Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz szab.tam #17607 üzenetére

    elvileg a 12-15centis határ a protokol miatt van megadva, egyébként valszeg a kommunikációval lenne valami probléma. ipari környezetben meg (pl GPGPUnál) ez a delay annyira nem veszélyes, risereket meg általában oda találták ki.

    viszont akkor ez is eszedbe jutott, jólvan:).

    50 centis szerintem nem fog menni... olvasgatom a specifikációkat wikin, úgy néz ki:
    "Data link layer

    The Data Link Layer implements the sequencing of the transaction layer packets (TLPs) that are generated by the transaction layer, data protection via a 32-bit cyclic redundancy check code (CRC, known in this context as Link CRC or LCRC) and an acknowledgement protocol (ACK and NAK signaling). TLPs that pass an LCRC check and a sequence number check result in an acknowledgement, or ACK, while those that fail these checks result in a negative acknowledgement, or NAK. TLPs that result in a NAK, or timeouts that occur while waiting for an ACK, result in the TLPs being replayed from a special buffer in the transmit data path of the data link layer. This guarantees delivery of TLPs in spite of electrical noise, barring any malfunction of the device or transmission medium.

    ACK and NAK signals are communicated via a low-level packet known as a data link layer packet (DLLP). DLLPs are also used to communicate flow control information between the transaction layers of two connected devices, as well as some power management functions.

    a lényeg a kiemelés. digitális technikához/hálózati kommunikációhoz nem tudom mennyire értesz. a lényeg annyi, hogy az adat el lesz küldve (jelen esetben az alaplap továbbítja a VGA felé), majd a VGA csinál egy cheksum ellenőrzést, és küld egy ACKt (acknowledgement, tehát megkaptam az adatot és nem találtam benne hibát), vagy pedig küld egy NACKt (non-acknowledgement, tehát megkaptam és a a cheksumra alapuló ellenőrzés szerint az adat korrumpálódott).

    viszont, ha a lap elküldi az adatot, akkor x időn belül vár egy ACKt (vagy NACKt). ha nem kapja meg x időn belül, akkor az alaplap úgy fogja fel, hogy vagy az adat, vagy az ACK/NACK veszett el, de mindenképpen újra fogja küldeni az adatot.

    a Te esetedben ez azért gáz, mert az adatnak oda kell érnie, és az ACK/NACKnak vissza kell érnie, mielőtt letelik a válaszidő és az eszköz timeoutot jelez. és elveszettnek hiszi az adatot. a gáz az, hogy ha túl hosszú a kábel (és emiatt van ott a szabvány kábelhosszra), akkor az alaplap azt fogja hinni, hogy minden adat elveszett. na és emiatt nem lehet csinálni akármilyen hosszú kábelt.

    (digitális technika párpercünket halhatták)

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák