- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- Egészen nagy teljesítményspektrumon fedné le a mobil piacot az AMD
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Már a Sparkle is jegyezhet fehérbe öltöztetett videokártyákat
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Modern monitorokra köthető 3dfx Voodoo kártya a fészerből
- SSD kibeszélő
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- TCL LCD és LED TV-k
- Hobby elektronika
- Kihívás a középkategóriában: teszten a Radeon RX 7600 XT
- Kicsit extrémre sikerült a Hyte belépője a készre szerelt vízhűtések világába
- ASUS ROG Ally
Hirdetés
-
Súlyos adatvédelmi botrányba kerülhet a ChatGPT az EU-ban
it Egyre nagyobb probléma az AI hallucinálása – most az osztrák adatvédelmi hatóság veheti elő a ChatGPT miatt az OpenAI-t, alapvetően a GDPR megsértése miatt.
-
Konzolokra is megjelenik a Fera: The Sundered Tribe
gp A kooperatív szörnyvadászós játékhoz a minap egy friss trailert kaptunk.
-
Május 7-én bulit tart a Huawei
ma Méghozzá Dubajban, ahol új termékek várhatók. Ezek a Watch Fit 3 és laptopok lehetnek, a Pura 70-es telefonok maradhatnak Kínában.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
2007ath
aktív tag
válasz beleriand72 #71649 üzenetére
Biztosan sok igazság van abban, amit írsz. Nincs tapasztalatom más 2 csészés szűrőkkel. Amit használok, elvileg 12-18 gramm őrleményre van méretezve. Valóban, az ajánlottnál talán finomabbra darálom a kávét és a tömörítés is erősebb a kelleténél. De még így is határozottan jobb az eredmény, mint az 1 csészés szűrő használatával.
-
2007ath
aktív tag
válasz tariattila #71651 üzenetére
Gaggia Classic és Graef 702. A "Single"-nél 2 fokozattal durvább a darálás.
-
HÁZIGAZDA
válasz 2007ath #71652 üzenetére
az ims 12-18 grammosba gaggiában tuti fér/kell vagy 18 gramm. ha 13 grammot teszel bele, sokkal finomabbra kell darálnod, sokkal nagyobb lesz a kávé felett a víztér és sokkal nagyobb a valószínűsége a csatornásodásnak. próbálj meg átállni 18 grammra, bízz bennünk
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
eladnék két kofis dolgot:
- compak k10 wbc daráló, keveset futott, garázsban tartott stb. már a faceliftes változat, kutya baja, ritka, komoly vas (68 mm-es kúpos italmill kések). 195e ft.- quick mill senago tejhabosító, termoblokkos, cappuccinator fejjel. a műfaj legjobbjának tartott vas. 49e ft.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
válasz tariattila #71654 üzenetére
Ha jobban körülnézek, találok olyat, amit megvehecc'
[ Szerkesztve ]
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
jokerone
tag
Sziasztok!
Bosch TCA 5401-en ( http://manualcoffeemachine.com/bosch-tca-5401/#page/3) a szervízprogram lefuttatása után csak az egyik kifolyóból folyik már csak a kávé. A szervízprogram előtt is már vékonyabban jött arról az oldalról, de most már csak csöpög néha.
Talán a vízkőoldó szedett le valamit, amitől végképp eldugulhatott? Mit javasoltok? Citromsavval próbálkozzak egy új szervízprogrammal, vagy vízkőoldóval még egyszer?Üdv:
Laci -
HÁZIGAZDA
válasz Elekellek #71658 üzenetére
dózeres. az őrleményfinomság állítása fokozatmentes, de nem olyan beton masszív, mint a mazzeré. az őrleménye viszont rohadt jó, egyértelműen sokkal jobb volt, mint a sj késes mazzeremnek. én szerettem, csak aztán elvitte a kávét is adó sörözőnk, aminek a kávés szekciója ugyan hamar hamvába holt, de közben lőttem egy robur electronic-ot, így nem kell mindkettő.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
sublett
tag
sziasztok,
szűrőt (normál és nyomásfokozós egyaránt) Tersocleannel hogyan lehet tisztítani? Használati utasítása szerint az alkatrészeket 20 percig áztatni kell az oldatban (2 teáskanál/l). Ez ki fogja hozni a szűrőből is a szennyeződést, vagy van vmi más tippetek?
[ Szerkesztve ]
-
CB
senior tag
Szerintetek mi a jobb? Ha a tamper alja tükrösre van polírozva, vagy ha a finom esztergálást, csiszilópapíros felületet hagyom meg?
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
meander
tag
Volt már valakinek olyan tapasztalata, hogy egy kávé súlyosan túloldott és ettől citrom savanyú? Referenciaként néhány szám: első daráló állás és főzés -> 15mp előáztatás + 35mp főzés 18,5g-ból 50g. Ahol már iható volt (nem finom, csak legalább kávé): 5mp előáztítás 25mp főzés 18,5g-ból 30g.
-
Keresztapper
senior tag
-
HÁZIGAZDA
válasz meander #71667 üzenetére
hogyne. hogy mást ne mondjak, a nálam "citromlé" jelzőt viselő kofiknál jellemzően ez a helyzet, ha el akarom kerülni a savanyát, gyorsítanom kell a lefolyást és minél hamarabb lezárni. egyébként egyáltalán nem törvényszerű az sem, hogy az előáztatás jót tesz egy kávénak, például ilyen esetekben csak megy az idő és oldódik a savanya, jobb nagyobb vízhozammal hamarabb lehozni a szajrét.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
CB
senior tag
válasz Keresztapper #71669 üzenetére
Arra gondolok, hogy a tamper milyen felületet hagy a kávén, ill. a taömörítő kávéval érintkező felületein mennyi kávé marad, ha polírozva van.
Azért érdekel, mert most lett kész az 58,3-as tamperom, és még van lehetőségem a műhelyben csinosítgatni.[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
MODERÁTOR
válasz fragola.6035 #71679 üzenetére
Polírkoronngal vagy papírral nem nagyon tudod leszedni az éleit. Már ha megfelelő minőségű az acél.
-
senior tag
válasz fragola.6035 #71681 üzenetére
Én is políroznám.
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Deadzone41
őstag
-
Keresztapper
senior tag
válasz fragola.6035 #71681 üzenetére
Nektek feltapad az őrlemény a tamper talpára?
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71683 üzenetére
érdekes cikk. azon túl, hogy megint megtudtam, hogy a mazzer egy szar , gyakorlatilag azt állítja, hogy nincs túlextrahált kofi, minél többet oldasz ki, annál jobb lesz. viszont nem magyarázza meg, hogy miért lehet szarabb adott esetben egy csöpögősebb lefolyás (ahol gondolom nagyobb a tds, nem?). az is tanulságos, amit arról ír, hogy minden pogácsa csatornásodik és bármilyen cuccon nagy a szórás.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
meander
tag
válasz Deadzone41 #71683 üzenetére
Ez a cikk ugye épp az ellenkezőjét írja, mint amit én fent tapasztaltam. A meglepetést számomra az okozta, hogy korábban nekem is az oldódás növelése hozta, illetve a kávé for dummies is azt tanítja, hogy ebben az esetben keserűnek kellene lennie. Na mindegy, ha nem is értem miért de hasznos tapasztalat volt. Ilyen bántóan savanyú ízt még soha nem éreztem.
@Parci igen ennek az előáztatás egyáltalán nem segített, olyannyira, hogy még a lefolyás is szebb volt rövidebb előáztatással. -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71686 üzenetére
mennyibe fáj egy refraktométer? tulajdonképpen méregetném én is tanulási céllal...
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Deadzone41
őstag
amivel filtert lehet mérni, már 10e környékén kapható [link] illetve biztos lehet vele preszót is mérni, ha felhigítod, majd viszaszámolsz
meander: hát vannak néha ilyen anomáliák. a savak elvileg már hamar kioldódnak, így azt nem nagyon tudjuk befolyásolni, hogy bele kerül-e a főzetbe, csak ezeket tudjuk balanszolni édességgel.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71691 üzenetére
tulajdonképpen érdekes az elmélet, csak... nem. nekem ott a végcél, hogy olyan élményt adó kávét igyak itthon, mint most ez a saját pöris etióp. már rég megfogalmaztam magamban, hogy:
- ha egy kávé édes, akkor rossz már nem lehet
- ha egy kávé savanyú vagy keserű, akkor jó már nem lehet
édes kávét pedig leginkább a saját pörijeimből tudok inni, bármi is az oka. ez van.dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
fragola.6035
aktív tag
https://caffe35.webnode.hu/
-
soldier2
őstag
A poén, hogy a többségünk ugyanezt csinálja, csak nem írja le ilyen szépen
A Mazzer szar ez axióma, ezzel mindkettőnknek meg kell békülni (és még sok más Mazzer tulajnak is).
Tud valaki valamit a ZM-ről? Az is Mazzer, és egész jól indult, főleg presszóra.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
yazoo1
tag
válasz Keresztapper #71684 üzenetére
Nekem fel!
Viszont azért,mert diófából esztergáltattam...
..és nincs lepolírozva az alja,rátapadnak a kis szemcsék... -
adp
őstag
-
And06
aktív tag
válasz Deadzone41 #71683 üzenetére
na most végre végigolvastam a cikket. pár dolog eszembe jutott az olvasás közben, csak cimszavakban (hype, áltudomány, fellengzés, fingfűrészelés, stb...), de a végére arra jutottam, hogy
1) akit ez szórakoztat, vagy ez a szakmája, csinálja
2) én kávézni szeretnék. eljutottam oda a gagyi kis SJmmel, meg a pavonival, hogy tudom élvezni a kávét amit csinálok (és nem szenet iszok) /* hiteltelen, ugye, mert egy LM Linea is a szemétre való */
3) 20asával kiönteni a csilliós kávét, hogy megtaláljam a 10% TDS helyett a 11%ost 2:1 arány mellett n*10k eurós gépparkon, otthonra baromság. csinálják a világ top baristái, lásd 1)