- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- Samsung LCD és LED TV-k
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen RAM-ot vegyek?
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
ayo
veterán
ajánlom ezt a csoportot, ha szeretitek a repülőket, néha nagyon komoly cuccokat mutatnak be:
Lego Air Command Group (Planes, Helicopters, Space and Airship MOCS)http://jateknaplo.blog.hu
-
Mozaart
aktív tag
válasz Throme #62800 üzenetére
Ezt megfordítanám. Mióta vannak csillagok háborúja UCS szettek, annak is kellene lennie.
De még itt sem sikerül. Lásd UCS AT-AT, ha megnézed, aránytalanul vékony maga a test, axonometriában tehát 3D-ben jól mutat, meg kirakva, de ha ortogonálisan vizslatod aránytalan.
Ugyanígy az UCS 10240, a pilotafülke aránytalanul nagy míg a protokoll droid pont egy minifigura méret.
De pl a 2 Falcon méretarányos, tehát filmhű replika modellek, amennyire jól tudom.
Tehát még UCS méretben sincs konzekvencia, meg nem is kell feltétlen azt keresni, ez "csak" játék. De én úgy gondolom hogy UCS méretnél elvárható lenne.AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Throme
veterán
válasz Mozaart #62803 üzenetére
Nekem nincs gondom a Lego berkein belül az aránytalanságokkal.
Olyannyira nincs, hogy szeretem a 6 bütyök széles speed champion autókat is. Hosszához képest keskeny, 1 üléses dodzsemek .
Csak jeleztem, hogy nem csak repülőknél fordul elő, ilyesmi
Játszhatóság az egyik fő szempont.#62802ayo
Nagyon komoly építmények vannak ott
Szerencsére nem gyűjtök repcsiket. A szárnyak miatt nagyon vinné a helyet -
LÁZ
Topikgazda
nohab moc-ot keresek ajándékba, [gugli ezt dobta ki] , valaki ismer vkit aki ismer vkit akinél az ldd van, hogy össze tudjam szedni az elemeket hozzá? bittedanke
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
LÁZ
Topikgazda
Nincs vkinek angol ismerőse, kellene egy kis shipping help. Bittedanke
insta @laz_papa - ELADÓ CUCCOK (lego halloween figurák-Toysrus Bricktober 2022) RAZER KAIRA PRO - FOR SZÉL
-
attiati
veterán
emag nyugatiban van elérhető 76917
8690 ft[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
Pont ezért várom a 42154-es Ford GT szettet, elvileg ugyanakkor kerekeket fog kapni, mint a 42096-és Porsche 911RSR szett, de annál hosszban 11, szélességben 4 cm-el lesz kisebb, jobbak lesznek talán az arányai.
Az 1:8-as méretarányú hypercarok tetszenek, leginkább a Sián, de se az utóbbihoz, se a Chironhoz, se a Ferrarihoz, semmi kötődésem sincs. Pedig mindegyikkel szemeztem, de az összes közül a Porschét vásároltam és építettem volna meg. A jelenlegi ára meg egyenesen agyament.19 éve a PH! lapcsaláddal!
-
Pötyi
őstag
Nekem a 10020-es General Electric által gyártott Santa Fe Super Chief figyel a vitrinemben 2002-ből, aminek a licenszét megvették a svédek, hogy az alapján megépítsék a Nohab-ot. Kisigényű vagyok, nekem ez is megteszi.
Kiegészítés:
Halkan megjegyzem, hogy könnyen csődbe mehetsz az alkatrészek összevásárlásakor, ugyanis csak a piros frontszélvédő ( 6567c01 ) BL ára a legolcsóbb helyen e pillanatban 13 ropi. Az átlagára meg 19 ropi.
[ Szerkesztve ]
QNX is cool!
-
hulp01
senior tag
Igen, van máshol is, de a repülőgépeknél ez zavaróbb nekem. Nem is egy modell valósághűségét várom el a legotól, de azért egy bizonyos szintű arányosságot igen. Ha ránézek a modellre, akkor ne egyből az jusson eszembe, hogy itt valami nem stimmel. És ez elsősorban a külső arányokra vonatkozik. Most az, hogy egy 1:8-as supercarban mekkora a váltó, meg hasonlók, az nem érdekes szerintem. Főleg, hogy nem is látszik belőle semmi. Nekem a Porsche van meg (meg a Sian, de az még dobozban), és arra ha ránézek, akkor az nekem teljesen rendben van külsőre. Természetesen ott is van eltérés az eredeti autóhoz képest, de nem az jut elsőre eszembe, hogy hú milyen kicsik/nagyok a kerekei, rövid/hosszú az eleje/hátulja.
#62802 ayo
Hú, itt azért vannak szép építmények. Az F-14-es nagyon tetszik (a kedvenc típusom). -
Throme
veterán
válasz Neurotoxin #62817 üzenetére
A fordra én is kíváncsi vagyok és ha webshopban becsúszik 40k alá, akkor lehet be is szerzem.
1:8 autók közül a porsche nekem is tetszik, csak elengedtem anno, hogy úgy is nagy és kb 1 évre rá megjelent a 911 RSR, azzal kárpótoltam magam.
A sián megvan, még megjelenés évében meg is vettem. Jah most már horror az ára (akkor se volt olcsó).
Ezzel ki is maxoltam ezt a vonalat. Ezért is érdekel a 911 rsr kategória. Az 1500 körülö db szám bőven elég, méretben is kellően nagy és olcsóbb, mint az 1:8 széria. A ferrárit elengedtem, mert nem is jött be annyira meg brutál túlárazták... most meg már vicc az ára. -
RapaNui1
aktív tag
Végre elkészültem a Hatalmas Bowserrel. Tényleg jó nagy lett és nehéz. Masszív darab. Olvastam valahol valakitől, hogy könnyen leesnek a darabjai. Nem tudom mit csinált vele az illető, de nekem eddig nem esett le róla semmi, így összerakva is teljesen masszív, minden rendben van vele, bár nem dobálózok vele, de simán megfogva felemelve, lerakva semmi gond vele. Szerintem jól áll neki a talapzat is kiemeli az élénk sárga színét. Nagyon tetszik a tüskés hátoldala is, de jól megoldották a fejét, a száját a kezeit és a lábait is. Nem tudok belekötni egyszerűen nagyon jó lett, színpompás darabja lehet bármelyik gyűjteménynek, azonnal oda vonzza a szemet és aki nem ismeri mindjárt azt kérdezgeti, hogy mi ez.
-
Dilikutya
félisten
válasz apholyon #62819 üzenetére
Nem vészes, mivel nincs benne semmi drága alkatrész. Még nem raktam össze, legutóbbi rendelésben voltak hozzá pont a hiányzó darabok. A lényeg annyi, hogy ha csak magában rendeled, a pkg drágít rajta. Én úgy csináltam, hogy mivel máshonnan volt már összekészítve rendelés, megnéztem, mi van meg neki ebből. Szerencsém volt, ugyan pár alkatrész biztos nem innen volt a legolcsóbb, viszont egy helyről jött minden egy szállítási költségen. Sőt, ha jól rémlik, összeghatár fölé mentem, így szállítási költség sem volt.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
RapaNui1
aktív tag
válasz Dilikutya #62825 üzenetére
A fejét lehet jobbra balra fordítani, amit nagyon frappánsan a testébe épített technic szerkezettel oldottak meg, szóval ha az oldalbordáit benyomod az egyik oldalon akkor az egyik ha a másikon akkor a másik irányba fordítja a fejét, a lábai és a farka csak kis mértékben állítható, ennek az a funkciója ha leteszed automatikusan beáll a helyére és kiegyensúlyozza az amúgy elég nehéz szerkezetett. A szája is nyitható, vagy manuálisan, vagy a karok mögött 2 oldalt elhelyezett nyitó karokkal. Ha beteszed a szájában található rugós mechanizmusba a lövedéket akkor elég messzire 2-3 méterre is kilövi azt szóval gyerekek esetében vigyázni. A karjai is mozgathatóak szinte minden irányba, illetve magába az alapzatba is elrejtettek pár easter egget, de ha azt nézzük ez valóban inkább egy kiállítási darab. A kérdés az hogy mit is jelent hogy játszani vele mert szerintem minden Legohoz érzéssel kell hozzá nyúlni, akármilyen masszív is ha úgy megyünk neki mint az őrült mindegyik szétesik. Persze egy vár teljesen másra használható mint ez, de szerintem egy gyerek képzelő erejének semmi sem szab határt, mégha mi másképp is látjuk. Ettől függetlenül azt mondom, hogy a sok épület, autó, star wars stb készlet után és azok között egy nagyszerű darabja és színfoltja a legonak.
-
flashpointer
őstag
válasz flashpointer #62832 üzenetére
mai felnotteknek szolo, nem a city meg a hasonloak*
-
RapaNui1
aktív tag
válasz gaga33 #62833 üzenetére
Láttam már ötletet amiből jobbat csinált a lego, de hogy abban mi a ráció, hogy egy nagyon jó ötletből csinálnak egy középszerű terméket azt nem tudom, költséghatékonyság, profit maximalizáció, anyag költség, előállítási költség, anyag ár, stb ki tudja kik és miért, illetve mi alapján döntenek?
-
pardus
csendes tag
Ez Mo.-n még beszerezhető lesz szerintetek, akár plázás Lego shopban, vagy SAH-ban reménykedjek már csak? Megszokott webshopok közül egynél sem látom.
https://www.lego.com/hu-hu/product/obi-wan-kenobi-darth-vader-40547
Star Wars-os Brickheadzeket gyűjtöm és ezt valahogy relatív későn vettem észre.[ Szerkesztve ]
-
hulp01
senior tag
válasz magickonfig #62837 üzenetére
Szerintem is teljesen jó a megvalósult készlet is. Eltekintve a két fától. Azok nagyon gázok lettek. Úgy önmagukban is, összehasonlítva az eredetivel meg még szembe tűnőbb a különbség.
-
gaga33
tag
Szerintem az ajtó, a tető, a lépcsó, az "alap", a kémény, a fákról nem is beszélve valamivel jobb az eredetibe. Ebbe az árba azért belefért volna szerintem az a plusz 50 lombelem nem hinném hogy az vitte volna a nyereséget.. Én ha tudom hogy ez lesz belőle nem szavaztam volna rá, de kinek mi tetszik. Majd tunigolom picit ha 50k körül beszerezhető, ha nem akkor kimarad Szerencsére nem kötelező megvenni. Bíztam benne hogy nem lesz ennyire lebutítva. Kellene a medve is
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz gaga33 #62839 üzenetére
Valóban nem lett talán olyan részletes és minden részletében kidolgozott mint az eredeti ötlet, de ettől eltekintve én is azt mondom, hogy így sem lett azért rossz, illetve a legutóbbi Ideas készletekhez mérten nekem még mindig messze ez tetszik a legjobban. Számomra az Old Fishing Store a Középkori kovács a Lomház voltak a nyerő Ideas szettek, de jó volt a Barracuda öböl kalózai, de pl tetszett a nagy zongora is csak arról lemaradtam, de az Írógép megvan valamiért az is bejött, szóval azért voltak és vannak jó készletek, ez is közéjük tartozik szerintem. A Home Alonet majdnem elfelejtettem.
[ Szerkesztve ]
-
RapaNui1
aktív tag
válasz RapaNui1 #62840 üzenetére
Ott van még a hajó a palackban, motorizált világító torony, Sesame Stree, Saturn V rakéta. ezek közé becsúszott jó pár készlet ami nekem pl nem tetszik, de ez nem jelenti azt hogy másnak meg épp nem jön be. Mondjuk pénzt lehet nem adnék, a csillagos égboltért, a földgömbért, Fender gitárért, Jazz quartettért, de ahogy egyre többször nézegetem őket, egyre érdekesebbnek tűnnek és egyre inkább azt érzem, lehet mégis ki kéne próbálni őket. Mind különleges darabok, vonz az építési élmény és a megoldások, és lehet élőben sokkal jobbak, mint képen, sőt biztos. Talán még a csocsó asztalt is szívesen megépíteném, ha nem lenne olyan drága, de hát mindent nem lehet megvenni, meg kirakni sem, sem idő, se lóvé nincs rá.
-
balint82
senior tag
Zseniális cikk a témában, fotókkal :
Google Pixel 4a
-
Fifaisshit
őstag
válasz HUN_Sector #62757 üzenetére
Koszi a tippet , ma úgy inteztém a látogatásaim, hogy arra menjek
Régóta szemezek vele a nintendom miatt a tv tetejére de annyiért nem akartamamúgy nem annyi, mert 8900ert viszi a kassza
-
Fifaisshit
őstag
Nepperek ellen vagyok , de már bánom , hogy nem vettem meg mind a 12 darabot azert ezzel lehetett volna keresni gyorsan
-
Dilikutya
félisten
válasz Fifaisshit #62845 üzenetére
Vevő is van ennyiért, vagy csak eladó? Mert már normális áron is lehet kapni a figurák többségét beazonosítva/bontva. Az ork és a solymász lány mondjuk még mindig drága, hogy rohadjon rá a nepperekre a készletük.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
HUN_Sector
őstag
válasz Fifaisshit #62844 üzenetére
Az jó vétel akkor. Nos szerencsére elektronikus legot én befektetésre, viszonteladásra nem veszek, mert a mariokkal gyakori a meghibásodás
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen notebookot vegyek?
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Notebook hibák
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest