Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sident96

    tag

    Üdv :)

    Szeretnék készíteni egy 8*80-as led futószöveg kijelzőt(reklámtáblát). Ehhez ha 10mA-val számolok ledenként, akkor ha egyszerre világítanak 6~A-t vesznek fel. A kijelzőn futna egy program, ami egyszerre egy sort jelenít meg, tehát 80 led fog csak világítani. Mégis ha jól tudom hülyebiztosra érdemes tervezni a rendszert, hiszen ha hiba van a programban vagy valamit benézek és 6A fog folyni rajta és egy 2A-s tápot használok csak, gondolom egyből tönkremegy.

    Hogyan tudom kiszámolni, hogy mekkora tápra van szükségem? Esetleg van valami védelem amit meg lehet építeni, hogy ha 1A-nál többet szeretne felvenni az áramköröm ne engedje? Ha jól tudom erre vannak a biztosítékok is, de ha pl. minden bekapcsolásnál egy pillanatra felvenné a 6A-t akkor ez a módszer használhatatlan. Hogyan lehet ezt kiküszöbölni?

    Még nem terveztem ilyet és amatőr vagyok elektronikában. 10*16ost terveztem már, az elvét értem, de egy ilyen nagy szerkezet gondolom megkövetel pár plusz dolgot, így ha valami eszetekbe jut amire még érdemes figyelni és megemlítenétek azt megköszönném :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák