- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Monitor hiba topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Ismét a Gigabyte alaplapjaival van az Erő
- Fujifilm X
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A Linux Mint bemutatása
Új hozzászólás Aktív témák
-
zambozoli
aktív tag
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Egy Toshiba Sattelite A300 laptopon tökéletesen el van egy Linux Mint. Minden ok csak induláskor a GRUB menü lefutása után van egy
"pci 0000:02:00 unsupported pm cap regs version (7)" üzenetem.
Ez a Realtek LAN kártya Power management "kevésbé" támogatottsága.
Gondolom nem támogat a Linuk valami spes funkciót amit a LAN kártya tud, de ez nekem nem is hiányzik.Viszont meg lehet valahogy oldani, hogy ne mutassa ezt az üzenetet minden induláskor 5 másodpercig feleslegesen? Ha biosban letiltom a hálókártyát, akkor nincs üzenet, de a hálókártya kell, üzenet viszont nem.
Biosban próbáltam állítani a wake up funkciót, de láthatóan semmi köze az üzenethez.
Köszönöm.
-
zambozoli
aktív tag
Akkor mihez van?
Lényeg, ha normálisan állítom le az oprendszert, akkor a beállított 5 sec a késleltetés, ha hibernálom és onnét indul, akkor 30 sec! Én pedig mindkét esetre az 5 sek időt szeretném.
Ezzel nem jutottam beljebb, csak egyszer csinálja meg mindig.
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Hogy kell módosítanom a grub konfig fájlt (/etc/default/grub), hogy hibernáció után is a beállított késleltetés legyen indításkora GRUB menüben. A beállított mos 5 sec, de hibernálásból visszatérve mindig 30 sek a késleltetés.
Köszönöm!
-
zambozoli
aktív tag
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Van még bármi lehetőségem, hogy egy intel® wireless wifi link 5100agn kártyából többet hozzak ki, mint 150Mbit (alapból 300-as)
resources: irq:28 ioport:3000(size=256) memory:d0010000-d0010fff memory:d0000000-d000ffff
*-network
description: Wireless interface
product: WiFi Link 5100
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@0000:03:00.0
logical name: wlp3s0
version: 00
serial: 00:21:6b:8e:1b:e4
width: 64 bits
clock: 33MHz
capabilities: pm msi pciexpress bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=iwlwifi driverversion=4.4.0-93-generic firmware=8.83.5.1 build 33692 ip=192.168.134.30 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11abgn
resources: irq:31 memory:d4200000-d4201fffMintha nem használná a 40Mhz-s sávot.
Ez sajnos már nem segít:sudo modprobe -r iwlwifi ; sudo modprobe iwlwifi 11n_disable=8
-
zambozoli
aktív tag
Kész Van!!!
Kb. 5 perc volt!
Minden maradt a helyén csak a win lett kisebb 22GB-al a Linux meg ennyivel nagyobb!Képlet egyszerű:
- Live linuxal kell indulni
- Gpartedban a swapot ki kell kapcsolni
- Gpartedban az extended partíciót ki kell terjeszteni
- Majd az extended partíción belül a kívánt részt jen esetben az sda7-et megnövelni.
- Gpartedban a swapot be kell kapcsolniElőtte mindenképp mentés, mert az ördög sosem alszik!!!
Persze egyszerre csak egy lépés!
A gép régi kb 7 éves Toashiba Satellite A300-as itt még nincs UEFI.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
growler #8179 üzenetére
Anno csak a win volt és a "dok" partíció. Akkor a winből csíptem le a linuxnak helyet és ez lett belőle. Valamit biztos elrontottam!?
Helyem van menteni, mert van otthon egy még 2TB szabad hellyel rendelkező NAS, oda minden felfér, de 10/100-as kártyán kicsit lassan menne át ennyi cucc.
- Ha full jóra akarnám megcsinálni, hogy kellene kinéznie?
- Ha nem full jóra, de működőképesre (fele melóval) javaslat?
-
zambozoli
aktív tag
válasz
ubyegon2 #8176 üzenetére
A 21GB-os lefoglalatlannal nem tudok csinálni semmit. Formázni nem engedi (ntfs jelenleg) Az sda7-hez nem tudom hozzárakni, mert nem lehet mozgatni/növelni egyik irányba sem az sda7 partíciót.
Új partíciót nem tudok létrehozni mert a GParted szól hogy "Nem lehet 4 darabnál több elsődleges partíciót létrehozni" csináljak extended partíciót előtte.
Ott tartok, hogy a 21GB érinthetetlen.A windows alól GParted-el csíptem le a 21GB-ot, win. egyébként köszöni szépen jól van és megy rendesen.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
King Unique #8174 üzenetére
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Következőt szeretném tenni:
Laptopon van egy Win10 100GB NTFS partíció kb. 50GB szabd hellyel és egy 31GB Linx Mint ext4 partíció kb. 13GB szabad hellyel.
Szeretnék a Windows alól elcsípni kb 20GB-ot és átrakni a Linuxhoz és a WIN partíciót 20GB-al hátrébb mozgatni.
Hogy csináljam fájdalommentesen, úgy, hogy mindkét rendszer működőképes maradjon?
Köszönöm!
-
zambozoli
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7066 üzenetére
Intel 5100-as:
"The Intel® WiFi Link 5100 Series is a family of IEEE 802.11a/b/g/Draft-N wireless network
adapters that operate in both the 2.4 GHz and 5.0 GHz spectra. These adapters, available
in both PCIe* Mini Card and Half Mini Card form factor deliver up to 300 Mbps of receive
bandwidth; in addition to providing a host of features that enhance today’s mobile lifestyle."WIN 10 alatt 275-300 MBit-ig felmegy, letöltési sebesség méreten: 98Mbit/s
Ezért bosszant nagyon, mert most csak 42-48Mbit/s a max.
-
zambozoli
aktív tag
válasz
ubyegon2 #7063 üzenetére
Szia!
Őszintén szólva sehol sem találok olyan beállítási lehetőséget, hogy Pl.: 40Mhz engedélyezése,
se a hálózati beállításoknál se a hálózati kapcsolatoknál.(#7064) lev258
Router: Wireless Network Mode: N Only
Frissítés most futott le a gépen, de semmi sem változott.
Annyi, hogy a 120-as netből csak 50Mbit-ettudok kihasználni!
Ezek szerint vagy nem megy vagy valami komolyabb beavatkozás kell!
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
Feltettem egy régi Toshiba A300 laptopra a WIN10 mellé egy friss Linux MINT Ciannamon 64Bit oprendszert.
A kezdeti alap beállításokon túl vagyok, kb. működik minden, most jönnének a finomabb dolgok.Wifi sebesség gondjaim vannak, 150MBit fölé nem tudom tolni, mintha csak 20MHz sávot használná és a 40Mhz-et nem. Kártya tudja a 40Mhz-et, elmegy 600MBit-ig is (win alatt). Most 2,4Ghz-es wifin 300Mbit a cél!
inix -n kimenete:
Card-2: Intel WiFi Link 5100 driver: iwlwifi
IF: wlp3s0 state: up mac: 15:40:6h:78:hb:3dHálózat kezelőben lévő beállítás kb. nudli, nem tudok szinte semmit állítani.
Esetleg valahol, meg tudom nézni a telepített driver verziószámát, hátha van esetleg jobb?Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux Mint-et használó kezdők és haladók valamint a még csak azzal ismerkedők számára.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját! -> [link]
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen TV-t vegyek?
- Gyúrósok ide!
- Megvan, milyen chipet használ a Pura 80 Ultra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Dell Latitude 5300 5310, 5400, 5410, 5420, 5430, 7480, 7490
- Beszámítás! Lenovo Legion Slim 5 16AHP9 notebook - R7 8845HS 16GB RAM 512GB SSD RTX 4060 8GB Win11
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged