Új hozzászólás Aktív témák
-
Frigetrus
aktív tag
semmi rosszindulat, de itt van pár idézet a Prohardver alapelvekből amit mindenkinek el kell olvasni regisztrációkor:
"ha topikot nyitsz:
kerüld a felesleges topicnyitást. Egyszeri problémának ne nyiss topikot, különösen, ha van gyűjtőtopikja. A kis topikok hamar elsüllyednek, ráadásul igen kicsi az esély, hogy a téma szakértői észreveszik. A nagy gyűjtőtopikokban viszont általában megtalálhatóak. Vannak tematikus topikjaink (pl. "Azonnali kérdések" (szinte minden témakörben), Motoros topik, Digitális fényképeim stb.) próbáld mondanivalód első körben azokban megosztani A felesleges topicokat a moderátorok / házigazdák zárni fogják!"
"a topic címe olyan információt tartalmazzon, amit később is könnyen megtalálnak a keresővel a fórumozók"
"a fórumra történő regisztrációval, illetve a regisztrált nick használatával a felhasználó elfogadja az ALAPELVEKET és vállalja, hogy maradéktalanul betartja azokat."
Egyébként elgondolkodtató, hogy ezt sokan miért nem tartják be... Amúgy lehet külföldön mások a szabályok, de ez itt a magyar Prohardver és itt ezek a szabályok. További szép napot!
-
nord_
veterán
Oh, rettentően sajnálom, hogy belegázoltam a lelkivilágodba... lassan hozzá kéne szokni, hogy emberek eltérő véleményen is lehetnek... Egyébként, míg ezt a rövidke szösszenetet leírtad, kábé feleannyi idő alatt fel tudtad volna hívni bármelyik boltot, ahol nagy eséllyel megmondták volna neked, hogy pontosan milyen fedőre van szükséged. Infókéréshez nem kell utazgatni, telefonon, emailen is kaphatsz manapság felvilágosítást.
-
The_dog
csendes tag
Nagyon kedves vagy, hogy felhívtad erre a figyelmem, de megkérnélek arra, hogy máskor a jókívánságok meg kioktatás helyett valami konstuktívabbal is rukkolj már elő. Nagyon mókás a bevezetőd, de kicsit idétlennek hat annak a ténynek a fényében, hogy nem kell mindenkinek mindent tudnia, speciel az én esetemben az általam lencsefedőnek nevezett tárgy pontos nevét. Én is tudnék neked olyan szakterületet mondani, amiben lehet nem éppen tudnál mindent elnevezni. De mint látod az általam adott elnevezés elérte célját, mert hibás voltában is kifejezte mit akarok, szerintem azok közt akik nem tájékozottak egy témában, ez az elvárható és a minimum elfogadható, ami meg is valósult, úgyhogy szerintem nem kell itt ez a komédia. Vagy nem jöttél még rá, hogy egy tárgyat nem pontos nevén nevezve is lehet eredményes eszmecserét folytatni? Egyébként elgondolkodtató, hogy ha külföldi fórumba ilyen kérdést felteszek, az emberek tudnak normálisan a témába vágva válaszolni, segíteni, és nem fennakadni ilyeneken, amin fennakadtál. Valamint nem azzal kezdenek minden hozzászólást -ami ebben a fórumban nagy divat - hogy nem jó helyre írtál, mert ez meg az nem jó és most eljön a világ vége, akkor, ha nem írod be máshova (noha mégis csak vág a forumkategóriába a topikcím), hanem segítenek az embernek, azt jónapot. Elég furcsa szokásotok ez. Nem vagy te kissé beképzelt? Úgy látszik volna mit tanulnod külföldi kollégáidtól. Pl. hogy nem áll meg a világ, hogyha nem pont az adott fórumba írok, azért , mert nem azzal töltöm az egész napom, hogy nézem, hogy ebben a fórumban mit-hova szabad írni, hanem követem a kategóriákat, és aszerint nyitok topicot. Ez minden más forumban rendben van, egyedül itt nem. Olyanok vagytok komolyan mint az idegesítő nagymama, aki állandóan sápitozik, hogy nincs az unokáján papucs, és megfázik a kövön a lába. Nevetséges...
Visszatérve a (mostmár) sapkára, nyílván egyenesen az általad említett boltokba vinne az utam, ha Pesti lennék és nem vidéki. Így, hacsaknem kifizeted nekem az 5000 forintos oda-vissza utat, kénytelen vagyok szakboltok híján a netről rendelni, ami 1000 alatti összegbe fog fájni nekem. Javíts ki ha tévedek, de mindkettőnk az utóbbival járna jól szerintem. Mivel pedig abszolút nem értek hozzá hogy kell az objektívek paramétereit megadni, ezért adtam meg a hibás adatokat, de ha már megnyitottam ezt a hozzászólást, hasznos lett volna a részedről akkor rávilágítani, mely adatát kell megadni a megfelelő sapkaméret megállapítására. Ha csak ennyit leírsz, már vége is volna a témának, és nem kellene hogy téged zavarjon, hogy nem az általad említett topikba írtam a hozzászólást, és most itt a főkategória listájában éktelenkedik a topik.
-
nord_
veterán
Majd megkérdem a feleségem - nálunk ő főz - hogy amikor lencsét (levest vagy főzeléket) készít, akkor milyen fedőt érdemes használni. De lehet, hogy az Ikeában vagy a Vasedényben is tudnak segíteni, náluk nagy a választék fedőkből is.
(OFF
Amikor fényképezőgépemre szerettem volna volna venni objektívsapkát, akkor rákerestem a fórumon egy olyan topikra, amelyik ezzel foglalkozik, így fölöslegesen nem kellett újat nyitnom. Ott többek közt a Fotomarket, Soós Fotó, Pálvölgyi, Artwork és Optiform szakboltokat ajánlották Náluk egyből ki lehet próbálni, a keresett darabok közül melyik való az objektívre. Mert amilyen adatokat megadtál, abból egyáltalán nem derül ki semmi, ami segíthetne a válaszadásban. Az egyik az objektív fényerejét, a másik a gyújtótávolságát mutatja. Ráadásul látatlanban csak annyit lehet tudni, hogy ez valamilyen kompakt lehet: így aztán főként javallott a helyszíni próba...
ON) -
The_dog
csendes tag
Abban tudna valaki segíteni, hogy hogyan lehet megállapítani, mekkora védőfedő kell a kamerámra? Elveszett az enyém, de a neten árulnak univerzális fedőket, csak nem tudom melyik méret kellene.
A használati utasításban ezt az adatot adja meg a lencséhez: F3.5-F3.7 (f=6.8-34mm)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM C ( Canon ) -Megkímélt-
- Sigma 18-50mm f/2.8 DC DN (C) Sony E objektív + Sigma 55mm WR CPL szűrő
- DJI POCKET 2 Standard kamera + PolarPro Cinema filter set kiváló állapotban eladó!
- Eladó: 4 darab Dulens Apo Mini Prime objektív (EF bajonett)
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest