Hirdetés

2017. október 19., csütörtök

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)

Hozzászólások

(#7251) No-kia válasza mezis (#7250) üzenetére


No-kia
(őstag)

:P :P :DDD :DDD :R

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#7252) No-kia válasza mezis (#7250) üzenetére


No-kia
(őstag)

dupla

[ Szerkesztve ]

Nokia 500 | Ford Sierra 2.0i | Dell N5010

(#7253) atesss


atesss
(PH! addikt)

Az előbb olvastam itt az ülésfűtéshez való időzítő megoldásról, és eszembe jutott, hogy én is akarnék csinálni egy időzítős áramkört, mégpedig hűtő ajtajának véletlen nyitvafelejtése ellen.
Az utóbbi időben anyámnál is többször előfordult, hogy nyitvafelejtették a hütőt (persze csak résnyire, de már az is elég volt...), volt amikor meg is romlott miatta egy jópár dolog, pl. közte egy kullancsoltás is, ami nem egy olcsó mulatság....

Egy rövid időzítő kell (mondjuk 20s körül), de (az előbbi 555-ös időzítőre gondolva) olyan, amit futás közben is újra lehet indítani.
És kellene hozzá a "csipogó" is, ami sípolna, ha nyitvamaradt, lehetőleg elég jól hallhatóan.
Meg kell hozzá egy kapcsoló, ami érzékeli az ajtó nyitvalevőségét, kb. mint ami most kapcsolja a belső világítást.
A világítás kapcsolóját azon a hűtőn nem akarom felhasználni, még garanciális is, de a mi régi hűtőnkön akár oda is beköthetem.
Vagy esetleg mágneses reed relével lenne jó ? (Azok mik / mire is valók pontosan ?)

Tápellátást hogyan lehetne megoldani, mekkora lehet az időzítő fogyasztása (ha feltesszük, hogy nem nagyon kapcsol be a sípolás) ?
Van esélye, hogy nem kellene hozzá külső táp, mondjuk 3-4db 4,5V-os telepről jópár hónapig elmenne ?

(#7254) And válasza atesss (#7253) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Én ezt a feladatot lehet, hogy inkább a belső tér hőmérsékletének figyelésével oldanám meg. Egyetlen kisfogyasztású op-amp komparátorként, egy ellenállásosztó, amelynek az egyik tagja pl. egy nagy alapellenállású (pl. 100kΩ @25°C) NTC-szenzor, egy tranzisztor, és egy pár V-os tápról működő kész zümmer. Alapesetben (riasztás nélkül) maximum néhányszor 10 µA-es fogyasztású volna, 1-2 tartós ceruzaelemről akár évekig működhetne. Nem kellene hozzá nyitásérzékelő, meg a hűtőt se kellene hozzá farigcsálni. Teljesen független egységként csak be kellene tenni a hűtőtérbe, az NTC-érzékelőt meg az ajtó közelébe ragasztani. Egyetlen hátránya az lenne, hogy résnyire nyitott ajtónál a hőmérséklet csak lassan emelkedne, így lehet, hogy ha hirtelen mennél el otthonról, akkor lemaradnál a jelzésről.
Reed: semmi extra, általában üvegcső forma, benne egy záróérintkező, amely mágneses térben zár.

(#7255) mezis válasza atesss (#7253) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

A reed relé egy nagyon kellemes szerkezet: fizikai kontaktus nélkül lehet állandó mágnessel vagy elektromágnessel kontaktust zárni/nyitni. A legelterjedtebb változata pár mm átmérőjű, 15-20mm hosszúságú üvegcsövecskébe "tokozva". (Én az utánfutóm világításának visszajelzését oldottam meg négy ilyennel pár menetes tekercset tekerve köréjük. És ez valóban csak akkor kapcsol be, ha folyik is az utánfutó lámpáján keresztül áram.)
A hűtőszekrény ajtaján körbefutó műanyag tömítésben mágnes van. Ez most vagy megkönnyíti a dolgodat, vagy megnehezíti. Az ajtó meg a ház általában vaslemezből van.

mezis

(#7256) atesss válasza And (#7254) üzenetére


atesss
(PH! addikt)

Egyetlen hátránya az lenne, hogy résnyire nyitott ajtónál a hőmérséklet csak lassan emelkedne, így lehet, hogy ha hirtelen mennél el otthonról, akkor lemaradnál a jelzésről.Ezzel a hőmérséklet érzékeléssel pontosan ez a gond, amit írsz.
Ki kéne próbálni, hogy mennyi idő alatt is riasztana be, de könnyen lehet, hogy túl sok lenne. Nyitva márpedig úgy szokott maradni, hogy résnyire...
Kb. mennyibe kerülne ez a hőérzékelős megoldást megépíteni (úgy hogy a zümmer is benne legyen) ?

A kis fogyasztás annyira azért nem lényeges, hogy direkt emiatt ilyen megoldást alkalmazzak.
Végülis megoldható egy külső táppal is. Nem az áramköltség miatt gondoltam erre, hanem a plusz kábel + aljzat foglalás miatt.
Meg a kábelt be is kell vezetni a hütőbe (mondjuk ez szerintem nem probléma, simán átférne a gumiszigetelések között).
Farigcsálni nem kellene szerintem, kétoldalas ragasztóval fel lehetne rakni a "normál" megoldást is az ajtó mellé a nyomógombbal együtt, feltéve ha bírja az 1-2 fokos hideget.
Egy "normál" megoldásnak mekkora lenne a fogyasztása kb. ?
És mennyibe kerülhet ?

Ja ebben a zümmerben valami elektronika is van, vagy hogyan működik ez ?

MOD:
Ja közben utánanéztem egy kicsit hogy is néz ki ez.
Mondjuk ezek közül milyen (pl. milyen frekvencia) lenne jó erre: [link] és [link] ?
Illetve Lomexben nem találtam, milyen termékcsoportban kéne keresnem ?

Találtam olyat, hogy Laser modulok [link] , ezek hogyan használhatóak ?

[ Szerkesztve ]

(#7257) atesss válasza mezis (#7255) üzenetére


atesss
(PH! addikt)

Hmm ez jónak tűnik !
Ez a pl. világítás visszajelzési megoldás is nagyon hasznos lehet !
De mondjuk hogy egy kis (azaz kis veszteségű) tekerccsel meg lehessen oldani egy ilyet, ahhoz azért viszonylag nagyobb áram kell, nem ?
Mondjuk 100-200mA körüli min. ?

"A hűtőszekrény ajtaján körbefutó műanyag tömítésben mágnes van."
Áh akkor ezért csukódik be így, tényleg. :K
Hát szerintem megkönnyíti, mert a reed relének nem kell akkor ellendarab, annak jó lehet az ajtó.
Legalábbis ha megfelelő az érzékenysége, de akkor olyat kell választani, ami csak akkor záródik, ha tényleg be is van csukva az ajtó (egy kb. 2-3mm-nél kissebb amúgy sem tud lenni a nyitvahagyás rése, mert akkor már behúzza az ajtót a mágnes).

(#7258) And válasza atesss (#7256) üzenetére


And
(PH! kedvence)

Legfeljebb párszáz forint alkatrészköltsége lehet, ezen felül a doboz lenne a legdrágább hozzávaló. Ha a szenzort ügyesen tudnád elhelyezni, és a komparálási pont csak pár °C-szal lenne magasabb a belső tér adott pontjának normális hőmérsékleténél, akkor akár relatív gyors is lehet a kapcsolás, de ezt tényleg érdemes lenne kipróbálni. Az alapfogyasztása olyan kicsi lehetne, hogy az elemmel az önkisülése szinte hamarabb végezne, mint az áramkör fogyasztása ;). Kábelt nem kellene bevezetni, az egész dobozt mindenestül betehetnéd a hűtőbe, egyedül a zümmert kellene kivezetni, ha belül halknak bizonyulna (ami szinte biztos).
Ha ügyesen van megtervezve, bármely hasonló jelző-időzítő kapcsolás riasztás nélüli alapfogyasztása 10..100 µA-es nagyságrendű lehet. Lehet kapni natúr piezo lapkát is, de a szokásos zümmerekben van elektronika, csak tápot kell rájuk adni, és már fütyülnek. (Ebből fakadhat egy újabb lehetséges hátrány: ha be is csukod az ajtót, még eltart egy ideig, mire elhallgat. Hacsak nem kap egy időzítőt :D). 3 kHz körül mindegyik elég idegesítő tud lenni, az alsó működési tápfesz a meghatározó. Olyat is linkeltél, amely már 1,5V-ról megy. Lomex keresőkifejezés: "buzzer", és láss csodát.. (-> Egyéb / buzzer.)
Lézermodul: ez most hogy jön ide? Olyan, mint egy sima pointer bele: tápot adsz rá, a kollimátorlencse (jó esetben) és a meghajtóáramkör már bennevan, kész is a félvezetőlézer.

[ Szerkesztve ]

(#7259) forceberg válasza And (#7258) üzenetére


forceberg
(PH! kedvence)

Ha nyitásérzékelőt választ, pl egy végálláskapcsoló, az azért lenne jobb, mert az NC köre sorba lehet kötve a buzzerrel, és így csak nyitott ajtónál tudna zajongani.

http://www.flickr.com/photos/4ceberg/

(#7260) atesss válasza And (#7258) üzenetére


atesss
(PH! addikt)

Igen, asszem tényleg érdemes lehetne kipróbálni a hőérzékelős megoldást.
Még az egy kérdés, hogy mi van akkor, amikor kinyitom teljesen az ajtót, és mondjuk 10-15 másodpercig is nyitva van teljesen, amíg pakolok. Akkor viszont nem kéne beriasztania.

"egyedül a zümmert kellene kivezetni, ha belül halknak bizonyulna (ami szinte biztos)."
Na ez mondjuk egy hátrány.

Tudnál akkor javasolni valamilyen konrét kapcsolást ?
Vagy valamilyen irodalmat / oldalt mondani, ahol utána tudnék olvasni a témának ?

Lézermodul: ez most hogy jön ide? Olyan, mint egy sima pointer bele: tápot adsz rá, a kollimátorlencse (jó esetben) és a meghajtóáramkör már bennevan, kész is a félvezetőlézer.
Csak észrevettem, aztán rákérdeztem, hogy mi is ez.
Erősségben ezek mekkorák a lézer pointer beléhez képest ?
LASER MODUL RED (FEM) RoHS 650nm 1mW 3V - 1025.00 Ft
LASER MODUL RED (FEM) RoHS 650nm 3mW 3V - 1150.00 Ft

forceberg
Ezt el tudnád részletesen magyarázni ?

[ Szerkesztve ]

(#7261) mezis válasza atesss (#7257) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Közben előkerestem a facér reed relémet. A Zanussi hűtőszekrényem ajtómágnese csak pár mm közelségből kapcsolja és akkor is merőlegesen kellett tartani. Oldalról nem billenti. Így "saját" mágnessel kell kapcsolni.
Kipróbáltam egy fülhallgatóból kioperált apró mágneslencse is csak pár mm távolságból kapcsolja. Így egyszerű a dolgod, kell még valamennyi kétoldalas ragasztószalag, kevés vékony alu lemez (sörös dobozból) és meg is van az ajtó nyitás érzékelő.

Az utánfutónál nem volt áramhiány probléma, a helyzetjelzők is 10 W-ot fogyasztanak, vagyis közel 1 A-t, amihez elég volt egy sorban vagy 8-10 menet. (Úgy kísérleteztem ki a menetszámot, hogy ha kiég az egyik égő, akkor már ne kapcsoljon.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#7262) crypticboy


crypticboy
(újonc)

sziasztok! az ipod 6g-hez való jack dugasz jó az 5g ipod classichoz? elöre is köszönöm

(#7263) csongi


csongi
(PH! kedvence)

Sziasztok!
Az alábbi panelt készítettem el. Lenne egy pár kérdésem mielőtt, üzembe helyezném.
1. Az IC-t a rajzon jelölt számok alapján kötöttem be, de a kötéseket ezen lábjelölések szerint használtam.
2. A vezetékeket , pedig ezen számozás alapján kötöttem.
3. A BC237-es Tranzisztort pedig úgy kötöttem , hogy a lapolt fele az ic felé néz.
4. Az összes GND-t egy szálra kötöttem.
5. A kapcsolót nem mertem bekötni, mert nem értem miért kell a +5V-ot közvetlen testre zárni? Szerintem ez zárlat lenne.
Jól csináltam mindent?

(#7264) didyman válasza csongi (#7263) üzenetére


didyman
(PH! addikt)

Az IC 1-es lába felülről nézve a bal felső sarokban van, ezt a végét jelölik bevágással, mélyedéssel. Innen körbejárva a 14-es lábig.
A BC327 bekötését nehéz elképzelni NYÁK nélkül. A kiosztás, ha lábaival felfelé tartod és lapjával feléd: E-B-C.
Én egy kapcsolót látok Z1 névvel, ez látja el a VGA csatlakozóról táppal a TTL IC-t, valamint köti TTL "H" szintre a Scart blank jelét, amitől a kikapcsolt TV bekapcsol, illetve a normál TV üzemről AV bemenetre vált. Nincs ott szó földre zárásról.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7265) csongi válasza didyman (#7264) üzenetére


csongi
(PH! kedvence)

A z1 az nincs benne, aminek sok jelentősége ezek szerint nincs is , a többi ezek szerint jól van kötve. Én meg a telepet (ami opcionális) néztem kapcsolónak. Uhh de gáz. Még jó hogy pihentem rá egyet. :)
Akkor a kábel is rendben lesz ha linkelt jelölések alapján van bekötve?

(#7266) biker


biker
(PH! nagyúr)

valami számolási hibába keveredhettem :)

Van egy ledes bringalámpa (sk), van benne 3db powerled, 1,2W-osak, de a dinamo alig bírja 100mA-el hajtani darabját, a 3db párhuzamosan eszik 20km/h-nál 300mA-t. sorban van egy dióda a körben

(kieg. kérdés: tud valaki 3W-nál nagyobb dinamot? ez üresen felmegy 12V-ig is, de 3W-ot soha nem szedsz ki belőle, mert 5,5V 340mA volt a csúcs, de ekkor az áttételből számolva kb 30km/h-val kellett volna már menjek)

szóval tennék rá kondit, hogy legyen egy kis kitartása pillanatnyi lassulások ellen. Ugye normál 20mA led egy táp 2200uF kondijáról akár 10-20s-ig is világít.

nos, számoltam, és megdöbbentem.

1F = 1As/V
szóval jól számolom, hogy ekkor 1000uF (1mF) = 1mAs/V
vagyis ha 300mA-t szeretnék 1s-ig kinyerni 5V-on a kondiból, ahhoz 60.000uF kell? :F :F :F
vagy félreváltok valamit?
mert ez így akkor felejtős.
teszek rá 1000uF a símításhoz, ne vibráljon, és kész

Egyedi nyomtatott telefon tokok: https://gerisoft.hu/egyedi-telefon-tok-nyomtatas | Mai ajánlatunk: www.kattanj-ra.hu | www.gerisoft.hu | www.csomagologepalkatresz.hu

(#7267) mezis válasza biker (#7266) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

A kondenzátor nem reménytelen. Újabban vannak direkt energiatárolási célra készített igen nagy kapacitású kondenzátorok. (Talán nem is kondenzátornak nevezik hanem valami másnak.) Elektromos autókba valót már hirdetésekben is láttam.

Generátor: kukázz egy rúdmixert (általában a szimeringjük szokott elkopni) abban lehet, hogy állandó mágneses motor van, 150-300 W-os....

mezis

(#7268) Hunyus


Hunyus
(senior tag)

Sziasztok.Lenne egy 1kw toroid trafóm,ebből szeretnék erősítőt építetni,Mi kell még hozzá,fetek vannak,kondi is van 4700uF 63v-os,vagy mit javasoltok olyan 2×400w akarok.A 63v kondi kicsi 100v kellene?Tudom hülye kérdések,de én nem értek hozzá kajakra,csak kíváncsi lennék mégis mi a helyzet ez ügybe.Mit javasoltok miből kellene?Előre is köszönöm válaszotok. :R

(#7269) biker válasza mezis (#7267) üzenetére


biker
(PH! nagyúr)

bruhaaaaaaa

találtam 1,0F (igen, 1.000.000uF) 5.5V kondit a lomexnél, 320Ft :)
ez jó lenne? :)

Egyedi nyomtatott telefon tokok: https://gerisoft.hu/egyedi-telefon-tok-nyomtatas | Mai ajánlatunk: www.kattanj-ra.hu | www.gerisoft.hu | www.csomagologepalkatresz.hu

(#7270) Dimitryj


Dimitryj
(senior tag)

ha valakinek van ötlete [erre] megdobhatna vele.

[ Szerkesztve ]

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#7271) mezis válasza biker (#7269) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

Talán. Korábban olvastam olyat is, hogy készítenek nagykapacitású kondenzátort de csak arra jók, hogy áramszünetet hidaljanak át memóriaáramkörben és igen kis árammal terhelhetők. Próbálj adatlapot megnézni. (És majd az eredményről is számolj be :K )

mezis

(#7272) maxrad1580 válasza Dimitryj (#7270) üzenetére


maxrad1580
(fanatikus tag)

Hali
Lehet az a két púpos kondi is a hiba de ha már nekifogsz akkor cseréld ki a tápban az összed elkót mert érdemes.
A kondin kívül sokminden lehet még rossz, az inverter részben van néhány brutál tranyó is
Ha típust írsz esetleg szétnézek a kapcsolásában mi lehet ami elszállhat még
Ha Benq monitor 15-17" akkor nehéz eset

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#7273) Dimitryj válasza maxrad1580 (#7272) üzenetére


Dimitryj
(senior tag)

Az a kettő biztos rotty. De a többit nincs kedvem kicserélni a szar pillanatforrasztómmal, ahhoz egy normális forrasztóállomás kellene.

3lábú jószágok:
K2645 (ha jól sejtem ez egy stabIC)
LT418 (aszem ezek fetek de nem biztos)

Amúgy egy LG L1730S-as

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#7274) mezis válasza Dimitryj (#7273) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

A csere kondenzátorok is "Low ESR" fajtából legyenek. (Létezik, meg barkácsolható ESR mérő műszer, amivel az említett típusú elkók minősíthetők a gyári adatlap birtokában.)

mezis

(#7275) Dimitryj válasza mezis (#7274) üzenetére


Dimitryj
(senior tag)

thy. :DDD
De honnan tudom hogy a boltban amit adnak az-e.

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#7276) maxrad1580


maxrad1580
(fanatikus tag)

K2645

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#7277) maxrad1580 válasza Dimitryj (#7275) üzenetére


maxrad1580
(fanatikus tag)

LT418-ra nem találok semmit ilyen nem létezik

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#7278) Dimitryj válasza maxrad1580 (#7277) üzenetére


Dimitryj
(senior tag)

Szerintem azok fetek van rajt egy hoszú számir de nem tudom elolvasni a kondiktól. De valami ilyen MBR10150CT
szerk: megtaláltam [scotky dióda]

Amúgy utána néztem hobbi elektronika fórumában és ott is írtak ue-ről a problémáról, és a srác megoldotta 2 kondi cseréjével (ua a kettő mint nálam púpos volt). Szóval de megyek szerzek egypár kondit és cserélgetek.

[ Szerkesztve ]

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#7279) mezis válasza Dimitryj (#7275) üzenetére


mezis
(PH! nagyúr)

A cégek ellátják a megfelelő felirattal, ami alapján a gyár honlapjáról a paraméterek megtudhatók.
Színvonalasabb elektronikai alkatrészboltban szintén ismerik az ESR-t és tudják, hogy mit árulnak.
Ha csak 200 Hz-ről szól az adatlap, akkor az nem "Low ESR". 100 kHz környékén mérik az ESR-t. (A kapcsolóüzemű tápegységek szokásos frekvenciája okán.)

mezis

(#7280) Dimitryj válasza mezis (#7279) üzenetére


Dimitryj
(senior tag)

Vettem egy párat de azt mondták még nem nagyon van, de folyamatosan cserélik a készletet.

Még amúgy is kell várnom péntekig mert 450v/68u-s kondijuk nem volt :((

[ Szerkesztve ]

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#7281) maxrad1580 válasza Dimitryj (#7280) üzenetére


maxrad1580
(fanatikus tag)

A nagy 450v-os kondi is púpos? Mert ha az rossz akkor meg sem nyekken a monitor nem csak a háttérvilágítás megy el

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#7282) Dimitryj válasza maxrad1580 (#7281) üzenetére


Dimitryj
(senior tag)

Nem, csak akkor márt kicserélem mindet.

http://sites.google.com/site/nigrach/

(#7283) maxrad1580 válasza Dimitryj (#7282) üzenetére


maxrad1580
(fanatikus tag)

Helyes :K

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=maxrad1580 Megkérek mindenkit,hogy NE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! írjon privát üzenetet bios problémával,mert a fórumban világosan leírtam,hogy noterepair kolléga csinálja a bios javítást tovább.Ha mégis írsz,nem válaszolok.Sorry.

(#7284) didyman válasza Dimitryj (#7282) üzenetére


didyman
(PH! addikt)

Ha a primer pufi esetleg márkás (Nippon, Nichicon, Rubycon, Samxon, Shamwa, Mashushita...) akkor NE cseréld ki.

"Az Antióchiai Szent Kézigránát. Mínár atya az őrizője e kegyes ereklyének"

(#7285) Hunyus


Hunyus
(senior tag)

Sziasztok!Erősítő építés előtt állok.Kellene nekem 10000uF 100v kondi.Legalább olyan 100.000uF-re szükség lenne.Tud valaki ajánlani boltot ahol olcsón lehet kapni ilyen kondit? :R

(#7286) Sutty66 válasza Hunyus (#7285) üzenetére


Sutty66
(fanatikus tag)

Szia! Kinek mi az olcsó? Ha kicsit használod ezt az oldalt tuti találsz megoldást . A teljesség igénye nélkül : HQ, Lomex, Elektrokontha, Incomp .....Stb. Váűlassz kedvedre :C

(#7287) Hunyus válasza Sutty66 (#7286) üzenetére


Hunyus
(senior tag)

:)) :DDD Kössz "Google a barátom jah", ;)

(#7288) Sutty66 válasza Hunyus (#7287) üzenetére


Sutty66
(fanatikus tag)

A kedvedért megnéztem az egyik helyet ahonnan rendelünk de csak 80V os van. SOS elektronik Ez miskolci cég ha jól tudom de szállítanak és tudsz rendelni online is. Tehát maradnak a jól bevált BP-i boltok a megszokott ársávban. Sorry hogy csak erre futotta. Csináltál már erősítöt (akármilyet ) ezelőtt? Nem lebeszélni akarlak csak kiváncsi vagyok! A toroid szekunderén mekkora feszültséget mértél üresjáratban? Üdv holnap benézek

[ Szerkesztve ]

(#7289) Hunyus válasza Sutty66 (#7288) üzenetére


Hunyus
(senior tag)

Szia!Köszi az infot.Amúgy a trafó ilyen:
Paraméterei: primer: 230V
Secunder 1,2: 60V
secunder 3,4: 18V
1500 VA

Teljesítmény 1500W. 2x60V és 2x18V váltakozó feszültséget ad le.

(#7290) Hunyus válasza Sutty66 (#7288) üzenetére


Hunyus
(senior tag)

Amúgy nem tudod hogy ezek a Fet IRFP260N
milyen árba mehetnek?

(#7291) ElVisZ


ElVisZ
(tag)

Sziasztok.
Szükségem lenne egy szakemberre aki tudna csinálni nekem egy automata venti szabályzót ami hőmérséklet függvényében vezérel. Egy notiba kéne mert mindig maxon pörgeti a ventit, szóval kicsi kell hogy legyen.

(#7292) fkenny


fkenny
(senior tag)

Sziasztok. Tud e valaki lcd monitort szerezni ami 7"-os monitort olcsón szerezni ? Maximum 10"os verzió jöhet szóba. A fapados házibarkács megoldások is jöhetnek :D

"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "

(#7293) fkenny válasza fkenny (#7292) üzenetére


fkenny
(senior tag)

lehet akár rca vagy hasonló bemenete is de a vga-nak jobban örülnék :D

"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "

(#7294) moha21 válasza Hunyus (#7290) üzenetére


moha21
(PH! kedvence)

362.00 Ft
a nettó ára a lomex-ban. Én is most vettem négyet a 250N helyett az "csak" 30A tudod:)
Mire kell neked ekkora teljesítményű fet?

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#7295) Boci_83


Boci_83
(őstag)

Sziasztok!
Keresek nagy teljesítményű dinamót! Aki tud valamit kérem jelezze!

**********

(#7296) moha21 válasza Boci_83 (#7295) üzenetére


moha21
(PH! kedvence)

Hegesztéshez kellene?

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#7297) fkenny válasza fkenny (#7293) üzenetére


fkenny
(senior tag)

[U]HELP :R [/U]

"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "

(#7298) Boci_83 válasza moha21 (#7296) üzenetére


Boci_83
(őstag)

Nem nem. Szélerőmű...! ;]

**********

(#7299) moha21 válasza Boci_83 (#7298) üzenetére


moha21
(PH! kedvence)

[link]
ezt olvasd el ( ha nem olvastad még) sok tapasztalatot le lehet vonni belőle.

Nem az az igazi férfi aki minden nőt meghódít, hanem aki ismeri a nagyfeszültségű földkábelek szigetelésének technikáját.

(#7300) Hunyus válasza Boci_83 (#7295) üzenetére


Hunyus
(senior tag)

Erősítő építéshez,kell akkora fet.

Útvonal

Fórumok  »  Egyéb hardverek  »  Hobby elektronika (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2017 PROHARDVER Informatikai Kft.