Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz SchumiBácsi #79577 üzenetére

    Egy apró felvetés: miért nem a téma szerinti, "Szünetmentes" topicban érdeklődsz a pontos paraméterezés kapcsán? [link]

    Tudod másik, nem az adott téma topicjában simán kaphatsz akár még lehurrogást is...ohh sh.t. :D

    Egyébként ott írják hogy kazán ellátáshoz tényleg jó a tiszta színuszos inverter + aksi kombó és ahogy Te is írod, a pénztárca szab határt az áthidalási időnek.
    PL ilyen dolog, hogy az áthidalási időbe nem számít bele hogy hány VA-s az invertered, mert az csak a ráköthető teljesítményre ad adatot. Ha neked 200 W terhelés tartására van igényed, felesleges 800W-oshoz méretezett elektronikát megfizetni, igaz lehet kevésbé melegszik de akkor is zúgni fog. :D
    Persze a PC-d kilengéseivel is számolni kell amikor a terhelést akarod meghatározni, mert ha csak 1 pillanatra átléped, akkor is leoldhat az inverter amikor épp hálózatról üzemel, mert meg akar védeni a túlterheléstől. Ilyen okból jó az 1000, csak általánosságban a 200-hoz felesleges túlméretezés és költség.

    A korábbi UPS-ekben történő aksi kapacitás növelés lutri, mert a legtöbb gyártó úgy állítja be az elektronikát, hogy hiába raksz bele nagyobb kapacitást, akkor is hasonló áthidalási időnél fog leoldani. Jól is néznének ki, elég lenne megvenni a 25k-s Eaton 850i-t, aztán utána kötsz egy utánfutónyi aksit. :D
    1-2 percet lehet nyersz, de nem órákat mint reméled.
    No meg az áthidalási időt UPS-eknél a konverziók miatt kicsit bonyolultabb kiszámolni. PL a fenti 850i a Te 200W-odat kb 20 percig tudja tartani, pedig 12Ah aksi van benne(már nem emlékszem pontosan).

    De tényleg jobb a fentebb linkelt totyik.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák