Aktív témák
-
Ariadne
őstag
válasz xcbiker #9843 üzenetére
Kinek mi a gond... Nekem pont fordítva, a vázzal elégedett vagyok, de egy fehér teló nagyon kellene, ez a 2,5 kilós rugós Recon azért mégiscsak túlzás súlyban. Halkan drukkolok, hogy legyen fehér Reba jövőre. Meg fehér Hayes Stroker Trail, Hope piros agyak esetleg, fehér Syncros felnik... Mmmmm, na most akkor felébredek és készülök a tapétavakarásra az új lakásban.
Apropó, most találtam Santa Cruz Nomad 2009 Vááááúúúú... Még szerencse, hogy nincsenek igazán nekivaló hegyeink, így nem is kell.
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
rétisün
veterán
válasz rétisün #9841 üzenetére
na, akkor válaszolok magamnak kitaláltam, hogy a bikemag aprón nézegetek eladó országúti képeket, és úgy tűnik, hogy a fékváltókar alól kivezetve, a bandázs alá van továbbfűzve a fékbovden. a stucni előtt, ahol vége a bandázsnak, onnan megy tovább.
belinkelem, hadd okuljanak a hozzám hasonló tudatlanok (magamtól rá nem jöttem volna )
[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
szatocs
őstag
Hogyan lehet megállapítani, hogy milyen vázméret a megfelelő?
=== Szatocs ===
-
nagyúr
válasz szatocs #9855 üzenetére
A váz teljes geometriáját célszerű vizsgálni a felhasználási terület függvényében, ehhez viszont több adatra van szükség a testmagasságnál. Itt egy kalkulátor a sok közül.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ariadne
őstag
válasz szatocs #9855 üzenetére
Egy módszer: üzletbe bemegy, kerékpárra rábök, vázon átlép, első kereket megemel ízlés szerint legalább 5-10 centire, és ha ezt különösebb sérülés nélkül megússzák az érintett szervek, akkor nagyon rossz nem lehet. Valahogy így. Bár végső soron úgyis használat közben derül ki, mekkora lesz az ideális.
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
szatocs
őstag
Na, gondoltam, hogy ez így nem fog menni
Akkor lényegében csak az üzletben tudom meg tutira, vagy ott sem. Városi szaladgálás, könnyű terep esetleg, kiszemelt áldozat meg Magellan Polaris Deore.
De ahol ki tudnám az adott vázat próbálni, csak 18" - os lesz (júl. 23), és az is csak addig, amíg meg nem veszi valaki.
Ez a kalkulátor mennyire lehet jó támpont? - Látom már, vásárláshoz ne ezt használd
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
nagyúr
válasz szatocs #9860 üzenetére
A kalkulátor teljesen jól használható, de ugye a hazai viszonyok - kisker/nagyker tekintetében - nagyjából Kelet-Afrikával vannak egy szinten, így ilyen mélységig nem érdemes vizsgálnod a geometriát. Teljesen személyre szabott vázat nem fogsz találni a hazai szegényes kínálatban, így mindenképpen kénytelen leszel kompromisszumokat kötni, amit vagy tudsz kompenzálni néhány alkatrész megfelelő módosításával, vagy nem. Ha bemész egy boltba, ugye max a nyeregvázcső hosszát fogják tudni megadni, és ennek megfelelően fognak vázat ajánlani. Az átlépési magasság szerinti váz választás is ezen alapul, plusz az még azért is rossz, mert nagyban függ a felsőcsőhossz és a vízszintes felsőcsőhossz különbségétől, vagyis a felcsőcső szögétől.
[ Szerkesztve ]
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Kephamos
addikt
válasz szatocs #9860 üzenetére
Én kb 185 centi lehetek és megvettem a 21.5-ös Kellys Salamandert. Mások mondták már, hogy jó nagy. Szerintem semmivel sem rosszabb, mintha kissebbet vettem volna. Nemhinném +/- 1 méret sok at számít. Nomeg tudsz variálni a stucnival, a nyeregcsőhosszal, a nyereggel, stb. Nagyon nem lehet melléfogni, úgy gondolom.
-
-
Ariadne
őstag
Érdekes. A cross Kelly's-em 173 centihez 17,5" és kicsit kicsi, 19,5" nagy lenne. Ellenpontként párom meg 185 centijéhez 21,5" Wandallal nyomult, ami elvileg nagy, de neki pont kényelmes volt. Szóval ízlések és pofonok, meg kéz-lábhossz kérdése is a dolog...
mod: Már rég létezik Kelly's (Fan) Klub, sok szeretettel várunk.
Épp most számoltam össze, eddig 26-an megyünk a klubból a 24 órás versenyre, 4+2 fél csapat van eddig. Huhh...[ Szerkesztve ]
-
xcbiker
addikt
válasz Ariadne #9864 üzenetére
a vázméret függ a tekerési stílustól is.
Én pl a 185cm-hez sosem vennék 21,5 colos bringát, de még 19-est sem.
Mivel CrossCountry-s beállítottságú vagyok a nagy váz eléggé előnytelen lenne egy technikás lefelén, de mászás közben sem érezném biztonságban magam rajta.
18" az aranyközépút.
Nem beszélve arról, hogy a kisebb, ejtettebb váz nem is néz ki rosszul bár vázméret esetében nem ez az első szempont.Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
xcbiker
addikt
válasz Kephamos #9862 üzenetére
Ha túrázgatsz és városban közlekedsz lehet nem fogod érezni a nagy váz hátrányát, terepen azért más a helyzet.
Fontos azért a megfelelő hosszúságú stucni és a nyereg beállítása.
Pl: nagy váznál felsőcső hossza miatt már egy rövidebb stucni kell, hogy kényelmes legyen, viszont mászásnál szerintem nagyon előnytelen lenne.Anno a magellanom 18"-os volt és pont jó volt a 110-es stucnivel.
A mostani specializedet (18") először 100-as, majd 90-es kormányszárral raktam össze, mert alapból hosszabb a speci felsőcsöve.[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
szatocs
őstag
Ismeri valaki ezt a teleszkópot? Mennyire lehet jó. Állítólag 3300g, ami azért kb 1 kilóval több, mint az ebben az árkategóriában lévők, viszont egykerekezgetni, meg ugratgatni biztosan nem fogok vele. Számíthat akkor ez? Meg a 40ezres kategóriában látok Magnézium meg más anyagokat is. Számíthat valamit ennek az anyagával szemben? Mert általában jót olvasok erről, a súlyát leszámítva, és állítólag levegő kiengedésekor egy kis olaj is jön - ez megint nem mérvadó, mert nem nagyon piszkálgatnám.
És az lenne még a kérdésem, hogy egy RST Gila - hoz képest megérheti-e komfortban, és úgy egyébként is (tartósságra pl.) ha egy ilyenrecserélem? Városi út és néha könnyű terep. A Gila hamar tönkremegy gondolom.
Ki mit gondol erről?[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
becuszabi
aktív tag
válasz szatocs #9869 üzenetére
Pedig arra való, hogy ugrálgassanak vele (ott van: Ajánlott felhasználás: Dirt Jump/Street). Ha nem erre akarod használni, akkor felejtsd el.
Az RST Gila-nál jobb, de 40k-ért könnyebb villákat is lehet kapni. Persze ebben az árkategóriában acélrugósokat kapsz, úgyhogy 2-2,5 kg alá nem nagyon fogsz tudni menni. Egy RockShox Tora, vagy valamelyik normálisabb Suntour villa lényegesen alkalmasabb arra, amit írtál."Aki szívből él, az élből szív"
-
nagyúr
válasz szatocs #9869 üzenetére
Az én villám 2.900 gramm, 200 mm-t mozog, és jóval erősebb. 3300 gramm nagyon soknak számít. Hallgass Szabira, ha nem dirtölsz, ne vegyél, dirt villát. Túrázni nagyon nehéz, endurózni meg kevés az útja.
[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
válasz becuszabi #9873 üzenetére
Tora 302 - t néztem ugyanilyen árban, de annál jobbnak gondolom ezt. Elvileg kevesebbet is mozog annál valamivel. Ez a 40 - es kategória az, amit még el bírnék esetleg képzelni, a Tora 2.4kg, 1kg - on most nem fogok kiakadni
De tanácstalan vagyok.
Lehet, hogy ez lesz belőle, nem akarom, hogy ha véletlenül arra kerül a sor, hogy egy padkáról lehajtás alkalmával nyaktörés legyen a vége.(#9874) Jorus - No, csak megkapom. Akkor már tényleg nem tudom. Pedig már úgy megbarátkoztam vele
Még nézelődök bőszen, így is 75 volt eddig az egész kerékpárra költés lélektani határa, utána megugrott ez 100 - ra, most meg....
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
Ariadne
őstag
válasz szatocs #9875 üzenetére
Egy kiló sokat számít. És a szakik írták fent, hogy az a teló nem arra való, amire használnád. A Tora sokkal inkább.
Nyaktörés azért még a Gilánál sem esélyes szerintem, annyira azért nem gáz az RST sem. Max nem rugózik igazán jól.[ Szerkesztve ]
-
szatocs
őstag
válasz Ariadne #9876 üzenetére
Csak az ilyenek akasztanak kicsit ki, hogy műanyag tekerő, meg ilyenek, és ezeket szeretném elkerülni, Tora - ra meg azt írják. Az ilyen földutas, aszfaltos meneteknek mi a besorolása? Vannak ilyenek, hogy CC, XC, Dirt, Street meg hasonlól, aztán ilyenek, hogy Poplock, Pushlock, U-Turn (ez gondolom a tekergethetőségre vonatkozik, de a másik kettőt nem tudom, hogy mit takar).
Az ugrálás milyen magasságnál, és milyen stílusban kezdődik? (hol, min, mekkorát)
[ Szerkesztve ]
=== Szatocs ===
-
knifemaster
aktív tag
-
xcbiker
addikt
válasz knifemaster #9879 üzenetére
Mindkettőt hanyagolnám.
Mászásnál előrébb kerül a testsúly. Hosszabb stucninél nem kell "átlendülnöd" a kormány felett, hogy a súlyeloszlás megfelelő legyen.
Pl a kormányszarv mászásnál ellensúlyozhatja a rövid stucnit a fölfeléken. Ami még lényeges a fölfelénél az a láncvilla hossza. 425mm az ideális vagy picivel rövidebb.A hosszú váz nem előnyös pl teknikás lefeléknél, gyors fordítóknál, meredek letöréseknél. Bár itt is közbeszól a váz egyéb tulajdonsága: fejcső szöge, egyebek...
[ Szerkesztve ]
Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.
-
szatocs
őstag
-
Kephamos
addikt
válasz xcbiker #9868 üzenetére
Nekem terepen is bejött, bár nincs nagy tapasztalatom. Mászásnál pont kényényelmesen előre-hátra tudtam dőlögetni, hogy pont jó legyen. Se ne essek hátra, se ne pörögjön ki a hátsó kerék. Ereszkedésnél is pont jól hátra tudom tenni magam. Bár nekem elég hosszú végtagjaim vannak.
Hosszútávú sík tekerésnél meg kifejezetten bejön a nagy váz. Valamiért úgy érzem, hogy ennek aztán nagyon oda bírok lépni, míg a kisebb vázú Gepida, amit próbáltam kalimpált alattam.Mod.: a másik, hogy nem tervezem, hogy a közöljövőben megint 100+ K-t adok ki bicajra. Meg én az élvezetért tolom. tekerek, meg röhögök egy jót a hvaerokkal. Aztán a sókristáylokat dörzsölöm a homlokomról és kész.
[ Szerkesztve ]
-
becuszabi
aktív tag
válasz Azazello- #9877 üzenetére
A 15 mm-es átütőtengely igen jó húzás volt a Fox részéről.
Engem egyedül a PM-es felfogatás "zavar". Még mielőtt jönne a kőzápor, hogy hogy mondhatok ilyet, amikor az sokkal könyebb, merevebb, mint az IS-es, meg ilyesmi...az a bajom vele, hogy ha a menet megszakad a felfogatásban, akkor jó eséllyel kukázható a teló. Valami acélperselyes okosságot kitalálhatnának rá.szatocs: ez már sokkal jobb választás az aszfaltos-földutas bringázásra
[ Szerkesztve ]
"Aki szívből él, az élből szív"
-
xcbiker
addikt
-
Ariadne
őstag
válasz Ariadne #9815 üzenetére
Elfelejtettem a 24 órásra csapattoborzó üzenetbe beleírni, hogy aki hallja, kérem, adja át. Nagyon szeretnénk összehozni egy jó kis csapatot, és minél hamarabb nevezni.
-
-
-
Kephamos
addikt
Az RST Gila-mal mit lehetne kezedeni, hogy mozogjon? Elvileg 100 mm-t kellene mozogni, de jó, ha olyan 40-et mozdul a közel 80 kilóm alatt.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Kephamos #9891 üzenetére
Szétszedni, kipucolni, a műanyag alkatrészeket átnézni, az egészet átkenni, bezsírozni, és mindezt havonta megismételni.
-
nagyúr
válasz Kephamos #9893 üzenetére
De, kifolyik, ha kitekered a zárócsavart, célszerű felfogni, és azonos mennyiségű tiszta olajjal feltölteni. Sajnos az ilyen egyszerűbb telókban nem igazán tartják kint a szimmeringek a koszt, ezért elég hamar el tudnak koszolódni. Az egyszerűbb, gyengébb anyagminőségű perselyek, a szorosabb szimmeringek, a kosz, és a kelleténél keményebb rugó együttesen okozhatják a hasznos rugóút csökkenését.
-
nagyúr
válasz Kephamos #9895 üzenetére
Igazából látni kellene, leginkább szétszedve, lehet, hogy csak vmi gányul lett összeszerelve benne, nem egy iet láttam már neves gyártók neves termékei között is.
Mit jelent az olcsó?
-
Ariadne
őstag
válasz Kephamos #9895 üzenetére
A világért nem rontanám tr00p3r kolléga üzletét, de nekünk is van egy eladó, XC-re egy évet használt levegős telónk, "távirányítós". Szerette nagyon a párom, de az új vázának a geója nagyobb rugóutat igényelt, így megválunk tőle. ő itt az alany
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
- Minden ami hőszivattyú
- Milyen notebookot vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Tippmix
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Elite: Dangerous
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- IPhone SE 2022 256GB gyári független hibátlan 2026.01.23 gyártói jótállás
- Macbook Pro M1 2020 megkímélt magyar billentyűzet 12 hónap szavatosság számlával!
- Gamer Pc eladó! I5-8500, 16GB RAM, MSI GTX 1080 8GB , 500GB+250GB SSD MAI NAP (11.14) ÁRENGEDMÉNY!
- AMD-RYZEN-9-5950x , ASUS TUF Gaming B550M-Plus , 32GB 3600MHz DDR4 RAM G.Skill Ripjaws Félgép!
- Gamer PC eladó! I5-10600K(3,5Ghz), 16GB RAM, RTX 2060 6GB, 500GB SSD+128GB, 1TB HDD MAI NAP OLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest