- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Házimozi belépő szinten
- Apple notebookok
- DUNE médialejátszók topicja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
oszy
veterán
Van ismerősömnek egy Krups EA82F810 Latt Espress Quattro Force Automata kávéfőzője. Ehhez tényleg csak a Krups tisztítótabletta jó? Ki akarja vízkőteleníteni, tisztítani és egy szűrőt is venne már bele. Csak nem tudjuk milyen kell bele. :/ A Philips-nél könnyű, mert van egy egység csomag, de ennél...
[ Szerkesztve ]
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
HÁZIGAZDA
nem azért, mert én pörköltem, de mindkétszer olyat ittam az aktuális "yirgámból", hogy wow. édes cseresznye, mint az a nagy szomolyai fekete, nagyon-nagyon enyhe kakaóval (mármint az igazival). igazi örömjáték. nem mindig jön ki jól a lépés itthon, de összességében ezért szeretem a home pörkizést: el nem tudnám magyarázni, hogy akkor ez mennyire világos, milyen szint -- viszont pont olyan, amit szeretnék
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
kk831228
addikt
-
Keresztapper
senior tag
Hol veszed a babokat?
Mondjuk nem sürgős, mert költözés és felújítás miatt se pörkölés, se otthoni kávézás nincs. Ennek mondjuk az az eredménye, hogy 3 hete nem is ittam kávét. Illetve múltkor majdnem, de aztán nem volt időm beugrani mégsem a Pécsi Kávéba.
http://palscoffeetech.com/
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Szüleimet szeretném meglepni egy jobb fajta kávéval a hétvégén. Nem igazán "műkedvelők", csak minden nap kávéznak, pár hónapja vettek egy Delonghi Magnifica esam 4000 gépet, így jutott eszembe, hogy meglepem őket egy kávéval. Most egy egyszerű aldisat használnak, azt hiszem ilyen fajtát, bár nem tudom ez minőségre milyen, én egyáltalán nem értek a kávékhoz. Úgy szokták, hogy lefő a kávé, öntenek hozzá kb. ugyanannyi tejet, 3 mokkáskanál cukor, tehát tejjel isszák ez a lényeg.
Szóval tudnátok ajánlani ehhez a géphez valami jobb kávéz, ami kijön mondjukax 3000-ből? Ha csak 500 g az sem baj, de annál ne legyen kevesebb ha lehet.
És még egy dolog, Debrecenben szeretném személyesen megvenni. Remélem tudtok valamit ami megfelel ezen igényeknek."Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
soldier2
őstag
válasz hentes555 #71613 üzenetére
Debrecenben személyesen csak a Cut&Coffee-ban tudom a Black sheep-et, de nem igazán automatába való. Én Paljoctól rendelnék pl Locavore-t, de a postával számolni kell.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
SierraFox
tag
-
soldier2
őstag
válasz sz.zs. #71616 üzenetére
Tudom, de az alá már nem mennék. Inkább az 4000ft-ért mint egy pellini 3000-ért (vagy akármennyiért) valamelyik multitól. A Black sheep meg ennél is drágább.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
killerjohn
addikt
sziasztok!
egyéb teendők miatt kicsit itthagytam a kv fórumot, de most újra itt vagyok :p mi ez a rézcső bojler izé? egy éve még a rézcsőtuning volt a buzzword
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #71624 üzenetére
most is az, ezek a tuningok:
- rézcső
- levegős nyomáskiegyenlítő
- nyomásszabályzó potival
- pidezen felül viszont fragolának elgurult a gyógyszere és a gaggia gyári bojlere helyett csináltatott párat rézből, szintén kicsi víztérrel, 6x250 wattos fűtőszállal. párunknak szintén elgurult a gyógyszere és kértünk belőle.
-
HÁZIGAZDA
válasz killerjohn #71626 üzenetére
hát azért egy teljesen saját géphez kell még egy pár eszköz. egy bojlert meg lehet csináltatni az esztergályosnál, de kasztnit, fejet biztos nem olyan könnyű dolog. és egyébként épít sajátot is...
a rézbojler pöpec, de azért gyanítom, hogy nem volna rossz a gép a gyárival sem. viszont a réz az nem alu, én magamnak ezt - főleg azok után, hogy használtam huzamosabb ideig egy ilyen rezes gépet - mindenképpen akartam.
15 perc alatt üzemkész (10 perc után is használható már jól), utána lehet vele zsinórban eszpresszózni (zsinór = új adagot mérsz, darálsz, tömörítesz).
-
kk831228
addikt
válasz killerjohn #71626 üzenetére
"felmerül bennem, hogy ennyi erővel miért nem épít egy önálló gépet? " Ez jó kérdés...
To be continued...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
senior tag
Szerintetek tudok venni valahol régi Gaggia Babyhez a solenoid kivezető nyílására való gumikönyököt?
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
beleriand72
tag
A Tamp&Pull-ból szeretnék HasBean-t rendelni, van valami oldal, ahol ezt megtehetem és az aktuális kínálat is elérhető?
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
mdav88
aktív tag
Régi álmomat valóra váltva beszereztem egy premillenium Pavoni Professional-t. Tippek-trükkök gyakorlati tanácsokra lennék kíváncsi, esetleg tuningtippek is jöhetnek!
Köszi! -
soldier2
őstag
válasz Csápájev #71635 üzenetére
Igen, volt vele sikerélmény is, de a durván 35-40 ml-es fejtérfogat a Coffee shothoz eléggé behatárol, ezért leszoktam róla, egy ideje csak presszó pörkölés játszik, azzal nem próbáltam még.
-
2007ath
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel a tartós tesztem eredménye az
1./ I.M.S 2 csészés szűrő 12/18grH24.5 GA [link]
és a
2./ IMS "The Single" szűrő 8,5g H21,5mm [link]
használatával kapcsolatban.
A megfigyelést több héten keresztül, ugyanazzal a kávéval, a babokat tized grammra lemérve végeztem. A 2 csészés kosárba 13 grammot, a "Single"-be 10 grammot töltöttem. (A 2 csészés nyilván nem erre a mennyiségre van optimalizálva, hiszen a csapolás végén a pogácsa elég iszapos maradt.)
Korábban hajlott a véleményem arra, hogy a "Single" produktuma közelít a 2 csészés kosárral elértéhez képes. Nos, a helyzet az, hogy a "Single" a fasorban sincs. Ég és föld a különbség a kettő között, a 2 csészés javára. A 2 csészéssel - megfelelő daráló beállítással - szó szerint kávé krémet tudok készíteni. Ehhez képest a "Single" csak egy keserű, híg löttyöt enged át magán.
-
hentes555
senior tag
Na megrendeltem a gondolás kávét. Ha most az előbb adtam le a rendelést debreceni postán maradó móddal, akkor szerintetek mennyi esély van, hogy péntekig megérkezik?
"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"
-
meander
tag
Barista Hustle-ből vennék cupping poharakat. 24-es a legkisebb csomag, amiből már 12-nek van gazdája, a maradékra lehet társulni. 60 USD a 24 darab ingyenes szállítással. 6db-os adag alá szerintem felesleges lenne vágni, magyarán 1-2 érdeklődő esetén megrendelem. Üzenetek jöhetnek privátban. Ja, budapesti átadás.
-
beleriand72
tag
válasz 2007ath #71648 üzenetére
Dupla szűrőbe a 13 gramm nagyon kevés. Alig tölti félig a szűrőt . Ha nagyon finomra darálod és erősebben tömöríted, akkor fennáll, hogy keserűbb lesz, előbbutóbb utat csinál a nyomás és átzúdul a víz. Sehogy nem lesz normális. Sötét pörkölésűből nálam min. 16 gr. , világosból min. 18gr. Én csak duplát iszok, de ez alá nem mennék (2-3 ilyet betolok és a munkahelyen egy másfél deci szarszarvasit, de még nem éreztem káros hatását).
MI6 - Canon EOS 30D - Gaggia Classic - Mazzer Super Jolly - Klipsch R-28F - Yamaha RX A-670 - Scott Sub Cross10 - Sonder Camino Ti Rival 1x - Bianchi Oltre XR4 - Ricoh GRIIIx - Lelit Bianca PL162T-v3 - Mazzer Omega - Niche Zero
-
HÁZIGAZDA
válasz 2007ath #71648 üzenetére
nem kell kiönteni semmit, idd meg a duplát és kész
annyira kevés a koffein ezekben a presszókban, pikk-pakk hozzászoksz és egy duplát meg sem érzel.
13 gramm tényleg kevés, nyilván gép, szűrő és felsőszűrő függő, de csodálkoznék, ha nem kéne bele legalább 17 gramm, de inkább 18...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest