Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • do3om

    addikt

    válasz s3toraph #41058 üzenetére

    Azért az alu nagyon jól és könnyen megmunkálható!
    A gond azzal lehet hogy csak 1mm-es ami elég vékony, én 2mm-es lemezt használtam.
    Nem tudom a vékonyabb menyire bírja a megmunkálást hogy ne csukoljon össze, mondjuk a vetemedések könnyen kikalapálhatók, én gumikalapáccsal csapkodtam is sokat mert nem minden lemezem volt egyenes felületű. :D

    Simán lehet bele bár milyen alakzatot kialakítani, nem kel félni a reszelőtől nagyon könnyen viszi! Mindig legyen jól befogva a satuba hogy amikor reszeled ne sok lógjon ki, nehezében hajoljon meg az anyag. Nekem volt egy jó darab szögvasam, nem tudom mekkora de szerintem min. 5x5cm-es kb. 25-30cm hosszú, két darab ezt raktam a satu pofáira hogy a nagyon aludarabokat minél nagyobb felületen fogja be. A szögvas felületére ragasztottam papírt hogy ne karcolja amit befogok, meg figyelni kel hogy sorja ne menjen közé mikor ráhúzod a satut mert az alu nagyon sérülékeny és mély benyomódásokat eredményezne.

    A körök kialakításában használtam fúróba fogható csiszoló hengert ami úgy néz ki mintha csiszoló vászon darabokból lenne összerakva, ebből a legnagyobbat vettem [link]

    Nem tudom milyen lesz az 1mm-es aluval dolgoznod, szerintem nehezebb mint nekem a 2-essel mert óvatosabban kel bánni vele.
    De mindent meg tudsz csinálni belőle, nehogy már kocka lyukat vágj mert nem akarsz reszelni :W

    [link]
    [link]
    [link]
    [link]

    Ha pontos kört rajzolsz (körzővel) és szépen a vonalig reszeled a kész festett munkán nem fog látszódni szabad szemmel hogy kézzel csináltad nem valami halál pontos körkivágóval.

    [ Szerkesztve ]

    Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A

Új hozzászólás Aktív témák