Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr. V.

    tag

    válasz Barret001 #84177 üzenetére

    Elemmel ki lett próbálva mind, a tavaszi kitakarítás és felújítás során, mert hangszórócsere is volt az egyikben, a mélynyomókban meg nem volt crossover, úgy használtan vettem, így minden gyári cucc vissza lett szerelve. Omnitronic német viszonteladótól lett rendelve hangszóró és crossover is, mielőtt a forrást kérdőjelezné meg bárki is.

    Nem érted a problémát...

    Vegyünk csak 1 oldalt.
    A mély kint az udvaron, szól a semmibe, a szélessávú a pincében, csukott ajtó mellett, azaz csak azt hallom ott előtte.
    Ha csak a pince van rákötve az erősítőre, van mély a pincében (DX), ám ha a mélynyomó (BX) is rá lesz kötve messze (azaz nem oltják ki egymást, mert nem 1 térben vannak), a DX-ből eltűnik a mély.

    Holnap megpróbálom diktafonnal rögzíteni, de túl érzékeny (nem szabályozható), aztán PC-n meg tudom nézni a hangképet és a dB különbséget.
    Most már (este) nem akarok hangoskodni, ultrahangon meg a mélyek nem mennek.

    Én amúgy az erősítőre tippelek, hogy keveset ad (V vagy A) és mint a rossz testelésű féklámpa esetén ha 2 izzó ég, fele a fényerő mindkettőnél.

    Bár mondjuk ezt a hangszóró ohm dolgot nem igazán értem olyan szempontból, hogy az erősítő 4db 16ohm 250W-osat is meg tud hajtani párhuzamosan, de ha van ekkora teljesítményű, akkor 1000W-ot 4 ohm-on 1 hangszóróval pont úgy kiszolgál.

    Akkor ha egy dizsit 100W-os hangszórókkal körberaknának, ha 4 ohm lenne a vége, akkor a 10db 100W-os az összesítve nagyobb hangszórópapír feület miatt nagyobb hangnyomást adna, mint az 1db? Hiszen egyes mélynyomókban 4 hangszóró is van, talán e célból, hogy sok kicsi jobb, mint 1 nagy.
    Na igen, az ohm stimmel ebben az esetben, de nem kell nagyobb teljesítmény meghajtani azt a 10-et, mint azt az 1-et? (Ha 10 LED-et kötsz 1 elemre, hamarabb lemerül az elem, mintha csak 1 LED égne róla... e elmélet mentén gondolom.)

Új hozzászólás Aktív témák