- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- E-book olvasók
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- Hisense LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sotho
őstag
Köszönöm én is a válaszokat
-
HSM
félisten
válasz S*Tom* #17448 üzenetére
Hát én nem lnnék 100%, hogy ez így jó, ki kell tesztelni, és kiderül..... Nálam ment prime így is: [link]
Ezen a feszen már Prime-stabil, csak az a baj, hogyha bármi nem tökéletes a tápban (pillanatnyi feszültségingadozás a 12V-os ágon, vagy hirtelen terhelésnövekedés, pl videókártya 3D-ben) akkor egyből lecsökken picit a fesz, és hopp kapok rebootot.... Nálam terhelés alatt 1,07V kell, hogy stabil legyen, de nálad nem biztos, hogy ugyanez lesz...(lehet kevesebb is, több is)
Amúgy érdemes így használni, üresben -5W, terhelés alatt pedig akár -20W.....(Gyári fesz+energiatakarékos opciókhoz képest)...
Ja, jut eszembe, a C1E-t édemes bekapcsolva hagyni, az nálam csak a szorzóval játszik, csak az EIST-et kell kikapcsolni..... -
Laraxior
titán
válasz bbchris #17455 üzenetére
jah...csak nem quad alá
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Laraxior
titán
válasz Hurkaleves #17457 üzenetére
a kulcsszó azon van hogy egy darabig
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
S*Tom*
aktív tag
1V az nagyon szép!
Sajna a procit nem is nagyon tudom húzni(max3200) 2éves régi lap a P5BD pár héten belül lecserélem valamilyen P45-re ezért nem is akartam tovább tesztelgetni a procit. Kisebb vcore-t nem is tud ez a lap mint 1.1V és nálam kisebb feszen a nagy drop+terhelés miatt reboot volna a vége. Prime95, 3Dmark06, Cod4, supreme commander alatt elmászkált 1.06V-al.
A mostani vga-m nem sok vizet zavar régi és nem éhes tipus elég neki alapon a proci. Megvárom a 4870-et akkor kap egy 12-16fázisu lapot és megnézem a procit felfele is addig+zöldet játszok. -
HSM
félisten
válasz Laraxior #17458 üzenetére
Ha a proci környezetébe juttatsz kis közvetlen szellőt, akkor kitűnően megy, nálam legalábbis Q6600 8*425-ön, 1,28V fesz körül..... Az egyetlen baj a viszonylag nagy Vdrop, de az legalább megvédi a procit.... (Igazából nem nagyon lehet elérni 1,4V bios fesz alatt, hogy 1,31V-nál többet kapjon terhelés alatt...) De addig tökéletes.... Nem mindenki akar q6600-at 3400 felett hajtani 24/7-ben.......
-
_Lord_B_
tag
van egy q6600asom, amit emletileg fesz emelés nélkül használok, csak a FSB-t tornáztam feljebb.
A Core temp szerint a Vid 1.3250v
Az everest szerint a CPU mag: 1,15v
melyik érték a helyes, vagy ez két különböző érték?
a Vid et lehet állitani? Mert ez a 1.3250 nekem kicsit soknak tünik
q6600@3000 MHz nél...- I want to see where the sirens sing, Hear how the wolves howl, Sail the dead calm waters of the Pacific, Riding the dolphins Asking the mountains, Dreaming in Alaska... Wanderlust... Look into my eyes and see the wanderer
-
Laraxior
titán
mondjuk én igen 3.6on megy a nagy melegben,télen rádobom 3.8ra is
-
WiZARD
addikt
no gazdára talált az 1.264V@3.6Ghz quad is
viszont ez a vid-tuning-melegedés kérdés számomra egyre kuszább, így túl a nyolcadik quadon... jelenleg egy 1.325V VID-es quad van a gépemben. 1.35V fesszel idle UGYANANNYIT fogyaszt (4k forintos fogyasztásmérő szerint) mint egy alacsony VIDes quad 1.15-1.2V körüli fesszel 3.2 ghz idle. és ezek mellett hűvösebb is.
1.488V 3.6 ghz mellett pedig egyáltalán nem melegebb mint az alacsony VID-es quad 1.3V 3.6 ghz körül.sajnos 3.6 ghz, illetve load fogyasztás adataim nincsenek, de ha nagyon ráérek, lehet hogy fogok méregetni.
viszont az alacsony VID-esek alacsonyabb fesszel mennek azonos órajelen.
de kérdés, hogy számít-e bármit is a feszültség, és jobb-e bármivel egy olyan példány, ami alacsonyabb feszen megy.Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
Beowulf_78
addikt
válasz Laraxior #17462 üzenetére
Most hogy átköltöztem a XV.ker-ből (panel), XIII.ker.-i téglaházba, jó 4-5 fokkal alapban hűvösebb van. Ami azt jelenti hogy a gépem is jobban fog hülni ebben a nagy melegben is.Tehát nem kell visszavennem kánikulában sem.
WiZARD:
Nekem 3760mhz@1,45v Prime load 230w fogyaszt kb.[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
-
gabesy007
csendes tag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A q6600-ás prockom 73 fokot mér terhelés alatt. Normális hőfok ez, vagy nem ártana egy másik hűtő az eredeti Intel helyett? Várom a hozzáértők válaszát!
(a szobámban 27 fok van. )Üdv: gabesy!
gabesy
-
slett27
addikt
válasz hossszú #17472 üzenetére
Anno akart venni Gianninál, de Gianni mondta, hogy már vagy 5-öt visszavittek neki, úgyhogy nem is hoz. Utána nem is lehetett beszerezni, nemtudom azóta változott-e a helyzet. Én már egyik nagykernél sem látok. Érdekes...
"Ismerősöm szerint az ő Logitech Z-623-as rendszere (bizonyos esetekben) jobban szól, mert felére feltekerve is adja a mélyet, szétveri a házat a gettób@szó számokban !" by Rasiel :DDD
-
Ottoka
őstag
válasz DeadMeat #17381 üzenetére
Igen én kinlódtam az nforce 790 lappal, a bios (p05) bios oldotta meg, valamint hogy lecseréltem a ramot 4x1gb-ról 2x2gb-ra. De igazából a 4x1gb rammal is ment már, csak közben külföldi fórumokon olvasgattam, hogy 15-20%-al lassab a 4 modullal. És igaz is volt. A pics*nak raknak rá akkor 4 modul helyet.
Mezőhegyes
-
S*Tom*
aktív tag
Néztem én is már másnál a vdrop pencil modot, hogy jó megoldás. Az alaplap cseréjét is fölöslegesnek gondolom, 1.5év után is, de ha valakinek mondom, hogy q-s procit használok p5b-ben vadul forog a szemük, pedig gond nélkül működik minden. Nem sürgős majd rádobok egy P5QD-re ha nem találok jobbat-szebbet a 4870érkezéséig.
Egyébként elötte E6400volt az első bekapcsolásnál 8x400-ra raktam a q6600-at gond nélkül felált a winxp, még nem is raktam újra, de ez már nagyon off. -
aya
addikt
3400-mhz-ra húzzot q6600+ 8800gt 2 vinyó, szerintetek elég még ehhez a 450w asus tápom?
Néha úgy érzem mintha a táp gátolná a tuningot.
A core vid is 1.28 is 1.44 között ugrál, az elözö procimmal 3500-on se szarakodott, igaz az csak 2 magos volt.悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
Macka
veterán
válasz TazLeacher #17480 üzenetére
Na, akkor helyesbítek. Nem voltam tegnap nagyon PH!.
Nekem egy Zalman 460 APS volt kevés, 1.6 volton járatott Quad és vmoddolt 8800 GT mellé, 3DMark alatt. Azért ez elég abnormális igénybevétel volt. Ha egy 1.5 volton hajtott Quadról, és egy 1.2 voltra moddolt GT-ről van szó, a tápom elég lett volna.
-
Macka
veterán
válasz TazLeacher #17484 üzenetére
Azért ebben a nyári melegben megy felfelé a maghő még vízzel is! 23-24 fokos szobában IDLE 38-40 fok. 26-27 fokosban meg volt már 44 is.
-
klambi
addikt
szevasztok!
olyan kérdésem lenne hogy új gépet veszek és inkább veblapozáshoz, meg videó szerkesztéshez tenném össze, kell nekem bele a 4mag, kihasználom azt? gyorsabb lenne? (és driver van jó hozzá mert 1-2 tesztben néztem hogy 1 2magos olykor gyorsabb...) vagy inkább 1 2magos jobban megérné?[ Szerkesztve ]
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
aya
addikt
válasz TazLeacher #17480 üzenetére
Akkor marad a 3200 mhz, ott még talán elég a 450w tápom is.
Köszi a segitséget...悪魔城ドラキュラ , NINJA 外伝 , モンスターハンター Switch pro scorpio mi11i
-
Macka
veterán
válasz WiZARD #17489 üzenetére
1.33 volt LOAD, 3.6 Ghz. Priem alatt max 58-62 fok. Aztán lekapcsoltam gépet, ment pihi,majd mikor visszakapcsoltam, már csak 38 fok volt IDLE. Elvileg kedden lesz D-TEK Fusion blokkom nozzle kittel, és D2 pumpával. Ezektől remélem lesz jópár fok javulás, mert most Ice-Age blokk van fennt, ami még 2 magosokhoz lett készítve.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest