- Milyen TV-t vegyek?
- Gaming notebook topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Projektor topic
- Hobby elektronika
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kiskokó
veterán
"Én attól félek hogy valami politikai dolog. Pl Amerika kitalal valami tiltast"
Na ezzel egyértelművé tetted, hogy közöd nincs a cryptohoz.
Ha egy icipicit naprakész lennél hírekkel, tudnád, hogy ennek esélye majdnem 0%.
De nincs ezzel semmi baj, csak akkor az ember engedje el az egész crypto / bányász témát és csókolom.
Mondom,ezt úgy hogy 2 hónapja TELJESEN tudatlanul kezdtem bele én is.
De ha az ember nem tanul és fejleszti magát akkor nincs értelme az egésznek.
Hobbyból cryptozni meg nagy ráérésre vall| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
kzkz
őstag
válasz Kiskokó #56600 üzenetére
Felesleges itt vitatkozni, teljesen érthető mindkét oldal hozzáállása.
Aki 1-2 kártyával nyomul, az mielőbb szeretne látni valami bevételt, mert ki kell fizetnie az albérletet meg az áramszámlát, és örül, hogy még marad neki sörre is.
Akinek meg volt rá keret, és milliókat ölt 5-50 kártyába, annak tök mindegy mikor veszi ki (most, vagy 1-3 éve múlva a következő csúcson), meg amúgy is tök mindegy neki úgy általában bármi[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz aerosmith #56603 üzenetére
Ez nem kivitelezhető, ugyan is a hűtőt nem arra tervezték, hogy sok hűt kibocsájtó eszközt hűtsön le. Pár óra alatt befűti a hűtőt, és ugyan úgy melege lesz, csak még a hűtő is 100%-on fog fogyasztani áramot.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Kiskokó
veterán
Felesleges felesleges ez tény.
Na de akkor közelítsük meg amit mondasz.Én tökre megértem, hogy látni kell a bevételt és kell sörre stb.. nade...
Hol láttál már te olyan befektetést, ahol nem kell "nagyobb"összeget betenned és nélkülöznöd egy ideig amíg "befut a biznisz" és elkezdesz profitálni?
Tehát ha valakinek nincs erre félretett pénze, akkor ne fogjon bele még kicsiben se...
Csak egy példa...
Kitalálja xy, hogy befektet egy kis pénzt és kibérel egy kis lyukat és nyit valami boltot, feltölti árukészlettel és beül dolgozni.Ott mit csinál? Kimegy az utcára kergetni a vevőt, hogy "Na ugyan gyere már be mert kell a heti 100$ profit"
Hát nagyon nem, mert ha majd szerencséje lesz és belendül a bolt akkor lehet fél év múlva a többszörösét keresi meg a 100$-nak de addig viszont nélkülözni kell azt a pénzt amit belefektettél.Ez a bányászás ugyan ez, csak itt a jövőbeli siker tuti, még egy boltnál nem biztos.
De valakinek még ez is kevés.
Gyk : az ilyen engedje el a bányászást és próbáljon meg valahogy pénz nélkül pénzt csinálni!Persze ez csak az egyéni véleményem, és jön a régi szleng "csak pénzből lehet pénzt csinálni" , megértem és sajnálatos ha valaki olyan helyzetben van amilyen... de akkor NE kezdjen bele és ne fektessen bele pénzt, ha utána a Heti kifizetésen izzadunk, hogy lesz e pénz sörre meg fűtésre...
Szerk :
Ezt természetesen a lehető legpozitívabban mondom , és semmiképp sem leszólni akarok senkit, nyilván úgy tesz mindenki ahogy akar aztán majd a végén kiderül ki hogy járt[ Szerkesztve ]
| Saabe™ | Keep Calm And Drive Quattro | <3 SHIBA INU <3 |
-
Dare2Live
félisten
válasz Kiskokó #56600 üzenetére
Pedig teljesen érthető. Ahogy a 3000$ úgy a 300$ is benne van az árfolyamban. Crpyto villámsebessen tud baromi nagyokat mozogni. És nincs ami megfogja tompítaná az emelkedést vagy esést mint egy nemzeti valutánál. (Ahol erre ott a pl jegybanki alapkamat, pénz adása/vétele...) Innen teljesen megértem ha vki folyamat visszaváltja a 0.1eit.
Amit nem értek az a 0.1 7/14naponta dolog. Beesik 1800$ról 900$ra. Buktál 20.000Ftt. Na bumm.ennél sztem komolyabb gond az 1% fee. 100.000Ftnként 1.000Ft
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Dare2Live
félisten
válasz aerosmith #56603 üzenetére
alkalmatlan rá. tippre már 200wnál melegebb lesz bent mint hidegebb.
más: én amúgy felfele vároma cryptot pont azért mert fiat egyre értéktelenebb lesz de a kilengések írtóztosak tudnak lenni és tudom 99% lelkileg nem alszik megnyomorodik attól, hogy ha azt látja hogy berakott 10milliót és már 2éve ér 900.000Ftt. Márpedig a cryptoban ilyen benne van. Aztán utána lehet elszáll az ár, de amit nyert költheti orvosra/gyógyszerre. Pont ezért azt is megértem ha vki 0.1enként visszaváltja. Nem kockáztat. Neki fixen +os a bánya. Aki nem így tesz az nyerhet meg bukhat is.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Reggie0
félisten
válasz Kiskokó #56606 üzenetére
Pedig valahol el kell kezdeni, nem mindenki ezustkanallal a seggeben es befektetoi venaval szuletik, oda el is kell jutni es hat a mostani viszonyokat tekintve az emberek orulnek, ha kikohogik az albit es marad kajara. De azert a kriptoba beszallni nekik is szabad, csak nekik rogosebb az ut is.
-
Frozen
addikt
válasz madpapa #56591 üzenetére
Csak a 0,1 értéke nem mind1 ( az 1 lehet 1500 euro meg lehet 0 is x idő múlva ,a csúcsok és a nyereség = remény garancia nélkül kb mint az 5 ös Lottó mikor feladod csak ép soha nem jön össze..) ( nekem ami osszejott még ethmineren annyi is jott meg bc re ,nem vettem észre hogy kevesebb lenne)
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
madpapa
senior tag
Mindenki csinálja úgy ahogy akarja, én csak azt kérem mindenkitől, hogy szépen nézze át az elmúlt évek trendjeit és döntsön. Nézze meg hogy adott coint milyen változásokon ment keresztül. Számomra egyértelmű, hogy a komoly coinok ( ETC, BTC ) egy nagyon szép emelkedő trendet mutatnak hosszútávon. Ennél jobb befektetést jelen pillanatban nem ismerek a saját szintemen. És mégegyszer leírom, ha van pl. 1 ETHd, az 2 év múlva is 1 ETH lesz, meg 10 év múlva is.
Tudod akik most itt nyígnak azon, hogy jajj 0,1 ETH a kiutalási limit mert már alig várják hogy átváltsák euróba, majd itt fognak nyígni 3 év múlva, hogy milyen barom volt hogy eladta, mert most már épp 2x annyit ér pl. Nem beszélve arról még, hogy ha majd eljön az idő és pl. kell egy nagyobb összeg valamiért és eladod, akkor azt euróba vagy dollárba fogod kapni. És itthon ehhez még hozzájöhet az árfolyamnyereség amikor forintba váltod. Akkor?
Tehát HODL! Szerintem. A hosszú évek nekem ezt bizonyítják.[ Szerkesztve ]
-
aradebil2
senior tag
válasz Kiskokó #56606 üzenetére
Szerintem itt az az alapvető félreértés, hogy a hobbi bányászok (gamer gép, 1-2 VGA) mit szeretnének elérni. Én csak a magam nevében tudok beszélni, de amíg a kártyám felára nem jön vissza (vagy a teljes ára), addig biztosan ki fogom szedni egyből a fiat-ot. Egyáltalán nem befektetésnek vettem a kártyámat (akkor eladtam volna másnap másfélszeres áron ), de simán lehet hogy 2-3 hónap múlva már be fog szippantani, és másként fogom gondolni. De nyilván a legtöbb minimál kiutalással ügyködő kollega egyből váltani fog, mert hasonlóan gondolkodik mint én.
Persze az egészet elindító Frozen picit más tészta, ő azért már rig-et épít. -
Kiskokó
veterán
válasz aradebil2 #56612 üzenetére
Én ez teljességgel megértem, de azért ne 2 napig tartó hiszti legyen már belőle hogy nem 1 hanem 2 hét mire eléri a minimum kiutalást... húúúúúha...
Reggie0 : Mint mondtam, én se konyítottam a cryptohzo 2 hónapja csak annyit, hogy aha Bitcoin meg blokklánc... ennyit tudtam.
Én úgy vagyok vele, hogy amivel foglalkozok, amibe befektetek abba próbálok beletanulni.Ez gonoszul hangzik, de akinek az albi kiköhögése is nehezen megy az Ne gondolkozzon cryptoba. Ettől függetlenül szabad, csak akkor tudja hogy ku.va szoros az a nadrágszíj és nyelje türelemmel amit kell! Aztán egyszer jobb lesz.
Aki meg nem bírja ezt a stresszt az ne tegyen bele 5 ft-ot se mert azon fog izzadni álmában, hogy mivan ha elbukja... az ilyen embernek ez nem való, ha szabad beszállnia ha nem![ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Üdv.
Egy G4900as procinak működnie kéne egy ASRock H110 Pro BTC alaplappal?
Vagy nem kompatibilisek?
Bele belestimmel csak nem indítja el[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Minden gyarto kiad ilyen listat, erdemes elobb csekkolni.
[ Szerkesztve ]
-
SzlobiG
félisten
Ma bekerült a szellőztető rendszer is. Sejtettem hogy sokat fog érni, az összes vga venti fordulata csökkent, meg a hátlapok is már csak langyosak. Már majdnem 100%-os a cucc pár apróság van hátra az RTX-et el rakom jobb oldalra, csak kell hozzá csavar, meg most tele van minden venti toldóval ezt ezzel az elosztóval akarom orvosolni aztán kész a rig.
Amúgy minden vga más RX470,480,570,580,590, RTX 3070 szépen mennek együtt behangolva, pedig ebbe kételkedtem.
[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Az meg volt, meg a G4400, G4500, G4560.
Elméletileg amúgy ezzel is képes elindulni, olvastam hogy valakinek sikerült, de elég sokat kellett vele baszakodnia.
[ Szerkesztve ]
-
ReFleXx
addikt
egyebkent milyen gepigenye van egy 5-6 GPUs rignek lap/proci fronton? gondolok itt olyanra h kötelező a PCIe 3 vagy a ddr4 vagy akarmi?
amit lattam riget mostanaban mind legalabb skylake architektúra volt.2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
Danex
addikt
válasz Kiskokó #56601 üzenetére
Nem nevezem magam szakinak, de ellentétben veled részt vettem az előző felfutas alatt is, olyankor ha jött egy hír hogy PayPal agyal a bevezetesen emelkedett 25%ot az árfolyam, majd mikor mondták hogy mégsem bukott 35%ot. Vagy mikor arról ment a fáma hogy a kínaiak kozbelépnek, ahogy ilyen hírekkel ledobodott az árfolyam a felére az emberek úgy kezdtek pánik eladni mert a csúcson bevasaroltak hitelből.
És egy dolog biztos a cryptoban hogy semmi szabály nem érvényes rá, nincs védelem, nincs valós termék mögötte, nincs rá garancia, hogy mindig felpattan az árfolyam.
-
korcsi
veterán
válasz Dare2Live #56599 üzenetére
A hálózat számításából számolható a névleges nehézségi szint ami szükséges a blokk idő tartásához.
Jelenlegi ~400TH/s-al számolva a diff valahova 5,2P és 5,4P közé adódik (13-14s blokk idő) . Fog még emelkedni.Más.
Csináltam exodus tárcát, mert ezt ajánlották összefoglalóba. Arra dolgozik most ethermine.
Ha jól értem a működést a privát kulcs és cím birtokában hozzá lehet férni a címen lévő értékhez, ezt kezeli a tárca, tehát a pénz az a blokkláncban van, a tárca csak a hozzáféréshez kell.
Tudok olcsón a desktop tárcámból coinbase-re küldeni eth-et? Küldéskor van valamilyen paraméterezés, hogy milyen GAS áron szeretném elküldeni?
Például itt látszik, hogy a bánya olcsón kiküldi a pénzt.
Találtam egy ilyet.referencia és MSI gaming X 5700(XT) plexi ARGB-s blokkok eladóak!
-
Kiskokó
veterán
Így van, de ahogy szokták mondani "azok az idők már elmúltak"
Akkoriban szerintem a 20%-a nem volt ismerettsége a cryptonak a mai köztudatban való "ismeretsséghez" képest... sokkal sokkal többen ismerik és a cégek is bemernek mögé állni ami 1 éve is fura volt már, nem hogy anno az első körben. Azóta a cryptohoz való viszonyulás nagyon sokat változott. De tény. Akkor abban az időben amit mondasz valóban igaz.
Meg a másik, nyilván döntse el mindenki maga, mikor mit hogy gondol
Persze ma is van a hírnek értéke, amitől lehet árfolyam változás.A lényeg mindenkinek sok sikert hozzá, mert ez egy nagyon jó lehetőség, kicsiben , nagyban, rövid és hosszútávon is.
-
SzlobiG
félisten
Egy exminertől vettem, porfestett fém, az alja meg valami műanyag féleség. Nagyon masszív cucc, meg jól ki is lett találva, egy hibája van hogy a VGA lefogató tekerők a backplatebe elakadnak, így sima csavarral rögzítettem. Direkt bányára készült én is először vmi asztalféleségre gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
Frozen
addikt
Kiutalta eth 0.05miner nél lehet még a régi beállításokat elfogadja a rendszer :)
[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
Február 25. Érkezik a 3060 kártya ki mit gondol milyen hasrate lesz vele elérhető?
-
Powerer
tag
Várható ár cseh alza alapján 750-850 Euró, úgyhogy személy szerint nem látok benne nagy versenytársat a jelenlegi kártyákkal szemben.
-
Andrewstarr
aktív tag
Sziasztok! Az ethermine, phonixminer, binance kombináció megfelel így kezdésre, vagy tud ajánlani valaki jobbat? Egy kártyáról van csak szó 24-ben, előre is köszönöm a segítséget!
-
őstag
Mining Pool Hub-on ezt láttam: "a 0.003 ETH transaction fee will apply when processing "On-Demand" manual payments" ezért beállítottam az automata utalást 0,02 eth-ra. Mégis levonta a 0.003 ETH-t. Ez is on-demandnak számít?
Hogy lehet megúszni ezt a fee-t akkor?
-
veterán
-
Laraxior
titán
válasz Frozen #56637 üzenetére
Kis szerencsével nem nehéz megcsípni az FE kártyákat. Nekem is így lett 3080FE-m.
#56636 Andrewstarr : Én Nanominerrel tolom, Nanopoolon, és Binance. Egy kártya, az is csak hurka 2070S, nincs is szénnéhúzva, csak +850 a vram. 41-42 között eltengődik. Ha nagyon piszkálom a gépet, akkor leesik 38 körülre. De szép stabilan megy. Menne magasabb vram órajellel is, de nem akarom kínozni. 70% ventit kapott, de ha szellőztetek, akkor leengedem 60%-ra.
[ Szerkesztve ]
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
ferni
őstag
Üdv, nézegettem az oldalt, ahol küldtétek milyen kártya mivel termel.
Az alapján ha tovább akarok lépni az 570+580-as kártyákról, akkor RX 5700 és RX 5700 XT, ami fejlődés lenne, viszont néztem ezt a Radeon VII kártyát is, ami 16GBos és tripláját termeli egy RX 580nak.... És alig esik szó róla hirdetést is alig látok stb stb. Nem annyira felkapott, mint egy 570-580-5700as trió.Van vele valami, nem éri meg vele bányászni, vagy a 16GB a baj vele vagy csak ennyire ritkaságnak számít és azért nincs róla semmi hirdetés, mert ahogy látom ez az a kártya, amibe hosszútávon érdemes lenne befektetni jelenleg.
Vagy nagy tételben hosszútávon gondolkozva ti milyen kártyát vennétek jelenleg?
Mert ezen az 570-580as vonalon túl akarok lépni és komolyabb kártyákba invesztálni inkább.Válaszokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
Zsolty20
senior tag
Sziasztok!
Ryzen 3600-as CPU-val és Radeon RX 5500 XT GPU-val melyik coint érdemes bányászni? Ha egyáltalán érdemes belevágni ezekkel az alkatrészekkel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ebben a topikban a bitcoin-tól (BTC-től) eltérő kriptopénzek (az alternatív kriptopénzekkel, ún. "altcoin"-okkal) bányászatával foglalkozunk.
- Autós topik
- DIGI kábel TV
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Milyen TV-t vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Kupon kunyeráló
- Napelem
- Robotporszívók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.