- Gaming notebook topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Mostantól biztosan nem kaphat modernebb AI lapkákat Kína a TSMC-től
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Friczy
senior tag
-
parandroid
félisten
válasz Friczy #280300 üzenetére
Ez olyannyira igaz, hogy fordítva is működik. Nekem a cross trekking eredetileg valami 45-ös gumikkal jött, azt cseréltem 37-esre, amit még mindig túl soknak találtam, és így lett rajta a 32-es contact speed. Az XC MTB-n 2"-es Race Kingek vannak (nem az az agresszív terepgumi az sem), de megbolondulok tőle, ha aszfalton kell menni vele. Márpedig nehéz az aszfaltot kikerülni itt a civilizáció közepén.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Zoliwrc #280295 üzenetére
Megjött Zoli...és ezt onnan tudom, hogy azonnal leszaroz valamit mintsem törődve azzal, hogy azt esetleg mások elégedettséggel használják évek óta. ...Isten hozott!
AH-Thfrstmkd...(remélem jól írtam le neved😩) hát ha oda is adnám valakinek bringám egy körre (amit sosem teszek) az első dolog az lenne, hogy figyelmeztetném a fékekre nehogy fejreálljon, lerepüljön, kifaroljon stb. és nyakát szegje...na meg ugye összetörje drágaszágom. ...és ez igaz volt korábbi BR-M615 -fékemre is. Ennyit a hűha faktorról itt nálam.
SteveAd...semmi.
Fall-N...10 ezer alsó hangon a betétek?! [link] ...ha nekem 80 kilóval és 2,35" gumikkal elég ez terepen, talán téged is megállít.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
lsebestyen
addikt
válasz Hasaggymeg #280305 üzenetére
Mondjuk elégedett rt66 userről én sem hallottam még.
-
MPowerPH
félisten
Hasaggymeg: Ne bantsd zoliwrc -t, ha O nincs, valszeg errol is lebeszeltek.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz lsebestyen #280306 üzenetére
Itt van egyből kettő egy és 3 hsz-el fentebb. (enyém 64, de ugyanaz). Továbbá aki még eszembe jut jjeahh, Szuszinho, balintbaba, szimpláncsak, Respec-T akik rendszeresen terepeznek és tudtommal nem szendvicsük van. Lehet tévedek, de biztos nyilatkoznak majd...és itt van ez. [link]
MPowerPH...igen sárosan vetted?! ...gratulálok hozzá.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #280308 üzenetére
Mentem vele egy kort itt egy mellekuton... Szakad az eso, traktorok felhordtak a sarat.
Latnad a pulcsimat.[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
szgzuri
tag
Budapesten napi munkába járásra használok egy KTM trekking kerékpárt, 3x9 sebességes, Sminano Alivio. Egy év alatt már harmadik alkalommal kellett cserélni a megnyúlt láncot + a hátsó sort.
Mea culpa, ritkán tisztítom a hajtást.Ha rászánnám az időt, hogy rendszeresen tisztítsam, mondjuk 2 hetente, akkor lényegesen tovább bírná?
Esetleg lenne-e értelme áttérni szíjhajtásra?
A netet böngészve találtam egy ilyet:
VSF (német) T-300 Shimano Alfine 8-speed freewheel / HS22 / Gates
[link]
Acél váz és acél villa
Magura HS22 hidraulikus felnifék
Shimano Alfine 8
Gates CDX belt
Itt árulják: [link]Mi a vélemény, tapasztalat a fenti termékekkel, technológiákkal kapcsolatban?
-
Fall-N
veterán
válasz Zoliwrc #280295 üzenetére
Már hogy lenne szar? Ugyanaz, mint az RT-64, csak nem Centerlock. Testbikeon eddig mindenki elégedett volt vele és rohadt sokáig bírja. Itt a topikban is csak jót olvastam róla. Shimano is ezt ajánlja Deore/XT/XTR-hez, ha nem IceTech a cél.
Speedy007: Elvileg a te féked is bőven megfelelő már, ezért írtam, hogy csak felfelé tudsz menni, ha nem vagy megelégedve vele. Most nem néztem utána, de igazad van, valószínűleg az MT széria még nem támogatja a fémes betéteket, az csak Deore M6000 szériától lenne opció.
Amit te néztél az az S7000 ez az S700. Az S700 drágább külföldön is. Itt fura mód az S7000 a régebbi, az S700 az újabb, ami a Shimano honlapján is ott van az Alfine kategória alatt.
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz szgzuri #280311 üzenetére
Ez annyira nem éri meg, hogy itt egy másik szíjas bicaj, ami legalább nem acél, hanem alu, 2 kilóval könnyebb, hidraulikus tárcsafékes, és még pedelec is, és alig kerül többe, mint amit te néztél: [link].
Amúgy egy 3x9-es alivio nem kimondottan kommuter cucc, pláne nem felső polcos, no meg a tisztítás/karbantartás hiánya mellett, valószínű, hogy rosszul választottad meg a fokozatokat, és nagyon megtépted a hajtást alacsony fordulaton, illetve csak kevés fogaskereket használtál hátul, azért kopott gyorsabban a kazetta (illetve annak bizonyos fogaskerekei).
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
Fall-N
veterán
válasz Hasaggymeg #280305 üzenetére
Az igaz, hogy rögtön a 4-5ezer Forintos kategóriát néztem alu vagy titán lappal. De ha tényleg jó ez a G05, akkor ilyet veszek.
-
RexpecT
addikt
válasz MPowerPH #280307 üzenetére
Egészséggel
Hasaggymeg: reXpect
Én jóval többet terepeznék, ha nem 200km lenne oda vissza a legközelebbi hegy. Itt az alföldön meg szinte fékezni sem kell.
Szóval nekem túl sok tapasztalatom nincs fékek terén, azt tudom hogy még a gyári Avid? féktárcsa van a montin. Ezt nem éreztem még kevésnek, valszeg azért mert nem is szoktam annyira lefelé engedni ha eljutok igazi terepre, másrészt nincs is nagy tapasztalatom fékek terén.
Zoliwrc a kijelentéseit én már régóta fentartásokkal kezelem, elég érdekes dolgokat tud mondani. -
Speedy007
őstag
válasz Fall-N #280313 üzenetére
Még megcsinálom azt hogy veszek előre 180-s RT54-s tárcsát és BBB BBS-53 betéteket ezalatt még a kellys van de erről semmi info nincsen de itt van kevlárral erősített acél hátlapos is tőlük M415 van felvan tüntetve M410 nincsen de utána néztem más betétek esetén hogy ami jó M415-höz az jó M410 és M200-hoz is. Csak azt nem tudom ert részletes leírás nincsen hozzá miért is lenne hogy ez az adapter nekem jó lenne-e 160-ról 180--ra PM rendszerben. Ennél többet ezután a 2 dugattyús fékből nem fogok tudni kihozni.
Pont mint a MT420 esetén ez az újabb és az MT520 a régebbi ki érti ezt
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
válasz parandroid #280316 üzenetére
Egyetertek. Nekem is ktm cross treking van, 3*10. Most volt 8e km utan lanc, hajtas csere.
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
Ringman
nagyúr
válasz szgzuri #280311 üzenetére
a gates szíjhajtás az fasza, a vsf az régi cég, de ez így drága v-fékkel.
ha használt játszik, akkor: [link] + [link]
Ha rászánnám az időt, hogy rendszeresen tisztítsam, mondjuk 2 hetente, akkor lényegesen tovább bírná?
vsz. igen
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Kro
tag
válasz Speedy007 #280294 üzenetére
Egyetértek Fall-N-el. Nemrég váltottam én is tárcsát rt-54-ről rt-64-re, sokkal határozottabbnak érzem a féket, nekem megfelel a minősége. Illetve szerintem kapható fémes, félfémes betét az mt-400-hoz is, ha mindenképp fejre szeretnél állni, csak nem shiminél kell keresni (pl szerintem ez [link] [link] )és persze előre mehet a 180-as tárcsa. Illetve szerintem ez a milyen fékhez milyen tárcsa dolog kicsit túl van gondolva. Simán használható az mt-400 rt-64 tárcsával, illetve akár egy xt fék is rt-54 tárcsával. A shimi oldalán csak egy ajánlás van erre, nem szent írás.
Cube-on az Slx szettet elől rt64-el, hátul rt-54-el használtam pl és semmi baja nem volt.Fall-N: Szerintem is rendben van a G05s-rx betét. Azt használtam a cube-on is, meg most már a cannon-on is 93-94kg-al, bár én nem vágyom a fejreállásra, inkább a jól adagolhatóságra.
[ Szerkesztve ]
-
zsocy
őstag
Ha már mindenki fékez, mi a véleményetek a régebbi XT hidros szettekről mint pl a br-m785? Több olyat is hirdetnek 50 ezer körül, hátha megéri a csere. Most mt200 van fent, bármikor blokkolja a kerekeket, de már ciki hogy itt a kosaras trekkingeken is 180as tárcsa és 6000es Deore szett figyel
-
Speedy007
őstag
Köszönöm a tippet nem feltétlenül célom a fejre állás bármennyire is hangzik annak hogy az lenne. Csak hozzá vagyok szokva hogy van olyan lehetőségem is itt nem igazán csak akkor ha elérem azt a sebességi küszöböt érzésre.
Bár én gondolkodtam fél fémesben mert azt írják vizes körülmények között jobban teljesítenek mint a gyantás de cserébe hangosabb is amit nem bánok legalább nem kell csengetni mert azt nem hallják meg sosem.
Tegnap jöttem le a sokat említett fék bekoptatási helyemről bácsikat két kereszteződéssel lejebb biceget át az úton és meg blokkoltam a hátsó kereket így csikorgott a vadiúj gumim a bácsika ezt meghallota rám nézett és gyorsabban kezdett át bicegni[ Szerkesztve ]
-
Hasaggymeg
Topikgazda
Na neked például szívesen odaadnám bringámat egy körre nézd meg hátha megtalálod a Shiminél ( XT BR-M 8100 + G05S RX) a fejreállást...de csak úgy, hogy kizárólag egy-egy ujjal fékezhetsz és túl erős fékhatás miatti bukás esetén újat veszel nekem.
[ Szerkesztve ]
-
MPowerPH
félisten
válasz Hasaggymeg #280312 üzenetére
Az. Ennyi volt a budget, engedett is sokat az arabol, meggyozo voltam. Ettol meg hasznalt bringa, stucnin van kis kopas szallitasbol eredoen, de a vaz sertetlen. Par hasznalati nyom a fekvalto gumirozasan, ahol talalkozik a kormannyal, meg a Garmin tarto kicsit megdorzsolte a kormanyt, ahol fel volt fogatva. Fekfeluletek rendben vannak, nem homoruak, simak, az elszinezodes okozoja is a sarga fekpofa, ledorzsolheto. Kar, hogy Dura Ace szett van rajta, eleg lett volna egy szolidabb Ultegra is. Ez a Di2 meg szerintem gaz. 2016 -ban lehet meno volt, de igy 24 -ben elegge elmaradott. Es ilyennel kiadnak zsir uj millios bringakat. Mosolyogtato a Sram AXS utan.
Es rendes volt az urge, mert Dunakeszirol lehozta Erd kulsore, hogy ne kelljen korbe mennem az M0 -an.
Don't Tread On Me
-
MPowerPH
félisten
Nincs pedalom meg cipom sem a bringahoz, azt kell nezzek. Nem tudom itt milyen opciok vannak, mintha lenne tobb fele csatolos rendszer.
A kulacstartok lejonnek, mert nem karbon, meg nekem nem kell. A belsok nehez Decathlonos belsok, azok meg kimennek.Don't Tread On Me
-
Fall-N
veterán
válasz zsocy #280324 üzenetére
Régebbi szériás fékeknél utána kell olvasni, hogy nincs-e széria hibája (pl. M8000 és M7000). Ebben már kerámia dugattyúk vannak, ha nem repedtek és nem ereszti sehol az olajat, akkor megérheti. Mondjuk ennyi pénzért inkább újat vennék vagy dobnék rá egy kis pénzt és mostani XT-t vennék. Ha bármilyen hibája van a régi XT-nek, lehet nehezen vagy sehogy sem lehet alkatrészt beszerezni hozzá. Sok újabb XT és XTR-hez sincsenek apróbb tömítések a fékkar hoz, így az egészet cserélni kell sajnos. Vagyis létezni léteznek, csak sehol sincs raktáron.
-
SpaceKombajn
aktív tag
-
parandroid
félisten
válasz MPowerPH #280328 üzenetére
Nem vagyok teljesen képben a di2 rendszerrel, de az a gyanúm, hogy most nem egészen azt árulják már, mint 2016-ban. Próbálni én próbáltam sram-ot, meg shimanot is elektromos váltásban, mind a kettő vajsimán tette a dolgát, azok alapján a rövid próbák után nem merném kijelenteni, hogy egyik jobb, mint a másik. Mechanikus váltás után mindkettő egy-egy másik világ volt.
p
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #280330 üzenetére
szerintem átlagembernek felesleges váltani a sima spd-ről, ha az nálad bevált. (de bevallom outi pedálrendszert nem használtam és nem is tervezem) ha elég merev a cipőd talpa, akkor a kisebb kontaktfelület sem hiszem, hogy sokat számítana.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
parandroid
félisten
válasz Ringman #280334 üzenetére
Arra a biciklirre bűn lenne sima spd-s pedált tenni... Mondom ezt úgy, hogy nekem is van országútim olyannal. De az nagyon nem ez a kategória. Azért egy karbon bicajnak, pláne ilyen geóval, jár az spd-sl.
p
-
MPowerPH
félisten
válasz Ringman #280334 üzenetére
Az XT platformos SPD pedalt azert nem raknam ra fel, csak probabol, mert eleg gaz a kinezete a bringan. A cipom is MTB -s, nem egy puti style, meg kinai. Oda jo volt, ide szerintem mar nem illik.
lsebestyen: Egybol el is szorjam a bicaj aranak az 1/4 -edet? Neeem.
[ Szerkesztve ]
Don't Tread On Me
-
Kro
tag
válasz Hasaggymeg #280327 üzenetére
Köszönöm a megtisztelő lehetőséget.
Anno valamikor 15-20 évvel ezelőtt hobby szinten triál-oztam, deore és xt V-fékeket használtunk amit még a felnire kent kátránnyal tettünk még harapósabbá, hogy 1 ujjal is tudjon blokkolni elől és hátul is. Tehát van erről valamennyi tapasztalatom.
A mostanában használt m6100 és m7100 szettem/ rt64 tárcsával sem közelíti meg az organikus betétekkel (fémessel lehet meglenne, nincs tapasztalatom velük) azt a fékerőt. Ezzel nekem semmi bajom, nem akarok egy lejtőn lefele jövetnél fejreállni, mert blokkolt az első fék (tudom meg kell tanulni fékezni) .MPowerPH: Grat az új szerzeményhez!
#280324zsocy: Én is újabb szériás fékek között nézelődnék, a jobb alkatrész ellátottság miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
válasz MPowerPH #280338 üzenetére
szarni bele mit illik, 2024 van
ha lesz 2féle bringád, akkor minek szívatni magad 2féle cipővel?
-
zsocy
őstag
válasz Ringman #280340 üzenetére
Én pont így szivatom magam, spd a montin, spd-sl az outin, külön cipő mindenhová. Persze te graveles vagy, nektek mindent lehet ha elég hipszter a bajszod hozzá
MPowerPH, gratula a bringához, remélem beválik ez az agresszív cucc és jókat tekersz majd vele. outis pedál kelleni fog rá egy rendes karbon talpú outi cipővel. Mivel neked számít a súly, nézd meg a Speedplayt, azok a legkönnyebbek. Talán Napfénysütinek is olyan van.
-
ReFleXx
addikt
válasz Dark Archon #280223 üzenetére
nem ér a betét a tárcsához? mintha nagyon lassulna a kerék
2020-as dakota közmondás: "Intel a csórók AMD-je"
-
arcitec
addikt
Ha már fék, azt hogy lehet megállapítani, hogy már csereérett a betét? Illetve ha már elkopott annak nagyon más a hangja és nyilván a fékhatása?
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz arcitec #280347 üzenetére
Nem, a jó fékben a fékbetét ugyanúgy harap amíg a fém alap (vagyis elsőnek a rugó) már a tárcsát eléri, ezért szemrevételezéssel kell eldönteni mikor van az akkor. Szerencsére átlagmuglinál nem órák kérdése alatt kopik xarrá így jó esetben ha észrevetted, hogy már mindjárt vége akkor is marad elég időd rendelni, vagy elmenni az első boltig, vagyis maradt még benne jó néhány tekerés. Én ha látom már neccesen közelít a felrakott anyagvastagság a rugó karjainak tetejéhez kicseréltem, mindig van itthon több pár új, és legalább 1 pár régi, bevált és még próbálni megfelelő is.
[ Szerkesztve ]
-
Zoliwrc
aktív tag
válasz Fall-N #280313 üzenetére
2017 óta több mint 1millió !!!méter szintet másztam, ennek nagyon-nagyon nagy része monti.
Itt lakok a hegy lábánál, az évek alatt megtanultam mi az az alkatrész ami bírja rendesen a rendeltetésszerű használatot. Az RT66 hullámosodott, állandóan ütött, belevert a betétbe, de még hátul is.
Véleményeket én nem olvasok, mert nem tudhatod milyen emberek írják, lehet biciklizni sem tudnak rendesen, nincs mögöttük km.
Az RT86-os sem jött be, ha egyszer meghajlik képtelenség kiegyengetni.
A 76-os rohadt jó és stabil annak ellenére is hogy már nem made in Japan hanem Kína. -
Zoliwrc
aktív tag
válasz MPowerPH #280307 üzenetére
Ez ilyen magas felni? Nem irigyellek majd erős oldalszélben
Pedálból én Time Xpresso 10-et használok 6éve, 190gramm a pár.
Cipővel az még egy húzósabb költség lehet.
Zsivány a gép, fáradj el tőle sokszor, végre nem egy 8.5 kg-os vasmacskaEurópa legjobb bringaszerelője akihez hordom néha a bringáimat múltkor odahívott az új épiíett országútijához, hogy emeljem meg, ismer-tudja hogy tudom értékelni a jót, 6.5kg alatt van, pedállal mindenestül
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest