolítva, de mondjuk legyen 22k, max ráfizetek nyilván kicsit.
Én hirtelen ezeket találtam, nem vágom a témát most, meg nem is mélyedtem bele, így elnézést, ha van benne rossz termék:Lepa MX-F1-Series 600W
Evga 600W /100-W1-0600-K2/ 80 Plus
Cougar STX 650 650W /31TC065.0035/ 80 Plus
Xilence XP630R8/XN062 630W Performance A+ 80 Plus Bronze
Chieftec 650W Force Series (CPS-650S) 85 Plus Bronze
Zalman ZM600-GVM 600W modulárisSegítséget előre is köszönöm!
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz jim bcs #104264 üzenetére
És nem ezekből?
A Chieftec-et ismerem. Amit nem írtam fentebb, hogy jó lenne valami értelmes kábeles megoldású, azaz nem a hagyományos szanaszét kábelek, hanem esetleg sodrott. Ekkora keretből nem létezhet semmilyen jobb fajta fél vagy full moduláris? Vagy ennyire elmentek az árak fél év alatt?"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104266 üzenetére
Köszönöm, ez már más kategória!
Viszont elég ez a gépemnek? R9 390...[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
-
syberia
veterán
válasz Hunork #104267 üzenetére
Mivel nem tuningos FX procid van, hanem étvágytalan Skylake, akár tuningolhatod a kártyádat ezzel a tápegységgel, vinni fogja simán.
(#104268) Hunork: szvsz 350 watt környékén fog terhelés közben kajálni a gép 99% gpu terhelés mellett , persze néha megugorhat akár 400 watt fölé
[ Szerkesztve ]
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104269 üzenetére
Értem, köszönöm! És csendesség szemszögéből nézve mi a helyzet? Gyártó oldala szerint király, de személyes tapasztalat jobb lenne.
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104271 üzenetére
Köszönöm! A CPU hűtő után ez jön, remélhetőleg egy hónapon belül. És szép lassan minőség lesz mindenhol.
-
Tenken
őstag
Sziasztok,
Nem tudok jobb helyet, úgyhogy itt kérdezem meg.
Használt Corsair táp gari hogy van pontosan? Valamennyit ad az itthoni kisker, de site-on sokkal több szerepel az adott típushoz. Lehet azt valahogy érvényesíteni, ha kellene?
Köszi, ha tud valaki segíteni előre is![ Szerkesztve ]
"Minden nő 20 centist akar, de 10 centinél már fulladozik" -Torrente
-
hann
tag
Üdv,
Adott egy CM GX450W táp, amit közel 6 éve vehettem. Egyelôre még nincs vele semmi gond, de lehet jobb megelôzni.
A jelenlegi konfig
i5-2500K@4.5ghz
1060 G1 Gaming
1 ssd, 1 hddÉrdemes valami combosabbra cserélni? Gondolkodtam egy teljes gépcserén is, vgan kívül, de szerintem még egy évig kihúzom.
Köszönöm.
-
Hunork
veterán
válasz syberia #104273 üzenetére
A Cooler Master G550M az tuti ajánlott darab, de itt régen nem kedvelték nagyon a TT tápokat. Ez a London már minőség? Ventije miféle lehet?
-
Grave_444
nagyúr
Corsair CX450M vagy Cooler Master G450M a legolcsóbb választás. Félmoduláris mindkettő, belépő szintűek, de ajánlottak.
Felettük kicsivel Be Quiet Pure Power 9 400W CM, ez már Silver, félmoduláris.
Seasonic G450 vagy Be Quiet Straight Powerr 10 500W CM már Gold.Ha tényleg költenél ennyit Super Flower Leadex Platinum 550W (SF-550F14MP) szerintem elég jó vétel hosszú távra. Full moduláris, félpasszív?. Igaz a fogyasztás nem nő, inkább csökken, szóval 400W is elég lenne.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
válasz #16729600 #104262 üzenetére
Nemrég vásárolt ismerős Amazonról, semmilyen ÁFA nem lett korrigálva, pedig itthonról vette.
Anyagilag biztos nem járok jobban, ha kipostázok bármit is..
DE a fő ellenérv továbbra is az, hogy itthon az emberek túlnyomó többsége itthoni boltból szeretne vásárolni, így nekünk azt kell figyelembe venni.
Szóval a többi eszmefuttatást nyugodtan lehet nélkülözni, mert nem releváns ebben a topikban.
Tehát a TT tápja továbbra sem ajánlott itt.
Részemről ezzel lezárva az offolás.
TenkenSzia, itt olvashatsz róla: link
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz _Atesz #104280 üzenetére
"Nemrég vásárolt ismerős Amazonról, semmilyen ÁFA nem lett korrigálva, pedig itthonról vette."
Már ne is haragudj, de ez lehetetlen és/vagy nem fedi a valóságot. 2016 novemberétől lehet vásárolni hazai címre, előtte nem szállított az Amazon Magyarországra. Ezentúl felhívnám a szíves figyelmedet a következőkre:
"A tájékoztatóból pedig az is kiderül, hogy a Magyarországra szállítandó termékekre (betartva a vonatkozó jogszabályokat) a magyar áfát számolja az Amazon. Ez azt is jelenti, hogy ahhoz, hogy a termékek végső, magyarországi árát lássuk, be kell jelentkeznünk, és be kell állítanunk magyarországi címünket a német aloldalon." [link]
Tőlem olyan tápot ajánlasz, amilyet csak akarsz, de legalább a magyarázó lábjegyzeteid ne tartalmazzanak velőtrázó butaságokat.
[ Szerkesztve ]
-
_Atesz
addikt
-
NightDante
csendes tag
Sziasztok!
Garanciáztattam a számítógépemet az Iponnál, mert a tápegységem beadta az unalmast.
Egy COOLERMASTER V650 tápom van ami annó 30k volt. Kérdés az hogy milyen tápegységet vegyek az árából. Mit tudnátok ajánlani.Ez ment tönkre:
https://ipon.hu/webshop/product/coolermaster_v650_650w_rs650_afbag1_eu/1379664Amit kinéztem:
https://ipon.hu/webshop/product/fsp_hydro_x_650w/1474674https://ipon.hu/webshop/product/corsair_cs_series_modular_650w/536374
https://ipon.hu/webshop/product/fsp_hydro_g_650w/1354782
Vagy fizessek rá, és vegyem meg újra azt, amit eddig használtam. XD
De erre azért még rákérdezek, hogy most ez hogy is van gondolva. XD -
Dealer95
őstag
válasz NightDante #104286 üzenetére
Ki kell hogy cseréljék ingyen ugyan arra a típusra, hiába lett drágább.
[ Szerkesztve ]
-
SamWarrick
csendes tag
Üdv! Keresek 600 wattos tápegységet 20.000.- forintig, fix kábelezéssel, egy 12 voltos ággal, 80+ Bronz minősítéssel, lehetőleg nem CWT GPM belsővel (jobb CWT lehet). Eddig egy lehetséges találatom van:
Aerocool XPredator 600W
http://www.aerocool.us/xp_psu/xp_600.html
Viszont sehol se találni róla angol tesztet. Elvileg HEC belsővel készült. Ismeri valaki? Kinek mi a véleménye róla? Esetleg valakinek valami más ötlete? Előre is kösz!
-
Laraxior
titán
5V-os ágon mennyire normális dolog, ha a feszültség 4.83V? Az még belefér kategória?
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Dealer95
őstag
válasz NightDante #104288 üzenetére
Ha kapni ugyan olyat, miért is nem tudják cserélni?
Ha nem lehetne máér kapni, megérteném...
De ez olyan, mintha tönkremenne a telefonom, amit akciósan mondjuk féláron vettem és azt mondják, hogy nem tudják kicserélni, csak levásárolni tudom az árátírnék Nekik egy e-mailt, hogy miért nem tudják cserélni, ha a termék még mindig jelen van a kínálatukban.
-
_Atesz
addikt
válasz SamWarrick #104289 üzenetére
Szia, konfigurációhoz szoktunk tápegységet javasolni.
Írd le a gépet, amihez kellene.
LaraxiorNem az igazi, szabvány szerint 4,75V-ig ok, a tapasztalat azt mondja, hogy ez a határ inkább 4,8V. Szóval még ok.
Persze kérdés mivel -és hogy mérted.[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz Dealer95 #104291 üzenetére
Pár éve nem tudták cserélni, sem javítani a garis tápegységemet, a vételárat ajánlották fel helyette. Inkább visszakértem tőlük, és helyrehoztam magam (2 db kondenzátort kellett cserélni). A vételárból ugyanis nem tudtam volna olyan minőségi tápot szerezni, ami elbírta volna a négymagos, Gtx 275 kártyás gépemet.
-
b05co
tag
Sziasztok!
Az én szitum kissé érdekes, mert fejleszteni fogom a gépemet de csak nyáron, viszont a mostani tápom döglődik (Corsair CX 600). Ingyen volt úgyhogy nem panaszkodom, de olyan táp kéne ami a jelenlegi configot is szépen viszi és a következőt is
Jelenlegi:
Intel i5 - 3550 (3.3 GHz)
AMD Sapphire R9 280x OC 3Gb (és itt van egy kis gond a jelenlegi táp nem hajlandó elég kaját adni neki boostolt órajelen)
Alaplap: Gigabyte GA-P67A-D3-B3
RAM: 8 GB Kingston HyperX Black KIT
SSD: Samsung 750 EVO 250 GB
HDD: Samsung 500 GBÚj config (nyáron):
Intel i5 - 6600
nVidia MSI GTX 1060 GAMING X 6G
Alaplap: ASROCK Z170 Pro4
RAM: 16 GB HyperX Predator 3000 Mhz CL15
SSD: Samsung 750 EVO 250 GB
HDD: Samsung 500 GBFSP Hydro G 650-et néztem eddig, illetve EVGA Supernova G2 750W volt a másik kiszemelt, de ezek inkább a jelenlegi config miatt. Pénz annyira nem szempont, 40-45k-ig belefér, moduláris legyen, tartós és nyárig tudjam izzasztani az AMD kártyát. Előre is köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
syberia
veterán
válasz b05co #104294 üzenetére
A jelenlegi géped az majdnem megegyezik az enyémmel (280X Vapor-X, I5 3470, XFX 450 Pro), 750 watt teljesen felesleges lenne, főleg a 1060 mellé. Seasonic G-450 [link] 5 év gari a mostani kártyádat is vinné, vagy egy Corsair RM550x [link] a későbbi fejleszthetőség miatt.
-
gezatata
aktív tag
sziasztok!
szeretném megkérdezni a Corsair RM550x-nál a félpasszív(nem kikapcsolható) mit jelent?
van e előnye olyan tápot amin kikapcsolható ez a funkció?Egy hóember kérdezi a másiktól: Szerinted ki készített minket? Válaszul a másik: Senki. █ Az Isten szeretet, és aki kitart a szeretetben, az az Istenben marad, s az Isten is benne marad.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A minél pontosabb válasz érdekében olvasd el a Téma összefoglalót!
● Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
● Garanciális kérdések: Tápegység garancia GYIK!
- Hír Újabb, 12VHPWR csatolóval szerelt ASUS tápegységek kopogtatnak az ajtón
- Hír Megvan az első leégett NVIDIA tápadapter
- Hír ATX 3.0 szabványú az ASUS Loki tápegysége
- Hír Eléggé kompakt lett az MSI ATX 3.0-s tápbestiája
- Hír Megújultak a Corsair HXi szériás tápegységei
- Hír Hivatalosan is bemutatta az ATX 3.0-t és az ATX12VO 2.0-t az Intel
- Hír Szinte minden kiderült a VGA-k új tápkonnektoráról
- Kés topik
- Milyen videókártyát?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anime filmek és sorozatok
- Programozás topic
- Kipróbáltuk az Anbernic RG40XXV kézikonzolt
- S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl - Befutottak az első tesztek
- alza vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.