Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz PROTRON #77260 üzenetére

    Azért írtam be, hogy ha kell legyen belevau :D

    Ki lett próbálva a műszer és érdekes tapasztalatok vannak. Leírás szerint ez a kivitel azért is jó mert nem izzik a fűtőszál, így tartósabb. A helyzet azonban az hogy a ventilátor közepéhez baloldalt van egy szakasz ami mégiscsak izzik és 450fok körüli kissé vörös. Mindenhol máshol 300fok vagy alatta. Sztem azon a részen elég kevés levegő áramolhat, mert ott van a legközelebb a rotor tengelye ami leginkább semmit se szállít, máskülönben nem izzana. Áramlás szempontjából pár centivel mögötte, a ventilátorlapátoktól távolabb levő szál annak ellenére "hidegebb" hogy közvetlen rá fújja a vörösen izzó szakasz hőjét. Valszeg itt már több levegő is jön/keveredik ezért "csak" 380-400fokig hevül úgyhogy nagyjából ez is hotspot a rendszerben.

    Közben felnyitottam az elosztószekrényt és a falban szemre 1.5mm2 tömör rézvezeték jön. Viszont a szekrényből a konnektorig egy kb. 30centis szakaszon csak 1mm2. A fűtő 1.5mm2 sodrott vezeték, de akkora köpennyel hogy ha nincs ráírva azt mondom 2.5mm2.

    Infra mérések alapján a fűtőtest vezetéke és az 1.0mm2 szakasz egyformán maximum 40fokot érhet el, de a fűtőtesté 1-2fokkal melegebb lehet. Ezek alapján kijelenthető hogy az 1mm2 tömör vezeték van olyan jó, mint az 1.5mm sodrott vezeték? Nem lenne csoda mert egy igen érdekes témára akadtam a napokban.

    1ébként a falból jövő 1.5mm2 vezeték maximum 2fokkal melegebb mint a környezet, azaz 26fokos helységben 28fokon üzemel. Lakatfogó szerint 14.2amper körül megy, ami 235V üzemi feszültséget feltételez ha a fűtés valójában is 3300W teljesítményű. Ez annyiból para mert egyébként 250V körül tolja a szolgáltató, így legközelebb mérek feszültséget is a közvetlen mellette levő szabad konnektorban terheletlenül majd terhelten, hogy lássam mennyi feszültség esik.

    Végül sikerült jól beirányítani így nem lesz lengő kiépítve. De egy külön konnektor azért kell, mert ahogy kész a felfűtés, további 2órás tartásra egy 900wattos békebeli Rego is megfelel, meg azért csendesebb is :D

    IDEAZON Zboard MERC gaming billentyűzetet keresek.

Új hozzászólás Aktív témák