Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Dell asztali gépek
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bluetooth hangszórók
Aktív témák
-
Móci
addikt
válasz
Vidala #16735 üzenetére
Ha új asztal lesz, akkor valószínűleg megpróbálom kicsit kijjebb hozni az egész bucsut.
A frontok maradnak egyelőre, mert a jobb mögött van egy nagyobb adag kábelköteg. Ha nem lenne délután munka, nekiállnék elrendezni, de majd talán holnap.v.attis:
front: Wharfedale Diamond 9.5
sorround: Diamond 9.2
center: Diamond 9
erősítő Yamaha RX-V363 -
-
Móci
addikt
válasz
Vidala #16667 üzenetére
Nekem is a bozont féle megoldás tűnik a legjobbnak. Már csak az a kérdés, hogy vajon a szett többi darabja maradhatna e, mert akkor talán meg tudnám oldani értelmes anyagi keretek között.
Úgyis szeretnék egy új számítógépes asztalt, s maximum úgy gyártatnám le ismerőssel, hogy jó legyen minden szempontból.
Ha a hátsók állványokra kerülnének, s teszem azt polcon álló frontok lennének, akkor talán jó lenne a helyzet.
Jelenleg az asztal mellett vannak a frontok, tőlem kb. 1 méter távolságra. Bár szerintem így sem lesz az igazi.Igaz még nincs vége a mókának, de azért én meg szeretném köszönni már most a türelmet, meg a sok segítséget. Nélkületek nehéz lenne...
-
Móci
addikt
válasz
v.attis #16648 üzenetére
Jó ötlet, bár azon a falon meg pont ajtó van középen.
Letörtem volna a kezét annak, aki anno azt oda beépítette.
Bár értem, hogy hogyan is gondolod, úgy meg nem fog zavarni az ajtó.
Más.
Ha a két frontot lecserélném polcon állóra, akkor vajon maradhatna a többi? A sorroundok Wharfedale Diamond 9.2-esek, a center Diamond 9-es.
Ez is megfordult a fejemben, mert akkor egy jó asztallal, vagy fali polccal meg tudnám oldani a kérdést. -
Móci
addikt
Hmm, Z5500... lehet, hogy végső esetben az lesz, ha más nem marad...
Egyre jobban tetszik a bozont-féle megoldás, bár akkor cserélni is kellene sajna.
Azt még megpróbálom ma, hogy a jobb frontot kiveszem az ágy mögül, s berakom az asztal mellé. Talán meglesz a 70 centi hátrafelé is... -
Móci
addikt
válasz
nismoka #16630 üzenetére
Én legszívesebben kivágnék mindent, maximum egy hűtőt tennék be sörrel a szobába, s kinevezném moziszobának.
Mesterséges fénnyel ennyire futotta, szerintem használhatóak. Galéria
BBéci: értem én sajnos. Ezért is kérdeztelek meg Titeket, hogy mit lehetne tenni. Ha más nem marad, akkor vagy eladom az egész szettet, vagy marad a két front, s a mostani erősítőt lecserélem egy sztereóra. Nem szívesen tenném egyiket se, de ez van.
-
Móci
addikt
24"-os monitorom van. Igen, a rajz valóban szar, de hirtelen erre futotta.
Szóba kerültek az állványok is. Állványokkal az ülőpozíciótól 160 centire meg tudnám oldani a hátsókat, igaz maximum kerülgetném őket.
Más megoldás nincs jelen esetben, ami nem azzal járna, hogy kidobnék szinte mindent a szobából.A frontokat is csak így tudom használni, mivel ha arrébb tenném az asztalt, pont rányílna az ajtó. Az ágy sem kerülhet sokkal arrébb, mivel így is csak kb. 15 centire van a radiátortól.
Fényképeket megpróbálom, ha sikerül értelmes minőséget produkálni, felteszem őket.
-
Móci
addikt
válasz
#09634560 #16616 üzenetére
Jól gondolod!
A fallal az a gond, hogy az ablak meg a szekrény között talán 50 cm távolság van, így az ajtó nyitása elég necces lenne.
Az ágy meg az asztal közé sem tudom tenni a jobb frontot, mivel ott sincs elég hely hozzá.
A legegyszerűbb megoldás egy szekrénysor csere lenne, de arra most nincs keret. -
Móci
addikt
Huh, ez bizony gyors volt! Köszönöm a segítségeket, lassan kezd összeállni a kép.
A biztonság kedvéért leskicceltem a szobát paintben (nem röhögni!).
Nincs egyszerű dolgom sajnos a hangfalak elrendezésével (pl. a bal front 130 centire van tőlem, a jobb front 190-re)
A kép ne tévesszen meg senkit se, a szoba kb. 5x5-ös.
A mestermű. -
Móci
addikt
Jó rég írtam már, de most jutottam el oda, hogy lassan összerakom az év eleje felé megvásárolt szettemet. Nyáron megtörtént a festés, szobaátrendezés. Féltem, hogy kevés lesz a kábel, de pont elég lett a hátsó hangfalakhoz. A center még nincs bekötve, majd az új gépasztal után kerül az őt megillető helyre.
Kb. így kuksolnak a hátsók a szekrény tetején. Nem tudom, hogy meg kellene e őket dönteni, vagy nem.
Irányban jók, bár a jobb talán 1,5m-el távolabb van, mint a bal.
Hiába nem teljes a szett, nem bírtam ki, hogy egy-két mozival ne próbálgassam őket. Kicsit 'dobozhangjuk' van, valószínűleg kell még bőven beállítani ezt-azt (igyekeztem őket beforgatni a sarok felé).
Ha lenne valakinek pár tippje, megköszönném. -
-
Móci
addikt
Tegnap hozzám került egy 5.0-ás szett Zsoltee10 jóvoltából.
Wharfedale 9.5-ös frontok, 9.2-es surroundok, 9.CS center... Mit mondjak? Gyönyörűen szól, tartalék van benne bőven. Egyelőre csak a két frontot használom, de így is durván jó. A géppel optikai kábellel kötöttem össze, s szerencsére az alaplapon akadt ilyen csatlakozó, így nem kell a Xonart használni (plusz pénz, ha eladom).
A régi kreatív csodához képest ez egy új világ. -
Móci
addikt
Ha már szóba került a Denon 1610...
Egy olyan kérdésem lenne, hogy ha majd lecserélem idővel a Yamaha-t, bátran választhatom e a szintén hasonló márkájú V465 típusú erölködőt, vagy a Denon jobb?
Egyelőre optikai csatlakozón keresztül fog menni a hang, bár mintha valahol olvastam volna, hogy a dts-t nem viszi át. Ebben van valóságtartalom?
Mindegy, utánanézek én is, hátha találok valami okosságot. -
Móci
addikt
Akkor egy pár front hangfalat fogok beújítani. Megpróbálom jövő hónapra valahogy beütemezni a dolgot, s akkor fel tudok menni meghallgatni a cuccost.
Köszönöm a segítséget, ha alakul valami, jelzek! -
Móci
addikt
válasz
Thuglife #7815 üzenetére
Akkor lehet, hogy megpróbálom bepályázni a Mission szettet. A Quadral se lehet rossz, de ha már van tapasztalat, inkább olyat választok.
Akkor inkább nézzek valami Wharfedale cuccost? No ja, azért a zene is lényeges szempont.
Azon is gondolkodtam tegnap, hogy inkább kezdem egy pár normális árú frontal, s majd összeszedem szép lassan a többit.
Tetszetős front. -
Móci
addikt
Végül is közel lennének hozzám a hangfalak, mert elég szar a szoba elrendezése, s nem tudom máshova elrakni őket, mint a pofám elé magyarul. Tehát ha gyengébb, akkor sem fog annyira kijönni. Talán.
Így változik a helyzet?
Nem akarom én lebontani a házat.
A mostani pc-s kreatív 5.1-es vackomat csak leszólja. Ha meg tisztább, szebb hangja van, már megérte. -
Móci
addikt
Kb. 25m2-t kellene 'beszólniuk'. Annyira nem nagy a szoba. Elsősorban mozira lenne használva, de elég sokat hallgatok zenét is. Rock, metal a műfaj.
Nagy keret nincs rá, azért is néztem ki ezeket, no meg belépőszinten szeretnék maradni egyelőre. No meg a 4-8 ohm. 6 ohmos hangfalakat 'szeret' az erőlködő, így eléggé be van határolva a választási lehetőségem.
Yamaha hangfalakat is nézegettem, de egyik sem olcsó mulatság, kivéve a használt NS-50. Jó, azért az NS-555 jobban mutatna a szobában... -
Móci
addikt
No, megint lenne egy kérdésem.
Még tavaly meglett a Yamaha erősítőm ugye (V363). Lassan elgondolkodtam, hogy lépni kellene hangfal ügyben.
Ez nem tűnik rossznak. Viszont van aprón egy pár NS-50 -es hangfalpár kellemes áron.
Hogy lenne jobb? Nézzem meg azokat, s építsek egy szettet én, vagy ha a Magnatra szánom a pénzt, akkor jobban járok?
Esetleg valami szett? Vagy inkább magam válogassam össze a komponenseket? Azért nagyon sokat sem szeretnék rákölteni... -
Móci
addikt
-
Móci
addikt
válasz
robi0604 #6641 üzenetére
Közben megoldódott a helyzet: találtam 35-ért egy szép állapotú V363-at!
Kíváncsi leszek rá majd, ha megjön. Havernál azon nyomban le is tesztelem...
Szettnek egy Yamaha NS-P110-et néztem hozzá. Alapot szeretnék elsőre mindenképpen, majd később bővítgetem. Meg ugye 40 ezer jó magyar forintnál többet nem szánnék rá. Ha van jobb tapasztalat, szívesen veszem! -
Móci
addikt
Újonnan akkor az ilyen 50-60 ezres kategória akkor már nem is létezik? Szinte alig (nem) találtam ebben az árban erősítőt. Lehet, hogy elnéztem valamit. Pont ez a V363 lett volna a megfelelő választás, erre nesze neked, nem lehet kapni. 70 alatt nincs semmi.
A fene...Hopp!
Erről vélemény esetleg?
-
Móci
addikt
Erre gondoltam, nálam is reggel van.
Gondolom, ha optika, a hangkártya nem nagyon számít, hiszen változatlanul, 'belenyúlás' nélkül küldi ki a jeleket. Tökéletes erre a célre egy integrált is, nem kell pl. a xonar. Ha tévedek, javítsatok ki.
No, a V363 nem kapható már. Van ennek valami olcsóbb utódja, esetleg ezt be lehet e szerezni még valahol? A V365-öt néztem, de az nyalogatja már a 70k-t. -
Móci
addikt
Üdv!
Mostanság elgondolkodtam egy Yamaha RX-V363-as erősítőn. Az lenne a kérdésem, hogy ha optikain küldeném neki a jelet a pc-ből, akkor az erősítő szét tudná rendesen osztani a csatornákat mondjuk egy AC3-as, vagy DTS-es filmnél?
Ha 'ugyanúgy' lehetne élvezni vele a térhangzást, mint a mostani Xonar+pc hangrendszer kombóval (analóg csatlakozással működik a mutatvány), beruháznék egyre.
Aktív témák
Hirdetés
- Motorola G34 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 Seasonic 750W
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest