-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
válasz 6030D #291943 üzenetére
Szándékosan nem raktam be, szerintem a Xiaomi nem túl pontos ebben, de akkor írom azt is. Magasságot rég mértem már, de 172-3 körül vagyok, 34 éves
02.13.
57,65kg, 14% zsír, 46,95 kg izom, de ez durván sok. A magyarázat mellé: váz- és simaizmok, valamint egyéb, vizet tartalmazó izomszövetek tömegét jelenti, tehát ebben a víz is benne lehet máshogy nem jöhet ki ez a magas szám. 58,9% víz, 5-ös zsigeri zsír.
04.30.
55,15 kg, 11,7% zsír, 46,13 kg izom, 60,5% víz, 4-es zsigeri -
Toobee
veterán
válasz dom1n0 #291946 üzenetére
Én simán kimegyek egy 24 órás böjt után is tekerni. Van egy kis átállási idő a folyamatos kajálásról az időablakra, de semmi visszaesést nem tapasztaltam,. Nem tartom szigorúan, simán eszünk este egy kis ropit meg gumicukrot hétvégén miután elaludtak a gyerekek, de azért próbálok figyelni a 8-9 órás ablakban evésre.
-
dom1n0
senior tag
válasz Toobee #291954 üzenetére
Mostanan arra szoktam ra egy jo ideje (tel eleje), hogy este fel6 korul eszek egy konnyu vacsit (rantotta jellemzoen valami zoldseggel es 1 zsomle vagy piritos) es este mar csak egy reco shaket iszok meg egy protein pudingot eszek 9-10 korul aztan lefekszek aludni.
En ezt ilyen kamu bojtnek hivom, mert erdemben mar csak feherje megy le ejszakara
Viszont ami tok fura, hogy eleg jol lement a hasam is mar, viszont sulyban nincs valtozas, sot meg jott is 1-2 kilo…
Remelem ez a szenhidrat miatt viz meg egy kis izom
😇 -
Toobee
veterán
válasz dom1n0 #291955 üzenetére
Ha át tudsz állni, akkor inkább a délelőttöt nyomd meg kajában. Este már biztos nem ennék semmit (jobbat fogsz aludni, ha nem kell emészteni), ez a shake meg puding inkább csak arra jó, hogy magad nyugtasd meg, valójában meg az van, amit írsz is: híztál. 8-16 vagy 8-17-et próbáld meg. Kezdeni 8-18-cső kezdenék, aztán ha megy stabilan és szükség van rá, akkor -2 óra, edzés után jól hasznosul amit beviszel, de kaja előtt mehet egy mikrordzés is 2-3x25 fekvő, 2-3x10 guggolás. De nem vagyok tanult ember, saját testemen tapasztalt dolgok + némi olvasás a témában. Mű kajákkal mint a shake meg a puding könnyen tápanyaghiány alakulhat ki egy időablakos kajálással (meg anélkül is), erre figyeljen mindenki oda.
[ Szerkesztve ]
-
Hejja1234
tag
Sziasztok,
márciusban vettem egy "használt új" (eladó szerint kb 5km-ert tett bele, ez látszott is az állapotán, viszont a bicaj papírjai nincsenek meg, így garancia sincs rá) Raymon HardRay Nine 3.0 29"-es MTB-ot.
SR Suntour XCT30 HLO DS 100 mm -s teló van benne kb. 350km vegyes használattal, ami pár napja elkezdett kotyogni. Az a fajta kotyogás, ami menet közben érződik rázós úton, nem pedig az, ami álló helyzetben behúzott féknél hintáztatva.Kérdésem, hogy lehet-e illetve érdemes-e javítani/javíttatni a telót vagy érdemesebb újat venni?
Ha újban gondolkodunk, akkor esetleg milyen más fajtát lehetne beletenni, ami jobban bírja a gyűrődést (valószínű a lépcsőzés nem tetszik a mostaninak ) és árban azért nem a világ vége?Köszi!
-
Toobee
veterán
válasz Maximum1 #291957 üzenetére
12-21 is lehet, de én az alvás miatt beáldoznám az edzés utáni kaját, előtte meg főleg nem ennék 5-6 között. Érdemes próbálgatni, a tested úgyis jelzi mi jó neki és mi nem. Magamon azt tapasztaltam, ha 12-20 eszem, több kalóriát viszek be, hamarabb csipegetek valami szemetet, mint egy komolyabb reggelivel indított 8-16-nál.
-
ZavaBalazs
őstag
hát ha még magyarul is beszélne...wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
6030D
Ármester
válasz Maximum1 #291957 üzenetére
Nem kell túlgondolni, meg mindenkinek más fog működni. Legyen kalóriadeficited, és legyen meg a megfelelő tápanyag az izmok fenntartásához. Nekem fél8-tól fél9-ig van a kettlebell, utána még eszek. Április eleje óta fogytam 2,5-3 kg-t. Ezt minden évben meg tudom csinálni (mármint a jojót 80 és 85 kg között, nyáron/télen), annyi, hogy ilyenkor odafigyelek arra, mit eszem. Hétvégén és ősszel/télen meg nem.
Pedig most nincs is mellé annyi sport, mint régen, akkor simán ment a heti -1 kg még ilyen súly mellett is, izomvesztés nélkül.Merida Big.Nine 6000, Mitas Kratos/Scylla
-
Maximum1
őstag
válasz 6030D #291961 üzenetére
9kor van reggeli, 13kor ebéd, 4 kor 1banán, és sajna a vacsi van 8 után mindennap.
Azzal kéne valamit csinálnom, ezért kérdeztem ha kihagyom rosszat teszek a szervezetnek edzés után?
Elvileg illik visszatölteni a szénhidrát kiesést.
Félrezabálás alig, alkohol sincs a képletben.
90 vagyok télen, nyár végére 86, jó lenne 84 ig lemenni idén. -
-
addikt
-
beleriand72
tag
Sziasztok. Esetleg ha valaki tapasztalta volna. Reggel csöpörgös esőben azt vettem észre (sram apex axs 1*12), mintha magától egyet kettőt fel-le váltott volna a rendszer. Elvileg vízálló...
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
beci
őstag
válasz Dark Archon #291860 üzenetére
Szia.
Néztem azt is, de 880 kg.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Én összesen már feltehettem vagy 50x sort különböző okok miatt több kerékpáron, sosem kentem semmit alá.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
Emelgetni akarod? Vagy stégre lesz, ami nem bírja?
Basszus, ez egy betonláda acél kerettel, meg ajtóval, mégis mennyi legyen? Lehetne saválló lemezből is, az könnyebb, csak akkor most könnyűt akarunk, vagy ultrabiztonságosat?p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
beci
őstag
válasz parandroid #291971 üzenetére
Nem akarom emelgetni.
De így saját fuvar nem megoldott, a cég meg 70ezer ft-ért hozza ki.
Nekem nem mindegy.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
fulton
addikt
válasz Hasaggymeg #291970 üzenetére
Én se szoktam.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz MPowerPH #291974 üzenetére
Azon kívül, hogy leszedted és ez a nem túl szép látvány fogadott tapasztaltál bármi egyéb hátrányt?
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
parandroid
félisten
Ez valid. De amúgy egyben szállítják, vagy elemenként rakod össze? Előbbi szerintem butaság lenne, mert max daruval tudnák a helyére emelni, utóbbi esetben meg 2 felnőtt férfi szerintem boldogul a projekttel.
Már ha számít tényleg, hogy bombabizos legyen. De ez a te szempontrendszereden múlik, azt meg nem ismerjük.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
beci
őstag
válasz parandroid #291976 üzenetére
Egyben szállítják, és daruval rakják a helyére.
Bombabiztosság nem számít, de nem igazán van választék sajna.
Kb ez a méret kellene magasságra is.Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
peetie1
aktív tag
válasz Maximum1 #291962 üzenetére
Én mióta elkezdtem a koleszterin csökkentést kb 1 hónapja, azóta fogytam 2kgt. (81-ről 79re) A testzsír is lassan csökken, 23,5%ról 22,4% körül járok, a zsigeri lement 9ről 8ra. Izom asszem 36%. Omron mérleggel mérem. Kaja reggelre (7kor) nagggyon bejött a vizes éjszakáztatott zab Ebéd 11:30. Tekerés előtt benyomok egy banánt, közben izot iszok, tekerés után meg egy regeneráló sis italt. Aztán még eszek egy répát, 20gramm mandula-dió nasinak, meg egy kis spáros sósperec És nem vagyok éhes. Nem tudom ez jó lesz e így, de nekem egyelőre tetszik az eredmény, az FTPm ugyanúgy 200W de minden hegyen döntögetem az eddigi rekordjaimat. Síkon nem megyek olyan jól, de az nem is érdekel, nekem a mérőszám a mátraháza-kékestető vaskapu szegmes ideje
-
nagyúr
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz peetie1 #291978 üzenetére
Én november óta 8/16, szinte kivétel nélkül (talán 2-3 nap volt, hogy eltoltam és nem 10-18 között ettem, de a 16 óra koplalás mindig megvolt), + Wim Hof (ez utóbbi csak úgy szórakozásból, 1 perc jéghideg víz a zuhanyból ).
Szinte semmit sem fogytam ( na jó kicsit, 80-81-ről 77-79-re, de ezt is csak most a végén) és a koplalásérzésen túl sok mást nem tapasztaltam. Valamikor 8-10 éve (ugyanúgy 80-81 voltam) mértem egyet a mérlegemmel (Salter, amolyan mindent is mérős), de azóta nem, ha eszembe jut ma, holnap utána olvasok, hogyan is működik és mérek egyet, mert már elfelejtettem. ...azt viszont nem tudom megtalálom-e még a régi mérésem eredményeit felírva, de ha jól csalódok akkor 20% fölött volt a testzsír százalék.🤔...aztán lehet rosszul emléxem. Ugyanakkor szerintem ezen elektromos ellenállást mérő mérlegek eredményeit erős fenntartással kell kezelni.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Én sem és nem is fogok. Az acél freehub festett, így elvileg ha nem kint ázik az udvaron egész évben, nem fog szétrohadni. Ha valaki tengelyig gázol a vízben az kenjen alá. Én akárhányszor leszedtem a sort mindig tiszta és száraz volt freehub.
-
mauimagic
aktív tag
válasz Hasaggymeg #291981 üzenetére
Ugyanakkor szerintem ezen elektromos ellenállást mérő mérlegek eredményeit erős fenntartással kell kezelni. :F
Ezt sok helyen olvastam, (de)hidratáltság eléggé meghülyíti ezeket a kütyüket. -
Ringman
nagyúr
válasz Fall-N #291980 üzenetére
az a bajom a fehérjével meg a zabpehelyből készült gyors/kényelmi ételekből, hogy mindegyik édes, van vmi trükk/ízesítés/fűszerezés, hogy sós legyen belőle?
marhahús izolátumot nem próbáltam még mondjuk.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
fulton
addikt
Vettem egy új zoknit NW - mert a régi megszakadt egy ponton enyhén vizes lábra felhúzásnál - minden szar*a figyelni kell.. olyan véknyak ezek. De ez már nem olyan mint a régi volt, sem színe, sem anyaga. Konkrétan izzad a lábam benne hiába..air meg *** - pedig ugyan azon név alatt fut .
Szóval ha valaki venne ne tegye.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Érdekes ez a "kell-e zsír a szabadonfutóra a sor alá" kérdés, a topikban 50-50% a szavazat mellette vagy ellene. Mellesleg a neten is, a Park Tool videó (és útmutató) pl. nem írja, de a GCN-es szerelős videókban meg javasolják. És ahogy tegnap mentem végig a videókon, az egyik javasolta, a másik nem.
Aki szerint kell alá zsír (#291904Ringman, #291919Dark Archon, #291925Lacerta, #291966Friczy), az a galvánkorrózióra (itt egy példa), esetleg az acél-acél (hagyományos) korrózióra utal, vagyis hogy rárohad a sor a szabadonfutóra, és nehéz róla leoperálni. Abban viszont azért van egyetértés, hogy ilyen akkor történik, ha a bringád folyamatosan párás és sós környezetben van, vagyis télen is kint tárolod, felveri rá a jégmentesített sós vizet, ráadásul ez azért nem egy hét alatt történik meg. Láttam én is nemrég a tél elején vett, alig használt, tavaszra már rozsdapötyökkel tele lévő bringát, amit kint tároltak a kerti sufniban. Rám ugye egyik sem igaz.
Aki szerint nem kell zsír (#291918f_sanyee, #291970Hasaggymeg, #291973fulton, #291983Fall-N), ők a "felesleges"-re hivatkoznak, a neten viszont többek között azt is felhozzák ellenjavaslatként, hogy a felkent zsír azért begyűjti a port, összeáll frankó kis masszává, ami megint csak nem könnyíti meg a sor leszedését. Ez persze főként poros környezetben való használatra igaz, meg hát azért a zsíros trutyitól még valószínűleg le lehet húzni a sort, ha nehezen is, plusz nyilván csak egy nagyon vékony filmréteg kell.
Igazából most szétkapom még egyszer, a lánc még úgysem került fel, féket-váltást sem állítottam be, frankón zsírmentes a sor is, és egy kis gyakorlásnak sem fog ártani, ha leveszem és összerakom még egyszer. Ahogy kivettem a fentiekből, kevesebbet ártok, és talán többet használok azzal, ha vékonyan megkenem.
Bocs a téma továbbgörgetéséért, egyszerűen érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
peetie1
aktív tag
válasz mauimagic #291985 üzenetére
Semmi extra, az orvos ajánlását követem, megspékelve azzal amit neten túrtam ki. Heti max 2db tojás, és mindenből kicsit visszavenni. Főleg a csokiból(ezt elég nehéz tartani)... Eddig volt az orvosi rész, én tettem hozzá azt hogy minden nap eszek répát, plusz mandulát. Meg néha avokádót. És vacsorára meg nem zabálom tele magam kolbászos tojással 6 hónap múlva lesz kontroll.
Ja, és mindent amit veszek a boltban, megnézem mennyi benne a telített zsír, és amiben sok, azokat kerülöm. A csokikban eszméletlenül sok...De még amit régen ettem győri édes zabkeksz, abban is. Szóval minden zsírosat cseréltem kevésbé zsírosra.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Az sem mindegy milyen anyagból van. Ha alu a szabadonfutó akkor hajlamos lehet a berágódásra. Ezekhez csak alubakos sort szabad használni (korrozió ilyenkor 100 %, hogy kizárt), de mint látható, így is sokszor vannak nyomok. Ilyenkor vitatott, hogy használ-e vagy árt a zsírzás. Ha van zsír akkor hajlamosabb lehet egymáson való elmozdulásra, ami növeli a berágódásra az esélyt. Ezért én nem raknék ilyen esetben. Ahogy írod pluszban magához vonzza a port, ami szintén nem használ.
Ha acél a szabadonfutó, akkor általában az olcsóbb acél sorokat szokták hozzá társítani. Az acél nem annyira hajlamos a berágódásra, korrózióra csak akkor ha olyan körülmények között van tárolva a bicikli vagy megsérül a festés. Itt ha acél vagy alu a sor akkor is lehet korrozió, így ilyen esetben lehetne rakni egy vékony réteg zsírt. De nem olyan rengeteget amit pár vidóban látni. Csak aszfaltos használatnál (nálam is acél - acél van) én nem rakok és semmi korrozió nem lett az évek alatt sosem.
[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
válasz Fall-N #291994 üzenetére
A DT Swiss P1850-es kerék szabadonfutója, asszem 370-es, hogy alu vagy acél, nem tudom, országútihoz való. Egy Ultegra CS-R8000 11 sebis sor van rajta, ami elvileg acél.
Most akkor ez alá kell a zsír, vagy nem? Én nem csak országúton megyek, de nem MTB-zek.
#291997 Mezga Aladár: ja nem, semmi baj a zsírral, az nem fog ártani a waxnak, hiszen a lánc máshol fut, egyszerűen megfelelően akarom összerakni De most már szétkapom és megnézem azt a szabadonfutót.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest