- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Dell notebook topic
- Házimozi haladó szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- OLED TV topic
- ASUS ROG Ally
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Azonnali fotós kérdések órája
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
-
Ülésezik a hardveregylet
ph Az irodai készülékek és monitorok társaságát egy ház, egy egér és egy DAC egészíti ki.
-
Toyota Corolla Touring Sport 2.0 teszt és az autóipar
lo Némi autóipari kitekintés után egy középkategóriás autót mutatok be, ami az észszerűség műhelyében készül.
-
Rossz üzlet az EV-kölcsönzés
it Küszködik az EV-kölcsönzés miatt a Hertz Global, még több EV-t adnak el.
-
PROHARDVER!
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
reset
senior tag
Sziasztok!
Pályakezdők figyelmébe - ha valaki most buzdulna rá a kávé-varázslásra - árulom a Magistert és a PID-es Ascasot.
Üdv.
[link] -
icm
tag
válasz Tomace91 #125053 üzenetére
Lol a sárgaréz olcsóbb mint a rozsdamentes
A 2018hoz már a rozsdamentest adták alapból felmerült, hogy esetleg a rézre cseréljem de azóta se léptem meg. Úgyis jó 20-30 percet hagyom bekapcsolástól, addigra már a rozsdamentes is eléri bőven az üzemi hőfokot. ALU-nak kúpos a furata az elvben jobb, de én személy szerint biztos nem cserélném le arra."Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Tomace91
senior tag
válasz phranxinatra #125057 üzenetére
-
vendingo
veterán
Lehet abból károm, hogy napokig fagyott állapotban van szállítás miatt a kávém? Köcsög automata elromlott, nem tudom kivenni.
Nyílván teljes felengedés után tervezem csak kibontani, de mintha olyat olvastam volna, hogy fagyasztott kávét nem szabad felolvasztani, hanem egyből fagyottan kell darálni.
Többet tuti nem rendelek olyan cégtől, aki foxpost-tal dolgozik. Másfél hónap alatt 5-ből 4 csomaggal gond volt, mindegyik a foxpost hibájából eredően. Az ügyfélszolgálatuk telefonszáma, már elvan mentve a telefonomban, annyit hívom őket.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Csápájev
őstag
Cm tesztpörköléseket hol lehet megrendelni?
-
őstag
válasz RetepNyaraB #125060 üzenetére
Nekem is T2/D
Plusz még egy Kerinci T3/D az előző T1/D utánRoastopus-tól az imént fogyott el a Starfish - az ígért ízjegyek (szilva, áfonya, pomelo) közül a szilva annyira adta, hogy meg sem lehetett kérdőjelezni.. az első pár shot-ban volt egy határozott rumos csokis - sportszeletes íz is, a végére pedig ez az édes szilvás íz-illat.. omg.
Most bontottam a Seashell-t (Brazília Régió: Minas Gerais), a zacskóból áradt a Nutella illat - az első shot szerintem túl lett húzva (18->40g), érzésre 1:2 alá kellene menni, de még így is jött a mogyorós utóíz.. Mindezt PicoPressoval és K4-gyel
szerk.:
#125061 Csápájev
amikor elérhető, akkor a CM webshop-ban - de mostanában elég gyorsan elfogy. Időszakosan kerül fel, figyelni kell (topikba is be szokott kerülni )[ Szerkesztve ]
"... and I hope you have a great day!"
-
Tomace91
senior tag
válasz pető bá' #125062 üzenetére
Nekem Gakenke (Burundi) T2/D jött most. Múltkor pedig egy Roberto Mata (Costa Rica) T2/D. Bárkinek bármi javaslat elkésztésükkel kapcsolatban? Soha nem próbáltam még egyet sem tőlük, gondolom mind világos pörkölésűek. A Roberto Mata fog nemsokára sorra kerülni, addig remélem a géppel kapcsolatos anomáliákat sikerül megoldanom.
Ez a T2/D mit jelent amúgy. Gondolom a pörköléssel kapcsolatosak.
-
icm
tag
válasz Tomace91 #125063 üzenetére
Pörkölési profil lesz a jelzés véleményem szerint. Roberto Mata T2/D van nálam is - így még cserélni se tudunk bizonyos mennyiséget (pl 100-150g).
Szabolcsot kérdeztem mi a kiindulás, mit javasol: 93-as PID állás és 33mp lefolyás. Ezt szoktam becélozni. Ha ízben valami nem az igazi akkor nem gatyázok emelek a hőmérsékleten egyből.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
RetepNyaraB
veterán
Mz\X szomszédja. Esetleg a Terminátor 2 soha ki nem adott munkacíme...
Szógálati közlemény: velem csereberélhecc burgundit vagy mit, ha visszahozod a
targoncátszimpla szarjét.[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
icm
tag
válasz RetepNyaraB #125066 üzenetére
Okéj megbeszéljük
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Tomace91
senior tag
válasz phranxinatra #125068 üzenetére
Tényleg! Igazad van, 6 furat van ezen is de más az elhelyezkedésük.
-
kmarci25
veterán
Csak érdekességként: brazil arabica többlet.
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
#98690560
törölt tag
válasz Tomace91 #125063 üzenetére
Egyszer, talán tavaly írtam nekik egy kávéjuk kapcsán, ami nagyon nem akart összeállni, hogy segítsenek ki egy recepttel. Az volt a válasz, hogy a presszó profilú kávéikhoz 93 fokot, 1:2,5 arányt és 30-35 mp időt javasolnak az "egyszerűbb" otthoni gépekhez, tehát nincs előáztatás, flow profile, ilyesmi. De sietve hozzáteszem, hogy ez sem garancia arra, hogy sikerül finomra húznod, sőt....
-
Jhonny06
veterán
Old Man Coffee 20%-os kupon február 14.-ig, illetve továbbra is ingyenes a szállítás, minimum rendelés nélkül. Ahogy nézem az áraik se változtak. VALENTINES2023
-
hoffman_
nagyúr
válasz sz.zs. #125077 üzenetére
azt hittem ezt a gyári akkor ő esetleg danettiből? nem tudom, hogy megvan-e nekem a gyári, meg kell néznem majd.
Tomace91: ezt néha még én is keresem, látod : )
[ Szerkesztve ]
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
icm
tag
válasz hoffman_ #125078 üzenetére
Nem, ez a körkörös furatozású a nem jó. Az expolys “ipari” a jól furatolt, amit linkeltél. Már aminek a furatait tudod úgy forgatni, hogy ne közvetlen a kifolyóhoz kerüljön. Amúgy a gyári egyszerű semmi kb tényleg a legjobb.
[ Szerkesztve ]
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
senior tag
Nagyon OFF:
Ha esetleg a közeljövőben valaki járna Encs környékén és el tudná hozni reset kolléga két gépét Bp. környékére akkor nagyon boldog lennék!Mini Gaggia (Aplimont) pid box-szal vagy nélküle eladó
-
Tomace91
senior tag
Tudja esetleg valaki, hogy ez [link] kompatibilis-e 2013-as Gaggia Classiccal? Mivel rézbojleres és Űrgaggia nem akarom elengedni egyelőre a gőzölést vele.
-
hoffman_
nagyúr
kutakodtam egy kicsit, van itthon régi szűrőm is [1], [2], ez az expoly féle ipari, ha jól látom. ezt most letakarítom, berakom az IMS helyett és megnézem, aztán a mini Gaggiat sz.sz ajánlást beszerezem próbaképp.
a felsőszűrőtartóm fogalmam sincs milyen, azt gyanítom, hogy ez régi 2010-es gyári lehet. ehelyett beraknám a danettis linkelt verziót. nem lesz gond hosszútávon az alu bojler, réz felsőszűrő? gondolom nem, különben a rézcsőtuning illesztései miatt is lépten nyomon problémák lennének.
"The time you enjoy wasting is not wasted time."
-
gofry
senior tag
válasz gofry #124947 üzenetére
Talán másoknak is hasznos lehet az amit sikerült felszednem az elmúlt hetekben patron, víz témakörben. Itthon elég kevés info lelhető fel, ami van az is inkább sales. Kivéve SoundOn tapasztalatai .
Kémai részletekbe nem menve, a hibázás jogát fenntartva és a teljesség igénye nélkül:-Arra jutottam, hogy ha egyszerüsített LI indexet számolok, hőmérsékletből, KH, GH értékből kihagyva a tds-t. Így tök jó közelítéssel be tudom lőni, hogy mi a legjobb nekem és a mi elfogadható a gépnek.
-Kiderült, hogy miért tűnt furának elsőre az impresso bestprotecttel. KH50 / Mg: 80 ppm vízre optimalizálnak. Ami közelében nincs a bestprotectnek. Sima bestmax-szal vagy ozmózis visszasózásával össze lehet bűvészkedni.
-Ha csapra kötve a gép, tehát a nyitott tartály, akkor nem akkora gond a CO2 által okozott korrózió, így kevésbé lesz gond ha alacsony lesz a KH érték.
Illetve amiket találtam: a témában:
http://users.rcn.com/erics/Water%20Quality/Water%20FAQ.pdf
Egész jó kis képletek vannak amikkel lehet modellezni mit is fog csinálni az adott víz. Excelbe bedobva tök jól alkalmazhatóak.
https://www.kaffeemacher.ch/blog/kaffeewasser/ Szerintem hasznos és egyszerű áttekintés.
Van egy rakat hasznos video a youtbe-ukon is relatív egyszerű és kissé felszínes módon, de pont emészthető.
https://www.youtube.com/watch?v=xRH4W9Ti4EE Egy példa.
Illetve kicsit mélyebbre menve a témában egy jó podcast (picit filter kávé szemléletű, de nagyon alapos): KP011 – Kaffeewasser
Kellemes kóstolgatást, fejvakarást -
LazacX
tag
válasz LazacX #124579 üzenetére
Két hónap kínlódás után ez lett a meccs végeredménye. Egy hete nyüstölöm, napi 2-4 kávéval. Objektív véleményhez ez még kevés idő, a szubjektív az, hogy nagy cimborák leszünk.
Hozott magával viszont pár megoldandó kérdést. Az egyik, hogy vendégség esetén pótolni kell a kiesett gőzt. Azon gondolkozom, hogy a legolcsóbb berregő helyett jó lenne mintaöntésre is alkalmasat venni (ha az asszony benyeli az árát). A Nanofoamer V2-nél esetleg van olcsóbb ilyen? Az első, hajnali saját dupla presszóm után is duplát főzök, de kétfelé megy, az asszony americanot iszik. Elég méltatlan összekutyulni a kávét és úgy önteni szét, én amúgy is szeretem a cremát leinni először, meg azt, hogy nem azonos így az első és utolsó korty. Azaz szükséges lenne a feneketlen kar alá pattintható kétcsőrös fenék. A Classik Flairnél láttam ilyet a gyártó weblapján, az 58-ra csak karral együtt. Létezik esetleg valahol az előző megoldás, akár nyomtatott kivitelben? Az 58-as egy Evot vált itthon, ami megy a nyaralóba. Ez egész évben használva van, télen is, de ritkábban. Nem fűtöm állandóan, ha megyünk, itthonról két nappal korábban kapcsolom be a klímát. Mondjuk pont nem idén, de időnként lemegy a belső hőfok mínusz 1-2 fokra. Van-e egy ilyen pumpás gépnek valamilyen speciális víztelenítési procedúrája? Vagy elegendő az, ha egyszerűen csak kiberregtetem a vizet belőle?
-
CB
senior tag
válasz Serpenthelm #125096 üzenetére
Nincs valakinek egy metszetrajza a GC fej-vízterítő kapcsolódási részéről?
Nem tenné ide fel?
Köszönöm40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
-
icm
tag
Casino Mocca - Roberto Mata - T2/D tesztpöri... DE... aztakurva. Nem vagyok SITH, hogy végletekben beszéljek, de ez azért eléggé ott van (ahogy fentebb is jeleztem már). Meg kell keressem a "finalasfuck" verzióját. Ha nem is almacider... de zöldalmára jellemző ízvilágot érzek / behaluzom (tejes italban, szóval semmit nem ér a véleményem).
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
CB
senior tag
válasz Uyuarasy #125098 üzenetére
Köszönöm, de igazán nem erre gondoltam, hanem az általad megosztott vízterítő és a kapcsolódó fej (amire felszereled) metszetrajzára.
A probléma a következő:
eladtam az űrgaggiát, és Tomace91 jelenleg azzal küzd, hogy ertelmes lefolyást produkáljon.
58-as szűrővel folyamatosan csatornásodik a pogácsa (két helyen, azonos pozícióban). A szűrőtartót elfordította 180 fokkal, és a csatornák ugyanott keletkeznek.
Lehet, hogy tényleg a két alkatrész kapcsolódásánál szökik a víz? És mivel a szűrőtartót elfordította (a csatornák pozíciója maradt), így gyanús, hogy ha felületi gond van, akkor a fej felülete lehet problémás, nem a szűrőtartó csatlakozó "éle"?[ Szerkesztve ]
40 éves DIMPLE whisky eladó! Érdeklődni privátban.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Yettel topik
- Vallás
- Politika
- Anime filmek és sorozatok
- GoodSpeed: SAMSUNG Galaxy Buds FE (SM-R400NZAAEUE) a 9 éves SONY SBH20 utódja (nálam)
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...