- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
Aktív témák
-
Noddy
senior tag
válasz ludsimon #23221 üzenetére
Házikészítésű bicajlámpa tesztfényképsorozat. Van a hozé lámpánál durvább is
Tegnap este egyébként kivittem a kis 5 ledes lámpámat a gátra (nincs semmiféle közvilágítás, a gát melletti utcákat erdő takarta).
Konklúzió: lakott területre fényerősebb lámpa kell, mint kivilágítatlan helyre. Valószínűleg az emberi szem alkalmazkodóképessége miatt. Ha lenne két ilyen lámpám, akkor bátran el mernék menni vele bárhova, ahol nincs zavaró világítás. Laza tempóban tekertem és erre bőven elég volt az egy lámpa, minden fűcsomót, lyukat és buckát láttam (kb 15-18km/h).raczger esetleg ha tudsz linkelni kapcsolási rajzot és alkatrészlistát azt megköszönném, próbáltam keresgélni, de semmi használhatót nem találtam.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
KaraDani
addikt
válasz venember83 #23249 üzenetére
Mindkettő, valaki itt linkelte a beszámolót, tán Ariadne, megpróbálom megkeresni.
-
bajuszati
tag
Sziasztok,
Tudnátok ajánlani valami jóárasított telót 10K árkategóriában?
Márka, típus, ár...Köszi szépen.
Kihasználtság: munkábajárás 70%, túra(Bükk)30%
-
fpeter07
veterán
Elektronikus váltó és sima között a mi a különbség?
-
Noddy
senior tag
válasz fpeter07 #23256 üzenetére
Az hogyha lemerül az elem akkor nem tud váltani, cipeled az aksi súlyát. De ellenben mikrokapcsolóval váltod a sebességet, nincsenek bovdenek, a sebességváltás elve azonos. De azt hiszem még csak shimano csinált ilyet.
Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.
-
Armahun
addikt
válasz venember83 #23224 üzenetére
Lehet, hogy jobb lenne egy vékonyabb olaj, nekem nyáron is picit keménynek hat. Nem vagyok túl nehéz súlyban .
Meme: Rock Shox Dart 2 , 2 éve nyúzom
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
amargo
addikt
Sziasztok!
Köszönöm a válaszokat, akkor marad rajta az M520-as.
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
bajuszati
tag
hello,
Suntour villákról valaki valamit?
-
Meme
aktív tag
válasz Armahun #23261 üzenetére
Nem rosz teló, de kissé nyers mozgásra.
Abban még van némi elasztomer is a rugó oldalon, az is bekeményszik, meg ha sűrűbb olaj van benne, akkor az jelentősen lelassul.
elvileg 5w s kell bele, ha 7,5w-s lett belerakva, hogy jobb legyen a csillapitás, az most visszavág...apropó: szervizben volt már? évente témyleg "kell" a pucolás és olajcsere...
Szevasztok bogyókák!
-
Xantomas
őstag
válasz ludsimon #23263 üzenetére
Kisebb áttételt kell használni. 622-es keréken a kezdőknek a 42-16-ot mondják ideálisnak aszfaltra.
MTB-sek a 36-16-ra esküdnek.Szerintem az egysebihez semmivel nem kell tőbb erő, ha elég alacsony áttételt választasz. Inkább kitartás, és megszokás kérdése.
"Megint eggyel hülyébb vagyok, mint tavaly"
-
venember83
nagyúr
válasz Ariadne #23270 üzenetére
Jaj, miért nem lehet 3-4 kör hátrányunk, és akkor nyugiban lehetne tartani a színvonalat? - Ez nagyon őszinte lehetett, el is hiszem, hogy duóban sok kedve már nem volt az embernek kihajtani a belét az utolsó órákban.
Kösz a beszámolót KaraDani és Ariadne. Majdnem KariAdnét írtam, még nem pihentem ki teljesen az esti bulit ezek szerint.
-
Hasaggymeg
veterán
válasz ludsimon #23238 üzenetére
Az acrobat pro kerékkel amit használnak....fene tudja a típusát,de nem ipari csapágyas az biztos.Az agy kb. 1500 nem túlhajszolt km után ugyanazt a pattogó hangot adja amiért lecseréltem a régit (bemaródásra utaló hang) és a reteszelés is megszünt vagy 5x úgy 4-5 pedálozás erejéig és erőltetés alatt vagy 5-7x kattant is egy nagyot előre engedve a hajtókart 1/4 fordulatot.Vészes előjelek.Bike pozitiv nem kell többet,fűzetek valamit komolyabb aggyal.
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
golyani
őstag
agynál, ha normális konstrukció, akkor a sima kónuszos is tud legalább olyan jó lenni, mint az ipraris. shimanonak sincs iparis agya, de a campanak sem. évente egyszer szét kell szedni kitakarítani bezsírozni és kész. iparis azért jobb, mert karbantartás mentes, ellenben van amikor cink, beszarik a csapágy benne és nem kapni hozzá, mert nem szabvány vagy nagyon idióta mérete van.
mondjuk az tény h dörtözni inkább iparissal kéne, de CC/munkabájarós/hobbi feladatra sztem felesleges.
ludsimon:
első agy
hátsó agy de ezen 9sebességes a kazetta, ha neked 7 seb-es van nem tom hogy rakod rá. ha meg menetes akkor iparis kilőve.felni mert keskeny, ergo a 1,5-es gumi frankón megáll rajta. küllőnek meg DT vagy Sapim.
[ Szerkesztve ]
-
rétisün
veterán
válasz golyani #23273 üzenetére
vesz mellé még egy ilyen hézagolót, aztán simán jó.....
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
KaraDani
addikt
válasz Ariadne #23270 üzenetére
Kösz, vagy egy órát kerestem amire ezt egyáltalán megtaláltam (fogalmam sincs hol volt linkelve előtte, mert én is ott láttam ahol te linkelted). Végén úgy találtam csak meg, hogy megnéztem melyik csapat a duo első, utána megnéztem sportaktívon a nevezettek listájában a csk nevét, és még googliztam, mire erre nagy nehez rábukkantam.
venember83: szépen megoldottad, hogy lehet mindkettőnket egyszerre gyorsan megszólítani Amúgy tényleg kemény lehetett az utcsó két etapjuk, azért az a 103 kör duoban brutális. Mondjuk én továbbra is azon vagyok kiakadva, hogy két solos is megvert minket.
-
ludsimon
veterán
-
ludsimon
veterán
válasz ludsimon #23278 üzenetére
Különben ez az 1300Ft-os agy milyen?
Ezt ajánlották nekem a RideBike-ban, merthogy állítólag ami fent volt noname agy életveszélyes volt.
Úgyhogy akkor 1 éve lett aggyal együtt a felni is cserélve, és akkor természetesen a küllők is, de B+ küllőkkel fűzte.
Na mind1. Akkor az volt a célom, hogy legolcsóbban. Még akkor nem bringáztam annyira nagyon.
Úgy tűnik akkor még kell spórolgatnom.
Ahogy számolom 30k-ba kerül majd bele a Neuzer.
Remélem megéri, és jó futkosós bringa lesz belőle.
1,5-ös gumikkal, profi ipari aggyal, és monoblokkal szerintem suhanni fogok rendesen.[ Szerkesztve ]
undefined
-
rétisün
veterán
válasz ludsimon #23278 üzenetére
nem írtam, hogy a kivett kerékről csinálj képet, mert így nem annyira látszik...mindegy, szóval így néz ki egy menetes fogaskoszorú:
és ilyen egy kazettás:
a nem túl jó kép ellenére talán látszik annyira a különbség, hogy el tudd dönteni, a tied milyen.
war...war never changes.... hol kezdődik a valóság, és hol ér véget a képzelet.....Ron Swanson for president !!
-
ludsimon
veterán
válasz rétisün #23284 üzenetére
Az első lesz az!
Most azon golndolkodom, hogy jó lenne a mostani szett ami most hátul van utcai szaladgálásra?
Legfeljebb gumiköpenyt mást teszek rá, olyat ami rámegy a CR18-ra és a lehető legvékonyabb.Most ilyen hátul:
B+ küllőkkel van fűzve, B+ anyával, CR18-as felni (vagy ez, vagy ez), 1300Ft-os B+ agy.[ Szerkesztve ]
undefined
-
KaraDani
addikt
Hosszúujjú kesztyűt mit ajánlotok? Valami normálisat szeretnék, a rövidujjú Kelly's es eléggé elronygyolódott egy nyár alatt.
Másik kérdés 27,2 es nyeregcsőhöz 28,6 os bilincs kell? Le akarom cserélni a gyorsszárasat, egyrészt mert idiótán van megoldva a váz, és elől van a bevágás, így elől van a szélesebb rész, amihez combbal néha hozzáérek, másrészt meg amúgy is jobb lenne egy imbuszos bilincs védelem szempontjából is. -
-
Ariadne
őstag
válasz KaraDani #23288 üzenetére
Nálam BBB téli kesztyű a nyerő, sima hosszúujjúban már fáznék, olyan fajta vagyok... Jó vastag, puha kesztyű, géles a tenyere, hosszan be lehet gyűrni a mez alá, és az ízületeknél plusz erősítés (vagy szélvédő ?) csík van rajta. Mindenesetre a szél nem fúj át rajta.
Ma voltam kint a Ligetben körözni, hát mit mondjak, zima az van, jól jött volna a bankrabló sapkám is, pedig azt egyébként csak nagyon télen szoktam felvenni... Brrr...
mod: Ja és lehet idén hasznát veszem a hideg szezon végén év elején beszerzett lábmelegítő talpbetéteknek is ilyen e. A lábujjaim mindig az elsők, akik szét akarnak fagyni...
[ Szerkesztve ]
"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)
Aktív témák
Hirdetés
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- LG 27QP88D-P Dual Ergo Monitor Szett!2x27"/IPS/2560x1440/HDR/Type-C/Dual Ergo Kar/
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest