- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Samsung LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Androidos tablet topic
- Apple notebookok
- SONY LCD és LED TV-k
- Pixelkeresés a hardverrengetegben
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsolt1129
addikt
Jah és épp most csináltam Vista alatt próbaképpen egy élményindexet.Próbaképpen Everestel folyamatosan figyeltem a CPU hőmérsékletet és volt olyan mag ami nem is tartósan de olyan 85-87 fokos volt.Szerintetek ennyire szar a gyári hűtő?
-
_ak_
addikt
válasz zsolt1129 #17858 üzenetére
nagyon nem elég egy tx2. csak ha nem vagy klímás szobában. asus silent square ua. szvsz vmi táposabbat keressél, vagy ha nincs pénzed inkább gyűjtögess egy kicsit,addig meg teszteld ki mennyit megy a gyárival. (most látom a gyári hűtős ötlet már megvolt )
szerk: jól rajta van? én megnézném még 1szer, mivel mérted?
[ Szerkesztve ]
Let's begin, de gozaimasu!
-
szacsee
nagyúr
Ácsi, ácsi!
Gyérökök, nem mondanám magam gurunak, de kispályásnak sem.
Szerintem mellébeszéltek!
Quad tuningra, amikor léggel mindent ki akartok sajtolni a kicsinkéből, akkor :
Scythe Infinity utódja (Mugen), Orochi
Thermalright Ultra 120 eXtreme
valamint a Xigmatek erősebb modelljei jöhetnek szóba.
Hyper TX-2 és 212, no meg agyonhájpolt Asusok csak light tuningnál, ahol egy jobb G0-t a gyári is megfogná (tapasztalat, mert toltam azzal is).zsolt1129: Neked valszeg valami naon melegedős darabod van, esetleg a túlfeszel a lap (Asus betegség, ha auto-n van a procifesz, akkor fsb növelésekor túladagolja a Vcore-t).
Egyenlőre azt nézd meg új CPU-Z-vel, hogy hány V feszt kap a proci és milyen Stepping (nem kizárt, hogy B3, ha így melegszik alapon).
Utána írd le és további tanácsokat adunk, addig ne végy semmilyen hűtőt!!![ Szerkesztve ]
-
zsolt1129
addikt
válasz szacsee #17868 üzenetére
Igen a hűtő rézbetétes és pattannak felrakáskor.A hűtő volt már használva elötte de annyi volt hogy egy kicsit kifujtam tüdővel a port és raktam is fel paszta nélkül.lehet hülyeség volt de még alapórajelen használom.Bocsi lehet hülye kérdés lesz de a Q-fannnal mit lehet szabályozni?
-
_ak_
addikt
válasz zsolt1129 #17865 üzenetére
Nem nem. Pont azt akartam mondani, h volt silent squarem és tx2-m van most és nem azt kell, h mondjam, nem quad tuningra vannak (a tesztek szvsz igen jó indulatuak, az én esetemben nem tudtam tartani azokat az értékeket)
. télen a 3.4en még elment a gép később örültem, ha a 3-3.2ghzen tudtam tartani alapfeszen. szacsee-ra hallgass, érdemes azokra gyűjtögetni, főként ha ráér még egy kicsit a tuning, amúgy sem olyan gyenge ez 2.4en..[ Szerkesztve ]
-
Cyberbeni
addikt
válasz zsolt1129 #17874 üzenetére
inkább egy ac freezer 7 pro-t. hűtési szint kb azonos, viszont még nem láttam repedt freezer 7 pro ventit, megrepedt hyper tx2 ventiről pedig szinte minden topikban hallani.
amúgy én zalman zm-stg1 pasztát ajánlom. as5 és mx-2 között van teljesítményben, viszont könnyebb a felhelyezés, és a takarítás. -
DEJVID
őstag
szvsz nem olyan hatalmas kiadás 5-6k-val több a scythe-ért a cm-el és az ac-vel szemben. egyszer kifizeti az ember utána évekig jó. ha szűkösen jön csak ki akkor legfeljebb megvárja a leendő tulaj a következő fizut.
-
Korcsii
őstag
nah már annyira nem tudom, hogy melyiket válasszam, hogy mindjárt kiugrok az ablakon... de előbb jöjjön a crossposting a két érintett témába...
a nyár hátralévő részében (nomeg utána is, csak kevesebbet) a gép videószerkesztgetésre kellene majd (pontosabban ez az egyik apropója, hogy lecseréljem az 5,5 évesemet - bár netezésre, webprogramozásra tökéletesen megfelel )
szóval a feladat: győzzetek meg arról, hogy a Q6600 jobb választás, mint a Q9450
előre is kösz a segítséget
-
HSM
félisten
válasz Korcsii #17880 üzenetére
Jelentősen olcsóbb, és kb azonos teljesítményű a Q6600.
Amiben a Q9450 jobb: némileg kevesebbet fogyaszt, és megfelelő, SSE4.1-et támogató kodekkel videót kódolva jóval gyorsabb a q6600-nál, azonos órajelen is.
Sztem dióhéjban kb ennyi. Meggyőzni meg nem akarlak, a döntés a tiéd. -
WiZARD
addikt
L747A FPO-val van valakinek tapasztalata?
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
_ak_
addikt
válasz DEJVID #17883 üzenetére
nem, arra gondoltam h nem elég azt a hőt a leszívni a prociról, jobb ha az kikerül a házból egyből, amúgy valamelyik modding topikbna láttam ilyesmi konstrukciót is, de nem tom, h 212-re vagy scythra passzintottak rá még egy 12est, mindenesetre meggyőzően nézett ki.
-
-
Cyberbeni
addikt
és én mit írtam?
idézem:
"as5 és mx-2 között van teljesítményben, viszont könnyebb a felhelyezés, és a takarítás."
addig olvasgasd ezt, amíg meg nem érted. tehát amíg azt hiszed, hogy azt mondtam, hogy a zm-stg1-nek jobb a teljesítménye az mx-2-nél, addig légyszíves read-only! -
Kantorpe
tag
Udv,
Osszedobtam az uj gepet, P5Q alap bios 0506 van fenn, proci Q6600 SLACR 1.45v cpun es 1.9v ram fesz 10s performance melett megy 9x400 on a quad 1003 on a ram (corsair TWIN2X DHX).
Tudnek e jobbat elerni, erdemes szorakazni meg vele ?
Stabilitast es melegedest meg nem teszteltem, de a win install szo nelkul felmaszott igy.
Mivel tudnam ezeket hatekonyan tesztelni ?Sajna 1.4 melett elhalt, az install.
Jelenleg idle 43C a homerseklete gyari coolerrel.
Erdemes feltenni ujabb biost ?
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
Kantorpe
tag
Most idle 43 fok, ha teljes terhelesen 60 65 fok megstabilaza akkor az nekem megfelel.
Ha nem, akkor veszek egy tx2 t.
A jelenlegi 1.45t ugyis soknak tartom a 3.6 hoz az fog lefele menni kiserletkeppen.
Fogalmam sincs mennyi a die ertek de 80 100 fok biztos megvan.
Ezert egyenlore nemizgat a homerseklet.
Minden élő megöregszik, minden tulajdon elenyészik...
-
Cyberbeni
addikt
ennyi erővel mindenkinek qx9770-et ajánlanál?
nekem ez bevált, szerintem jól használható, és majdnem ugyanakkora a hővezetése. ezért ajánlom.
@17894: hyper tx2 nem nagyon bírja a quad tuningot. meg a ventije is szarul van gyártva, egy csomónak megreped használat közben. inkább vegyél valami komolyabb hűtőt.
@17895: drop általában 0,05V felett szokott lenni, szal 1,4V alatt van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest