Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • szacsee

    nagyúr

    válasz ƬΛЯΛ #50361 üzenetére

    Remélem azért a kedved nem vettem el, lehet Te leszel a magyar Edvard König. :)
    Mindenesetre a vízhűtéses topik archívumaiban rákeresve biztos találsz ötleteket hasonló házi készítésű blokkal kapcsolatban. Amúgy linkeltél egy radiátort, hasonló van nekem is csak előző munkahelyemen csináltuk... hőcserélőket gyártottunk. Ha ~10mm-es csövek vannak párhuzamosítva akkor minden ok, 6-osnál van egy kis ellenállása de nem gáz, ha párhuzamosítva van, mert így a keresztmetszet nem szűkül és inkább lassul a víz a hőleadóban @ jobban át tudja adni a hőt a radi fele. Blokkban viszont a gyors áramlás a jó... szóval el kell találni ezt is.

    Sokimm: Nincs harag, csak felesleges idő, pénz pazarlást akartam megelőzni, viszont tiszteletben tartom a kolléga akaratát még ha nem is lesz annyira hatékony a blokk mint egy gyári. (de ha a célnak megfelel akkor hajrá)

    Omli85: DDC-nél, főleg a 18W-osnál arra kell figyelni, hogy burkolásnál ne vidd túlzásba, mert az elektronika hajlamos elmelegedni. Fesz szabályzásnál pedig arra, hogy a ventilátor szabályzók zöme nem birkózik meg ilyen teljesítménnyel és ők melegszenek el. :D

Új hozzászólás Aktív témák