-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
haiduo82
aktív tag
válasz ZavaBalazs #291851 üzenetére
42-nál "lentebb" már semmiképpen se akarok menni
"Együtt vagyunk senkik"
-
Lacerta
aktív tag
válasz parandroid #291846 üzenetére
A fordulatszám egyik mértékegysége a fordulat/perc.
Amit te 40-nek meg 60-nak látsz az azért van, mert nem időegységenként méri meg a fordulatok számát, hanem megméri, hogy egy körülfordulás mennyi idei tartott, és abból számol pillanatnyi értéket, meg aztán kumulatív összeget és valami mozgóátlagot is.
De a lényeg, hogy körülfordulásonként van 1 vagy 2 db adatod, és azt extrapolálgatod, átlagolod, összegzed.
Hosszú távú összesítéshez tök jók ezek, csak a pillanatnyi értékek szórnak elképesztően nagy mértékben annak függvényében, hogy milyen algoritmus van a számolás mögött. -
Csokicsibesz
tag
válasz parandroid #291849 üzenetére
Ez tuti, hogy nem a top 1% de még csak nem is top 10%. Sokkal nagyobb a merítés.
A topic 80% iszonyat casual. Sokszor nem is a bringázásról szólnak a posztok, hanem minden másról: órák, waxolás, futás, kínai mezek, betétes gatyák stb.Sokan azt hiszik itt, hogy ők a top 1-10%-ba tartoznak de nagyon nem. Azok az emberek nem internetes fórumokon laknak, hanem valószínűleg ilyenkor is tekernek...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Csokicsibesz #291854 üzenetére
az a top 0,1% szerintem az összes biciklitulajra vetítve mondta, nem a (hobbi)sportolókra, tehát ebben benne van az 5 éves kislány, a tanyabike-os bácsi, anyám aki a munkahely-bolt-otthon háromszögben közlekedik vele, stb., ez mennyi lehet országos szinten, 5-6-7 millió ember? azt ne mondd már, hogy így nem fér itt bele a 10%-ba kb mindenki
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
parandroid
félisten
válasz ZavaBalazs #291855 üzenetére
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
dom1n0
senior tag
Amennyire nézegetek strava adatokat, ezt-azt, 200W ftp fölött már azért már nincs nagy tömeg a hétköznapokban, itt azért elég sokan mwgütik ezt.
Ps. 209FTP-t mért tegnap az intervals.icu, az őszi tervek elérve kicsit hamarabb -
Hasaggymeg
Topikgazda
Szerintem a bringázás helyetti fórumozás kevésbé jellemző mint teszem azt én a számítógép előtt végzett munka közbeni. Véleményem szerint kevés itt a kékgalléros 2kezi munkás, a legtöbbet hozzászólók zöme részben, vagy teljesen online vannak munka közben, munkájuk részeként, amit pl. a 12 órai ebédszünet körüli viszonylagos "pangás" is bizonyít. ...aztán lehet tévedek, de így gondolom. Ugyanakkor persze van az a szint ahol tényleg csak a teljesítményorientált kerékpározásról szól minden, komoly edzésprogramokkal és ott már valóban nem jut idő még fórumozásra sem, ettől persze szerintem is inkább a felső 10-20 mint a felső 1 százaléka vagyunk az összesen kerékpárra ülők táborának, még akkor is ha az itt töltött idő jó része nem is szorosan a kerékpározással kapcsolatos témák kivesézéséről szól. Végül is ez nem egy szakmai témakör.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Csokicsibesz
tag
válasz dom1n0 #291857 üzenetére
De ez a 200w sem jelent semmit önmagában. Az a baj, hogy pl. Te sem érted hogy magában a nyers watt szám egy telejsítmény szám és kész.
Teljesen más 200w ha 60kg a súly, vagy 70kg, netalántán 95 kg.
Példa1: 250w ftp 95 kg testömeg mellett az 2,63w/kg jelent.
Példa2: 60 kg súly mellett a 160 wattos alapozós gurulás 2.66 w/kg-ot jelent. Vagyis itt a rider erősebb z2-ben mint a példa1 delikvense ftp-n.Ahogy a te példád is mutatja a 250w az nagyobb minta 160w, tehát példa1 tuti erősebb lesz. Spoiler: nem lesz az. Sőt egy 60kg bringásnak nem is biztos, hogy az ftp-je eléri a 250-et mégis erősebb lesz, mint aki tudja ezt a számot csak mellé nagy súlya van.
És ez még nagyon messze van egyébként a teljes képtől, állóképesség, regeneráció, pulzus stb.
Szóval tök felesleges 1 számot nézni, főleg ha nem is telejsen érted azt.
-
addikt
Én biztos nem vennék ilyet fél misiért. Rohadt kényelmetlen. A széplány a videón is csak kiveszi könnyen, betenni egy agyf@sz lehet, főleg két kerékpárt közben Tetrist játszva:
A második bringához meg már sín sincs, csak úgy beszabva a másik mellé. Akkor már inkább a B2 verzió.Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
dom1n0
senior tag
válasz Csokicsibesz #291859 üzenetére
Teljesen értem ezt a számot hidd el, ez a 200w a saját súlyomhoz volt kitűzve
Nyilván egy 180w leadó 60kg ember jobban mehet, de ez is sok mindentől függ, pl. emelkedő, aero pózok, stb. -
flash-
veterán
Szerintem nagyon jó közösség ez, igaz hogy személyesen még senkit sem ismerek innen( na hátha annak is eljő az ideje) de itt tele a topic segítőkész emberekkel, tele olyan informatív dolgokkal amik pont hogy fontosak lehetnek (alis betétes nadrág, vagy kiegészítők megtárgyalása, igen ezek fontosak, amikor megveszed a decathlonos nadrágot 10.ezerért, de xart se ér akkor hasznos lehet hogy mit hol erdemes ami hasznalható is). Nem láttam itt még senkit sem aki dicsekedett volna vagy más mozzanatából arra lehetett volna kovetkeztetni hogy top 1%-ba tartja magát.
Viszont meg lehet nézni egy országúti kerékpárosok fb csoportot, akik kifotózva minden nap gúnyolódnak azon aki taposóval országutizik, vagy nem felel meg az ő igenyeiknek. Kérdezel valamit, akkor leoltanak, mert igazából ők se tudják, de mivel nagy az arc, a "legjobb" ilyenkor beleállni a másikba, amitől sajnos az elismert hazai remdezveny fószervezők sem kulonbek, (hiaba tettek le valamit az asztalra, E. K. is simán beleáll az emberbe ha mered elmondani velemenyed a bringás szakkomentátor egyébként Atit nem éppen jó stilusban emlegető stílusáról). Ott se mindenki ilyen, de elég sokan felvették ezt a nagyképű arrogáns stilust.
De Annak se látnam ertelmet amit ugyancsak facebook csoportokban szokás, gipsz jakab teker 10 km-ert 15el es posztolja 30 képpel. Ja vegulis ez kozvetlen tényleg a kerekparozasrol szol, de szerintem erre ott van a strava, minden masra meg a topicok-forumok 🙂 szoval remelem tovabbra is lathatok lampa es betetes naci teszteket. Apropó, milyen thermo kulacsot vegyek ami 0.7-1l - es? 😀[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz flash- #291862 üzenetére
Hidegen vagy melegen akarod benne tartani a löttyöt? Hidegen tartáshoz nem értek, mert az nekem nem számít, melegen meg tudom inni a vizet, de télen a jéghideget utálom.
Én még nem találtam olyan 1literest ami melegre jó lenne. A zefal arcticaból van 0.75ös, azt jónak írják, de a meleget szerintem az sem tartja (hidegre lehet jó) . Az elite deboyo meg csak 0,5 literes, na az tartja a meleget mert rendes termosz, de az meg néha ott is folyik ahol nem kéne, azt csurog mindenfele a ruhára.
-
addikt
válasz flash- #291862 üzenetére
Zefal Arctica van nekem is. Nagyon jó szilikon kupakja van, de a szigetelése nyilván nem ugyanaz, mint duplafalú társaié. El kell dönteni, hogy a szigetelés vagy az űrtartalom fontosabb. Esetleg 2 db 0,5-ös duplafalú kulacs.
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
Wombath
HÁZIGAZDA
válasz Hasaggymeg #291858 üzenetére
Hát meg az a kérdés, hogy milyen szempont szerint vesszük azt a bizonyos százalékot. A megtett km-ek számában, nyergen töltött időben? Vagy sportolói teljesítményben? Esetleg a bringára fordított kiadásokban? Vagy a bringabuzulásra fordított időben? Meg van az a nehezen megfogható metrika, amit talán a bringfontossági szintnek hívnék, tehát mennyire fontos neki a kerékpár/kerékpározás. Ez utóbbiban szerintem simán benne vagyunk a felső 10%-ban, mert megnézve a teljes fórum vs ez a fórum aktivitási adatait és a hozzászólásokat, az jön ki, hogy a (szabad)időnk elég jelentős részét vagyunk hajlandóak valamilyen módon a kerékpárral kapcsolatos tevékenységekre áldozni. Akár beszélgetni a Kemaloce mezekről, edzésprogramokról, akár waxolni, akár utánajárni az ideális táplálkozásnak, akár elmenni tekerni.
-
flash-
veterán
válasz peetie1 #291863 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, nekem pont Artica van kettő, a szelepek talan 1 év alatt tonkre mentek azóta folynak (venni hozzá külön nem lehet) a masik a kls antarctica, az nem csopog viszont lassabban is jon belole ha iszok, meg annyira nem ereztem hogy ezek úgy tartanák a hideget.
Ezek az Elite-Camelback acel kulacsok megérik az arukat?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Roland861010 #291837 üzenetére
2015-ben voltam itt tekerni, mesés környék. A szállásunk ráadásul egy faluban volt egy hegyen.
Hasonlóan szép a Comói-tó, onnan át lehet tekerni Svájcba is.
Mindig azt mondom ha valaki teheti menjen el egy ilyen környékre tekerni legalább egyszer az életben, örök élmény.Més que un club!
-
6030D
Ármester
Valaki majd írja meg, hogy akkor én hozzászólhatok, vagy sem. 2,65-öt talán még tudok, waxolni néha szoktam, bringát mosni kevésbé, de egy 1,5 órás topiktekerést még bevállalnék.
Btw, múltkor találtunk a Naszály lábánál egy felújított kulcsosházat, a kapun lévő hirdetés szerint 25000 Ft/10 fő/éj... Ha esetleg tábortűz mellett is csöpögtetne waxot kenyérre a nagyérdemű... (#onlymtb, sorry)Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
MC Pite
veterán
Skacok, FC-M782-höz nagytányért keresnék (96os BCD elvileg).
Felmegy 40esnél valamivel kisebb is? Van ajánlott márka a gyárin túl? 3×10es rendszer
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz dom1n0 #291867 üzenetére
+1, bár a szigetelése az olyan amilyen egy ilyen műanyagtól elvárható, (kissé később melegszik/hűl meg benne az ital mint amúgy) zár mint állat.
6030D...még éppen igen, de alig...szerencséd van a waxolással, az húzta fel.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
Roland861010
addikt
válasz Napfénysüti #291868 üzenetére
Tekertem volna én is! De az asszonyt nem tudtam rá venni.
-
fulton
addikt
válasz lsebestyen #291806 üzenetére
nyerget cseréltem és volt köztük magasságban 0.5cm difi ezt ugye hozzá kellett volna állítani a magasságot, de van ennyi játszótér szóval nem babráltam, és ennek kapcsán jutott eszembe. Az más kérdés hogy ennek mondhatni zéró különbsége van aero szempontból hogy most 0.5 cm lentebb fentebb
Annyi hogy így nem 80.5 hanem 81 cm en ültem. Elvagyok merülve mostanában az aero világában, érdekelnek a részletek, apróságok, sok kicsi sokra megy dolgok..[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Na összeraktam a bringát. Azért így jobban néz ki. Ehhez a vázszínhez jobban megy a fekete kerék, mint a barna peremes, és persze sárvédő nélkül menőbb.
A láncot majd holnap betördelem és felrakom. A fék is új, be kell majd fékezni, meg beállítani, és talán a hátsó váltót kell finomhangolni.Csökkent a súly is:
- DT Swiss P1850 első kerék (RT70 féktárcsa, SV18 belső, Conti GP5000 AS TR 35-622 gumi): 1540g
- DT Swiss P1850 hátsó kerék (RT70 féktárcsa, SV18 belső, Conti GP5000 AS TR 35-622 gumi, kazetta nélkül): 1658g
- Cube RA 1.9 első kerék (RT54 féktárcsa, SV18 belső, Schwalbe G-One Allround 40-622 gumi): 1787g (+247g)
- Cube RA 1.9 hátsó kerék (RT54 féktárcsa, SV18 belső, Schwalbe G-One Allround 40-622 gumi, kazetta nélkül): 1976g (+318g)
- Cube Acid 50 28" BB mount 2.0 sárvédőszett teljes szerelékkel a bringára: 581gEz így összesen 1146g súlycsökkenés, ebből 565g a két keréken. A gumi jobb gördülési ellenállásával együtt ez már valószínűleg érezhető lesz.
-
fulton
addikt
ne baz már mi az hogy nem vagyok benne a 10%ba ? és ezt csak most mondod? nem vagyok benne a 10 be. Szervezhetem át az egész életemet
[ Szerkesztve ]
-
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Wombath #291879 üzenetére
Alakul a Börzsöny, a fenti részek nagyon jók, lent viszont van elég sok érszakadásos rész ahol folyik a víz az erdei utakon-ösvényeken, ezek majd elapadnak idővel, de elég fontos átkötőutak vannak "elesve". Ettől függetlenül jókat lehet menni, csak nem akármerre.
A héten tervezek 2 rendesebb montit is a Börzsönybe -
dom1n0
senior tag
válasz fulton #291876 üzenetére
Maga az ftp ugye a nyers erő amit tartani tudsz 1 órán át.
Jellemzően 20 perces tesztekből számolódik az érték, ez az intervals.icu megfelelő hosszú és intenzitású menésekből mindig számol egy virtuális ftp-t (is), azért hogy ne kelljen ftp tesztekkel bajlódni.
Igazából nekem ez egy jó visszajelzés a fejlődésemre, arra hogy úgymond jó az irány.
Erre tűztem ki célul a 200-at őszre, reméljük addigra még azért fog ez fejlődni még tovább...
Mellé le szeretnék menni 75-78kg-ra nyáron, ezt meglátjuk a napi fagyizások meg egyéb zabálások mennyire engedik meg.
Van egy másik fontos mérték, a watt/kg, ez sík menésnél kevésbé érdekes, viszont hegyi meneteknél kiemelt jelentősége van a súlynak is, és ott a minél nagyobb w/kg számít igazán, nem a nyers erő. -
nagyúr
válasz Roland861010 #291874 üzenetére
Engem az első külföldi túrára ő bíztatott hogy menjek, pedig egy ismeretlen társasággal utaztunk Olaszba. Igaz akkor még a kapcsolatunk elején voltunk 2015-ben.
Aztán 2016-ban újra mentem akkor már Olaszország, Franciaország és Svájc is benne volt a bringás útvonalban.
Majd még egyszer elmehettem néhány évvel később egy szervezett buszos útra ahol Szlovéniában meg Olaszországban tekertünk 4 napot. Iyen szempontból szerencsés vagyok mert a feleségem is támogat, tudja hogy szeretek tekerni az árakról se kamuzok neki tisztában van vele mennyibe kerül ez.
Mondjuk gyerekkorában ő duatlonozott, még korosztályos országos döntőre is kijutott. A lábán meg is látszik hogy sokat sportolt.Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #291886 üzenetére
A lábán meg is látszik hogy sokat sportolt
...lássuk.Zoliwrc...elsején még sár volt a Kósdtól Nagyírtáspuszta felé a sárgán, meg a Kisírtáspusztáról Orbán fogadóhoz is, így inkább a meredeken mentem a vonatállomás felől (piros?), jól fel is van túrva a másik.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #291887 üzenetére
Ha megyünk családi Velencei-tó körre ráveszem egy térdes képre.
Més que un club!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Napfénysüti #291888 üzenetére
Ja, hogy a térdén látszik...az nem annyira érdekes.
-
nagyúr
válasz Hasaggymeg #291889 üzenetére
Nem, amúgy a vádlija néz ki szépen. Pár 20 éves lány megnézhetné hogy neki 40 évesen milyen.
Minden nap bringával jár dolgozni meg fut mellette.[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
ReFleXx
addikt
válasz Hasaggymeg #291887 üzenetére
jöhet a tèrgyes kép a zasszonyról?
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
chubby2o6
senior tag
Tudom hogy nem wax meg ftp meg watt meg pulzus, és így esélyem sincs az ELITBE tartozni, de megjöttek ma a "csináltatott" matricák a villára meg a felnikre:
-
Roland861010
addikt
válasz Napfénysüti #291886 üzenetére
Ja ő nem ellenzi.
Szerencsés vagyok ilyen szempontból. Ha horgászni akarok akkor horgászok ha Xboxot veszek akkor azt ha edzeni járok akkor az most pedig a kerékpár és edzés van porondon nálam.
De ő nem ebben utazik . Viszont nem korlátozzuk egymást. -
szuszinho
őstag
válasz dom1n0 #291884 üzenetére
Sőt, én úgyhogy hallottam, hogy a 20 percből számolt 1 óra esetén azért levonnak 5%-ot.
Eddig csak görgőn voltak FTP tesztjeim, de a hétvégén kint lesz a következő. Kíváncsi is vagyok. No nem csak az eredményre, hanem hogy sikerül kint végrehajtanni.6030D:
Részemről mehet a kulcsos ház is, csak eléggé be van már táblázva a nyár. Amennyiben találunk megfelelő időpontot, benne vagyok!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest