Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Yiggdrasil

    aktív tag

    Sziasztok!

    Bocsi, ha nem jó topikba írok, de ez tűnt leginkább témába vágónak.
    Segítsetek légyszi optimalizálni a jelenlegi tároló-káoszt amit sikerült összehánynunk az elmúlt évek alatt :)
    Ezek a külső tárolók képezik az alapanyagot:
    - 2db WD Elements 2TB 2,5" USB3
    - 1db WD Elements 1TB 2,5" USB3
    - 1db WD Elements Desktop 2TB 3,5" USB3
    - 1db Sharkoon SATA dock USB3 + Seagate ST2000DM001 2TB-os 3,5" HDD
    - 1db LaCie Rugged 2TB External 2,5" USB3
    - 1db WD MyBook Essential a 2000-es évekből, amibe időközben került egy 3,5"-ös WD Green 1TB, ezen ha jól sejtem csak USB2-es csati van

    A felállás jelenleg úgy néz ki, hogy feleségem PC-jére van a WD Elements Desktop 2TB kötve adattárolónak (csak egy 250es EVO840 van a gépben SATA-n), az egyik WD Elements 2TB 2,5" USB3 a Mac Mini-n a TV alatt, a másik az Xbox-on. A Sharkoon dock az én gépemre van rákötve, többnyire kikapcsolva, ha valami fontos adatot akarok lementeni (OneDrive mellett), akkor bekapcsolom és rádobom, az összes fényképünket azon tároljuk - plusz a kis 1TB-os WD-n egy backupot - illetve régen letöltött filmek, sorozatok porosodnak rajta.
    A többit nem használjuk, valszeg nagyon régi adatok vannak rajtuk, amik eddig nem is kellettek.

    A Mini egy late 2014-es, i5 2,8GHz 16GB RAM-os kis gép, amiben valamikor 1TB-os FusionDrive volt, de a HDD helyére lentre kapott egy 500GB-os Samsung EVO850-t, felül meg megmaradt a ~120GB-os kis NVME (?) SSD, amin a macOS Catalina fut éppen. Gondolom ez jó alapanyag lehet egy Home Server-nek (akár egy Plex Server, vagy csak simán megosztani rajta némelyik adattárolót, hogy elérjük a PC-kkel meg a laptoppal ha kell róla valami).

    Szerintetek mit lenne érdemes csinálni ezekből az alapanyagokból, és hogyan?
    Egy kicsit izmosabb 2 disk-es Synology NAS lenne az ideális, de most sajnos nem férne bele a keretbe az a 200+ ezres beruházás, abból kellene építkeznem, ami van.

Új hozzászólás Aktív témák