Hirdetés

Aktív témák

  • Ijk

    nagyúr

    Én meg nem nagyon hiszek abban hogy ugyanolyan izomtömeggel jelentősen kisebb vagy nagyok súlyokkal képes végezni valaki ugyanazt a gyakorlatot. A különbség a gyakorlat kivitelezésben van.
    Nagyobb súlyokkal általában jobban lehet fejlődni, mert hiába szabálytalan, nagyobb terhelést ad. Elméletileg a kisebb súllyal, szabályosan végrehajtott gyakorlatnak kellene hatásosabbnak lenni, de a valóságban az sem lesz szabályos. Ha valaki belövi 12-16 ismétlésre egy adott súllyal a gyakorlatot szabályosan, a vége ugyanúgy beszaratós, és ilyenkor fejben már nincs ott az ember és bele-bele csal.
    Krva nehéz, mert nagy koncentrációt igényel, és bizony én nem tudom mindig teljes koncentrációval lenyomni az edzéseket, főleg a végén, amikor már fáradt vagyok.

    Persze azért csinálom így, annak ellenére hogy látom a hátrányokat, mert rohadt sérülékeny vagyok. Amikor elkezdtem ugyanekkora súlyokkal kínlódtam, akkor ugye nekem azok nagynak számítottak és bizony szarakodtak az ízületeim. Még most is néha összehozok egy húzódást, még edzés közepe vége felé is, és akkor örülök ha következő hétre elmúlik. Illetve egyelőre a céljaimhoz ez is elég.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

Aktív témák