- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
-
PROHARDVER!
Sziasztok kedves otthon barkácsolók!
A közelmúltban felmerült ötletek, reakciók alapján úgy éreztem, itt az ideje egy topik összefoglaló készítésének. Ugyanakkor a nyitó hozzászólás erre tökéletesen megfelel, így ezek után következzenek a topiknyitó fórumtársunk szavai:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Scaevola
tag
válasz fulltime4wd #21350 üzenetére
Szia!
Tegnap találtam olyan idomot, amiven normálisan tudom rögzíteni a ventiket.
Vettem kétoldalas ragasztószalagot is - egy kalap szart sem ér - hogy "oda próbáljam" a szivacsokat.
Tekintettel arra, hogy vastag, 35-40 mm a szivacs, ha nem erőszakolom be a sarokba, akkor egy ívet képez, amit szerintem nem fogok mindenféle kömacel lapok melegen történő hajlítgatásával erőltetni, csak simán beállítom a szivacsot és mögédurrantok purhabot. Azt már kipróbáltam nyesedékeken, brutálisan tapad mind a forgácslaphoz, mind a szivacshoz.Jelen pillanatban ott tartok, hogy szét kéne szednem a számítógépemet, hogy bepróbáljam az alaplapot, a vinyókat, ehhez mérten kivágjam a nyílásokat, ahol el fogom tudni rejteni a kábeleket... ha a vágások készen vannak, akkor lefújom az egész belsőt festékkel - vettem fasza csillámos festéket (UV rulez) - majd szivacsragasztás.
Eközben szét kell vágnom a tápom minden kibaxott kábelét, mert nem lesz elég a távolság, ez az 1db 24-es, 2db 4-es, 2db 8-as, 9db 4-es csatik esetén min. 160 forrasztás (szerintem le fogom magam cummantani) s csak ezt követően tudom beépíteni a vast (így!)
Nem tudom, hogyan oldjam meg az alaplap és a vinyók rögzítését... ill. gondoltam O-gyűrűkre, normál csavarral letekerném őket, de alatta O-gyűrűk lennének rezgéselnyelés miatt... de nem tudom, ez működne-e...
Ja, és még hátravan az egész elektromos rész kivitelezése.. relék, kapcsolók, hőmérő beépítés... natyon turfa lecc
Egy szó, mint száz, mostanság lazsálok.
[ Szerkesztve ]
apex
-
szab.tam
nagyúr
válasz Scaevola #21352 üzenetére
hoszabítsd a kábeleket. 1xrűbb... (hacsak nem akarsz mindenáron egoorálkodni...)
vagy itt megmondják, hol kapsz, vagy a gépmutogatós topicban.(#21351) Biliskmer
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Scaevola #21354 üzenetére
rossz irány.
ha beválik a ház hosszú távra, és konfigot feljlesztenél, duplán beszopódtál a tápoddal. ha van hosszabbítód, csak átdugod, és még melóznod sem kell.
úgy meg kezdheted elölről, vagy nem fejlesztesz...és szerintem kevesebb, mint tizenezer...
[ Szerkesztve ]
fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
válasz Scaevola #21356 üzenetére
szépen sorban...
ha meghosszabítod a tápkábelt, (ha rendesen kitötenéd a konfig részt, tudnánk, milyen tápod van egyáltalán), akkor lesz egy tápod hosszú madzagokkal.
1. az sincs ingyen.
2. baromi sok meló.
3. valamiért cseréled a tápot, (nem feltétlenül az elromlás maitt, hanem pl. mert kicsi lesz), kezdheted az egészet elölről, mert az újon megint minden vezeték rövid lesz...
viszont ha van hosszabbítód, átdugod és kész...milyen kábeléeket kell egyáltalán hosszabbítani? (konfig rész kitöltetlensége miatt ezt sem tudom. (kell-e pcie táp esetleg?)
ár.
tizenezerről beszéltél. ok, több kábel kell. de most a legdrágább ebből 2700. az elmondásod szerint. így a dolgot nem tudom összerakni... ha 2300-ért megkapnád, attól lenne nem "tizenezer" a hosszabbítók összessége?
igaz, kellenek még sata-k, molexek, stb...egoorálkodás. te írtad:
"160 forrasztás (szerintem le fogom magam cummantani)"
hát ez...magyarul: a véleméynem továbbra is az, hogy az átforrasztgatás sehogy nem éri meg, kivéve ha szopatni akarod magad...
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
válasz szab.tam #21357 üzenetére
+1 Én is ezen a véleményen vagyok.
Bár mostanában csak külső szemlélőként nézem miket csináltok. Azért én is alkotok. Hétvégén végre kézhez veszem a plexi lapomat és befejezem a DAC+AMP dobozomat, mert mióta elkezdtem ezen állapotban van.
Erről jut eszembe Blabcsi-nak még tartozom csokival, de mindig elfelejtkezem róla, állandóan rohanok...
-
Scaevola
tag
válasz szab.tam #21357 üzenetére
Értem. Csere alatt én az alaplapra gondoltam.
Nem töltök ki sehol semmit, nem csak itt, sehol máshol... ne vedd magadra.
1x 24-pin
2x 4-pin
2x 8-pin
5x 4-pin sata
4x 4-pin molex (?)ebből nem feltétlen fontos...
3x 4-pin sata
3x 4-pin molex...de nem csak megvenni, forrasztani sem muszáj.
megfontolom a hosszabítást.apex
-
Biliskmer
aktív tag
Arról beszélt:
1: Sok időd elmegy a forraszthatással - szopás
2: Ha tönkre megy a forrasztott tápod, akkor nincs gari - dupla szopás
3: Mivel az előző tápod forrasztott volt, ezért a frissen vett csere tápodat is forrasztanod kell - megint szopásFérfi ember ennyire nem szerethet szopni
Ego latin szó, jelentése "én" "magam", Egoista-Énista, vagyis szépen magyarul önző.
Ebből következik, EGO-Orálkodás, hogy is mondjam, a te szavaiddal szólva "szerintem le fogom magam cummantani", aki ezt meg tudja csinálni, annak tuti nincs annyi bordája mint kéne....szerk: nem frissítettem egy ideje, látom jött közben magyarázat is
[ Szerkesztve ]
-
fulltime4wd
tag
válasz Scaevola #21354 üzenetére
Nemrég egy házcsere miatt én is majdnem a "forrasztva-hosszabbítás" mellett döntöttem(ha összejött volna a csere, meg is csinálom ).
Én is költség nélkül szerettem volna megoldani, ill. a nagy "csokik" miatt, de most már lehet, hogy hosszabbítóznék, feltéve, ha lehet elég hosszút kapni!Szerintem az alaplap alatti megoldás működhet, a sík felület miatt nem hajlik meg semmi, és nem is kell megtépni, mert fekszik
"I see no God up here" - Juri Gagarin 1961
-
Scaevola
tag
-
Blabcsi
senior tag
Üdv.
Gondoltam hűtök a vinyókon egy kicsit.
Képek. Lehet fikázni.
4°C-ot jelent mínuszba.https://hu.pinterest.com/Blabcsi0911/ :) https://www.facebook.com/pg/Blabcsi.gravir/photos/?ref=page_internal
-
szab.tam
nagyúr
válasz Blabcsi #21363 üzenetére
ha azt látom, hogy más is tesz 30 dekás bordákat oda, ahová eredetileg nem való, a szívemnek mindig kedves látvány....
az amd gyári bordák helyett én azért használtam inkább az xbox bontott bordáit, mert sokkal többet kaptam belőlök. azaz nagyságrenddel több xbox krepált be végleg, mint amd gyári hűtőt cseréltek le a júzerek. köszöm billgéc a sok hulladék konzolt, amivel hozzájárultál a hűtőorjásom létrejöttéhez!
szerk:
látom, alulra is tettél pár kis bordát. így az elektronika hűtésével nyertél még a hdd-n pár mhz-et?[ Szerkesztve ]
-
-
szab.tam
nagyúr
válasz zolee5016 #21365 üzenetére
jajj, de jó, hogy eszembe juttatad őket. régebben már vettem pár kábel különlegességet. azota sem kapok olyan merev tokos, egybeöntött, 60 centis, molex hosszabbítót, mint náluk...
van 20m-es jelerősítős usb-jük....fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
szab.tam
nagyúr
zolee5016-é az érdem:
780 ft, 30 centi....
a maradék 2k-t meg elharmadoljuk...fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html
-
zolee5016
őstag
válasz szab.tam #21370 üzenetére
Nekem véletlenül jött képbe ez a bolt .A pc gear lassú 2-3 hét mire van valamijük és ku...drága.a hardverkerbe van még ilyesmi korrektebb áron 5-8 nap után.Ez a pc diszkont 48órán belül szuper áron dögivel bármit amit találsz az oldalukon.
MÁS Van 1 plusz 8 pin alaplapi 60cm hosszabitóm valaki?Ha meghalsz,te nem tudod,hogy halott vagy,csak a környezetedben élők tudják..és nekik nagyon nehéz...namost ez a helyzet akkor is: ha hülye vagy---
-
BlackPriest
őstag
válasz Chiller #21348 üzenetére
ha letöltöttél volna egy service manualt, ott minden csavar bontása lépésről lépésre meg van jelölve minden alkatrész kiszereléséhez
Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.
-
törölt tag
válasz BlackPriest #21373 üzenetére
Nekem is ez a bajom, meghalt a laptopom lejárt a gari és nem találok hozzá leírást.
[link]
"ASUS doesn't provide free service manuals." Ez meg a másik. -
_BM_
senior tag
Sziasztok, gányolók!
Milyen módszert ajánlanátok a képen látható noti fedlapjának helyrepofozásához?
Valami polírozásban gondolkodom. Nem karcos a felület, csak ilyen. Puha talán.Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
_BM_
senior tag
válasz BlackPriest #21377 üzenetére
Nem akarok ragasztani rá. A fedlapon kívül vadi új a cucc.
-
NEMO1968
őstag
Szia!
Esetleg fúrógépbe fogható rongykorong,vagy nedves papír is jó lehet,ha elég türelmes vagy.
Semmi mással meg se próbáld.(filckorong,polírpapír+paszta,stb)
Csak összekarcolnád vele a felületet.
Plexit is políroztam így.
Meg kell mondanom,keserves és hosszadalmas meló.Az ember az időtől retteg, az idő a piramisoktól.
-
harry
veterán
Lehet kapni ilyen Plasti Dip nevezetű spray-t, lényegében egy vékony gumiréteget képez. Elég komoly cucc, kocsikat is szoktak fújni vele, viszont nem is olcsó, 4k körül van egy flakon, és persze eléggé kell vigyázni fújásnál, ne menjen a kijelzőre / gépre. [link]
Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
törölt tag
Sajnos a topik régen jobb volt... sokkal több volt a megdöbbentő kép, már inkább "barkácsolunk" topik lenne a megfelelőbb....
-
Biliskmer
aktív tag
válasz #21346560 #21382 üzenetére
Tudtommal a topic címe "Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!" én nem csak simán "Megdöbbentő gépek"!
Ha visszanézel, van itt gányolás/tákolás bőven, ezt nem kell magyaráznom, van házi barkács is, szekrénybe-fiókba, hasonlókba épített gépek, vagy csak egyedi barkács megoldások is.
Szóval nem értek egyet az átnevezéssel, mert szerintem a mostani név találóbb, mint ha "barkácsolunk" lenne.
Nem kötekedni akarok, csak szimplán nem értek egyet
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz Biliskmer #21384 üzenetére
szerintem az igazi, vérbeli gányokat hiányolja. nyákon "átívelő" facsavarral deszkának rögzített alaplap és társai...
miközben leírtam jött az 5.et. deszkára felcsavarni egy micro atx-es lapot, és valahová fellógatni, mint egy képet. csak a tápnak és a kábeleknek kéne kitalálni valamit. jól szellőzne, az tuti.
-
Biliskmer
aktív tag
válasz szab.tam #21385 üzenetére
Ezt (hasonlót) ,egy haverom már megvalósította, csak azóta laptopra cserélt így má nincs meg, talán fénykép formában még fellelhető! Majd utánajárok.
Addig is elmesélem, a falra felrögzített egy plexi lapot, amin természetesen megvoltak a megfelelő rögzítési pontok az alaplap számára. Az egész gép úgy volt fellógatva, hogy az alaplap kivezetései kissé döntve, de lefelé néztek, a régi íróaztalát egy asztalos haverral átszabatta, úgy hogy az asztallap alá csináltatott felfogatást a tápnak és a vinyóknak.
Kivágatott egy kör alakú lyukat a kábeleknek, (kb 15 centi volt az asztal gép távolság), és a vezetékeket alúl sínben vezette el.Nekem nagyon tetszett.
[ Szerkesztve ]
-
szab.tam
nagyúr
válasz M_o_g_y_i #21388 üzenetére
a franc. előre elopták az ötletem.
még azt a szocreált: a külvárosi elegancián edződött, autóstáskáról lecsórt csuklófület. vagy női esernyőről?
az mi célt szolgál? (a lap tetején...)[ Szerkesztve ]
-
BRIKLY
veterán
válasz M_o_g_y_i #21388 üzenetére
nekem is hasonló mostanában.. csak nekem az asztal alsó polcán van bepakolva, és mögötte egy 12CM venti, ami szépen át fúj a proci hűtő,és a VGA között. ezt egy kapcsolóval bekötöttem,amit ide tettem az asztal sarkára,mikor játszok bekapcsolom, és megvan a láb fűtésem.
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz szab.tam #21389 üzenetére
Az egy Kingmax Superstick pendrive "hordozófüle".
4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
M_o_g_y_i
őstag
válasz fulltime4wd #21398 üzenetére
Úgy látom ezzel a locsolás-témával Neked is volt már problémád.
Ott, ahol ez a gép volt szerencsére nem járnak "locsolgató anyuk".4db szép állapotú 4x100 6.5x15 ET35 acélfelni eladó!!! - Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó!
-
Bloodaxe
aktív tag
De rég jártam itt azóta van 1-2 "változatos" dolog
Viszont tanácsot szeretnék kérni. Gondolkoztam egy házi notipad készítésén. Egy dolog gátol meg benne, hogy itthon csak a pc-mből visszamaradt ventiket tudnám belerakni, ami ugye 3pines. Kérdés: USB- to 3PIN? valakinek valami ötlet?
Tudom, usb csak 5v, de elég lenne az is a Swifeknek. előre is köszi!Üdv: Zsolti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest