- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- SSD kibeszélő
- Milyen monitort vegyek?
- Egérpad topik
- 3D nyomtatás
- Hálózati kábelek és szerelésük
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SONY LCD és LED TV-k
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
MDanny
senior tag
Megerősítem, 790FTX-UD5P + Geil is hibázik, főleg magfeloldás mellett. Samsung szintén. CSX, Kingmax Nano szerintem a jó megoldás.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
MDanny
senior tag
Kingston elég jó, amúgy tök ugyanaz, mint a Kingmax, de a hűtőbordás Kingston... hát az nagyon melegszik. Miért nem jó a Kingmax Nano, ami gyárilag 1.5V-on garantálja az 1600MHz-et CL9-ben? Amúgy megy az 1800-at is akár, nem érzékeny memória és alig melegszik.
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Allien
veterán
A Nano kingmax is jó LENNE, csak 8GB-s szetről lenne szó, ilyet (MÉG) nem látok sehol se. Elvileg van 4 foglalatom, ergo, meg lehetne oldani 4 modullal is, csak kérdés, működne így is TÉNYLEGESEN.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
FoRTReSS
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Konfig:
-770T-UD3P, F9-es Bios
-Phenom II 720 @ X4 3.2 Ghz alapfeszen
-RAM: [link]
-Corsair TX650WA probléma a következő: instabil a gép. Szerintem a memória miatt, mert 1333 mhz-en semmi gond nincs, 3 maggal, 4 maggal, húzva, nem húzva, Prime teszt közben, viszont 1600 Mhz-en szépen kifagy. Emeltem a feszültséget 1,8 V-ig, de tovább nem mertem. Időzítés pedig SPD alapján van beállítva.
A kérdésem pedig, hogy próbálkozzak fesz. emeléssel, vagy ne, és ha igen, akkor mennyire emeljem meg? Esetleg ne csak a memo feszültségét állítsam?
Ja, és ha esetleg frissíteni kell a Bios-t, akkor vissza kell állítani az alapbeállításokat, vagy mehet rá simán?Üdv.:
Fortress -
Cadal
őstag
válasz FoRTReSS #4255 üzenetére
Amit még megpróbálhatnál az az, hogy adsz a CPU NB VID-.nek + feszt. Úgy hogy 1,2 - 1,25V-ot kapjon. Magának a ramnak (mivel a gyári érték 1,65V) én 1,7V-nál nem adnék többet. Ha annyival sem stabil, akkor nem a feszültséggel van gond. Próbáld meg úgy tesztelni a rendszert, hogy a proci ne egyen húzva. Így kizárható, hogy ha hibázik, akkor az a ram miatt van. Amúgy a legjobb módszer a ramok tesztelésére egy memtest lenne. Kiírod egy újraírható lemezre/USB-re és simán arról boot-olsz. Így csak a ram lesz tesztelve.
A bios-ok oda - vissza feltelepíthetőek. Nem számít a sorrend. Megjegyzem nekem az F10 vált be a legjobban, az azután érkezettekkel csak szívtam memória terén.
-
FoRTReSS
csendes tag
-
robick5
tag
Sziasztok !
Van egy Gigabyte GA-MA790XT-UD4P alaplapom 965BE C2 procival,illetve adatlapomon lévő dolgokkal!
Na most a problémám az lenne néha csinál olyat ,hogy a gép nem akar elindulni semmi életjelet nem ad elemet kipattintom majd vissza és megy a gép.Viszont pl a dátum nem áll vissza alapra hanem megmarad,lehetséges hogy a lap csinálja ezt,ha esetleg volt valakinek hasonló tapasztalata illetve mit lehet ellene tenni azt megköszönném!06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
robick5
tag
válasz CoolMan #4261 üzenetére
Most nincs húzva ,illetve csináltam az easy tuneval egy stabil beállítást 3,7 re húzva de úgy van beállítva ,hogy újraindítás után alapról induljon.Csak akkor töltöm be neki ezt a beállítást ha játszom,lehet ez zavarja meg?
Elemet ha kiveszen miért nem áll a bios vissza alapra?
Nem hiszem,hogy a táp lenne a probléma bár nem zárnám ki!
Illetve van egy olyan problémám is ami inkább zavaró mint gond lenne ,mikor megvettem a lapot akkor semmilyen program nem jelezte ki a proci magok hőmérsékletét,de ez egy idő után megjavult de pár napja megint 4db nulla van a hőfokok helyén.A cpu-t illetve a lap hőmérsékletét kijelzi (pl.AJDA64)[ Szerkesztve ]
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
CoolMan
MODERÁTOR
válasz robick5 #4262 üzenetére
A tápra azért gondoltam mert azt írtad, hogy "a gép nem akar elindulni semmi életjelet nem ad". és ha másik táppal is csinálja akkor már lehet gyanakodni a lapra.
Próbáld meg legalább 1 órára kivenni az elemet és ez után megnézni a BIOS-t.
A proci magok hőmérsékletét, hogy miért nem írja ki, hát ez passz. Én az "All CPU Meter" gadgetet használom, próbáld ki te is, hátha.[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
válasz Malibutomi #4264 üzenetére
Hát az majdnem ua nem ?
Illetve lenne még egy kérdésem ez a dual bios micsoda,mármint fizikálisan mit jelent?06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
MDanny
senior tag
válasz robick5 #4265 üzenetére
Bocs a kérdésért, de ha kiveszed az elemet, akkor a gép készenlétben van? Mert ha igen, akkor ne csodálkozz, ha nem áll vissza gyári alapállapotra minden beállítás, így az idő sem. A néha nem beindulós dologra pedig annyit mondok, hogy lehet bármilyen jó márkájú egy tápegység, lehet akár 600W-os is, ha helytelenül használják (leállítás után egész éjszakákra vagy munkaidőre készenlétben marad), akkor a kondenzátorok csökkenő kapacitása miatt törvényszerű, hogy elgyengül és nem tudja produkálni a kellő áramot, ami az összes eszköz egyidejű elindításához szükséges. A magok hőfokai azért nem látszódnak, mert valószínűleg az Advanced Clock Calibration (EC firmware Hybrid, a feloldó opció pedig nem Disabled, hanem a másik 3 lehetőség közül valamelyik) be van kapcsolva, még ha gyárilag négymagos processzorod van, akkor is ugyanúgy viselkedik, mint egy feloldott magos X2 565, azaz a magok hőérzékelője inaktív. Akár a Hybrid opció is okozhatja ezt, mivel egy nem letiltott magos processzorról van szó, így felesleges is használni.
[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
Megnézem a biosban hogy van beállítva,köszönöm az információt!
06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
talpas
aktív tag
-
vakisz
csendes tag
Sziasztok
Egy kis segítséget kérnék: amd 790xt-ud4p alaplapomban cserélném a memóriát.
Nekem most Kingston 1333 van benne, de csak 1066-on megy rendesen
2x2GB 1600 Mhz ramot akarok venni helyette. Jó lenne, ha 1600-on tudnám futtatni az új ramokat.Mit tudtok ajánlani?Előre is köszi a válaszokat!
-
robick5
tag
A tuningot felszámoltam,egyenlőre,gép nem indulási probléma így megoldódott,valszeg azzal volt probléma.
Biosban beállítottam amit írtál és lám a hőmérsékletek megjelentek
Köszönöm a segítséget !06206262041>BGA (VGA,NOTI,ALAPLAP) REWORK,REFLOW,REBALL,VGA-NB-SB-VRAM chip csere< 06206262041 >Egyre kevesebb időm van sajnos belépni,ezért inkább HÍVJ,szinte bármikor elérhető vagyok telefonon! 06206262041
-
Gabormester
csendes tag
válasz robick5 #4271 üzenetére
Sziasztok van egy 770T-UD3-m lefrissítettem F1 ről F10re és azóta nemtudom állítani a ramjaimat. Azért frissítettem mert átálltam 64bites windowsra és instabil lett a rendszer ha a ramok 1600on mentek, azóta vettem 8GB 1600Cl9 Corsair XMS3-t és ezzel is instabil F10el.
Ahogy manual időzítést adok meg a gép be se kapcsol F1 el még bekapcsolt F10óra csinálja ezt, hiába adom meg a gyári cl9-et vagy az SPD értéket egyszerűen sípol és nemindul.
Ötletek?
Énis emeljek nb+ramfeszt?[szerk: bocs robick rosz gomb ]
[ Szerkesztve ]
-
robick5
tag
válasz Gabormester #4272 üzenetére
No Problém de sajna ebben én nem tudok segíteni,viszont várd meg a hozzáértőket biztosan adnak tippeket! Nekem is sokat segítettek ...
-
Cadal
őstag
Próbáld meg az F10 előtti biost feltenni (ha jól látom, akkor az F8-at). Amúgy nálam is hasonló a helyzet a legújabb biossal. Így az eggyel korábbit használom. Végül is az is tud mindent.
A CPU NB és a ramfesz dologra csak annyit, hogy mindenképp érdemes 1600 Mhz-es ramoknál a CPU NB-t (legalább) 1,2V-ra, a ramoknak pedig a gyártó által megadott értéket beállítani.
[ Szerkesztve ]
-
Cadal
őstag
Ha minden igaz, akkor 1,65V kell a ramoknak: [link] (Tested Voltage 1.65 )
-
Gabormester
csendes tag
válasz Gabormester #4276 üzenetére
Update: visszajöttem F1 re de a helyzet továbbra is fenntáll. fesz rendben felrakom mem szorzót 8ra ram 1600-on auto időzítéssel bootol, ha átrakom manualra használva az auto értékeket akkor már nem... Ez mi?
-
Cadal
őstag
válasz Gabormester #4277 üzenetére
Ez a Gigabyte bios! Ennyi! Szerintem ezzel nem lehet mit kezdeni.
-
szabi325
tag
Sziasztok!
Az én konfigom: MA-790XT-UD4P, Phenom II X2 550, 2*1 GB OCZ 1600mhz platinum kit.
Nos szóval új ramot vennék 2*4GB -t, tehát a kérdés hogy akinek ilyen (hasonló) lapja van mit ajánl?
Visszaolvasgattam hogy GEIL, Samsung kapásból nem jó, tehát ezt már ki is zártam illetve olvastam hogy 1600 MHZen nem fut el AMD vel semmi, ez jogos a mostanit is stabilan csak 1333mhzen tudom használni. Illetve az érdekelne hogy a CL7 és CL9 között (aki már próbálta ) mennyire észrevehető a lassúság (pl: játékok betöltésekor, kicsomagolás ,Photoshop) ?
Előre is köszi a segítséget! -
robick5
tag
válasz szabi325 #4279 üzenetére
Szia nekem corsair 2x2g 1600mhz kit van benne tökéletesen müködik!
-
khorvat
senior tag
válasz FoRTReSS #4255 üzenetére
Rohadt egyszerű!
Mivel AMD a procid felesleges azért a +2-3% sebesség növekedéséert 1600-on járatni a RAM-okat! Az 1600-os ramok nagyon jók és stabilak 1333 ami pont illeszkedi az AMD procidhoz ennyi! Én ugyan ezt a ramot 4x 4GB most már 1333-on használom egy AMD Phenom II 955 BE procival és kiválóan stabilan müködnek! -
Kroni1
veterán
Sziasztok! 770TA-UD3-as alaplapom van, rajta 2xMarvell 9128-as Sata3 port. Kaptam egy Sata3-as Corsair Force 3 120GB-os SSD-t, és bele szeretném tenni rendszermeghajtónak, de azt olvastam, hogy ez a Marvell Sata3 nem igazán működik megfelelően. Ha valaki használ ilyen Marvell chippel Sata3as SSD-t az meg tudná cáfolni ezt?
-
khorvat
senior tag
Vmi van és nem az igazi ezt meg tudom erősíteni, nekem Cruciual M4 128GB SATA3 SSD van meghajtva Marvell 9128 sata3 vezérlővel. Gyári értékek 415/175 ehhez képest 380/160 amit ki tudok hajtani, SATA2 vezérlőn pedig 270/190! szal ezek szerint tud az SSD írni gyári érték felett is az új firmware révén de vhogy SATA3-on keresztül ez nem jön át, a 270 pedig ugye a SATA2 fizikai maximuma miatt annyi csak!
-
Kroni1
veterán
Na közben rájöttem, hogy ha a CnQ bekapcsolva marad, elég a C1E-t kikapcsolnom és akkor már nem lassul az SSD, a gigabyte saját drivere pedig még javitott is egy kicsit a dolgon:
Amugy az ideiglenesen nálam lévő 3 SSD-ből a Windows7 élményindex szerint a Kingston V100 60GB 6.9 pont, a Force F60 7.7 pont, ez pedig maximális 7.9 pontot kapott. (bár érzésre mindegyik egyformán villámgyors)
-
Cadal
őstag
Mit értesz "gigabyte saját driver" alatt? Amúgy milyen SATA vezérlő drivert használsz? SSD-hez én mindig az AMD legfrissebb SATA driverét telepítem. Itt van link az első hsz-ben alul.
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Van már UD5P tulajnak tapasztalata 1866MHz-es, vagy annál magasabb (2000/2133/2200) órajelű ramokkal? Csak mert gondolkozom azon, hogy beújítanék egy GSkill kitet, de ha nem hajlandó a saját órajelén üzemelni, akkor inkább SSD-be invesztálok.
-
Cadal
őstag
válasz leviske #4291 üzenetére
Ha megengedsz egy szubjektív véleményt, akkor a jelenlegi ramjaid mellé inkább SSD-t vegyél. Nincs semmi gond azzal az 1600 CL8-al, és nem hiszem hogy sokkal gyorsabb lenne a géped egy magasabb órajelű ramtól vagy akár dupla mennyiségtől. Viszont egy SSD nagyon fel tudja gyorsítani a géped működését.
-
NovaBlue
aktív tag
üdv emberek
Egy olyan kérdésem lenne,hogy adott nekem egy Giga 770T-UD3-as lapom és ami van rajta gyári chipset cooler az nem valami jó darab,melegszik eléggés és zavar.
Egy zalman nbf47-et ha rá aplikálom akkor az jobb hűtést eredményezne vajon??? -
Cadal
őstag
válasz NovaBlue #4294 üzenetére
Nyilván jobb hűtést eredményezne a Zalman, már csak a kialakítása miatt is. Azonban érdemes átgondolni, ezt a hűtés cserét, hogy vajon szükséges-e. Azt írod, hogy melegszik. Mennyire? vagy hány fokos? Tapintásra meleg? Mert az tök szubjektív hogy neked mi a meleg. A gigabyte ezt a bordát alkalmazza majdnem az összes 7xx -es lapjánál, szóval a funkcióját egészen biztos ellátja. De ha nyugodtabb lennél egy másik bordával lecserélheted. Én pl csak újrapasztáztam mert a gyári az valami félelmetes trutyi amit rákentek. Szóval ha van kedved csináld, vagy ha le tudod gyűrni magadban a késztetést tudd, hogy akkor sem fog tönkremenni a lap.
-
Allien
veterán
Én speciel dobtam a picsbe (vissza az alaplap dobozába). Tojást nem tudok rajta sütni, pedig tuti nagyüzemben lehetne. Szerintem nem használ az a qrva meleg sem annak, ami alatta van, sem annak, ami a házban van. Persze egy pasztázás sokat segíthet, mert egyfelől látszik, hogy csoda, hogy van rajta paszta, másfelől ebből következik, hogy az se mindegy, milyen paszta. Lehetne akár napraforgómag olaj is ezzel az erővel, mert legalább állandó szotyi szag lenne a gép környékén. Csak ugye rendszeres időközönként újra kellene kenni, és a procra égettet meg le kell kaparni.
Amúgy a pasztázása úgy néz ki, hogy nyomtak egy pöttyöt a procira, majd rá nyomták az "hűtőt", ami kicsit szét lapította ezt a pöttyöt, de bőven van hely mellette. Valszeg ezért IS melegszik, meg az a kék izé sokkal inkább dísz, mint hűtő alkalmatosság.
Speciel, én régebben másik alplapra vettem egy chipset hűtőt, amit erre most felraktam:
Noctua NC U6
Persze, ez erős túlzás, főleg ha raknék rá ventit. De, mivel már megvótt, ezé semmibe se került.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Allien
veterán
De itt egy teszt is:
[link]
Ahol speciel egy másik jó kis cuccal méretik meg, ez pedig Forcetake JTS-0006, ami szintén kafa termék, csak szűken fér be (tapasztalat).[ Szerkesztve ]
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
8nemesis8
veterán
Sziasztok!
Megjelenés óta szinte megvan az MA770T-UD3P lapom, amit szeretek is, annó amikor vettem 2GB kingmax DDR3-mas memóriát társítottam mellé. Eddig XP-vel használtam, mert laptopomon Win7 volt és így teljesen lefedtem az adott esetben működni nem akaró programokat is.
Lényeg a lényeg, hogy win7re váltottam az asztalin is és látom, hogy ide bőven kevés lesz a 2GB. Ezt szeretném kicsit fejleszteni.Ti milyen memóriákat használtok? Illetve azon agyalok, hogy 4GB elég lesz a vajon?
Habár eddig XPnél játék mellett is elég volt a 2GB.... -
talpas
aktív tag
válasz 8nemesis8 #4299 üzenetére
Üdv.
Nekem 2x2 Kingston. win32bit. lát 3.3Gbot. A választás a Tiéd, 64en amit bír a lapitt van minden lehetőség.
X2,250-es fut 3500-on, mem 1333-on.Cool'n'Quiet 979MHz-re veszi vissza.
Azt hiszem proc.voltot visszavettem a Biosban és stabil így is./nem léphetek ki megnézni//
Geil tri-kitből 1600 is volt előtte 2x2 az meg 1600-1333-on is kékhalál. De még keress itt a topikban mert már sokan tőlem tapasztaltabbak is leírták az okosságot, véleményt /ne félj a keresőtől/"Veled, Uram, de nélküled..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SSD kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- Milyen monitort vegyek?
- Egy héten belül bemutatkozik a Nubia Z70 Ultra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Egérpad topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Hibátlan - KINGSTON Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16 RAM memória kit
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Corsair Vengeance RGB PRO SL 16GB POSTA AZ ÁRBAN!
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- MSI MPG B550I GAMING EDGE WIFI Alaplap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest