Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • RPZ

    tag

    válasz huncutka1029 #49203 üzenetére

    Gigantikus tévedés :)!

    Kifelejtetted a technológiából adódó második felezést. A passzív tech. vertikálisan felez. Így a 960*1080-ból csak 960*540 marad. Ezek a rideg tények. Több ezer, több tízezer oldalon leírták ezt a neten, nagyon egyszerű logika mentén.

    Az agyban elhiszem, hogy MEGKÖZELÍTŐLEG összeáll a HOU esetében a FHD felbontás, a HSBSnél ez lehetetlen. De a tökéletes FHD-nál mindenképpen rosszabb kell, hogy legyen még a HOU is. Ettől függetlenül az agy a valóságban nem érzékel jelentős eltéréseket, mert annyival sokkal rosszabb a 3D-s képélmény (kifakult, eltorzított színek; általánosan sötétebb kép), hogy az eltűnt valódi képi információ már fel sem tűnik neki, a horizontálisan 1920-ra felskálázott képről nem nagyon veszi észre, hogy rosszabb, az előbb említett sok torzító hatás ezt elfedi. Viszont ott van az az ellenhatás, hogy a szem elvileg háklisabb a függőleges felbontásesésre (a vízszinteset jobban kiküszöböli az agy). Bár akkor MIÉRT nem horizontális polarizálást alkalmaznak a passzív 3dnél???

    Aztán ott van az, hogy ha 180 cm-nél távolabbról kezded el nézni a 47-es FHD képet, akkor kezdenek eltűnni a részletek. Sokaknak 2 m-ről már szinte megkülönböztethetetlen lehet a 720p-1080p. Tehát 2-2,2 m-ről nézve már mindegy, hogy van-e 1 MPxelnél több képi információ, azt úgysem látod. Pláne, ha 42-es képet nézel :). Így az agyban összeállt HOU-s FHD, v. a feleannyi felbontású agyban összeállt HSBS-es 720p-s kép így kb. ugyanolyannak tűnik. És erre jönnek az említett torzító hatások.

    Illetve még ez is: My concern has always been the Z resolution obtained in stereo display. Since the eyes are horizontally displaced, the Z resolution is the tangent of the interocular angle times the X resolution. HOU has twice the Z resolution of HSBS. A clear choice.

    A kérdésem, még mindig marad (a benne rejlő hatalmas ellentmondással egyetemben): miért demózik az LG egy fele felbontású megoldással??? Ok, hogy esetleg "tökmindegy", mert a user úgysem vesz észre nagy különbséget, de technikailag mindenképpen egy gyengébb, rosszabb megoldást választ ezzel a tökéletes helyett.
    Valószínűleg örök rejtély marad.

Új hozzászólás Aktív témák