- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen házat vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Házimozi haladó szinten
- Milyen monitort vegyek?
Aktív témák
-
Meme
aktív tag
válasz tr00p3r #23449 üzenetére
Társalogtam Biró Zsoltival, ő is megy szombaton tekerni, beszélj vele, hátha...
Időjárásjelentés Vácról:
tegnap este poló+puloverben 8 kor nem volt hideg, 10 kor egy kicsit kevés volt.
ma reggel is határozottan jobb idő van mint eddig.
szerintem jó időtők lesz[ Szerkesztve ]
Szevasztok bogyókák!
-
tr00p3r
addikt
válasz ponti_ak #23450 üzenetére
Nyugi, nem lesz gond szerintem. Azt döntsük még el, hogy a kiinduló pontja, hol legyen a túrának.
Kismarosig mindenki ahogy tud (vonat ill. kocsi) Kismarosról menjünk fel aszfalton királyrétre, ami nekem általában nagyjából 30 perc szokott lenni. Bemelegítésnek nem rossz, hacsak el nem fárad valaki Királyrétig.
Királyrétről induljunk. Ide individuálisan érkezik mindenki ahogy tud (kocsi, Kisvonat, tekerés Kismaros vonatállomástól).
Szarul fogalmaztam, de szerintem a lényeg érthető!
@Meme: beszéltem a Zsoltival én is. Ő(k) egy hosszabbat akarnak tekerni, de még nem tudja, hogy merre, mikor és mennyit. A mi körünk, ha elmegyünk Nógrád felé, akkor kb. 30-35 km Királyrétről indulva. Ha ugyanott jövünk le, ahol felmentünk, akkor kb. 15-20 km.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
El kellene kezdeni szervezni is, hogy a BP-ek hol találkozzanak, bár meglehet oldani egyénileg is a lejutást, de ha már többen megyünk, akkor miért ne. Továbbá van kerékpáros klub tagságom és ha jó fej kallert fogunk ki, akkor több biciklit is bele lehet venni a kedvezménybe.
(#23442) KaraDani: A bemelegítő esés kell, mert akkor végig attól fogsz parázni, hogy milyen lesz perecelni vele. Szóval én lehet fura, de inkább várom (legalább tudni fogom, hogy mit kell majd utána csinálni), mert jobb túlesni rajta könnyebb terepen, mint összetörni magam.
[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
-
Noddy
senior tag
Ha a pedálban lévő csapágyakat akarom megzsírozni, ahhoz a pedált érdemes levenni a hajtókarról vagy megoldható anélkül is? Legutóbb leszedtem, de ha anélkül is megoldható akkor inkább kevesebbet melózok vele.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
-
Xantomas
őstag
válasz raczger #23464 üzenetére
Azokat írtam, akiknél úgy olvastam, hogy fix, de tényleg, téged kifelejtettelek.
Megvan a gumi. Egy db 42-622 Schwalbe Smart Sam-et sikerült venni. Bekerült hátulra, előre pedig egy 37-622-es Maxxis OverDrive.
Egyre inkább úgy néz ki mint egy tankKicsit megdagonyáztam a Naplás tó körül levő részt. Dombos, murvás, kavicsos, saras, szóval minden volt, ami lesz a túrán. El nem estem, igaz az első kerékre nem az igazi az oldalsó bütykök nélküli gumi sárban, mert hajlamos oldalra forgolódni/csúszni.
(#23467) Noddy , szerintem jobb leszedni. Nehezebb visszarakni a csapágyakat, ha vízszintes helyzetben van a kerék.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
tr00p3r
addikt
válasz raczger #23469 üzenetére
OK, akkor szombat, 9 óra Kismaros. A Kisvasút végállomásánál találkozunk!
@tekeyagd: Jobbulást!
Maradnak:
tr00p3r
ponti_ak
Ariadne
amargo
raczger
Xantomas[ Szerkesztve ]
-
Meme
aktív tag
azért annyira nem egyszerű egy pedálszervíz...
ha müanyag, akkor felejtős, kuka
ha fém, akkor iparis vagy sima golyos.
ha golyos, akkor ha rág, akkor uj golyok kellenek.
12 es dugokulcs, satu, csipesz, jó tapadós szir, sima csavarhuzo.
és egy "picit" trükkös visszakontrázni a konuszt...Szevasztok bogyókák!
-
Ariadne
őstag
válasz tr00p3r #23471 üzenetére
Ott leszek, és valószínűleg hozok még egy embert, páromat.
Kivéve ha esik, mert esőcuccnak híján vagyok még mindig.Vonattal ki jön még? Egy találkozót a Nyugatiban?
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Xantomas
őstag
válasz tr00p3r #23471 üzenetére
9 óra Kismaros nekem is jó.
Ami azt jelenti, hogy a 8:07-es, Nyugatiból induló Személyvonattal kéne menni, aki Budapestről vonatozik. Az egyetlen baj vele, hogy ahhoz az egyetlen vonathoz nincs kiírva a kerékpár szállítási lehetőség. A 7:07-es 9:07-esnél ott van.
Az kellemetlen lesz, ha nem engednek fel minket, mert akkor csak 2 kerékpárt lehet vinni a szerelvényen."Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
ludsimon
veterán
válasz Ariadne #23475 üzenetére
Szombat: Erősen felhős idő, nyugaton további csapadék. (Időkép)
Szitálás, gyenge eső, 1mm
Szombaton még szórványosan, vasárnap már csak néhol alakulhat ki csapadék. Szombaton még erős lehet az északi szél, vasárnap már gyenge lesz a légmozgás. Délutánonként 15 fok körüli értékeket mérhetünk. (Köpönyeg.hu)Nem mond olyan hatalmas zuhét.
Vasárnap pedig az órát vissza kell állítani 1 órával.[ Szerkesztve ]
undefined
-
Ariadne
őstag
válasz Xantomas #23476 üzenetére
Igen, az jó lesz. A vonattal eddig nem volt gond, párszor mentünk már így többen, és ha nem volt bringaszállító, be tudtunk költözni egy normál vagonba... Néha meglepetésszerűen mégiscsak van rajta kerószállító, vagy olyan vagon (a "kedvencem"), aminek az egyik felén rajta van a bringás logó, ennek fejében az ajtó mellett mindkét oldalon kb. fél méternyi helyet szabadon hagytak. Namármost kétszer fél méterszer két ülés szélességbe maximum két roller férne be, vagy két összehajtós bicó... Persze kampó nincs.
És még van arcuk sztrájkolni...[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
-
Meme
aktív tag
A dollár alacsony ára miatt elég jó árban vannak az enduro szimeringeim.
Aki gondolkozik a cserén most tegye meg szerintem.
~1500-al olcsobbak a szettekSzevasztok bogyókák!
-
Noddy
senior tag
Már szedtem szét ezt a pedált, de akkor leszereltem a hajtó karról, de ha van olyan módszer, hogy nem kell leszedni annak örülnék. Ez egy fémházas, normál csapágyas shimano pedál. Arra vagyok én is kíváncsi, hogy tönkrementek a csapágygolyók, vagy csak zsírt kíván (tavasszal volt szétszedve).
-
Noddy
senior tag
A régi, saras zsírt mivel távolítani el? Úgy tűnik a porvédő kupak nem a legtökéletesebb, az egyik meg is van repedve. Ilyet lehet kapni bringa boltban, vagy így jártam? Múltkor csak rongyal letöröltem, van ennél "profibb" megoldás?
-
nagyúr
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Ariadne
őstag
válasz tr00p3r #23448 üzenetére
Köszönöm a biztatást, elmegyek, aztán majd meglátjuk. Ha nem lesz nagyon hideg, akkor persze nem gond a megállás, viszont ha hideg van, akkor igen, mert meg lehet fázni. De nem lesz hideg, nem lesz hideg, nem lesz hideg.
-
rétisün
veterán
válasz Ariadne #23488 üzenetére
nyugi, nem lesz hideg.....itt mefelénk most is 16 fok van, szóval nem lesz hideg (biztatom ezzel magamat is )
most már jó lenne nem csak kutyasétáltatni hordani a speci taho-t[ Szerkesztve ]
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
amargo
addikt
válasz rétisün #23489 üzenetére
Most már többre is kipróbáltam a specit én is.
Nekem tettszik, igaz nincs túl nagy tapasztalatom spd-s cipőkkel kapcsolatban. Húzásnál kicsit érzem, hogy jobban is tarthatna, de jobban meghúzom és akkor nincs gond.ui.: Hideg nem lesz! Ma is pólóban császkáltam (igaz hosszú ujjú volt).
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
AstorAnt
csendes tag
Városi közlekedésre szerintetek mennyi nyomást kellene belerakni a gumikba?Időnként kicsit hepehupás az úthibák miatt az út
-
amargo
addikt
Itt esik.. egyedül vasárnapra nem mondanak esőt..
-
-
venember83
nagyúr
Egy kis nyálcsorgatás: [link]
Ariadne: Időjárás szempontjából én nem panaszkodhatok, szinte minden túránk összejött idén, méghozzá napsütésben, egyedüli az egyik vasárnapi hosszabb túrát kellett esőben végigtekerni. Versenyeken nem volt eső, sár, bár most sorra maradnak el a hegyi túrák a korán érkezett méteres hó miatt. Ez van, összességében azonban szvsz nekem egy rossz szavam se lehet az idei, főleg a nyári időjárásra.
[ Szerkesztve ]
-
hejesírásó
senior tag
kész, meguntam. 3 hónapnyi pécsi tekerés után meguntam! Fehérváron hozzászoktam a jóhoz
nincsenek biciklis utak, gyalogosok figyelmetlenek, a lámpák gyakran nem működnek- lesheted mikor jutsz át, az utakat fúrják, faragják, túrják mit a kismalac. a buszmegállókban kkora a tömeg, hogy még bringáról leszállva is nehéz átvergődnöm a tömegen, persze félre nem emgy senki, után meg engem szidnak h miért nem figyelek rá.
és még te vagy a bunkó xarházi biciklis. nálam jobban senki sem figyel a gyalogosokra, csak nem esik le nekik, hogy nincs más választásom mint a járda ha élni akarok! túl kevés itt a bringás a terep miatt, és emiatt nincsenek a helyiek hozzászokva h figyelmesen közlekedjenek.
szval tegnap beiratkoztam jogsira. ez van. sry.
[ Szerkesztve ]
-
venember83
nagyúr
válasz hejesírásó #23499 üzenetére
1. Milyen terep miatt?
2. Ne a járdán közlekedj, hanem az úton, sokkal biztonságosabb.
Aktív témák
Hirdetés
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
- Raspberry Pi Zero W (v1.1) + 16Gb Sandisk UHC microSD
- Latitude 5290 2-in-1 12.3" FHD IPS érintő i5-8250U 8GB 256GB ujjlolv 4G LTE gar
- X13 Gen1 27% 13.3" FHD IPS érintő Ryzen 7 PRO 4750U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs