- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Apple notebookok
- NVIDIA GeForce RTX 3050 / 3050 Ti (GA107)
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS ROG Ally
-
PROHARDVER!
A topik témája a közös keresztünk, a Lego iránti rajongás, illetve annak végtelen gyűjtögetése
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
Tesco-ban meddig tart a clubcard-os akció?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
sb
veterán
válasz szombatitomi #63545 üzenetére
A fishing nagyon jó. Meg hát más is...
Úgy látszik tényleg az ötlet a lényeg. A nightmare-ben a megvalósítás sem rossz de ugye az változik úgyis, az ötlet talán egyedi... félig. A fülkére viszont nincs más magyarázatom, önmagában az is igényes, de ezen felül nem látom az értelmét. Fülke, ötlet, sosevótmég. ?
Ilyen alapon illik a sorba a wc ülőke is. -
sb
veterán
válasz maross #63538 üzenetére
Csatlakozom, bár nekem épp hullámvölgy van, így végül is bármi jöhet ajánlatban. Az inkább csak terv még nálam, hogy csak az épületekre koncentráljunk (és ha menne, akkor se vegyük bele a többi téma épületeit).
A csomagolás ill. főleg a zacskós visszabontás brutális. Én biztos nem vállalnám.
Fura mert amúgy a nagy részével szerintem én megengedőbb vagyok mint itt a többség:
- Nincs bajom a készletbontással.
- A válogatás már nyilván macerás, de elvben azzal sincs, nekem hozzá tartozik.
- És a készletkeverés is, ott persze még inkább szenvedés a válogatás de ezzel is úgy vagyok, hogy benne van. Nagyobb a hozzáadott érték, hogy 10 készletből lehet válogatni mint a hátrány.Viszont eladásra nem tudnám elképzelni a szortírozást, főleg leírás alapján.
Vevőként azt értem, hogy kényelmes lehet, de a fentiek miatt a keresgélős építés nekem benne van ha használtat veszek. Szintén vevői oldalról meg abszolút nem látom praktikusnak, hogy nem látom az összerakott modellt. Úgy is lehet benne hiány de talán a lényegesebb kizárva. Ezt egy marék (vagy 3kg) alkatrésznél nehéz elhinni.
Az oké, hogy itt mindenkidilisprecíz/maximalista és tutira veszem, hogy velem együtt 3x jobban átnéz egy eladó készletet mint a sajátját kb... de az átlag szerintem messze van ettől. -
Mozaart
aktív tag
A londoni telefonfulke nagyon ikonikus forma. Biztos tudjak paran de leirom egy brit epitesz nyerte a Telefonfulke masodik verziojara kiirt palyazatot masik 2 epiteszbol. Ez a K2 design. Nowadays pedig K8nal tart a design (1968) De ez megállt a telekommunikacio fejlodesevel.
A formavilag epiteszek szamara kulonosen erzekenyseggel bir.
FunFact: HIMYM Ted Mosby lakasan is lathato egy modell a fekete pianinón. Egy epizódban pedig egy életnagyságú valódi fülkét is rendel magának a kanapé mellé. = )En is gondolkoztam az Ideasra ultetesen de megeloztek.
Viszont! UCS bad ass verziot még gyarthatok belole. Ami még vilagit. Bar ha jol tudom ez is kap egy lightbricket.[ Szerkesztve ]
AT-AT: https://flic.kr/s/aHsmWKTBXH
-
Guiles
csendes tag
Csak azt nem értem, hogy miért van a boltokban sokszor olyan ár eltérés. Elvileg a lego nagyker itthon a Régió játék, tavaly beregisztráltam náluk és a legtöbb termék nettó ára azonos, vagy magasabb, mint sok hazai bolt eladásra kínált bruttó ára. Hogy tud ez így működni, ki veszi meg azt a szettet 25 ezerért ami máshol 17-18 ezer? Érdekelne, hogy az olcsóbb boltok honnan szerzik be az árut. Biztosan az is hivatalos keretek között működik, mert hát használják a logót, leírást, képeket, stb. A régiónál azt mondták, hogy mennyiségi giga rendeléseknél sincs több "kedvezmény". Érdekes számomra
-
Mauzes
addikt
válasz Major Lion #63560 üzenetére
A "miért ne" az nyilván mindenre igaz, ezt aláírom. De egyébként amire én gondolok, az is pontosan ahhoz kapcsolódik részben, amit te írsz:
- Eiffel torony: Párizs top 1 nevezetessége és nincs is sok francia tematikájú készlet
- Colosseum: Róma top 1 nevezetessége és nincs is sok olasz tematikájú készlet
- Fehér ház: Washington top 1 nevezetessége és nincs is sok USA tematikájú készletEhhez képest, ha London, van/volt: Big Ben, Tower Bridge, Architecture-ből London és Trafalgar Square, generális tárgyból pedig piros busz is 2 fajta, ami szintén jóval univerzálisabb, mert a rengeteg jármű kedvelőknek is külön bejöhet. Ehhez képest a telefont nem érzem széles körben vágyott szettnek.
De nem akarok én okoskodni, biztos nagyon jól kimérte ezt a Lego-t, nem hülyék gyülekezete. Egyszerűen abból az 50 Ideas ötletből számomra mindkét választás meglehetősen furcsa.
-
edgR
őstag
válasz Mauzes #63562 üzenetére
Egy kisebb, alacsonyabb árkategóriájú szettet akarnak majd ebből is csinálni szerintem. Úgy eladható is lesz. Nem céljuk mindig a legszínesebb, legszagosabb, legnagyobb, legrészletesebb készleteket vagy ötleteket kiválasztani; sokkal szélesebb a piac annál, hogy azt elbírja, így gondolniuk kell arra is, hogy mennyire széles körben lesz anyagilag elérhető az adott készlet.
-
lm83
őstag
Kaptam karácsonyra egy ilyen szettet: Classic 11021 90 years of play
Még nem bontottam ki, persze, csak nagy nehézségek árán, mert a gyerekek már egyből ezt is nyitották volna.
Nem tudom ilyen kis szettet van-e értelme őrizgetni, csak az évfordulós (retro doboz) alkalom miatt gondoltam?
Nem hiszem, hogy sok mindent tudnánk ebből építeni... -
Dilikutya
félisten
Bakker, ez egy marék vegyes, színes építőkocka. Add oda a gyerekeknek, hadd építsenek valamit, vagy vegyítsék a többi legójukkal, a Classic készleteknek ez a lényege, nem annak a megépítése, ami a dobozon van, azok csak ötletek. Az a jó benne, hogy csak a képzelet szab határt, és gyerekként az építéskor még nem zavar, ha valami szögletesebb mint az eredeti, esetleg csak te tudod, mi az. Ha belegondolok, 30 éve egy farmból, maréknyi Basic-ből és egy kalóztutajból építettem AT-AT-t, ott is azért kellett a fantázia.
Ez az őrizgetés, Lego befektetés már az agyamra megy, többségén pár ezrest lehet keresni, vagy jó esetben annyiért eladni, amennyit újonnan pár évvel később amúgy is érne. Igazi nagy haszon azért nem mindenen van, egy 20 ezres készletet 5 év múlva 30-ért eladni meg nem az évszázad üzlete.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
balint82
senior tag
Nagyon nagyon brit orientált a Lego, lehet az a top piac (?).
Old Trafford, tonna Architecture szett, Mini, London Bus, Big Ben, Tower Bridge, Aston Martinok stb...
Az utóbbi évek Architecture szettjein jól látszik mekkora Brit túlsúly van, gyakorlatilag UK és Ázsia, sehol egy klassz Közép Európai város, Prága, Budapest, Bécs (első két országban gyár is van...).[ Szerkesztve ]
Google Pixel 4a
-
Ipomoea
kezdő
Régió Allee - "Vásárolj bármilyen Lego Friends készletet 8000 Ft értékben és megajándékozunk egy LEGO Friends ajándék szettel." (30634)
2023.02.15-ig -
sb
veterán
válasz Mauzes #63567 üzenetére
Kisvasút. Vagy az Eiffel-torony után az 1 kocka magas polybag kilátó... Mind adja magát Lego témának.
@Dilikutya
Ez az őrizgetés, Lego befektetés...
A tárolás borzasztó macerás lehet. Hozama biztos volt de csak kifutás után és éves 50%-nál többet nem hiszem, hogy össze lehet rakni. És hát a nagy pénzhez nagy tömeg is kell...
Ilyesmi arányt írt talán HUN_Sector is nemrég. De hát az utóbbi 10+ évben kb. minden "befektetés" ment. Most meg kissé más a környezet, oké, elég kuriózum és nem lesz mindig így de ma egy magyar állampapír 35-40% két évre és polc se kell neki. De ha normál időket élnénk is van ami hosszabb távon jól hoz.Ebben a Legoban ugyanaz a hype van mint minden más téren. Amikor megy minden akkor mindenki jól tud befektetni, ha nincs cash akkor hirtelen más lesz a prioritás. Részlegesen mondjuk ez is olyan amire szerintem nem fogy el a kereslet szar időkben sem mert annyi célpont marad akinek nem lesz megfizethetetlen. De azt már nem tudnám megtippelni, hogy egy töredék kereslet hogy viszonyulna a korábbi felhalmozásokhoz. Ha ez akkora mérteket öltött akkor ugyanúgy összeborulhatna.
(És ez a része szerintem is jogosan... múltkor beleszaladtam pár videóba ahol nem kis szobákat mutogatnak körbe, hogy mekkora okosság bevásárolni ipari mennyiségben.)[ Szerkesztve ]
-
HUN_Sector
őstag
Nem megy, egyszerűen nem tudom 30-ért megvenni a creator várat az auchanban. Nem veszi be a gyomrom az árát
-
Dilikutya
félisten
válasz HUN_Sector #63573 üzenetére
Miért?
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
Major Lion
senior tag
Na ne mondjuk mar hogy a piros telefon fulke nem ikonikus?
Hogy abbol az 50 otletbol nem ez volt a legjobb, abban igazad lehet, de hogy ez ne lenne ott a piros busz vagy a Tower Bridge mellett azzal nem ertek egyet. Ugyanugy minden szuvenir shop kedvenc eladhato magnese vagy kulcstartoja mint a Big Ben vagy a tobbi.On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Mauzes
addikt
válasz Major Lion #63576 üzenetére
Írtam én, hogy nem ikonikus? Mondandóm lényege: nem értem, miért válaszott a Lego egy ~hetedik (x-edik) ikonikus London tematikájú cuccot. Pont erre az x-edikre vágyik a Lego community? De amúgy majd kiderül, részemről lezártam, nem vagyok orákulum.
-
Dilikutya
félisten
válasz HUN_Sector #63575 üzenetére
Ja hát volt, de 54 ezres alapárral többet nem lesz. Nekem is annyiba volt 2021 végén. Őrizgetni nem jó, de összeépíteni igen.
Más: Trabant 601
-
sb
veterán
Holnaptól elvileg ez is jön a dupla VIP pont mellé.
100EUR-tól (elvileg 38k)
-
sb
veterán
válasz HUN_Sector #63575 üzenetére
Ezt a "volt annyi is" tényleg kár nézni. Mondjuk ennek maradt a normál ára, szóval csalóka, de ha úgy emelték volna mint a jelenleg 55k listaáras Kalózhajót akkor máris olcsó a 30k. Hiába volt a hajó is 30k alatt akár régebben...
Persze ez akkor igaz ha kell neked... és nincs jobb ajánlat. Szvsz a várra a 40k-s S@H/Store ár (34-36k) + Bionicle sokkal jobb. Meg ha az elv számít, hogy nem ad az Auchan rendes kedvezményt akkor az is valid... így lehet, hogy 30-ért is máshol venném. Alatta meg főleg.
[ Szerkesztve ]
-
pn4hvq
senior tag
LEGO Speed Champions 76906 1970 Ferrari 512 M 5.890Ft eMag
-
xcvbxcvb
aktív tag
válasz HUN_Sector #63591 üzenetére
Kockán múltkor volt karácsonyfa ajándékkal. Kb 5 ezerért lett vár .Az jó volt
ELADÓ Work Sharp® Precision Adjust Knife Sharpener™ kézi késélező https://hardverapro.hu/apro/work_sharp_precision_adjust_knife_sharpener_kezi_k/hsz_1-50.html
-
-
Ciccuka
veterán
LEGO® Seasonal 6329730 - Papír Zacskó (extra nagy méret) 215-
Több méretben is akciós
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
Dilikutya
félisten
válasz magickonfig #63590 üzenetére
6000-7000. Annál többet egész egyszerűen nem, hiába GWP. 162 elem, semmi extra, terep mentőautó. Ráadásul lehet, hogy még helikoptert sem lehet építeni belőle.
-
Melezor
csendes tag
Pab-on újra van forestmen torzó, gyakorlatilag minden van hozzá, és egy új vintage pajzs is kikerült.
Már egy hete bent voltak a kosárban az alkatrészek, szerencsére nem tűnt el semmi, így dupla ponttal egész jó, az ajándék city készlet meg egész pofás, majd megy a gyereknek ha nagy lesz.[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
válasz Dilikutya #63595 üzenetére
Szerintem inkább max egy 5000-est.
Amúgy is túl van árazva minden Lego szinte.4x4 terepjáró mentőautó 40582
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
sb
veterán
válasz xcvbxcvb #63592 üzenetére
Volt ilyen? Nem rémlik.
Most a kocka.hu-n 68k felett többféle ajándékból lehet választani. Hátha érdekel valakit, bár szerintem nem igazán éri meg a magas limit miatt.
S@H-on pedig a slágertermékek akciósak: Csocsó, Atari, Hulkbuster...
A Ferrari SP3 és A Camaro is bekerült, ezek sem fogyhatnak?
Mondjuk a Ferrari akciós árát látva nem csodálkoznék. A Camarot sem tartom különlegesnek de azt valamelyik német oldalon talán a top 10-be szavazták '22-re.@HUN_Sector
Jó döntés.
Nálam végül nem lett semmi a 3 lehetséges rendelésből: kalózhajó, második vár, ill. mindenféle Creator+City apróságok 40k-ért.
Az első kettő még mindig necces, hogy kell-e nekem. Az apróságok csomagot talán kár volt kihagynom, mert -10k körül nem fog kijönni később sem. De ott meg igazából kevesebbre lett volna szükségem, így max extra készlet fért volna bele, nem a szükségesek lett volna olcsóbbak. Erre meg inkább nem vacakolok.
Az utóbbi 3-4 gwp-nél nálam kimaradt a kényszerrendelés: ezt ki kell használni és lássuk mi kell még. És bár lehet, hogy anyagilag megérte volna, valahogy jobb érzés, hogy most se rendeltem.[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
Tökmás téma:
A középső elrendezéssel kinek mi a tapasztalata? Egy sor (1 plate, rajta 1 brick) épülne de ha rákerülnek az oldalsó studokra az elemek akkor a gyakorlatban láthatóan feszül a "fal" és hajlik.
-
Dilikutya
félisten
A Camaro jó lenne, ahogy néztem, szinte teljesen megegyezik építés, megoldások tekintetében a Mustanggal. Aki még jó áron tudta azt megvenni, annak szerintem a Camaro fölösleges, kivéve ha van ennyi fölösleges tőkéje. Max ha maga az autó érdekel, bár autónak meg szerintem a Mustang szebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest