Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz diegho #17349 üzenetére
Ugye nem hiszed el a TDP értéket?????
Csak hogy néhány 65W tdp-s procit említsek: [link]
[link]
[link]
[link]
[link]Ugye te sem gondolod komolyan, hogy egy E6300 (B2) és egy E6550 (G0) ugyanannyit fogyaszt?
Itt egy PH-s tesz: [link]
Nézd meg az E4400 és az E6700 terhelés alatti értékét.... asszem no comment.... Ennyit a TDP-ről....
+[link] A proci sokkal nagyságrendekkel jobban fűtött a gépben, mint a 6750, ugyanazon a feszen, 3600-on.Beowulf_78: Stimmel.... (Bár inkább 160-180W )
[ Szerkesztve ]
-
Maxxter
senior tag
Sziasztok!
Egy hete vettem egy Q6600-ost, nem éreztem nagy különbséget egy E7200-höz képest. Ami nem tetszik, hogy a lapomban nem megy tökéletesen. Valaki használ Q6600-ot nvidia nforce 650i-s lapban?
Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)
-
HSM
félisten
válasz Beowulf_78 #17353 üzenetére
Na oké, de az a teljes rendszer teljesítményfelvétele, nem?
Mert ha igen, akkor abban benne van a rendszer fogyasztása is, ami legalább 50-60W -
Qru
MODERÁTOR
válasz Maxxter #17352 üzenetére
Hogy érted, hogy nem megy tökéletesen? Feladatkezelőben látod mind a négy magot? Vagy nem stbil? Mik a hibajelenségek?
mod: Ha nem használsz olyan programokat amik kihasználják a 4 magot akkor soha nem fogod észre venni a +2 mag előnyét/erejét.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
diegho
nagyúr
áhh inkább nem írok semmit, majd ha lesz tapasztalatod valós mérőeszközökkel akkor folytathatjuk.
hja és én mértem már 450W feletti prime közbeni értéket quados rendszerben ahol az egész rendszer többi eleme nem fogyasztott 50W-nál többet... akkor hogy is van ez?
[ Szerkesztve ]
-
Beowulf_78
addikt
Nem.Ez csak a proci... szép lenne ha ennyit fogyasztana a teljes rendszerem 3870 X2-vel.
A 6 optikairól, 4 vinyóról, 10db nagyteljesítményű ventilátorról nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
HSM
félisten
válasz diegho #17356 üzenetére
Azért less már rá erre is... [link]
Szerverrendszer, 2 db régebbi, nagyteljesítményű, feszemelt 4-magossal...
Persze rengeteg periféria és nvidia (pláne sli) vidkari jól meg tudja dobni a tljesítményfelvételt.
Nekem 450-es a tápom, és maximum 168W-ot tud a gyengébb 12V-os ágán, az erősebben 180-at. Márpedig a procim akkor ennél többet semmi szín alatt sem fogyaszthatott, [link] ennyin néztem maxon... (Azóta mentem kicsit feljebb is, 1,33-nál 125W körül volt a max....)[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz diegho #17359 üzenetére
Nem állítottam semmi ilyesmit.... Bocs, a hobbykertészt kikérem magamnak! Intelligens mérnök nem mond ilyet....
Amúgy a BME-n tanulok, de ilyen beszólások után erre nem vagyok büszke....
Elég régóta foglalkozom számítástechnikával....
Komolyan mondom, lemegy a vizsgaidőszak, lemérem a komplett gép teljesítményfelvételét....
CSAK A TE KEDVEDÉRT!
És bár lehet, hogy mérnök vagy, de hogy hol kaptál érettségit, azt nem tudom, még azt se értetted meg, amit leírtam. Én csak azt állítottam, hogy ez a szoftveres mérés nagyságrendileg helyesen méri a processzor telseítményfelvételét.. Ennyi.[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
diplomát kedves, olyant kaptam... te vitatkozol itt azokkal, akik fogyasztásmérővel lemérték a gépük fogyasztását és állítod, hogy az everest az jól mutatja a fogyasztást. max egy közelítő értéknek jó lehetne, de az én esetemben mért 53W elég nevettséges érték az órajelnövekedést és a feszültség emelést figyelembe véve. arról remélem nem kell vitát nyitni, hogy ettől a két dologtól erősen függ a fogyasztás tuning esetén. Az tény, hogy intel esetenként eltérhet fogyasztásban a megadott TDP-től, hiszen a vdrop-nak hála alap órajelen a legtöbb lap átlagban 0.05V-0.07V-al kevesebbet ad a procinak, mint a VID-je, tehát ha én mérek egy default bios-os fogyasztást akkor én nem a valós adatot kapom, hiszen a proci alul lesz feszelve, hogy mennyivel az procinként és laponként változik. És persze a VID értéknek is sok szerepe van ebben.. Na de nem folytatom, ha van valami értelmes tanárod akkor ő fog mesélni róla, én meg már nem tartok előadást ebből.
-
diegho
nagyúr
jajj és a hobbikertészt nem kell magadra venni, mindenkit így hívok aki nem szakmabeli és mégis ebben hoz valamit nyilvánosságra.
[ Szerkesztve ]
-
Maxxter
senior tag
A hiba az, hogy 333-as FSB-nél úgy megáll a proci, mint fában a szög. Bármit csinálhatok vele, akkor is az a vége, pedig menne még tovább.
4 mag hatását akkor éreztem, mikor egyszerre 4 iso-t kezdtem el kitömöríteni és mindegyik ugyanannyi idő alatt végzet.Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)
-
Maxxter
senior tag
válasz diegho #17364 üzenetére
Nincsen a lapnak semmi baja, mert vígan megy 498-as FSB-t is ha olyan proci van benne. Pl.: E6600.
Új biost nem tudok feltenni, mert így is a legújabb van fent.
Senki nem találkozott még ezzel a problémával vagy csak egyedi eset? Mint egy barátom ugyanilyen lappal, E4500-ös procival 333-as FSB-nél megáll a tudomány. Pedig másik procival az is ment 490-etSzponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)
-
HSM
félisten
válasz diegho #17361 üzenetére
Utánanéztem pár dolognak....
A lapomon ez a 6 fázisú PWM tápáramkör van: [ISL6327 link]
Ez méri a processzor áramfelvételét, tehát nem szoftveres humbuk.... Az everest meg az U*I képlettel alkotja meg ebből a proc áramfelvételét....
Az eggyel újabb verziójának már "hivatalosan" is van ilyen mérőkimenete : [ISL6336A link] "Accurate Current Monitoring Output Pin (IMON)"
Egyébként ez a régebbi verzió is méri az egyes fázisok által felvett áramerősséget, véleményem szerint valahogy megoldották, hogy ezzel a régebbi verzióval is monitorozható legyen. (A techikai feltételek már ennél is adottak....)
Nem tudom, ez a fajta mérés miért nem lehet elfogadható pontosságú?
(Az isl6336A datasheet-je igen nagy pontosságot említ, ha jól értelmeztem....)
Kíváncsian várom a véleményed.[ Szerkesztve ]
-
Maxxter
senior tag
válasz DeadMeat #17366 üzenetére
Sajnos már próbáltam, mert találkoztam ilyennel, hogy az istenért sem akart elindulni az E6600 valamilyen FSB-n de egyel lejjebb, feljebb meg hibátlanul ment. Én még mindig a lapra gondolok, hogy az a ludas, mert már nem egy mai darab. Hátha valakinek van ugyanilyen problémája, mert akkor nem egyedi az esetem.
Szponzorokat keresek gyorsulási versenyzéshez és gokartozáshoz :)
-
diegho
nagyúr
elég ha azt mondom, hogy ezt a hatalmas pontosságot írják vcore-ra? vdimm-re stb és multiméterrel mérve akár 10% eltérések is lehetnek? táp ágait nem is említve. ráadásul lapom szerint 53W-ot fogyaszt a procim... akkor ha elindítok egy prime-ot miért több mint 60W-al ugrik meg a fogyasztásom? netán az eist ilyen okos és termeli a cucc az áramot? érdekes dolog mert idle 20-25W körül ír ki húzva ez 35-40W különbség és 60 felett ugrik meg, azért nem tudok konkrétat írni mert már nem tudom lemérni. persze lehet a fogyasztásmérő volt rossz, bár nem hinném, én nem hiszem el, hogy a procim 2W-ot fogyaszt idle alapórajelen és 12-őt terhelve, szerintem az intel lenne a legboldogabb, ha ezek valós adatok lennének.
-
HSM
félisten
válasz diegho #17369 üzenetére
A 6750 C1E fogyasztására 8W-ot írnak... ez nálam meg is volt (6-7W között volt) De volt nálam egy 6550 is, aminek szintén 8W elvileg az C1E fogyasztása, mégis nekem kevesebb, mint 4W-ot kért enni.... (És azonos órajeleken, feszültségeken kevésbé is melgedett, gyengébb hűtővel, mint a 6750!!!!) Ezeket a specifikációkat úgy írják meg, hogy a legtrébben sikerült procik is teljesítsék, ergo kellemes ráhagyással....
Nézd meg itt a 8200-as teljesítményfelvételét! [link]
30W-tal több az üresjárathoz képest! (Kb én is ennyit mértem rá....)"ráadásul lapom szerint 53W-ot fogyaszt a procim... akkor ha elindítok egy prime-ot miért több mint 60W-al ugrik meg a fogyasztásom? netán az eist ilyen okos és termeli a cucc az áramot? érdekes dolog mert idle 20-25W körül ír ki húzva ez 35-40W különbség és 60 felett ugrik meg, azért nem tudok konkrétat írni mert már nem tudom lemérni." --> Bocsi, itt nem értem, mire gondoltál....
Amúgy gondold már végig... Kicsit jólsikerült procid va, ha a specifikált feszültségén 3200-on megy.... Egy ilyen csipnek nem cucc 1600-on mennie....
Az a baj, hogy ezek eseti és nem általános értékek... Hiába, hogy nekem az 1,2675-ös vid-es q6600 lazán megy 1,06V-on, ha másik 5db 1,1V alatt rebootol... Ráadásul ezeket az értékeket úgy lövik be, hogy a legvacakabb lapban is jók legyenek....
Pl barátnőm notijában a T7100-as proci Idle 0,95V-ot kap, 1200mhz-en 1,1-et, 1800-on meg 1,3V-t.... Nem csoda, ha 35W-os a tdp-j, amikor simán le lehete vinni akár 20-ra is, csak irreálisan megnövelné a selejtarányt, komolyabb előtesztelést igényelne.... -
diegho
nagyúr
ez okés, hogy az intelnél nagy a szórás a vid-ből adódóan, viszont az biztos, hogy nálam a gigabyte nem valós fogyasztást mér, 33W-ot mér most terhelve prime alatt. ez fele az alapórajeles megadottnak. volt e8200 nálam 4gigán 1.2V-on és arra is ilyen 45W-ot írt prime alatt, kicsit hihetetlenül alacsonynak tartom ezt az értéket. lehet ez is proci stepping vagy bios függő, de nálam akkor sem hiteles amit mér.
arra gondoltam a részben amit nem értesz, hogy a fogyasztásmérőn 60W feletti emelkedés jelenik meg prime alatt, míg a lap szerint 35-40W-ot emelkedik csak a proci fogyasztása.
-
HSM
félisten
válasz diegho #17373 üzenetére
Ja, értelek.... Az is elképzelhető... Nem tudom, hová kötötted be a fogyasztásmérőt, de ha oda, ahová gondolom, akkor fontos tényező a táp átlag 70-85% közötti hatásfoka, + a proci tápellátó rendszerének a hatásfoka, +a csipszet megnövekedett fogyasztása (smallfft-esetén is.) Szóval ott tűnik el a 35-40 és a 60 különbsége.... A 4gigás E8200 is reális, az 1,2V csirke egy ilyen procinak.... Én 3200-on láttam egyet, 1,24V körül, az 35W körül kért, ha jól emlékszem...
-
HSM
félisten
-
Zájec
veterán
válasz Maxxter #17375 üzenetére
én pont ott lakom (18ker.) Béke tér környéke. nálam ki lehetne probálni,amikor
lesz egy kis idöm,, szivesen. egyébként az Nforcos lap nem birja szerintem..
nekem a "gyengének,olcsónak,fapados" -nak nevezett IP35-E ben is szépen mendegélt a q6600. szóval a prociban biztos benne van a power. -
Macka
veterán
Nemrég éppen azon szenvedett valaki, hogy a 790i lapjában nem nagyon akart hasítani a Q.
-
_Lord_B_
tag
Hali!
Én ma vettem végre egy q6600 G0 -t hozzá egy GA-EP35-DS3p alaplappal, had szoljon
a kérdés, hogy hol találok valami jó leirást, hogy tudjam tuningolni egy picit a procit. Nem akarok csucsot dönteni, csak a 3ghz-t szeretném, átlépni.
Mit hogyan, mivel! ? (gondolom nem az Easy Tune al kellene probálkoznom)
elörre is köszi minden választ- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer
-
_Lord_B_
tag
Köszi!
Megprobáltam a Gagyibájt cuccal, amivel nagy nehezen felvittem 3ghz ig
Ez a leirást most nagyon jol jöttköszi ismét
- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer
-
_Lord_B_
tag
Köszi, bemenetem BIOSba, minden pofon egyszerü volt, Fesz emelés nélkül simán belöttem a 3,2 Ghz -t.
Köszi a helpet. Igy is brutál gyors a gép, ha nem lesz elég megyek feljebb- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer
-
_Lord_B_
tag
nem teljesen témába vág, de miota megvan a Q6600as om, minden video ami nem FFdshow on megy (pl a TVtunner) Runntime Erroral meghal. Gondolom nem a negy mag miatt, de ha valakinek van valami ötlete, (talán valami INF/Drvt kell felrakni mint par AMDhez) Nagyon nagyon szivesen vennem. Esetleg merre keressem a hibát?
- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer
-
WiZARD
addikt
hmm este kapok L737B és L734B quadokat. remélem jók lesznek, német lista alapján nagy az esély alacsony VID-re mindkettőnél
(természtesen megfelelő tesztelés után eladóak lesznek :p)Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Laraxior
titán
válasz WiZARD #17392 üzenetére
Nekem L739B van
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Laraxior #17394 üzenetére
indítottam egy blendet
460as FSBvel (8x) ,BIOSból 1.5V (3680)
ramok:1104MHz 4x1GB standard 2.05V
proci épphogy átugrál a 60 fokos határon....legalábbis kettő.A másik kettő még az 54et sem éri el....Miért van ez? inkább lenne átlagban mind a 4 mag 57 fok akkor"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
_Lord_B_
tag
Mindennel kifagy ha nincs felrakva Codec. Csak MPG-re nem, de DivX és Xvid Tuti fagyás, C++ runtime erroral száll ell, minden ami meg akarja jeleniteni a Videot
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 5 3600 használt processzor eladó garanciával!
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- Hibátlan - INTEL Core i7-8700 LGA1151v2 dobozos CPU processzor
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- Intel I7 13700 - 16mag/24szál - Eladó! 92.000.-
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest