Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • DaveNo1

    veterán

    válasz NyxNyxNyx #29275 üzenetére

    Egyrészt nem panaszkodok, inkább már csak röhögök az rng-n

    Másrészt a játékban a valószínűséget úgy vesztek alapúl, mintha egy kockadobás lenne, ahol ha dobsz 10-et -s abból lesz 3db 6-os akkor az nem jelent semmit, mert túl kicsi a minta, 1000 dobásnál viszont már a bűvös 1/6 felé fog közeledni az egyes események bekövetkezésének valószínűsége. Ennél a HS azért jóval összetettebb, mert

    - Ott a kezdőkéz problémája
    - Ott a lapjárás problémája
    - Ott a topdeck problémája
    - Ott az egyes random kártyák problémája

    Lehet ezek külön-külön X meccs után kiegyenlítődnek (200 meccses minta amúgy vicc, legyen inkább 1000, ami már bőven nem egy szezon alatt letudható meccsek száma), mert még rengeteg egyéb faktor van, ami beleszól a dologba. Pl. volt egy meccsed ahol minden random ellened volt és emiatt kikaptál, majd utána lehet egy meccset amikor a random veled van, mondjuk kétszer*4 boombot robbanás, de ettől függetlenül is kikapsz, mert egyszerűen rossz volt a matchup.

    Egyszerűen ne dobálózzunk már a valszám alapokkal, ennél sokkal bonyolultabban épül fel a játék. (Ráadásul senki sem tudja milyen algorimus van a kártyák mögött, néha például nagyon feltűnő, hogy tömbösítve következnek be az egyes események, pl. Shredderből Pagle drop. Ezt még múltkor Slym is elismerte, hogy a Shredder környékén vannak gyanús dolgok, ami általában versenyeken jön elő).

    A pakliismeret meg koncentráció valóban egyfajta tudás, de azért a koncentrációt ne hasonlítsuk már olyan szintű tudáshoz ami más játékokban kell. Ha valaki az élet bármilyen területén érvényesülni akar annak tudnia kell koncentrálni, ha meg sikerül érvényesülni (munka, stb), akkor a HS-ben ne legyen már kihívás a koncentráció és odafigyelés.

    Na mind1 részemről ennyi ez a téma, a véleményemet továbbra is fenntartom, szerintem bőven nem kell olyan szintű képesség ehhez a játékhoz, mint más népszerűbb játékokhoz, ahol egy meccsben nincs ilyen szintű ráhatása a randomnak. Nem véletlenül röhög amúgy mindenki azon, hogy valakik esportnak merik nevezni a HS-t. ;) (a mindenkiben benne van az összes profi játékos is)

    Ozrych: A HOTS máshogy épül fel mint a LOL vagy a DOTA2, sokkal intenzívebb és kevés üresjárat van benne. A gyerekes kinézetet nehéz értelmezni, Starcraft 2 motorra épül, a grafikája sokkal jobb mint a másik kettő játéknak, és a hősök alapskinje is eléggé korrekt.

    [ Szerkesztve ]

    You are not prepared.

Új hozzászólás Aktív témák