Hirdetés
- iPad topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen alaplapot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen notebookot vegyek?
- Jöhet az új PlayStation kézikonzol?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OLED TV topic
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- A hagyományos tápcsatlakozónál marad az új Arc VGA-család
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tag
válasz SoundON #74182 üzenetére
Ennek az első két oldala egy elég egyszerű képet ad a hőelemekről:
[link]
Ami elég fontos, hogy a két "vég" közti hömérséklet különbséggel arányos a megjelenő feszültség, azaz a két végpont közti kőmérséklet különbség mérésére alkalmas, lehet, nagyon pontos mérésére.
Teljesen más a helyzet a termisztorokkal, vagy általában a félvezetőkkel, amelyeknek a vezetőképessége változik a hőmérsékletük függvényében - ahogy az előttem szóló is írta. Ezek nem érzékenyek a környezet hőmérsékletére. ...persze meg kell táplálni őket, és a PID-nek áramot kell mérnie, nem feszültséget.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Deer76
aktív tag
Szegeden melyik kávézóban lehet jó szemes kávét is venni?
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #74196 üzenetére
A kávé milyen volt?
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Libretom
aktív tag
Kedvelem az édes tónusú kávékat, a savanyúakat viszont abszolut nem. Egyébként nyitott vagyok bármilyen ízvilágra. Most vettem egy kiváló pörkölőből Brasil Santost, (egy hetes pörkölés) amit alapvetően ott is "édes" kávéként jellemeznek. Egy Delonghi Magnificattal, meg a sajátommal (17 gramm őrleményből, 36 gramm ital, kb. 27 mp lefolyással) próbáltam. Egyformán határozottan savanyú... Még ketten ízlelték meg, ők is egyértelműen savanyúnak találták. Pedig tudom, hogy mi a savanyú és édes közti különbség.... Hogy lehet ez?
-
Libretom
aktív tag
válasz Bazsee71 #74209 üzenetére
Kapucziner. A tamperolás (Tadamm) alapos és szerintem egyenletes volt, (asszem a lefolyás is erre utal) persze a Delonghinál ki tudja.. Majd próbálkozom még, csak nem nagyon tudom mivel. Tudom, az én Gaggia Gran Style-om biztos messze nem etalon, de ha a tömeg és a lefolyás okés, meg nyomásnövelő sincs már, akkor elvileg csak ki kéne jönni vmi jó (jobb) eredménynek.
-
MODERÁTOR
Koszi aki ajanlotta a Forest cafet, eletem legjobb brazil kavejat ittam (ugy, hogy alapvetoen nem kedvel ezt az izvilagot)
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
John3:16
csendes tag
válasz fragola.6035 #74196 üzenetére
Ez tényleg ötletes!
-
WiZARD
addikt
Tüskés wdt eszköz Koreából (csak az ára...)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
CB
senior tag
-
iatti
aktív tag
válasz Sic.Transit #73987 üzenetére
szevasz!megrendeltem a mini express-t.a "kávé kotyogós blog"-on is ezt dícsérték a lányok.azt kérdezném, a tied olasz vagy ezt is gyártják románban?a románban gyártott brikkáról sok negatívat olvastam.üdv:attila
-
iatti
aktív tag
válasz Koczó93 #74220 üzenetére
olaszban is románt árulnak?a mini express-re gondolok.itthon megnéztem a mm-ban a moka expresst és a brikkát,a kávétölcsér eléggé lötyögött benne,a présgép nyoma látszott az oldalfalon.nem látszott valami nagy minőségnek,a víztartály belső fala is elég "recés" volt.vagy csak én parázom túl a dolgot? ehhez képest a szarvasi kotyogós polírozott felülete szerintem jobban mutat,de már lecserélném anyámtól örökölt kb30éves gépemet.
-
coppola
tag
Üdv Urak!
Próbált már valaki alu bojlert rézzel galvanizáltatni? Esetleg ledobja, vagy leoxidál? Mennyire balgaság ez? -
tag
válasz SoundON #74223 üzenetére
Gondoltam, itt a helye az infónak, mivel egy ideje már megy a találgatás. Előjött néhány releváns részlet, amiből kiindulva egyszerűen megérthető a jelenség. Aztán sztem. következik a megértésből, hogy a hőelemeket célszerű közvetlenül a PID-be kötni, úgy lényegesen kisebb a nem kívánt működés esélye.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
bl4ze
veterán
Hahó urak, ismerősnek kis méretű (!) ESE pod-os gépet keresek. Gőz nem kell, csak kávé készítésre lenne használva, a méret fontos : kicsi legyen Ha bárkinek lenne, tud, hallott róla szóljon Köszi.
.:. bl4ze .:.
-
tag
Szeretnék itthon pörkölni.
Kérlek, ajánljon márkát, konkrét típust, ha van, akár konkrét hirdetést vagy eszközt, aki tud! Eddig Gene-t, Hottopot és Kaldit néztem.
Előre is köszi!BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Deer76
aktív tag
válasz Bazsee71 #74207 üzenetére
Köszi, ismerem őket, de nem tudom van-e brikkába való kávéjuk.
Közben rendeltem Indiai Monsooned Malabart a Kapuczínertől. (Tőlük legutóbb Indonéz Gayot ittam és amit most: Mexikói Chiapas Tapachula. Ezeket ismeritek?)
Libretom: én még nem ittam savanyú Brazil Santost (több pörkölőből is volt), sőt egyik legjobban bevált kávé, mivel kesernyés se nagyon lesz (sima kotyogó ill. brikka).
A fény azt hiszi, gyorsabb mindennél, de téved. Mindegy, milyen sebesen száguld a fény, mindig azt fogja találni a végén, hogy a sötétség ért oda elsőnek és rá vár.
-
Libretom
aktív tag
válasz Deer76 #74233 üzenetére
Értem én, de akárhogyan, akárhányszor próbálom, ez savanyú... Sőt az őrlemény illata is savanykás. De ahogy itt olvasom másnak is volt ilyen tapasztalata, pedig játszott a hőmérséklettel is. Most inkább nem vennék egy csúcs karos gépet, hogy ezt a zacsi kávét teszteljem, de ha a Brikkában, meg kotyogósban is jó volt, akkor a De'Longhi Magnificatnak, vagy bármilyen karos tákolmánynak se kéne savanyú eredmény produkálni. Mindegy ez ilyen... Egyébként szívesen elküldöm neked, saját költségemen tesztelésre.
(A Kávéboltból korábban, más gyártmányút én is rendeltem Santosból.) -
Bazsee71
őstag
válasz Libretom #74235 üzenetére
Éppen ez az, hogy a kotyogósból és a Brikkából forráspont előtt nem jön ki a víz. Ami automatához meg közöm volt, az többnyire hőhiányos volt, ami savanyúságot eredményez(het). Persze erre még rátehet egy lapáttal pörkölési baki is. Volt már olyan kávém, amit visszaküldtem, annyira alulpörkölt volt.
-
tag
válasz Bazsee71 #74234 üzenetére
Köszi, ezt nézegetem egy ideje, de úgy láttam, hogy archivált lett a hirdetés, így azt gondoltam, hogy elkelt.
A másik, hogy köszönettel fogadnék véleményeket a másik két márkáról, és persze erről is.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
tag
válasz Libretom #74235 üzenetére
Én elég sokat rendeltem a Kapuczinertől, nem volt még savas a MoMalabar, persze ettől még lehet.
A Pacificaffe-tól vettem világosabbat, kifejezetten jó ár-érték arányút, meglehetősen finom volt, bizony.BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
Libretom
aktív tag
válasz Bazsee71 #74236 üzenetére
Igen, értem, a kotyogó forralja a vizet, utána megy rá a kávéra, nyilván közel száz fokon, gondolom. Azért az mégis elgondolkodtató, hogy Yazoo1 74230 hsz-e szerint 93 fokon volt savanyú nála egy kávé. Én nem tudom nálam hány fokos volt a víz, még nincs mérőeszközöm erre.
Vélhetően valóban pörkölési gondot mutathat, ha egy alapvetően édes jellegű kávé határozottan savanyú lesz, akár 90, akár 93 fokon.
Mindegy, nem akarom túlragozni, ha egy kipróbált rendszeren mutatta volna ezt a Santos, akkor azt hiszem visszaküldtem volna, de nem vagyok biztos a dolgomban.
Kösz a tanácsokat! -
tag
válasz Libretom #74239 üzenetére
Szerintem a Kapuczinernél nyugodtan rákérdezhetsz, jelezheted, hogy ez Neked nem jött össze, amire számítottál. Velem mindig korrektek voltak, és amikor a pörkölés minőségét reklamáltam, kaptam kupont a következő rendeléshez.
BinX, a magyar neobank vállalkozásoknak - https://binx.hu (...szerintem tetszeni fog.)
-
adp
őstag
Valaki SOS
kitakaritottam a gaggia baby class fejkoruli reszet (vizterito, kartomites alatt stb) ehhez el szoktam donteni felig a gepet, majd mikor be akartam kapcsolni levagta a biztositekot... szetszedtem a belsejet viz nem volt benne, viszont a bekapcsolo kore mehetett ami hatul van mert enyhen nedves volt, bar bele nem ment, meg nem azott. megprobaltam masik tapkabellel de azzal sem jo. nem vagom mi lehet a baj.... varjak vele meg kiszarad esetleg ha valahol nedves? bar nem kene, meg lathato nyoma nem volt belul sem
[ Szerkesztve ]
-
beleriand72
tag
Járvány van. Múlt héten szintén így jártam (GCHCs), annyi eszem nem volt, hogy másnap újból kipróbáljam. Elküldtem a Mesternek, nála persze semmi gondja nem volt. Mondtam nem sürgős próbálgassa, addig Silviázom. Szerintem lassan jön vissza, hát kiváncsi leszek. (úgy érzem azért nem lenne hátrány közvetlenül mögüle elpaterolni a Kontraszettet).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
adp
őstag
válasz beleriand72 #74245 üzenetére
valami mas lehet,ment egy ideig vakszuroztem parat aztan megint csatt, levagta... nem ertem hogy a fenebe
-
mufi
senior tag
Sziasztok,
Dual bojleres catler gepen szeretnek egy kis tuningot. Szeretnem lecserelni a gyari felsoszurot, meg szeretnek egy jo ketto cseszes kosarat.
Nagyon megkoszonem a segitseget.https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
nLali
őstag
Köszönöm a tippet !
Eltöltöttem néhány napot Keszthelyen. Többször ellátogattam a BoomBikeCoffe-ba.
Az Espresso nekem ízlett.* A tejből készült jégkásából készült frappé bejött a feleségemnek. A gyerekeknek ízlett a helyben sütött fahéjas csiga. Barátságos hely. ( Szent András Sörfőzde italai behűtve már csak hab a tortán. )
*A kóstolt espressohoz használt kávéból vásároltam 2490 Ft-ért 250grammot. Felhívátk a figyelmemet, hogy 4-5 napos a pörkölés, ezért inkább még várjak vele.[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
jolti
senior tag
Vedd le a fedelét, ha kiszáradt és újra működőképes, akkor csinálj egy pár vakszűrőzést és erősen figyeld, hogy hol könnyezik, esetleg spriccel.
Lehet a háromjáratúról lecsúszott picit a cső, kirepedt, vagy esetleg egy másik cső stb..Más:
Siófokon hol érdemes kávét inni?
Vettem egy brikkát, azt visszük magunkkal, meg darálok le reggel, előre friss Malabart, (mert még nincs kézi darálóm hozzá), de szerintem még az is jobb lesz, mint a bolti tégla.
Amúgy bitang jó ez a brikka! Feltéve, ha a helyén kezeljük. Nem egy sűrű espresso, de én még kotyogóból ilyen jó kávét nem ittam! Simán érezni a kávé ízjegyeit! Az itteni leírásokból kicsit tartottam tőle, de nagyon kellemesen csalódtam.[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
koszi a tippet, ma reggel tudtam kavet fozni, valószínűleg megoldodott, amugy vakszuroztem utana 2-t es nem lett baj, lehet tegnap tul koran probaltam.
Szerintetek mit erhet egy baby class? rezterito, ipar fsz, pid, rezkigyo,gyari duplakifolyos kar, gyari szurok, gondolkodom egy cseren, mar nem ez miatt mert ez nyilvan az en benasagom volt
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest