Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Kernel

    nagyúr

    válasz HoTaZo #58432 üzenetére

    Azért ellentmondásos, mert ezek elvileg igen egyszerű áramkört tartalmaznak.

    Van egy kétáramkörös kapcsoló (ebben az esetben világító), utána a termosztát megszakító érintkezője, utána a fűtőbetét, azzal párhuzamosan egy visszajelző lámpa. Hogy ez glimmlámpa vagy LED+ellenállás, mindegy is.

    Mivel a fűtőbetét ellenállása igen alacsony, holmi kis kapacitív szivárgóáramok miatt azon nem keletkezhet gyakorlatilag semennyi feszültség. Így emiatt a lámpa sem világíthatna, mert söntöli a fűtőbetét.

    Vagy valamilyen komolyabb, belső átvezetés van a védőföldhöz képest, de akkor elvileg még a fűtőbetétnek is langyosodni kellene, ha már világít a jelző is.

    Vagy valamilyen más, trükkös bekötés van a belsejében, csak az meg szinte életszerűtlennek tűnik. Nyilván mindenre van magyarázat (pláne ez nem atomfizika), csak valakinek meg kellene vizsgálni közelebbről.

    Először másfajta probléma vázolódott fel bennem, amikkel szintén találkoztam, de az nem olajsütő, tehát kicsit más téma. Ezért írtam utána a másik hozzászólást, a söntölés szempontjából megközelítve.

    (#58443) pjen

    Erős nyomkodással azt is ki tudják nyírni, de UPC távot nem is érdemes javítani, mert a UPC tulajdona, ki kell cserélniük, ha hibás. Ezt szoktam javasolni ügyfeleknek is. Volt már ugyan, akit megtévesztő módon leráztak, de azt nem kell hagyni. Másnak meg simán cserélték.

    Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Új hozzászólás Aktív témák