- Házimozi belépő szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- Hamarosan kapható lesz az Enermax Intel és AMD HEDT platformokhoz szánt AIO-ja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Micro Four Thirds
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasti74
aktív tag
Ez ilyen... Én 47"-os tévét cseréltem 65"-ra, és már bánom, hogy nem 75"-os lett ;-)
És én LG-ből vettek kb. a legolcsóbbat: az előző is az akkor a kb. legolcsóbb LG volt, és az azt megelőző is - ami már olyan 13 éves, és még mindig tökéletesen működnek.
Foltos? Ennyi pénzért eléggé, de nem is lepett meg ;-)
A hangja vacak? Az, de ki hallgatja a "lapost" a beépített hangszóróival? Nem egy nagy összeg egy hangprojektor...Viszont alapjában véve meglepően kellemes képe van (persze a technológia hibáit és hiányosságait elfogadva) , filmezni az asszonnyal nem napsütésben, hanem 99%-ban este szoktunk, és 65"-on azért már élmény.
Egy 32"-os szuper-hiper-hi-end kijelzőn tuti nem lenne ekkora élmény, legyen akármilyen jó a minősége ;-)És amikor ki kell majd dobni valószínűleg 3-5 éven belül ezeket már, akkor nem mindegy (nem is elsősorban anyagilag, hanem érzelmileg ;-) , hogy mit tudom én, 280.000 vagy 880.000 forintot dobok ki...
-
rainman72
nagyúr
Valamivel olcsóbb lett,300e MM.
Belépőszinten talán ennyiért már jó ez a méret,van HBO MAX is akinek ez fontos
Tv HD adásokhoz,Netflix HD csomagra tökéletes.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
ricsip
addikt
válasz toronyhaz #41 üzenetére
https://tudastar.ingatlan.com/tippek/szoba-felszoba-halofulke-vagy-alkov-mit-is-jelentenek/
Az OTÉK meghatározásában ez a fogalom már nem szerepel, a félszoba megnevezés hivatalosan már nem létezik. 2008 óta a jogszabály szerint 8 négyzetméternél kisebb alapterülettel lakószoba nem tervezhető és építhető, ám a régi lakások esetében sokszor volt erre példa.
és mivel a köznyelvben ma is él és használatos, gyakran megjelenik az ingatlanhirdetésekben is ez a megnevezés.-
-
toronyhaz
aktív tag
-
Celithrandi
addikt
válasz toronyhaz #38 üzenetére
na de 5nm a nappali azokban a lakásokban?
Más: Akinek 5nm a nappalija nem hiszem hogy azon töri a fejét, hogy befér e egy 75 colos 400ezres tv.[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
toronyhaz
aktív tag
válasz Celithrandi #37 üzenetére
12 m2-től lehet egész szobának nevezni egy helységet. Alatta félszoba. Simán vannak olyan lakások ahol lehet 5-6 m2. Egy lyuk ahol alszol. Felénk is vannak ilyen lakások. Voltam benne, láttam. KB egy ágy és egy komód fér bele. De az hogy átlag az hülyeség. Ha falun élsz akkor meg az átlag szoba 25 m2
[ Szerkesztve ]
-
Celithrandi
addikt
válasz Jack Hunter #35 üzenetére
Mely szoba átlag 5nm? HarryPotter lépcső alatti tároló szobája 2,5nm kb. Jogszabályilag pedig a minimum lakószoba méret 8nm. Én még életemben nem láttam 5nm-es szobát, tehát nem hinném, hogy ez átlag lenne itthon. A 13nm es hálónkban 55ös tv van és elférne a 75 ös is csak nincs rá szükség.
[ Szerkesztve ]
i9 14900K, MSI Z790 Tomahawk MAX, ARCTIC LFIII 420, MSI 4090, GSkill DDR5 7600Mhz, Patriot VIPER VP4300 Lite 4TB, Lian Li LANCOOL III, LG 34GN850-B, Optoma UHZ66
-
toronyhaz
aktív tag
Na lecsekkoltam a brutál foltos tv-m modellszámát
UE55TU7022KXXHA méret témához pedig annyit hogy 22 m2-en (6,1X3,6)én kicsinek érzem az 55-öst. Szerintem a 75" lehet a tökéletes méret ha imádod a konzol játékokat és a filmeket. Vegyük alapul az én "nagyszobámat". 3,6 keresztben. A tv a falon van de közelebb lehet húzni. Jelenleg majdnem 40 centire van a képernyő a faltól. Az ülőgarnitúra kb 30 centit tart el a faltól. Ami 70 centi kb. Legyen akkor nagyjából a fejemből 3m-re a tv. A 190 centis tv pont állat lenne. De nekem speciel a 65-ös sem fér be a nappali bútorba. De a 75"-os pont atom durva lenne filmezés szempontjából.
-
válasz Celithrandi #33 üzenetére
Ekkora tévé minimum 20m² alapterületű nappaliban mutatna jól,ott tudna beleolvadni a környezetébe. Persze be lehet rakni egy átlag 5m² szobába is, ott viszont uralni fogja a helyiséget, és közelről nézve jobban előjönnek a képalkotási hibái. De legalább fel lehet vele vágni.
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Celithrandi
addikt
válasz hegedus001 #28 üzenetére
azért egy 125 ös oledért én kiadnék ennyit bármikor
-
Celithrandi
addikt
válasz Jack Hunter #9 üzenetére
Mekkora lakás dívik hozzá? Nálunk 84nm-en van három szoba is amiben kényelmesen elférne és az egyikben most is kényelmesen elfér a 3 méter átlójú vászon. Mondjuk 2024ben ezért 150nél többet nem adnék, de igazából annyit se mert ilyen kontraszttal felesleges egyáltalán tv-t venni.
-
Tigerclaw
nagyúr
Az időzítést nem tudom hova tenni. Ez egy tavaly tavaszi belépőszintű TV. OLED nél még előfordúl, hogy mondjuk őszre kerülnek csak boltokba, de ez áprilisban már elérhető volt nálunk is.
Az kár egyébként, hogy az LG normál IPS/VA paneles TV-i nem kapnak se fejlettebb képfeldolgozó chipet, se mondjuk 120Hz-es panelt. Feleslegesnek tűnik a 4-5 féle eltérő széria, amiknél mikroszkopikus vagy lényegtelen a különbség. A középre pozícionált suhd/nanocell/qned széria meg szinte OLED áron érhető el, amitől értelmetlenné válik a létezése.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
hegedus001
aktív tag
válasz #52931072 #27 üzenetére
Jól keresek, magyar szinten tényleg kiválóan, viszont egy TV nekem sem ér ennyit.(Nem még milliót ) Nagyon max 2-300 k-t adnék ki érte.
Az upgrade nálam is években mérhető szerintem, ha csak nem hal meg az amúgy nagyon keveset használt LG TV-nk. (Többet nem veszünk, mert én a hálóba nem engedek be TV-t a gyerek meg 1 hónapos, sokáig nem kell még neki TV.)
-
törölt tag
Ez igény és persze pénztárca kérdése ki mit használ a fejlett technikából. Nekem pl nincs igényem jó minőségű sztereó hangnál többre egy tévé készülék esetében. Mások értékelik a sok pont egyes hangrendszereket. Bár csórónak nem érzem magam, de azért meggondolom mire költök. Azért pár év múlva, ha kikopnak a tévéim, valszeg egy olcsóbb oledre fizetek be. Pl a fent említett 75- ös ára már túl sok nekem egy sima lcd-ért. Ez a képminőség nekem nem ér 200-nál többet, akármekkora.
-
ricsip
addikt
válasz hegedus001 #24 üzenetére
Akkor meglepődnél hol jár a technika 2024-ben egy jó OLED és egy jó dolby vision4K UHD film esetén.
-
-
hegedus001
aktív tag
Ezek után mindig rájövök, hogy mennyire "igénytelen" vagyok a TV-re.
Van egy LG, buta TV, amit apáméktól kaptunk a feleségemmel évekkel ezelőtt.FHD és ennyit tudok róla. Szerintem 100 k sem volt, tavaly vettem rá egy apple Tv-t hogy ne HDMI vel kelljen rátennem a MAC képét, hanem kényelmesen bárhonnan és hogy a streaminget se ilyen macerásan nézzük.
-
törölt tag
válasz toronyhaz #22 üzenetére
Nekem a régi LB lg tévém produkált hasonlót. Azt mondták ki kell cserélni a háttérvilágítást meg valami fóliát, de drágáltam a dolgot. Viszont van két másik olcsó lg led tévém, mindkettő öt éven túl hibátlan. 50 és 55 colosak. Van létjogosultsága ennek az árkategóriának, gyanítom ezekből fogy a legtöbb. Ahogy a tesztekből kinézem, (szerintem) egy gagyi lg tévé is jobb a nónémeknél. A tcl meg a hájszensz nézetem szerint sokkal gyengébb készülékeket árul alig olcsóbban, pocsék smart funkciókkal.
[ Szerkesztve ]
-
toronyhaz
aktív tag
Előző két Samsung is ilyen volt nekem az alsó polcról. Azoknak nem tudom a számát. Csináltam amúgy képet. Megpróbálom belinkelni
IDE [link]
Fogalmam sincs hogy megy most a kép beillesztés ide kb 10 éve nem csináltam a jó kis képfeltöltés.euA típust pedig megnézem mindenképp!
[ Szerkesztve ]
-
-
CapriBoy
tag
régi-új készülék
-
toronyhaz
aktív tag
Úgy vegyetek ilyen belépő TV-t hogy 2-3 év múlva olyan tenyérnyi sötét foltok lesznek rajta hogy az valami brutális. Tudom miről beszélek. Itt ülök mellette. És nem nem csak egyszínű képnél látni.Lazán észre lehet venni. Főleg ha tudom hogy hol vannak...Csináltam is képet.Ha valaki kíváncsi írjon PM-et és e-mailben elküldöm.
Ja és normál használat mellett. Nem megy egész nap.KB napi 4-5 órát megy a gyereknek mese rajta. De sokszor ki is kapcsolom mert szh@rik rá[ Szerkesztve ]
-
NGA
addikt
Ekkora nálunk a 65" (a szoba 5mx3,5m)
-
PTM
aktív tag
Ez a leggyakrabban a berendezésen múlik, ritkább esetben a helyiségek szerencsétlen kialakításán, a legritkábban az alapterületen. Nem olyan hatalmasak ezek a tévék, jó esetben egy 10+ négyzetméteres helyiségben már szépen el lehet helyezni. Ekkorák pedig egészen kis lakásokban is vannak.
Nálunk épp a 100++ négyzetméteres családi házban férne el a legkörülményesebben egy ilyen, a jó békebeli szekrénysorok miatt. Na, azok hatalmasak.
[ Szerkesztve ]
-
iMaverick
addikt
válasz AxBattler #10 üzenetére
Szintén zenész... Egy 40"-os Samsung-ot cseréltem egy 55"-os Sharp-ra. A TV asztalkát már szabhattam is át (mondanám nagyképűen, hogy asztalos munka volt). A mellette álló két Visaton Alto II-be meg majdnem belelóg a TV széle.
Végülis valószínűleg elég lett volna az 50" is, de elcsábított az a +5" 30.000Ft-rt.
"Sokkal könnyebb gazdagon boldognak lenni, mint szegényen" (Moldován András)
-
félisten
Hja. Anno sokat tervezgettem 70"-os készülékkel, aztán rájöttem, hogy még az 55"-ost is problémás lesz elhelyezni.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Szerintem akinek van akkora lakása,amiben ez a tévé kényelmesen elhelyezhető,az pont nem ezt a kompromisszumoktól hemzsegő készüléket fogja választani.
Ugyan a cikkben van körülbelüli fogyasztás megadva,de esetleg lehetne tudni azt is,hogy mennyi a maximális fogyasztás?
Hanggal kapcsolatban kíváncsi lettem volna a minimum-maximum frekiátvitelre, de a 100Hz-től induló hangszínszabályzót látván már nem annyira érdekes.
Összességében egy nem túl fényes, nem túl kontrasztos,nem éppen böngészésre való, nem túl szép,foltos megjelenítésű tévé,ami cserébe drága és nagy.Na,majd a jófogáson két év múlva befutó lesz...Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Postas99
senior tag
8 bites IPS LED LCD muhaha
ennyi pénzért egy egy 1 pálcás cucc. -
HoldChore
tag
5 éves hír?
"Ha valamit ésszerűsíteni akarsz bízd lusta emberre!" https://www.facebook.com/gaming/LongJohnHolmesStream/
-
noisia
aktív tag
Hát sztem ez ennyiért drága. Oké, nagy böszme méret, de ha a minősége csapnivaló, mit érek azzal, hogy 75ös. Inkább akkor veszek ebben az árban egy kisebb miniled (de még beleférhet vmi olcsóbb oled is) tv-t, aztán ennyi...
" ..a p3'n1szem benne volt a Rekordok könyvében..aztán a könyvtáros mondta, hogy azonnal vegyem ki.."
-
félisten
3db HDMI 2.0 port és nulla VRR 380k HUF-ért... hátöööö.
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
JoeYi
őstag
egész baráti áron van a 75" : O . Gondolom mindenki inkább QLEDet és OLEDet akar venni
-
Zotya84
őstag
Pont azután tettétek ki, hogy mindkét telekommunikációs szolgáltatóm promózza, hozzam el tőlük részletre (nagyjából ugyanannyiért) az 55"-öst belőle, majd megnéztem, hogy mit is tudhat, oszt elkezdtem tesztet keresni róla.
És lőn.Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
-
veterán
Sajnálatos, hogy 3,5" jack csatlakozó ezen sincs rajta.
duree54
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- iPhone topik
- Napelem
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AI-ban gyengébb GeForce RTX 5090D-t kap Kína
- További aktív témák...