- Itt vannak az Apacer Intel és AMD profilokkal konfigurált DDR5 tuningmemóriái
- 14 az 1-ben USB4 dokkoló jött a Razer fémjelzésével
- Asztali használathoz tervezett, masszív kapacitású külső SSD a Team Grouptól
- Egyelőre nem tervez Lunar Lake-hez hasonló dizájnt az AMD
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós kamerák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Gaming notebook topik
- Két MSI alaplapban is leégett az AMD új Ryzenje
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
Huku
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen tanácstalan vagyok...
Van nekem egy 770T-UD3P-s alaplapom (rev 1.0) amibe vettem egy 2x4GB-os Kingston (KHX1600C9D3K2) memória kitet. Na most hazavittem betettem a gépbe és azóta semmi nem hajlandó elindulni rajta, se a windows se a windows telepítő semmi. Win7-et próbálnék rárakni de egyszerűen mikor a telepítő lemez elindul akkor betölti az első 2 csíkot és utána nagy feketeség és többé semmi!Windowsnál pedig bejön a logó kicsit tölt felvillannak a ledek a billentyűzeten és ennyi a töltés befejeződik a windows csak mozgatja az animációt!
Mi lehet a baj? Semmi nem lett állítva, bár már azóta kicsit itt olvasgatva állítgattam a biost emeltem a feszt (Memory clock x8.00, Dram voltage: 1.700V, NB voltage: 1.240V) visszaraktam az F10-es biost is... de egyszerűen nem tudom elindítani!
Régen mikor megvettem egy memóriát azt beleraktam a gépbe és működött... úgy látszik azok az idők is elmúltak mára...
Előtte 2 db Kingmax 1GB-os modul volt benne és azzal tökéletesen ment. Ha ez jelent valamit...
Ha valaki tudna nekem segíteni azt nagyon megköszönném! Vagy valami ötletet hogy hol min induljak el?
Előre is köszönöm...
Üdv: Huku
"Mindig azt mondd amire gondolsz!"
-
Cadal
őstag
Meg kellene nézned, hogy a memóriákkal minden oké. Ehhez a legegyszerűbben a memtest nevű progit tudod használni. Innen letölthetnél egy bootolható verziót, amit ha kiírsz CD-RW-re akkor arról indítva a gépet (vagyis induláskor F12-őt nyomva a CD-t választod ki) simán meg tudod nézni, hogy minden oké-e (Van USB-s verzió is). Én nemrég teszteltem vele, ha minden oké, akkor nincsenek piros sorok és így néz ki. Érdemes hagyni hogy lefusson néhány PASS. 8GB ramnál az nem kevés idő kb pár óra... Viszont ha akár csak egy piros sor is megjelenik, akkor mehet vissza gariba a ram. Esetleg megnézhtenéd, hogy 1333mhz-en is instabil-e. Mivel ugye Phenom II / Athlon II prociknál az 1600 Mhz-es ram órajel már tuningnak számít.
Ha már nincs meg a régi ram, akkor a mostanit próbáld 1333Mhz-en futtatni , 9-9-9-24 2T időzítéssel. Esetleg felváltva kivehetnéd a modulokat is, lehet hogy csak az egyikkel van gond.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
Cadal
őstag
Volt már róla szó a topikban, de mivel AMD-nél nincs ezzel különösebb gond, és egy tized plusz a ramoknak sem számít (sőt segít a stabilitásban) ezért nincs különösebb hype körülötte. Én eddig csak a saját lapomnál tapasztaltam. és mivel Huku-nak is ilyen van így gondoltam szólok, neki. Gondolj csak bele, ha 1,7V-ot adott neki, akkor a ram már 1,8V-ot kapott.
Pl: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Huku
csendes tag
Leszedtem, és elkezdtem tesztelni, de hát hogy ezt mikor fejezni be :S Majd talán éjszakára bent hagyom
A régi ram még megvan és mikor azt visszateszem mind a 2-őt akkor működik... de ha az új van benn akkor nem!
Most megpróbálom még azt hogy az új ramokat felváltva teszem be! De miért áll meg a töltés és miért csak a windows nem lép tovább? Ezt nem értem...
Amúgy még ha valamit befojásol akkor egy Athlon X2 250-es proci van mellette!
És szerintetek az hogy van hogy egy "nyomi" xp telepítő elindul és végig is megy?
Olyan lehet hogy a gép csak 1 Gb-os memóriákat tud felismerni? Mondjuk megnéztem a ram support listát és ez a típus/m odul nincs benne.. ezért nem indulna el?
Most mindent visszatettem alapra és egyesével sem jó a gép! Míg a régi ramokkal megy... :S
És egy 2x2GB-os Corsair kittel is ezt csinálta...
-
finest
addikt
Feleslegesen küzdesz, én már túl vagyok rajta, tedd vissza a régit! Olvastam a neweggen hasonló kritikákat, ott visszaküldte a csóka RMA-ra a gyártóhoz. Külön öröm nálunk, h a Ram nyilván nem hibás, csak inkompatibilis, így a kisker/nagyker gari jóindulaton múlik, vagy elküldheted a gyártónak, várhatsz a cserére. Szerintem dobd ki, megspórolsz egy csomó további mérget!
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
Huku
csendes tag
A ram az valóban nem hiszem hogy hibás hiszen én bonttam ma fel persze ez nem jelent semmit, de az XP megy vista és 7 nem :S Mi ez már?
A ramokat meg egy PH!-s kollégától vettem, és mivel bontatlanul és én felbontottam nem valószínű hogy vissza venné...
Most majd max akkor árulgathatom én... tossza meg aki ezt így kitalálta és +csinálta!
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
Üdv!
Én most jártam így egy 455-ös Athlon II-vel. Memóriabővítés, 1333MHz-es Kingmaxok helyett 2x2GB Kingmax Nano. XP hibátlan, Windows 7 nem bootol. Processzort cseréltem, azonos típusra és működik. Nem 100%-os a memóriavezérlő a processzorban, érdekes módon Asrock alaplapban nem hibázott a Nano rammal a Windows 7. Igaz, az Asrock 1600MHz-en működteti a CPU-NB-t. Ja, ez egy MSI 770-C45 lap volt.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Huku
csendes tag
SZóval akor proci probléma lehet? Vagy minek adjak még plusz feszt? Bármi okos bios beállítási ötlet??
Most jelenleg:
CPU NB freq. : x9 - 1800 MHz
Memory clock: x6.66 - 1333MHz
Dram voltage: 1.760V
CPU NB VID: +0.050V - 1.2250VTöbbi mind auto vagy normal!
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
Hát, nem biztos, hogy ebben az esetben is processzorhiba, de lehet. Próbáld meg azt, hogy a NB frekvencia szorzóját lejjebb veszed, mondjuk 8x-os szorzóra. Már régen rossz, ha így kell, de érdemes megnézni.
Aztán van olyan, hogy egyszerűen sehogy nem akar menni egy RAM egy adott alaplapban.
Pl. én még nem láttam semmilyen Geil, sem Samsung DDR3-as RAM-ot, főleg Geil kitet, ami hibátlanul működött volna Gigabyte + AMD kombinációval.
Bocsánat, nem olvastam vissza alaposan, a memóriakezelés ugye nem Ganged módban megy?
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoLTE + Vodafone VoLTE), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
MDanny
senior tag
Igen, így. Az a 455-ös X3 valamiért nem működött együtt Kingmax Nano ramokkal dualban, MSI alaplapban. De amint kicseréltem a processzort, máris megindult a hetes is. Annyi volt, hogy az XP remekül beindult, stabil is volt, de a hetesen megjelentek a színes kis gömbök és azonnal újraindult. A hetes telepítő a fájlok betöltésénél újraindult. Ez a processzor viszont hibátlanul megy most is Asrock 760GM-GS3 lapban. Ez az Asrock 1600MHz-en viszi alapból a memóriavezérlőt. Persze ettől még lehet megy 2000-en is, csak nem néztem.
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
Az a DRAM Voltage sok. Elég fura hiba, látni kellene, mert így most egy fárasztó nap után elég nehéz átlátni.
Nincs frissebb Bios verzió a lapodhoz, mint ami most van rajta?
[ Szerkesztve ]
-
Huku
csendes tag
1.5V-tól kezdve fölfelé végigpróbálgattam már... de visszaveszem akkor 1.6-ra
Éss... semmmi
Jó akkor azt hiszem most én is feladom... ezt én mezei kos pór ember úgy sem tudom megoldani... Azért köszönöm az eddigi segítségeket.
Valakit nem érdekel csutka új 2x4 GB kingston ram?
[ Szerkesztve ]
-
finest
addikt
Érdekes elmélet ez a gyengélkedő CPU NB dolog, de valószínűtlen, h mindkettőnk gépében a memvezérlő lenne a ludas, amikor az egyetlen közös ugyan az a memória típus, amit ráadásul szinte egyszerre vettünk. Szóval én a procc miatt nem izgulok.
Én is pont 1.76v-ig próbáltam ki a feszeket. Ha van a memón hűtő, nem gáz önmagában egyébként.
[ Szerkesztve ]
“Don’t shoot, I’m Globish.”
-
8nemesis8
veterán
Kicsit rosszul esett számomra, hogy azt hiszed nem kerestem a topicban. De igenis sokat kerestem már. Egyébként meg ami a giga honlapján van fent szerintem az semmit sem ér, mert még attól függetlenül is lehetnek gondok vele. Sajnos picit kényes ez a lap szerintem.
Mit akartál te tri-kittel kezdeni?
Kingmaxok elvileg gond nélkül mennek de kipróbálnék valami mást is. -
8nemesis8
veterán
Most amiben agyalok az egy Kingmax Nano 1600MHz-es.
Vagy pedig: KHX1600C9D3B1K2/4GX
Esetleg valami A-DATA márkájút.
Alaposan átolvastam a topicot és sokhelyen előfordult, hogy 1333MHz-et ajánlottak inkább, mint 1600MHz-et. Ez valóban ennyire fennálló hiba?
Jelenleg enyémbe is 1333MHz-es kingmax dolgozik.
De szeretném bővíteni! -
MDanny
senior tag
válasz 8nemesis8 #4326 üzenetére
Nekem eddig mindvégig a Kingmax Nano ramokkal volt a legkevesebb problémám, nem is általános esetekben (pl. amit fentebb írtam vagy még egy esetben 990-es chipsetű lapban, amikor C2-es feloldható Phenom II X2 proci volt benne, nem ment CR1-ben. Utóbb kiderült, hogy ez nem is a ram, hanem a lap "hibája", mert abban már a magfeloldást el kell felejteni, általában nem stabil.). Nem is véletlenül foglalkozom inkább ezekkel, nekem beváltak és szerintem nem is drágák a többi csicsa ramhoz képest. 1866MHz-en is remekül mennek, ha valakinek ez fontos. A Kingston HyperX melegszik, nem is kicsit és mondjuk a 700-as chipsetű lapokban ugye egymás mellé kell pakolni őket, egyik fűti a másikat. Az A-Data Gaming Edition majdnem ugyanez, viszont nem megy annyit, mint a Nano. Ami még bevált nálam általánosan, az a CSX, de már nem olcsóbb annyival a Kingmaxhoz képest, hogy érdemes legyen kisérletezgetni.
[ Szerkesztve ]
-
MDanny
senior tag
válasz 8nemesis8 #4328 üzenetére
Igen, 1600MHz-es. Szerintem a világon semmi gond nincsen az 1600MHz-es üzemeltetéssel, én azért általában 1333MHz-es módban, de megemelt belső órajellel szoktam használni. Most éppen 1666MHz-en megy feszültségemelés nélkül a gépemben lévő egy kétmagosítható Sempronnal, még szándékozom tovább tesztelni a processzort.
-
MDanny
senior tag
válasz 8nemesis8 #4330 üzenetére
Mert tuningolok. Gyorsabb a processzor és mivel így emelkedik a NB frekvenciája is, a memóriakezelés is gyorsabb, mint a mezei 1600MHz.
-
MDanny
senior tag
válasz 8nemesis8 #4332 üzenetére
Rendeltem én is A-Data Gaming Edition kitet, kipróbálom majd. Egyelőre a Nano-t javaslom, ahhoz hűtőborda sem kell.
-
MDanny
senior tag
-
talpas
aktív tag
válasz 8nemesis8 #4324 üzenetére
Sry,Sry !csak magamra gondoltam mert én állandó okosságokat és infókat keresek. Nem akartam arra utalni, hogy Te azt nem Tetted meg .Igen elég száraz. Igazad van.
Használtan vettem lapot, Trikitből a kettőt 1 tulajdonostól. Igen max és a ston-ra nem panaszkodnak. A próbálgatásnak anyagi háttere van. Ez most így hiba nélkül fut."Veled, Uram, de nélküled..."
-
dewil666
őstag
Sziasztok!
Van egy Gigabyte 790XTA-UD4 AM3 alaplapom amin az f3f bios volt: Balszerencsésen sikerült egy Load Fail-Safe Defaults nyomnom. Vissza akarom tenni az f3f biost vagy másikat meg is teszi, mert látszik hogy telepíti és a bios is visszaáll alapra de mindig azt írja hogy a E1 alap fut. Mit kell beállítanom vagy csinálnom hogy az általam telepített bios elinduljon?
Köszi a segítséget.
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
dewil666
őstag
válasz Motaba78 #4340 üzenetére
Azzal nincs is baj hogy melyiket tegyem fel bármit ráteszek 2 programmal is megnézem mégis a bios verziónak az E1-est írja és nem is tudom a ramokat 1600Mhz-ra emelni (kékhalál). Természetesen feltelepül mert visszaállít 1-2 dolgot a biosban.
Mentek szépen tegnap reggelig mikor csináltam egy Load Fail-Safe Defaults azóta bármilyen biost teszek fel E1-es verziót ír ki.[ Szerkesztve ]
KLÍMA és villanyszerelés, telepítés, karbantartás! dewil666 felhasználónak 270, 940 (régi) pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! Motoros üdvözlettel ! ! ! Ne vezess olyan gyorsan hogy az őrangyalod lemaradjon!
-
emre
veterán
válasz Motaba78 #4341 üzenetére
Hát igazából tök mindegy
Az AMD overdrive-ot próbáltam először, azzal 3,8-ig megy alapfeszen. (205fsb, 18,5 szorzóval, a többi alapon) Erről szerettem volna bios profilt létrehozni, de valahogy belecsavarodtam.
Nyomok egy default-ot, utána feltolom eggyel a szorzót, aztán ez van.
Mondjuk ez nem volt mindig így csak nem tudom mit piszkáltam el.A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
dewil666
őstag
[ Szerkesztve ]
-
Mikika
aktív tag
Sziasztok
Meghalt a gépem!
Gigabyte GA MA 790FXT UD5P deszka + Phenom II 955BE proci
Húzva sohasem volt
Induláskor 15 csippanás és ujraindul végtelen ciklusban
Ramokat videokártyát kivéve ugyan az!!!!
Proci lesz vagy az alaplap halt meg?
Köszi MikiForever Apple
-
emre
veterán
HANG HIBAKÓDOK
MEG ITT IS
és ez is azszerintem kizárt, hogy a proci legyen a hibás
cmos reset volt, teljes áramtalanítás mellet?neki volt hasonló problémája, én elolvasnám a hozzászólásokat
[ Szerkesztve ]
A stabil diktatúra ugyanúgy társadalmi alku eredménye, mint a stabil demokrácia, csak az alku logikája más.
-
Mikika
aktív tag
Nekem is az az érzésem hogy alaplap lesz mert ha a proci nem lenne jó el sem indulna szerintem,
Bár az általad küldött listából kihámoztam hogy ram hiba lehet
Két modul van benne végig játszottam a mindenhova midegyiket egyesével
Akkor is ugyanaz[ Szerkesztve ]
Forever Apple
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest