Hirdetés
-
Van, amit nehéz lett megtalálni a Google keresőjével
it A titkosított levelezést kínáló Tuta Mail arra panaszkodik, hogy a DMA bevezetése óta szinte eltűntek a Google keresőjéből.
-
A Honor és a Huawei uralja a kínai mobilpiacot
ma Az egykor márkatársak dominálták a hazai leszállításokat, az Apple és a BBK megbotlott. Merre vagy, Xiaomi?
-
AMD Radeon undervolt/overclock
lo Minden egy hideg, téli estén kezdődött, mikor rájöttem, hogy már kicsit kevés az RTX2060...
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peti...(16v)
tag
válasz meander #71494 üzenetére
Ezt vállalom is, a hozzászólásom inkább volt hangulatjelentés, egyszerűen felhúztam magam ezen a "rendes őrlő" kinyilatkoztatáson. Pár hete hangzott el a darálóban, hogy az EK mostani szériájából nem mindegyik tud presszót, össze-vissza szórnak a kések, tehát nem elég legombolnni az árát, még egy adag mázli is kell hozzá. Nemár... Pár éve még a Major, majd a Kony meg a Robur volt a sztár, utána a Mythos, most meg mindenki rohan EK-t venni. Jövőre meg lehet kidobálni, mert kiderül, hogy mindenki hülye és eddig sz@rt ivott, mert az XY az egyetlen szóba jöhető őrlő a világon. Na ez az, ami engem zavar.
Víz: már egy jó ideje Nordát használok, most hogy megírtad a receptet, ki fogom próbálni, de szerintem az én szettemben és tudásomban még nem ez a szűk keresztmetszet, ezért valószínűleg nem fogom kiérezni a különbséget. Aztán ha mégis, jövök téríteni
-
Deadzone41
őstag
válasz Peti...(16v) #71501 üzenetére
Ha ez a mentalitás menne mindenhol, a két kockacukros, kicsi tejhabos olasz ristrettonál tartanánk még mindig. El kell fogadni, hogy ez a specialty egy elég dinamikusan fejlődő valami, változó trendekkel, néhol vakvágányokkal, aztán mindenki ott húzza meg a lélektani határát a kísérletezésben és útkeresésben, ahol szeretné.
-
djboris
csendes tag
Azért ez az EK nekem már legalább 3 éve megvan. Nem mondanám magam az örlőt illetően divathullámra felült embernek. A vásárlás oka egy Osloban kostolt kávé. Amikor hazajöttünk úgy döntöttünk egy barátommal hogy kell. Akkor vettük az ikreket Ezt azóta se bántuk meg. Sőt még kapott egy custom kést is azóta. Sajnos ez a kés is többe kerül mint amint egy értelmes ember örlőre költ otthon. Viszont a Gitwe így elképesztő szenzori szemmel nézve(kostolva), mást tenyleg nem tudok mondani. Egyébként benne lehet az is hogy az utolsó zsák jobb volt mint a többi. Ilyen különbségeket már sokszor tapasztaltunk. Visszatérve az örlőre nyilván értelmes ember nem vesz EK-t otthonra. Ezzel is teljesen egyetértek
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71502 üzenetére
"Ha ez a mentalitás menne mindenhol, a két kockacukros, kicsi tejhabos olasz ristrettonál tartanánk még mindig."
milyen mentalitás? az a baj az ilyen kijelentésekkel, hogy durván átesik a ló túloldalára. érted, most is páros lábbal beleszállsz valakibe, aki:
- évek óta kávé fórumozik
- csomót invesztált a cuccaiba, megjárt egy csomó lépcsőt
- tudhatóan jó kávét iszik és foglalkoztatja is a téma, tesz érte
- csak éppen nem pont ugyanannyira van belekattanva ebbe vagy abba, mint teha egy ilyen usernél jön a két kockacukros gúnyolódás, qrva hamar egyedül marad a roppant specialty illető. komolyan, mint a júdea népe front versus júdeai nemzeti front a brian életében, a végén minden klikkben lesz 2-3 ember, aki szerint mindenki más helikopter.
ne már.
[ Szerkesztve ]
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz djboris #71503 üzenetére
nincs ezzel gond, én is vennék egyet, ha meg tudnám indokolni magamnak és lenne rá keret, ami nem fáj máshonnan. nálam a robur volt az a szint, ahol meghúztam az "ennél tovább már nem megyek, ezzel letudom egy életre a témát" vonalat. és elfogadom, hogy lesz kávé, ami nem zenél vele. egy eszköz, alkalmazkodni kell hozzá, ennyi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Deadzone41
őstag
szerintem nem kell senkit megvédened, hogy mit tett le a kávés asztalra. Én a kiakadásra reagáltam, ha valaki elégedett a cuccaival, elégedett a kávékkal amit iszik, meg a akar állni a szinten ahol van, attól még nem kell felvenni a fejlődés és újdonság ellenes attitűdöt. nem azért van a fórum, hogy fejlődjön a közös tudás? áljunk meg a norda, mazzer, gaggia kombó mindenre elég szinten, és akadjunk ki, ha valaki tds-ről, designer vízről és hasonlókról kezd el diskurálni?
-
Peti...(16v)
tag
Hazafelé beugrottam a gyógyszertárba keserűsóért, de aztán itthon rájöttem, hogy se rendes eszközök, se rendes kávé, úgyhogy felesleges volt. Mindegy, legalább olcsó volt, és cukor van dögivel, úgyis elnyomja majd az ízeket 😀 Bocs, ez már tényleg csak trollkodás.
@Deadzone: félreértesz. Azon akadtam ki, hogy nem sikerül valakinek egy kávé, és az a válasz, hogy szar hozzá a pár éve még topnak titulált, 2000 eurós őrlő. Elhiszem, hogy mindig van mégjobb, és azt is, hogy ez most az EK, de nehogymár ez legyen az új belépőszint! Miközben pár napja írta meander, hogy neki a Kony/DC párossal összejött az élmény.
Elengedem a témát, kiírtam magamból. Megyek vizet keverni. Viccen kívül kérdem: mennyi időt kell hagyni a feloldódásra? És ha bekeveri az ember, egyenletesen eloszlik és lebeg a vízben, vagy ha betöltöm a tartályba, akkor ott röhög majd reggel a Mg a tartály alján? -
tariattila
veterán
Vizes téma... nálunk elég normális ízű a csapvíz de 'nem kellene lemaradni címmel' beruháztam egy bwt kancsóra (meg ugye a környezettudatosság.... )
elvileg ez is magnéziumot ad a vízhez + lágyít is...
Lehet kiégtek a kávéreceptoraim de nem érzek változást, viszont megnyugtat a tudat, hogy tisztább vizet iszunk...
(ezt max. vízcsap elé kötött valamire fogom cserélni de vizet kikeverni már öreg vagyok) -
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71506 üzenetére
már a "mit tett le" részt sem tudom értelmezni, szerencsére ez nem valami összeméregetős-versenyzős dolog. egyszerűen csak az is oké, ha valaki nem akar tds-ezni és az is, ha valaki igen. és egyik sem jobb, menőbb vagy komolyabb a másiknál, simán csak egyéni preferencia, ennyi.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz tariattila #71508 üzenetére
Sztem ha a geped akarod vedeni keves lesz a kancso. Annyit nem lagyit, foleg hogy mg-t ki tudja mennyit tesz hozza, ami meg kemenyit is foleg ha sok
-
meander
tag
válasz Peti...(16v) #71501 üzenetére
Ne érts félre engem nem zavar, ha ilyen őrültségekbe már nem akarsz belemenni. Egyszerűen csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy ez egy specialista fórum, ahol mindenki addig megy el, amíg az őrülete hajtja és a pénze engedi. Én például szitálni nem tervezek, de ugye ezt is az idő dönti el...
Az őrlőkből meg mindegyik jó, amit a fórumozók használnak, de a jók között is vannak jobbak. A robur elterjedt kávézókban, de már kony-t is láttam jó nevű helyeken. Sőt az egyikbe még ittam is nagyon jó eszpresszót konyval. Ezzel együtt valószínűleg a mythos, EK, Peak jobbak lehetnek újhullámos presszóra. Nem tudom, mert nincs egyik se, de azért mégis... Ehhez kapcsolódva pedig szerintem azt érdemes figyelembe venni, hogy a pörkölési karakterek, illetve a kávékból kinyerhető ízek párhuzamosan futnak a technológia fejlődésével. A saját őrlőimen láttam, hogy mennyivel jobban, egyenletesebben oldódnak a háklisabb kávék a jobb őrlővel. Tehát még jobb őrlővel még világosabb pörkölés felé lehet menni. Értsd még izgalmasabb pörkölési profilok felé (a fene tudja ez világosat is jelent-e, nem értek hozzá). Ezt úgy könnyű otthon is visszaellenőrizni, hogy a sok casmos baszakodás után előveszel valami klasszikusabb cuccot és úgy jön le nyitott karral, nulla előkészítéssel hogy szalad az ember a fényképezőért. -
meander
tag
válasz Peti...(16v) #71507 üzenetére
Ha HB-s recept alapján csinálsz egy Mg oldatot, abban a keserűsó feloldódik 1-2 óra alatt. Onnan már azt adagolod az alap vizedhez és ott már nem kell várni az oldódásra.
-
tariattila
veterán
szerencsére alapon lágy a víz... meg a gépem abszolút nem érzékeny ilyesmire
tényleg csak kíváncsi voltam mit ad a szűrt víz...
egyelőre kevesebb műanyag hulladékot, no megittam a csapvizet is de azért volt ásványvíz szépen, ez most minimálisra csökkent (csak a 'család szénsavas fele' miatti pár pet.palack) -
Peti...(16v)
tag
válasz meander #71512 üzenetére
A mythosról azt hallani, hogy otthonra vesződés a sok pangó (bab) miatt, de mi a helyzet a Peak-kel? Nem mintha elérhető lenne, csak kíváncsiságból, mert úgy tudom otthonra a K30 sem ideális a pangó babok miatt. A Peaknél ez máshogy van megoldva?
Egyébként ami a legjobban furdal, hogy vajon mi a fenétől olyan jó egy EK? Megfelelő pontossággal meg kell forgatni párhuzamosan egy bizonyos kést a másikhoz képest, mi olyan bonyolult ebben? És miért nem klónozzák nekünk negyed áron a kis kínaiak? 😊
Konyt asszem a Keletben láttam, de lehet hogy csak dísznek volt ott. Én azt terveztem be következő lépcsőnek, beleszerettem pár éve, és akkor még jókat is mondtak róla. -
meander
tag
válasz Peti...(16v) #71516 üzenetére
Peak legnagyobb baja az ára
Egyébként ezek közül egyik sem kényelmes otthonra max a kis EK. Egyébként szerintem az összesben az "egy bizonyos kés" a nagy szám. A Peak és az EK kése is 500EUR körül mozog. Itthon a Peak kése asszam 200e HUF ...amely kés egyébként belefabrikálható lenne a Royalba, ami pont olyan fordulattal és teljesítménnyel forgatná. Na de ezt az agybajt már elengedtem[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz meander #71518 üzenetére
Őrület ezek az árak.
Itt egy “olcsó” Royal, már csak meg kell venned kintről a Peak kést, és valamivel 300 fölött meglesz a Mazzer Peak. Persze ez így is rohadt sok, és még nem is biztos, hogy jó lesz...
Stornó, neked elég csak a kést venned. Mi tart vissza? 😀[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Peti...(16v) #71507 üzenetére
Azért azt látni kell, hogy pl ezek a nagy mazzerek nem specalty szemlélettel lettek tervezve, hanem még az olasz presszóból jöttek. Nem azt fizeted meg bennük, hogy űber szemcse eloszlást produkálnak, hanem hogy gyorsak, és elpusztíthatatlanok. Aztán javítsatok ki, ha tévedek. Ettől függetlenül jól beállítva, szerintem biztos lehet velük specialty alapanyagból is finomat főzni az EK már a kimaxolása a témának.
Nekem a magnézium erős rázással egyből feloldódok a törzsoldatban.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71520 üzenetére
tévedsz.
szegény daráló nem tudja, hogy mit kell őrölnie, csak őröl. van egy motor, egy tengely és egy kés. ha elég erős és pontos, akkor tök mindegy, hogy mire lett tervezve, a késprofil dönt el mindent. azt meg ugye bármikor lehet csinálni bármilyet. mellesleg az ek sem otthoni bohóckodásra lett tervezve, egyik sem. de ez kizárólag kényelmi kérdés, miszerint mennyi pangó őrlemény van és ahhoz mennyire bonyolult hozzájutni.
a roburban például alig van, jóval kevesebb, mint a mazzer miniben (ami otthonra szánt cucc). gyanítom, hogy a kony is hasonló.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
HÁZIGAZDA
válasz Peti...(16v) #71516 üzenetére
én is kony-t vadásztam, de az bezzeg nem volt, így lett a robur.
apropó, szinte leírni is szégyellem, mert 3 hete már biztos ultragagyinak számít, de van egy eladó compak k10 wbc darálóm. garázsban tartott, keveset futott. egyessel kezdődik az ára, igaz, éppen hogy. ha valakit érdekelne, írjon. jelige: egy peák kést nem kapsz meg ennyié'
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
senior tag
Paljoc Kolumbia elég jól adja Brikkában (is)!
Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Csápájev
őstag
Olvasgattam kicsit a Starbucks face oldalát,nagyon vicces bejegyzések vannak
"Szánalmas!!!!
Még ezt az egy pontot sem érdemelné meg !
Az eladók viselkedése -10 pont!
Amikor egy négy fős társaság elmegy (ebből 3 lány) és minden pohárra képesek voltak a férfinevet felirni a lanyokat meg sem kérdezve hogy hogy hívnak minket! "Óriási, troll "baristák" lehetnek ott, minden tiszteletem
-
Peti...(16v)
tag
Végre találtam egy megfizethetőt a héten, már csak ide kell érjen épségben
A K10 komoly cucc, emlékszem hogy jókat húztál vele. Már csak a dózert kéne kiváltani@Deadzone: írd már le légy szíves a keverési arányt, mert próbáltam kimérni 20mg-ot, de nem sikerült, kb. 0,05 grammtól kezd el mérni a mérlegem...
-
Deadzone41
őstag
válasz Peti...(16v) #71530 üzenetére
ne így mérd, ennél bonyolultabb a kémiája, hogy 20mg-ot beleraksz, és akkor 20mg-al több magnézium lesz benne. [link] itt le van írva pontosan, kell csinálni egy törzs oldatot, desztvíz, vagy RO víz segítségével az itt leírt arányokkal. Ezek itt úgy vannak kiszámolva, hogy ha mondjuk 980g vízhez 20g magnézium oldatot teszel, akkor 20mg/l-el növelted a beltartalmát. Tehát 1kg vízhez kell mindig arányosítani.
Parci: Nem mondtál nekem ellent, csak pontosítottad. Valóban gyakorlatilag a késprofilon múlik minden. Ha nagyon akarna, biztos a mazzer is tudna jobb profilú kést gyártani, ha más nem, másolhatná a mahlkoenig-et. Az olaszok gátjait valahogy nem törte át az új hullám. Ott van pl az ssp SJ kés, sokkal jobb, mint a gyári. Biztos, hogy mazzer is tudna ilyet gyártani, mégis sem teszi, aztán ezen lehet elmélkedni, hogy miért így van.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71531 üzenetére
Információm szerint nem jó az ssp sj kés. Felkapta az ujhullamos hajp, aztán lapitas van, mert nem jó. Szemben a Mazzer kuposokkal, amik mindig is jól szerepeltek. Szóval nem árt némi onmerseklet az ujhullam felkentjeinek is, nem minden arany, ami fénylik
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Peti...(16v)
tag
válasz Deadzone41 #71531 üzenetére
Kösz! Nézegettem már ezt a linket, de elvesztem a receptekben, és ezért kértem, hogy valaki inkább írja le egyszerűbben, nehogy elkutyuljak valamit. Se RO, se desztvíz itthon, úgyhogy későbbre csúszik a kísérlet.
Mazzer kontra Mahlkonig: nem az a mondás, hogy az EK is az SSP késsel jó igazán?
[ Szerkesztve ]
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Deadzone41 #71520 üzenetére
Ez így kb. teljes tévedés. Ilyet a darálós baristák szoktak mondani negatív műszaki érzékkel. A Mazzer egy kiváló pontossággal megépített gép. Ami miatt a kislányos baristafiúk fulloffnak mondják, az csak a kés miatt van. Nincs hozzá jó kés, illetve az SSP vagy más kést még nem próbálta itthon senki. Meg már egyébként sem trendi Mazzerrel darálni.
https://caffe35.webnode.hu/
-
Deadzone41
őstag
válasz Peti...(16v) #71533 üzenetére
Kisállat boltokban érdeklődj, vannak akik árulnak kimérve RO-t. A bolti ioncseréltekkel nem biztos, hogy érdemes kísérletezni, mert nátrium lehet bennük bőven.vagy ez ami tuti jó
Röviden:
1.38g Szódabikarbóna 1L vízben oldva, ez lesz a puffer koncentrátum
10.14g Keserű só szintén 1L vízben, ez lesz a magnéziumunk.ezeket a koncentrátumokat kevered a sómentes vizedbe pl. egy recept:
Recipe 4 - Barista Hustle Water Recipe
48.8g puffer
19.4g Mg
931.8g sómentes vízHa csak nordát akarsz tuningolni, akkor ahhoz már puffer-t nem feltétlen kell hozzá adni, csak magnéziumot, de ott összkeménységnél számolni kell a benne lévő kálcium és magnézium tartalommal. Kísérletezni kell.
Parci: Én boldog vagyok az ssp késsel, a gyárinál sokkal jobbnak érzem, és finom, édes filtereket is tudtam már vele csinálni. Sajnos sok review-t nem találni róla. Laliról tudok, hogy neki nem jött be és a gyári k30 kést jobbnak tartja. Az SJ nagy deffektje még, hogy nagy a menet emelkedése, úgyhogy ezekkel a késekkel hangyafasznyikat kell tekergetni a tárcsán, és ragasztani kell rá sűrűbb skálát.
Valszeg sosem lesz EK-m, így nálam itt a határ .fragola.6035: Akkor lehet tényleg félreérthetően fogalmaztam, mert én is így gondolom
[ Szerkesztve ]
-
Peti...(16v)
tag
válasz Deadzone41 #71535 üzenetére
Kösz a leírást! A Nordát akarom tuningolni, ehhez kéne egy egyszerű recept, hogy x mg a 2 literbe, vagy egy koncentrátum, amiből y ml-t öntök a 2l-y Nordához. Meander írta tegnap a 20mg keserűsót, de lehet hogy félreértettem. Egyelőre leállok, hagyom hogy tisztuljon a kép, vagy valaki előálljon egy bevált recepttel.
-
HÁZIGAZDA
válasz Deadzone41 #71535 üzenetére
a gyárinál simán lehet, hogy jobb, annyira én sem imádtam a jolly kést (mini e-ben). de azt messze nem hozza, amennyire hájpolva volt, és hát 60e ft-ért végképp horror. a készítője ráadásul sunyít, hogy milyen kés is az, nem ad egyenes választ, hogy mennyiben is hasonlít a peakre. eleve nem lehet kritikával sem illetni a készítőjét, mert kb. vallás szinten van kezelve, hozsannázó kommentek és csókolom. olyan ez, mint a divat, rápörög valami új, izgalmas dologra az ultra réteg, utána csomó minden szarrá válik, aztán fél év múlva eldobja a korábbi divatikont, mint egy rongyot. bocs, de tényleg így megy kb.
a jolly egy jó daráló. van jobb, persze. a robur például sokkal jobb, olyan fantasztikusan légies az őrleménye, eleve kétszer akkora térfogatú ugyanaz a 18 gramm. nem is kell wdt-zni (tudom, kell, meg szitálni is. én kihagyom). a lényeg, hogy az eszköz így vagy úgy, de alkalmas legyen arra, amire az ember használni szeretné. a divat meg mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Rush77
aktív tag
Ha már így vízről van szó. Eddig oscar párnát használtam. Az elmúlt két hétben verát használtam és nem adott semmi extrát. Talán mintha picivel kevésbé lett volna "karcos" a kávé de ennyi, lehet hogy csak simán beképzelem. Most vettem nordát kipróbálni. Mondjuk simán benne van, hogy a nem túl kifinomult ízlelésemmel van a probléma.
Kapucziner Nicaragua el mozonteval próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
zolnagy
őstag
válasz SierraFox #71540 üzenetére
Nem rossz az a miniE, nekem eléggé bevált, főleg az F64 Evo késsel. Egyrészt baromi gyors (egy dupla 5-6 s), másrészt ízben is jobbnak tűnt, mint a gyári késsel ua, de ez lehet, hogy csak placebo..
Innen feljebb is van persze, de ehhez már sztem elég sokat kellene hozzátennem, hogy valamit érezzek. Mondjuk a Brasilia árát, amennyiért ma elvitték tőlem.@Rush77,
ugyanebben a cipőben járok én is. Nekem mondjuk az is jó, ha a Verával kevésbé vízkövesedik a rendszer, mint csapvízzel, mert kényelmes, egyszerű használni. Nagy ízbeli változást én sem érzek. Egyszer ki kéne filterben is próbálni, ott valószínűleg jobban kijönne a különbség.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nálam elég látványos volt a különbség a vera javára, de itt a csapvíz irgalmatlan kemény és nem is finom (szóval szar...).
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
zolnagy
őstag
Aki megvette a BL-t, Pestről jött. Megkóstoltuk a mechanikailag szűrt csapvízünket (átfolyós szűrő 10mikron, aktív szén és 1 mikron szűrő), majd utána a Verát. Nagy különbség nem volt (én azért éreztem a Verában a nagyon enyhe R/O íz jelleget) és mondta a srác, hogy ez a Győri víz sokkal jobb, mint náluk, ami van.
-
paramparya
őstag
válasz fragola.6035 #71534 üzenetére
Milyen az a "kislányos baristafiú"? Mennyiben befolyásolják a másodlagos nemi jegyek (hiánya) a kávédarálóval kapcsolatos ismereteket?
-
Rush77
aktív tag
Nem tudom. Lehet azért sem volt nagy különbség mert itt a 13. kerületben budapesti viszonylatban relatív lágy (vagy kevésbé kemény) a víz és mellé használtam az oscar vízlágyítót. De mondom az ízlelésem nem túl kifinomult. Majd veszek valami filter pörit és megnézem nordával meg nélküle.
-
Deadzone41
őstag
hát mihez képest horror a 60e. meg lehet venni a piros csoda bevonat nélkül is, akkor valamivel kedvezőbb az ár. Sajnos nagyon nehéz objektív rangsort állítani az örlők közt, kicsit olyan ez mint a hifi, trendek jönnek-mennek. Igazából senkinek sincs lehetősége, ambíciója ezeket a szóba jövő örlőket egymás mellett kontrolláltan összehasonlítani, ne adj isten megmérni, valamilyen szisztéma mentén, így maradnak az empírikus tapasztalatok egy-egy ember egy-egy élménye alapján, anekdoták és hasonló kapaszkodók.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- DJI Mavic 3 FMC drón szett - 2 kamera, 4/3" CMOS - 3 akku, koffer
- DJI Mini 4 pro FMC drón - 3 akku, RC2 táv, 2 táska, Filterek, 2025. decemberig garancia, DJI Care
- Giant Stance 29 kerékpár (L-es méret)
- Insportline Airbike Pro 2022 otthoni / edzőtermi szobakerékpár (air bike)
- Fender Squier Stratocaster + Marshal MG15 40W erösitö eladó