- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi haladó szinten
- Kicsinálhatja a legújabb driver a friss csúcs-GeForce-okat?
- Mini-ITX
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Szeretettel köszöntünk a sztereó otthoni/szobai Hi-Fi világában !
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gdmx
tag
válasz
NoName?! #3575 üzenetére
Szia !
Csak egy dologra lehet így szinte biztosan válaszolni, az a 2 hangszóró egymáshoz viszonyított távolsága, ami akkor ideális, ha pont fele annak a távnak, ahonnan hallgatod majd. Pl.: ha 4m-re ülsz tőlük, akkor az az ideális (elvileg), ha a 2 doboz 2m távolságra van egymástól. Vagyis ha a 2 dobozt és téged egy 3szög 1-1 sarkának tekintünk, akkor Te vagy egy egyenlő szárú 3szög csúcsa és a 3szög magassága 2szer annyi mint az alapjának a hossza
!
Jó próbálgatást ! -
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3571 üzenetére
Nem, még nem volt szerencsém. Biztosan szuper az is, csak nekem van 1-2 tulajdonsága, amitől picit idegenkedem. Pl. a kimenetek igen vékonyka kis kábelecskén csüngnek, amik sérülékenynek tűnnek, az M-Audion fix RCA-k, illetve ez a kártya egyszerűbb mivolta miatt "audiofilebb", már ha beszélhetünk ilyesmiről PC esetében.
És rendkívül elfogult vagyok, mivel M-Audiom van, szal...
Mindkettő szép kék, és ugyan annyiba kerül. Ha találnék a fórumtárs helyében használtan jó áron Emu-t, azt venném, de ha a 2tő új között kéne választanom, akkor M-Audio.
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
Közben megtaláltam ugyan azon a linken az ULM55E pótlására gyártott tűt, 11e Ft.- . De csak a tű
! Te jó ég! Semmi más info nincs róla, csak az ára, szóval kérdéses, hogy egy komplett hangszedő-e, vagy csak a tűje...
Elfelejtettem amúgy megkérdezni, hogy miféle lemezek lesznek eladók, mennyiért ?
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3523 üzenetére
Simán lehet, hogy üzletelünk, mert fejleményekről számolhatok be, amely kapcsán újabb kérdések merülnek fel !
Megtaláltam az eredeti hangszedőt, de (mintha valami kalandjátékban lennék, komolyan pl. alone in the dark...) hiányzik a tűből a tű
! A hangszedőn rajta a műa. keret, de nincs benne a fém tű. Ha mond valakinek valamit, a hangszedőn ezt olvasom : Ortofon ULM55E, a tűre pedig Ortofon DN 155E-van írva.
Ez hogy működik? Simán veszek egy bármilyen tűt , ráhúzom a szedőre és kész? Vagy a szedőhöz valót kell találni?Elöregedhet egy hangszedő, vagyis cseréljem le szerinted, vagy keressek hozzá tűt? Természetesen ezt már nem lehet kapni (neten nem találtam, csak olyat ahol írták, hogy megszűnt).
Amúgy az egész kb. erre hasonlít a legjobban : [link] .
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3517 üzenetére
Nem igazán tudom mit kóstál egy elfogadható darab, igazából régen gondolkodom rajta, hogy be kellene üzemelnem, vagyis tényleg szeretném
!
30-40k-et nem szívesen költenék el rá, de ha elkezdek utánanézni még rá is beszélhetem magam, csak legfeljebb kicsit később váltom valóra.
Olyan vagyok, hogy ha megéri, ha "egységnyi pénzből" () megtalálom a legjobbat, inkább kibőjtölöm mintsem azon rágódjak, hogy azt kellett volna venni....
Összegezve : lehet akár (de azért maximum) 40ezer is, de jobb szeretném először valami belépőszintűvel kipróbálni, amit azért mondjuk Te is elhasználgatnál. Egy hallgatható minimumot keresek, amit nem akarok kivágni egy hét múlva az ablakod. Ha belőném a kategóriát, akkor mondjuk a lemezjátszók Wharfedale-jét keresem.
-
Gdmx
tag
Srácok ! Segítség !
Előástam a spejzből egy rég nem használt hifi szuperhőst, egy Dual 505-ös LP lejátszót és rémülten tapasztaltam, hogy hiányzik róla a (teteje is, de az a kisebbik gond) hangszedője!
Mivel gyakorlatilag most fogok először úgy a kezemben LP lejátszót, hogy tudom is mi az, sajna nagyon nem értek hozzá.
Ha szeretném megismerni az LP nyújtotta élményt, mindenkép be kell szereznem egy belevaló hangszedőt és tűt.
Kérdéseim : bármilyen hangszedő jó bele, iletve ha veszek adnak hozzá tűt is?
Nincs véletlenül valakinek egy használt és felesleges hangszedője, amit megvehetnék pofátlanul olcsón?
Mire figyeljek, ha ilyet veszek? Amit kinéztem, az egy Ortofon 540 MKII, 20-20.000 Hz, de az árát nem tudom. (nem lehet vészes, mert ezt a lejátszót ilyen szedővel hírdetik kb 30k-ért)
Jah, és ki lenne hajlandó megválni valami fincsi jazz lemezétől ha bedurrantottam a tányérost? Mondjuk egy Miles Davis - Kind Of Blue épp megfelelő volna tesztelésre
!
-
Gdmx
tag
Szia !
Ha erősítőt nézel, szerintem nyugodtan böngészhetsz a használtak között, ha nincs lezúzva és nem veszel észre semmi furcsát a hyngjában, megveheted. A felsoroltak közül nagyjából ezeket nézegetném a helyedben (sorrendben) : Marantz, Technics, Pioneer. Esetleg még meghallgatnék, ha nagyon jó ajánlatot találnék, Onkyot - Kenwooddal nincs tapasztalatom.
Dobozok közül elég nehéz jó, 3-utasat találni, és elvileg a 2 utasnak tisztább is a hangja, szal inkább e-felé húzz. Építeni csak akkor, ha ez a hobbid, máskülönben inkább készen vegyél, olcsóbb és nem annyira lehet vele befürödni. Én helyedben hanyagolnám a SAL-t, mert hasonló árban jobbakat is kaphatsz, de ha teheted azért hallgasd meg valahol és Te döntsd el.
Ehez egy jótanács : végy egy erősítőt, kapd a hátadra és irány a hangfalüzlet. Ha használtan nézel dobozokat, akkor pedig beszéld meg az eladóval, h meghallgathasd a saját erősítődön. Ha korrekt eladó, biztos belemegy.Ha bulizni is kell a cucc, akkor lehet, hogy álló hangfalakat kellene venned, de szerintem 20nm-ert simán bezeng (gyönyörűen) 2 monitor doboz is, mint a (a kedvencem
) Tannoy Fusion 2. Ezek kicsit melegebb hangú szerkezetek, de szép tiszta magas-középpel, elég mindenevő tipusok, de inkább kacsingatnak a dögösebb zenék felé. Úgy értem, inkább rock, popp mint klasszikus.
Ezekhez jó pár lehet egy MARANTZ PM-66SE mondjuk. Ez a Tannoyhoz még teljesítményben is pont passzol és elég rég hírdeti, lehet, hogy tudsz alkudni is!
Amúgy mennyit szánsz a dologra? Ez a kettő együtt kb. 100e ! -
Gdmx
tag
válasz
#25954560 #3477 üzenetére
Sajnos 5.1-hez nem nagyon volt szerencsém, de abban dícsérik a Yamahákat és az aranybetűs Onkyo-kat. Ebben olvasni sem nagyon olvastam, csak így hirtelen ezek jutottak eszembe
! Ezek használtan talán nem olyan vészesen drágák, szerintem olyan 30-40k körül találhatsz mefelelőt. Szívem szerint azt mondanám, hogy vegyél sztereót, de mivel nem ismerem a hifi 5.1-es "szekcióját" eléggé, nem merlek lebeszélni.
-
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3468 üzenetére
Elvileg nem tudod kinyírni a dobozokat, de nagyon vigyázz mert a hangfalak 120/180W-osak, az erősítő pedig 2x120W, ami hosszútávon kicsinálhatja őket (ha a teljesítőképesség határán lenne hajtva, akkor 3 perc is hosszútáv lehet), szal eszedbe ne jusson (soha de soha) feltekerni maxra, sőtt tartózkodj a feles alatt! - A dobozokat egyébként mindíg érdemes jó 40%-kal az erősítő fölé méretezni a hosszú élettartam és a bolondbiztosság érdekében!
Ha pc-ről tápolod, akkor arra nagyon figyelj, hogy ne legyen hangszínszabályozva és lehetőleg max 3/4-ed hangerőn legyen a kimenet.
Ez egy bivaly Technics
!
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3466 üzenetére
Bezony, más lesz! Kb olyasmire számíts, mint lágyabb, picit melegebb hangkép. Elképzelhető, hogy részletesebb is lesz.
Az első 2 napon ne nagyon használd szerintem hangosabban, de azuták küld meg neki egy kicsit, hogy mozogjanak azok a mélyközép sugárzók rendesen! Felesnél ne használd hangosabban, amúgy sem, de most különösképp ne!
A leírásában van szó bejáratásról? Nagyjából 5-7 nap után az enyém beállni látszott, már csak piciket változik.
Ez nálam olyan 40óra folyamatos üzemet jelentett amiből legalább 10-13 igen hangos volt, olyan dögös-bulizós hangerőn.Amúgy kb. 200 órát javasolnak sokan bejáratásképp.
-
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3463 üzenetére
Arra vigyázz, hogy ne kerüljenek túl közel a falhoz, főleg ha hátsó bass-reflexesek. Ezzel próbálkozhatsz. Újak a hangfalak ( vigyázz, nehogy túlhajtsd )? Jól néznek ki
.
Miről szól a zene? Kikapcsoltál minden hangszínszabályzót?
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
válasz
#25954560 #3456 üzenetére
Szia !
Szerintem egy egészen tűrhető erősítőd van, nem hiszem, hogy baj lenne vele. Esetleg elromlott?
Mert ha nem, tégy egy kísérletet : Neked is ajánlani tudom, hogy az erősítővel felfegyverkezve próbálj ki más dobozokat.Ha nem akarsz elmenni bolt(ok)ba, akkor haverhoz, vagy rokonhoz menj és kísérletezz, mert szerintem jobban járnál, ha a hangfalaidat cserélnéd.
Azért tanácsolom ezt, mert szerintem nem nagyon veszel észre majd változást más erősítőkkel, mert a vidik elég érzéketlen jószágok. Nem épp ezzel a tipussal, de pont ezt jártam én is végig. Próbáltam ezt is azt is, végül hangfalvásárlás lett a vége.
A másik baj az, hogy a hasonló teljesítményű erősítők, mint amilyen neked kellene elég drágák, abból vehetsz új dobozokat. Ha mindenképp másik erősítőt veszel, akkor valami olyasmit keress, aminek mélyben erősebb a hangja, mondjuk egy Technics-t, mert pl. az én vidim bírta a mélyeket, magasban viszont túl sokat szórt.
Nem ismerem az adott tipust, de a hallott 4féle videotonnak mind megvolt ezen tulajdonsága (többé kevésbé). -
Gdmx
tag
Szerintem 8Ohm-os dobozokat válassz, mert 4-en az erősítőd lead 70W-ot de THD 0.7%-os torzítással, míg 8Ohmon et az érték 45W/0.07%. A 45W-is rengeteg!
Így nagyjából ezeket ajánlanám :Tannoy Mercury F2 : Ennek a doboznak kicsit erősek a mélyei, remekül passzolnának a Denon-hoz szerintem!
Polkaudio Monitor 40 : Ezt még nem hallottam, mások véleménye alapján ez is jó választás lehet.
Mission M32i : Ez egy kiegyensúlyozott doboz, mérsékeltebb magassal, de a Denon karakterisztikája (ugyan konkrétan ezt a Denont még nem hallottam) ellensúlyozhatja. Egy próbát mindenképp megérne.Ezeket a Polkaudion kívül kipróbálhatod és megveheted a Hifibarlangban, nagyon készségesek! Javaslom szánj rá mindenképp egy kis időt és vidd el az erősítődet próbálgatni, megéri! Esetleg utánakérdezhetsz JBL dobozokkal kapcsolatban, azokat nem ismerem.
Amúgy az elektróra szerintem a Tannoy lenne a legjobb.
-
Gdmx
tag
Ugyan ezt érzem én is - Videotonról váltottam.És hiszik vagy sem, ha bármilyen mértékben is változtatok a hangszínszabályzó beállításain, rögtön rosszabb lesz a zene, nem az a tiszta és természetes hangzás borít el mint alapon. Én sem akartam elhinni az elején, de rájöttem, hogy annó a vidi kevés mélyét és sok magasát kellett korrigálnom. Viszont most, hogy az erősítőhöz választottam a dobozokat, olyat választottam ami tetszett, így jó és így is marad. Szóval nem "elmebetegségből" nem használom az EQ-t, hanem mert így jó és kész.
Hangsúlyozom, ez nem azt jelenti, hogy elítélendő aki kiemeli a basszust, csak nem a legmegfelelőbb dobozt használja. Attól még lehet szép hangja!!
-
Gdmx
tag
válasz
villamos #3449 üzenetére
Szerintem nem igazán érdemes ezt szétválasztani, hiszen végtére is ugyan az a végcél, amit Te is kifejtettél : a zene. Vannak akik így, vannak akik úgy szeretik. Mondjuk, ha jön egy fórumtárs és kifejti, hogy döngetős-erőset akar, vagy egy másik, aki "csak" elfogadható (nem búgós
) zenét akar, mindkettőjüknek adhatunk hasznos tanácsot. Viszont az ő szemszögükből nézve ez így együtt előnyös, mert megismernek egy másik "hogyant" is és lehet, hogy végül az tetszik majd jobban.
Természetesen nem csak a soknullás árú rendszereknek van létjogosultsága, nekem is 20k-s erősítőm van. És az, hogy használja-e a hangszínszabályzót természetesen szíve joga, csak tudjon róla, hogy az BŰN
! Persze bűnözni lehet.... csak nem szabad
!
Egyébként ezt a EQ-s részt úgy kell érteni, hogy ha a használatával szebb a zene, akkor ahoz az erősítőhöz valószínűleg egy másik karakterisztikájú doboz való.Nem fog megkövezni senki, legalábbis én biztos nem, hiszen ez a lényege a fórumnak - eszmecsere. Amúgy az International-lal én is találkoztam, nagyon jó volt az (a hangszórók körül zenére villogó színes ledek voltak
) . Ha jól emlékszem a Panasonic gyártott talán National (erre hajazott az International) cuccokat..... amúgy ő gyártja(gyártotta) a Technicset is ugyebár.
-
Gdmx
tag
Abszolút igaz, nem a csicsa számít, sőt! Minél egyszerűbb, annál tisztább ugyebár. Japán cuccból eddig csak Sony-t, Onkyo-t és a Technicsemet hallotam, megmondom őszíntén a Technics volt a legjobb. Persze gondolkodás nélkül elcserélném egy NAD-ra vagy egy Cambridge Audio-ra, de az su-v620-as / 902i páros is sokszor lenyűgöz.
Azt azért hozzáteszem, hogy sehol sem szabad hangszínszabályozni, az szentségtörés!!! Illetve ahol kell, ott baj van, amit orvosolni KELL !
-
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3440 üzenetére
Persze ha van rá pénzed tényleg nézz NAD-ot, de ha hozzájutsz 20k körül, mondjuk állapottól függően max 25-ért, akkor egy hosszúéletű erősítőt kapsz, DE CSAK MONITOR dobozokhoz !(!!)
Azért csak azokhoz, mert (saját tapasztalat természetesen) találkoztam olyan Tannoy-al, amit a 70wattommal nem tudott kihajtani tisztességesen. Viszont a mostani Mordaunt Short 901i-met (max 100w) gyönyörűen elviszi. Szebb hangja van velük, mint a boltban kipróbált Marantz-nak !
Szóval feltételekkel ajánlani tudom, mert én speciel meg vagyok vele elégedve.
Amúgy milyen hangzásra utazol? Mindenképp össze kell válogatnod az erősítőt a dobozokhoz (vagy fordítva)! -
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3440 üzenetére
Igen van
! Mire vagy kíváncsi?
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3433 üzenetére
Megnéztem a leírását és azt írja, hogy : " 2-channel S/PDIF digital I/O whit SCMS" .
Ezek szerint csak az újabb kiadású kártyába építettek ilyet. Amúgy az is ugyan így néz ki, ezekkel a csatikkal, csak gondolom 1 chip más.
Mint említettem, nem zavar, már csak azért sem mert nincs pénzem 5.1-re
és helyem sem lenne a kemény 20m2-en
!
Jah, és nem nagyon hallottam 5.1-es jazz lemezekről
: gondolom furcsán nézne a zenekar, ha benn lenne a közönség középen
!
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3430 üzenetére
Nos, azt hiszem teljesen igazad van
! Neeeeem.
És kicsit sem zavar, hogy le kell mondanom a Skype mikrofonos telefonálásomról (erősített mic bemenet hiányában)!
Talán ez az egyetlen hátránya a hangkártyának, plusz talán még az, hogy "csak" sztereo. vagyis aki házi-mozi-izét akar, az ilyet ne vegyen, mert elvásárolja a derék hifista alől!Bár, azt hiszem az újabb kiadása már 5.1-es, de nem biztos.
-
Gdmx
tag
válasz
#25954560 #3428 üzenetére
Hűű... Teszteltem a szokásos CD-mel, Beethoven kilencedik szimfóniájával, ami eddig itthon még így nem szólt! Most éreztem először, hogy letámad a zene. Mintha elkapna a cunami, vagy ilyesmi. Elkezdődik finoman, mondom : jó, akkor hangerő felesre. Szól, szééép tiszta, szinte hallani, ahogy a hegedűvonó elhagyja és hozzáér a húrokhoz, és amikor beindul a zenekaz a szóló mögött, kb a 3. perces szóló után......eszméletlen dinamika!
Igazából az Audigy 2 is szépen szólt,nagyon, de nem így! Ez teljesen más.
Nagyon-nagyon meg vagyok elégedve, mondhatnám el vagyok ájulva!
És felülírnám az előző hozzászólásomban említett sziszegést : a többi bemenet is annyira sziszeg, vagyis nem a hangkariból jön, az az erősítő sajátja. Mint említettem ez már minimális, de ezt sem a hangkártya okozza!!(!!) Szóval PC-ből is jöhet ki zavarmentes jel
!
Csak nem Te is pályázol valami ilyesmire?
-
Gdmx
tag
-
Gdmx
tag
Sziasztok !
Döntés született a hangkártya ügyben, és ezzel leszek gazdagabb holnap!
Aki ismeri kérem véleményezze! Elvileg egy közepes cd játszóval felveszi a versenyt. Elvileg!Remélem gyakorlatilag is!
-
Gdmx
tag
Amiről még nem nagyon esett itt szó, az a hangfalállványok.
Van itt valaki, aki expertje a témának?
Milyen dobozhoz, milyen állvány dukál? Könnyűhöz nehéz, fordítva...stb.
És egyáltalán, milyen a jó állvány?
(kék?)
-
Gdmx
tag
Igen, valóban elég sok a "Laptop Dídzsé", és teljesen igazad van, hogy ez nekem nem való. Szerintem az nem megfelelő minőségű egy fenséges Marantz-nek.....
És ne érts félre, nem vagyok sznob, de tényleg ég és föld a különbség mondjuk egy noti hangkártyája és egy igazán jó cd lejátszó produkciója között.
Van akinek ez, nekem pedig az okoz örömet. És hangsúlyozom, hogy nem rosszabb az sem, csak másra való és kész.
-
Gdmx
tag
Igen ezek miatt gondolom, hogy még nem tart ott, de szerintem tartja majd ezt az irányt.
Azért az alaplapi karikkal lennének fenntartásaim, de tény, hogy sokat fejlődtek és fejlődnek még mindíg.
Én mondjuk a helyedben vennék egy félprofi hangkártyát és maradnék tisztán PC alapokon.
Jah, hogy ezt is teszem.... igen.
Az LP nekem is sok már (vagy még), de egy cd lejátszó azért még kell.
Persze mások az igények, és itt át is térnék a következő hozzászólásra.... -
Gdmx
tag
Számomra ezek az aktív dobozok a lehetőségeim korlátozását jelentik, így még nehezebb lesz megtalálni a nekem megfelelő rendszert mint eddig, hiszen azt az egy végerősítőt kell használjam, ami a dobozban van, ugye? Biztos át lehet hidalni, de akor miért fizessek egy csomó pénzt érte?
Szerintem a jövő nem ez.
Inkább a micro rendszerek, mint ez : NAD .Bár, még nem tart ott, hogy szívesebben használjam, mint a különálló egységeket. Ez valahogy sokkal hangulatosabb, az állvánnyal (már ha lenne
) , a szép lábakkal, tüskékkel... stb.
Nem a rock, hanem a hifi él örökké !
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3402 üzenetére
Úgy mint a merev fali vezeték, vagy a cat5e (szerintem jobb lehet a cat6) UTP kábel? De, valószínűleg ki is fogom próbálni, csak ez ott volt a képemben gyakorlatilag
!
Ahogy írtam is, nagyon akartam azt a Tannoy Fusion 2-est, csak be kellett látnom, hogy a Technicsemmel sokkal szebb eredményt produkált a Mordaunt Short Avant 902i, ami olcsóbb is volt, így ott helyben beszerezhettem 1 profi rca-rca-t és ha már ott volt, akkor a Gale-t is.
Szóval így jött ki
!
Ha jól emlékszem Te használsz Cat5e-t?
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3398 üzenetére
Gale x-315 ... a hifibarlangból.
De QED Silver-t tervezek a jövőben, bár a Technics-hez szerintem a Gail is megteszi. "Szerencsére" nem kell sok, csak 2x2m, így nem vágja haza a költségvetést.Egyenlőre azonban szeretnék rendesen zenét hallgatni, mondjuk kellene ehez egy cd lejátszó
!
Vagy most gondoltam egy félprofi hangkártyára, még döntés alatt áll a dolog. -
Gdmx
tag
Jah, és az emberi elméről : annak köszönhetjük (nagyon sok mással egyetemben) például, hogy nem laposnak hisszük a foldet! Azt se nagyon hitték el akkor.
Mégjobbat mondok (mondanék, ha eszembejutna a neve
) : egy újfajta íz felfedezése hozza lázba mostanában a gasztronómiát, amit eddig a tudomány nem talált meg (most sem tudja pontosan), melyet a japán konyha nagymértékben tartalmaz. Főleg a sushi és a nyers tengeri alga. De ott van a tojásban is. Volt rá kísérlet, hogy egy ízetlen japán fűszerrel "ízesített" ugyan olyan étel sokkal több embernek ízlett mint az, amibe nem szortak olyat. Ezt is nevezhetnénk elvakultságnak, de mégis van ilyen!
Bocs, kicsit OFF volt.
-
Gdmx
tag
válasz
BluEyes #3394 üzenetére
Igen, úgy tűnik teljesen más, de ez ugyebár ez nem baj.
Különben próbáltad már? Mert ha nem akkor gyakorlatilag a (nézőpontodból) a ló másik oldalán ügetsz és nem rajta!
A merev elutasítás ugyan olyan, mint a vak hit.
Én sem mondom ám, hogy csak így lehet, de nem zárom ki a lehetőségét.A fül tényleg csak eszköz, ami ráadásul mindenkinek máshogyan működik, ezért nem lehet semmit sem fixen kijelentgetni, hogy ez vagy az a jó. És ez a szépsége a dolognak!
Amúgy szerencsére a hangokat nam csak a fülével fogadja az ember!
-
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3386 üzenetére
Mondjuk egy ilyen ?
-
Gdmx
tag
válasz
Idegrohamosztag #3386 üzenetére
Szia !
Szerintem a választott JVC helyett inkább valami használt, jobb minőségű dolgot kellene venned, vagy ha ragaszkodsz az újhoz, akkor pl. EZT ?
A legnagyobb különbséget és elsőrendű érvet a 2 cucc közöt a THD-ben látom , ami a JVC-nél 10% (!!
!!), a Yamaha-nál pedig 0.06%
. Itt már nem szubjektivitásról van szó, azt hiszem ezt a néhány nagyságrendű különbséget a nagyapám is meghallaná!
De ha zenét akarsz hallgatni, mégjobb ha rendes (csak) sztereó erősítőt veszel.
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
válasz
BluEyes #3387 üzenetére
Nem hangátvitelről van szó, de ferkvenciákban bővelkedő áramról, nem? Nem 230 rángat egy durva motort jobbra balra, annak tök mindegy, hogy 1mm-s sodrotton kapja a rántást, vagy 3mm-s tömör alun, max többet fogyaszt a rendszer. Viszont itt a lánc végén egy hihetetlenül érzékeny műszer, az emberi fül és egy nagyon szbjektív emberi agy áll.
Amúgy a számítástechnikában is tuti, hogy van különbség, csak akkora hibatűréssel dolgoznak az alkatrészek, hogy nem jön elő. Ha nem így lenne, akkor a napfolttevékenységhez kellene igazítanunk a prohardveres ténykedéseinket is.
Amúgy, én megígérhetem, hogy ki fogom próbáln a dolgot és beszámolok majd
!
Mondjuk 1 hónap múlva, amikor talán már nem változik napról-napra a doboz hangja. -
Gdmx
tag
Amúgy CD-játszókon mi szokott tönkremenni? Az olvasófejjel történik valami, vagy a mechanika kopik el?
Ezen a mechanika lett cserélve, vagyis elvileg ezután egy darabig mennie kell, ugye?
-
Gdmx
tag
válasz
frankie! #3376 üzenetére
Nos, igen... Én azt hallottam, hogy a Technics az erősítőin kívül gyenge cuccokat gyártott. Az erősítő elfogadható voltát , talán a hifibarlangos eladóval együtt
, alátámaszthatom. A fenti negatív véleményt is az ő szaktudására alapozom
!
Viszont szerintem olcsó, és megy az erősítőm távjáról
!
Plusz egy ideig nem lesz pénzem rendes cuccra és ha azt mondjátok, hogy szinte bármi jobb mint a PC, akkor meggondolom.Sajnos senkinek sincs lejátszója a környezetemben, nem tudom kipróbálni, így nem tudom eldönteni sem, hogy értékelhetően jobb élményt nyújt-e a komponens mint a PC.
-
Gdmx
tag
Nagyon szépen köszönöm a gyönyörű példát, ugyan erre a következtetésre jutottam, noha nem saját tapasztalatból!
Bár az én szóhasználatomban a "pipa" életútjával szoktam élni, de hasonszőrű a 2 dolog.Igen, külön eszközökre hajtok, csak amíg nincs ló, jó a szamár is
.
Kicsit sokat kell spórolnom egy SACD lejátszóra sajna.....
Használtan nem nagyon merek venni, mert egy rokonom cd játszójának optikája is megadta magát 2 év után (Sony) , így tisztában vagyok az igénybevétel okozta amortizációval. -
Gdmx
tag
Kedvem az van és azt hiszem meg is teszem majd, csak járassam be a dobozokat ... no és persze a kábelt is
!
Amúgy egy kábel (nagyon hozzávetőlegesen) mennyi idő alatt mondható bejáratottnak?
Csak mert szerintem úgy van értelme összehasonlítani, ha mind bejáratott ugyebár....
Plusz mindez akkor lesz igazán időszerű, ha szerzek egy jó CD lejátszót... Hiába 24 bites a hangkártyám (audigy), csak nem olyan mint egy rendes lejátszó.
Bár, ki tudja, ez is összehasonlításra vár.
Amúgy az adatok alapján nagyon "állat" az audigy!Ehez azért szóljatok hozzá, mi a véleményetek? Bemásolok pár adatot a hangkari adatlapjáról :
"24-bit Digital-to-Analog conversion of stereo digital sources at 192 kHz to stereo output "
"32-bit mixing of all digital sources within Audigy 2's Digital Mixer"
"32-bit digital processing, which maintains a 192 dB dynamic range"
Frekiátvitelt még nem találtam, de keresem! Az tuti, hogy 10Hz-től valami-i lesz az adatlapban.Összehasonlításképp : Cambridge Audio .
Ezek alapján egész használható lehet a PC veszteségmentes tömörítéssel, nem?
-
Gdmx
tag
Igen, érzem/hallom csak mivel a kábelek is újak, nem tudom mennyit számíthat az, hogy nem bejáratottak.
A másik dolog, ami még érdekel : a bi-kábelezés.
A dobozok bikábelezhetők és gondoltam rá, hogy úgy kötöm be, ha már lehet
!
Ez mit számít? Úgy tudom, hogy az az értelme, hogy külön vezetve a magas és a közép-mély tartomány tisztább, részletezőbb eredményt nyújt. Csakhogy akkor az erősítőn is kellene lennie 2 külön csatornának, nem? Mert ha a kábel egyik végét közösítve kötöm be, akkor mindkét szálon a teljes frek.tartomán szaladgál, hiába megy külön kábelen a 2 hangszóróhoz.Lehet össze vissza beszélek, de egy képen úgy láttam, hogy egy ilyen bi-kábel erősítős vége egy közös csatlakozóra volt forrasztva, a másik vége pedig 2 banán dugó volt, olyan Y formában.
-
Gdmx
tag
Megfogadom
!
Olvastam arról is, hogy be kell járatni a kábeleket is. Ennek van valami trükkje? Mondjuk sokféle frekvenciát kellene talán ráengedni ?? Létezik ilyen wav, vagy cd, ami letölthető?
Bár ennek a hatása nemhiszem, hogy nagyon érezhető lenne az én kis rendszeremen.
Te járattál már be hangfalakat?
-
Gdmx
tag
Kicsit hagy kavarjam fel az állóvizet
!
Mivel most járatom be a dobozaimat, ez a téma érdekel a legjobban. Csinált már valaki köztetek ilyet? Hol tudom elrontani?
Az első és második nap közepesen alacsony hangerőn (kellemes zenehallgatás) szólt, ez kb.12 óra volt. Ma kicsit jobban megküldtem, kb. a max tljesítményének a felével, így ment nagyjából 4 órát és most "szobahangerőn" (a kellemesnél kicsit hangosabban, olyan dögösen) hajtom.
Ez így nagyjából rendben van? Mennyire fontos a szembefordítás? Kell az a hangszórónak, hogy visszafele járjon, vagy mindegy, csak a halkítás kedvéért ajánlják?
Amúgy hhetetlen gyorsan változik a hangja! Persze tudom, hogy az elején sokkal hatásosabb a dolog, de nagyon kíváncsi vagyok milyen lesz.
-
Gdmx
tag
Én a Saturnon kívül (amit fentartásokkal ajánlanék csak) a Hifibarlangban voltam és tiszta szívből ajánlom. Az eladó nem befolyásol, viszont megmondja a véleményét és akár 50 dobozt is kipróbálhatsz, mert ő is élvezi
! Én kb. 5x kötettem rá az erősítőmre a Tannoyt
!
Azért hozzáteszem, hogy a Saturnban is nagyon barátságosak voltak, csak ott a körülményekkel van a baj.
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
Tudom ajánlani ezt a módszert én is (amit Cyrin ajánlott), pont ezt csináltam ma és nagyon örülök, hogy rászántam ezt a kis időt, megérte!
Nem biztos, hogy a drágább a jobb, de ki kell próbálnod, az tuti.
Most a Tannoyok sem azért szóltak rosszabbúl mert rosszabb dobozok (drágábbak voltak amúgy), hanem mert egyszerűen az erősítőm más karakterű, nem ahoz való, ennyi. -
Gdmx
tag
Sziasztok !
Végülis megleptem magam ma 2 szuper dobozzal. Nem a Tannoy és nem is a Warfedale lett végül, hanem egy pár Mordaunt-short Avant 902i.
Szerencsére vittem a Technics SU-V620-asomat és kiderült, hogy sajna a Tannoyból nem tudja kihozni azokat a magas-középhangokat, amik olyan széppé tették a hangját, de érdekes módon (az eladóval együtt csodálkozgattunk) a Mordenek szebben szóltak a Technicsel, mint az ottani Marantz-el!
Úgyhogy a boldog bejáratós időszakomat töltöm épp!
Warfedale-eket pedig egész nyugis körülmények között sikerült letesztelnem a Duna Plaza-i Saturnban, mert semmi forgalom nem volt, kb én voltam ott és az eladók
!
A Diamond 9.2-es és a Tannoy Fusion 2 párharc eredménye : Tannoy győzött. Sajna a Warfinak tompábbak a magasai... viszont melegebb a hangja, az tuti - elég poppos.Szóval, Technicsesek ! Mordaunt-Short-ra fel!
-
Gdmx
tag
Igen, viszem a kedvencemet , Beethoven hegedűversenyeit és megígérte az eladó, hogy u.a. a jazz lemez ott lesz nekem holnap a boltban, mint amit ma hallgattam.
Csak ez a fránya Warfedale, nem hagy nyugodni.
A Tannoy árából ilyet is kapni : Warfedale Diamond 8.3!
Csak, még nem hallottam Warfit !!
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
S.O.S. !
Nem tudja véletlenül valaki, hogy hol lehet meghallgatni Budapesten Wharfedale-eket?
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
A Wharfi a linketl hírdetés alapján 30-körül, a Tannoy pedig új, 55-ért.
Igazából a Tannoyt hallgattam ma 1-2 másikkal a hifibarlangban, sajna nem értem rá, holnap visszamegyek az erősítőmmel. Hallottam a Tannoy mellett Mordaunt Short 904-et, az 50k, a Tannoy kistestvérét, és egy Quad monitort (nem emlékszem melyiket110k).
Első benyomásra a Tannoy Fusion 2 verte a mezőnyt, de itthon most elgondolkodva (kezd letisztulni) azt hiszem a Mordaunt Short-ot elhamarkodottan ítéltem meg. Sajna (szerencsére) a Quad-hoz nem vagyok elég white-fülű, de a MS visszafogott basszusa nem biztos, hogy hátrány.
Igazából, az is tetszett, nagyon. Csak a Tannoy letámadott a meleg hangjával, az az igazság. A MS pedig olyan, mintha valaki túlmagyarázna egy történetet, szinte fájóan részletes volt, ugyanakkor a Tannoyból sem hiányzott ez, csak a basszus elvonta a figyelmemet.Kicsit attól félek, hogy ez a részletesség eltűnik a Technics-emmel, és itt igazságtalan előnyhöz jut a Tannoy...
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
Még ami tetszene az a Wharfedale Diamond 8.2, csak nem hallottam még. Esetleg nincs valaki aki hallotta mindkettőt és tudja mi a különbség?
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
Üdv mindenkinek !
Úgy tűnik, nemsokára tulajdonosa leszek egy Tannoy dobozpárnak!
Holnap azért még megfülelem a saját erősítőmmel, de befutónak tűnik. Esetleg van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
-
Gdmx
tag
válasz
BluEyes #3316 üzenetére
má=már ... bocs , magas labda volt
!
A hsz. félig kérdés volt, lehet, hogy túl ravaszul rejtettem el?
Amúgy igen, lehet, hogy az a Pioneer nem is olyan rossz? Szinte biztos, hogy meg kellene hallgatni.Azzal azért én is tisztában vagyok, hogy álltalában a drágább jobb, de nem mindenhol és nem mindíg! Gondolok itt arra, hogy megér-e 100, esetleg több 100e Ft.-ot pár tizedszázaléknyi plusz? Mondjuk egy 0.1% THD és egy 0.04% ?
Igen, itt nagyságrendi a különbség, ahogy pénzben is! És elhiszem, hogy sokkal jobb érzés 1.5millás berendezést hallgatni, már csak a tudat miatt is, de azért bújom a fórumokat, hogy ne a saját káromra tanuljam meg, hogy igen, vagy azt, hogy nem.Amúgy a linkek elég durvák ! 54kHz ...
! Az azért nem semmi. Kiváncsi lennék mit érez aki megkap kb 50kHz-et mondjuk 50dB-en
! Ne adj Isten, 80-90-en.
És én speciel pomt olyan dobozokat keresek, amelyek a mélyükkel nyűgöznek le. Szeretnék halkan is csodaszép mélyeket, a-nélkül, hogy fel keljen tekerni a hangerőt. Úgy szinte bármelyik rendszer képes ilyesmire.
És bármily furcsa, meghallom a 30Hz-et és a 21KHz-et is.
Ezért keresem a minnél mélyebbet, lehetőleg zárt dobozt, mert a bass-reflex hangja sem szép szerintem. -
Gdmx
tag
Nos, azt hiszem most kezdem igazán látni, hogy mennyire nem egyszerű eligazodni hi-fi téren. Valószínűleg kell egy hónap tanulás mire válszthatok hangfalat.
Egyenlőre úgy néz ki, hogy megfogadom a tanácsod és elkezdtem utánanézni a dolognak.
Az a gond, hogy az adatok alapján szerintem rendre rossz következtetéseket vonok le.Pl.: Ez Miért drágább mint ez , Ráadásul a Pioneer-nek jobbak azadatai is. Vagy nem?
Csak a márka miatt, egyfajta sznobizmus? Vagy nem számít annyira, hogy milyen mélyre megy le a doboz?Igaz, a Pio-hoz nincs odabiggyesztve a frekitartomány tűrése....
-
Gdmx
tag
válasz
bendeguz 76 #3301 üzenetére
Hamár úgyis itt vagy, hátha tudsz nekem segíteni
!
A hangváltómhoz keresek hangszórót.E szerint olyan középsugárzót kell keresnem, ami megszólaltat 900Hz-et és a 4000-is tudja, ugye?
Ami most működik (régi, felújított vodeoton) egy borzalom, és a helyére egy olyan SAL-t néztem, ami csak 1000Hz-től tud szólni.
Viszont van olyan is a SAL lapján, ami tudja a 800-at, csak ahoz kicsit barkácsolnom kell. Mert KELL, ugye?Vagyis, ha jól értem : ha lecserélem simán a kHz-esre, akkor lesz egy luk 900Hz és 1000-között?
-
Gdmx
tag
válasz
bendeguz 76 #3301 üzenetére
Köszi !
-
Gdmx
tag
Szeretnék kicsit nagyobb rálátást szerezni a hi-fi világára így elkezdtem böngészgetni a neten hasonló fórumokon és oldalakon. Tudnátok ajánlani olyan szakmai honlapokat, amit esetleg érdemes felkeresnem?
-
Gdmx
tag
[ Szerkesztve ]
-
Gdmx
tag
Ennél egy kicsit újabb, de ugyan ezekkel a tulajdonságokkal rendelkezik.
-
Gdmx
tag
Sziasztok !
Kérlek titeket áruljátok el vajon mennyit érhet ma egy Technics SU-V620-as erősítő?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Parazitaeffektusok az áramkörben 1.
- Tudástár Melyik áram merre folyik a NYÁK földhálózatán?
- Tudástár Erősítők tápellátása
- Bemutató DSD: divatőrület vagy a zene új dimenziója?
- Bemutató Audio-gd Precision 2 erősítő teszt
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest